Zaten ucuza bir şey kalmadı. Döviz kuru malum enstrümanlar hep ithal markalar. Ben de geçen les paul kasa solak elektro gitar bakayım dedim. 10 sene önce eve süs eşyası olarak bile koymayacağım gitara 30bin istiyorlar.
gitar yerine ses kartı veya amfiye yatırım yapmak daha mantıklı 5bin liraya alacağın g10 ile o gitarın potansiyeline ulaşamayacaksın, amfi yerinede ses kartı daha fiyat performans guirar rig ile çok tatlı oluyor.
elektronik gitar çok ömürlük olmuyor tarza göre daha uygun modeller var örneğin bazıları clean tonları berbat veriyor ama bridge manyetikleri çok iyi veya tremolo aksamı kaliteli veya hiç olmayan, tarzına göre en seveceğin gitarı bulmak zaman alabilir mesela benim için eşik kilidi olmazsa olmaz, fret ölçüleri vs derken o gitarı mutlaka değiştiriyorsun 😅 hevesle hareket edip pişman olma 2. el piyasası çok olmayan bi hobi sorun yaşayabilirsin.
İbanez grx veya cord x serisine bakabilirsin youtubedan videolarını izleyip istediğin tonlara en yakın gitarı bulabilirsin, ametis marka bi gitar kullanmıştım bi 5 yıl önce fiyatına göre dengesi çok iyiydi tatlı su fenderi bakabilirsin 😅
Gitara para verilir ondan sorun yokta. sen o gitarı hak edecek kadar iyi çalıyormusun o önemli. yoksa 2bin liralık bir gitarla bile sahneye çıkabilirsin.
Onu diyorum bende. Tarzın thrash / death di benim. Bu gitarın tonu yumuşak diye biliyorum bu yüzden bu kadar para vermem ben. BC rich vardı bir ara onlar çok iyi