Ergenken vardı marka takıntım şimdi yok bir üründe sadece kaliteye bende yaratığı konfora bakarım. Marka takıntısı olan bireylerde genelde öz güven eksikliği var ve uzmanlar öz güven eksikliğinden marka takıntısıyla açığı kapatmaya çalıştıklarını söylüyor.
Marka dediğimiz şeyi filmlerde, dizilerde, müziklerde, kliplerde, reklamlarda bolca kullanırlar ve bunları kusursuz bir biçimde algılamanı sağlarlar. Markanın başka bir numarası yoktur. Marka takıntısının nedeni ise, toplum içerisinde dikkat çekmek, bir tık bile olsa saygınlık kazanmak içindir. Bir etki bırakabilmek için. O marka çünkü, kişinin zihninde bir izlenim oluşturuyor, bu markayı kullanan zengindir, mükemmeldir, harikadır gibi... Marka büyüsü yanıltır.
Özel olarak marka takıntım yok. Ucuz ve kaliteli ise ucuzunu da alırım. Sorun yok ama bazen bazı beğendiğim şeyler markalı oluyor. Mesela yakın zamanda gözlük aldım. Çerçevesi pahalıya patladı. Çünkü markaydı. Ne yapayım yani? Marka diye sürekli kullanacağım şey pahalı diye vaz mı geçeyim? Önemli olan nasıl durduğu. Zaten çok sık gözlük çerçevesi değiştiren biri de değilim. Aldımsa da yakışanı alayım bari.
Çok şükür öyle bir takıntım yok önemli olan bana yakışması he tabii böyle çok çok kötü şeyler de giymem pazardan da alırım evet ama giydiğim şeyler yine böyle gösterişlidir yani a bunu pazardan mı aldın inanmıyorum ne kadar gösterişli bile diyen olur yani 🙂
Normalde markadan çok ürüne bakarım. Ürün kaliteli sağlam bir şey ise alırım. Ama ne var ki marka olan ürünler genelde daha sağlam oluyor ya da ürün ile ilgili bir sorun olduğu zaman muhatap olacak biri oluyor. Marka, müşterilerin gözündeki imajını korumak istiyor çünkü.
Alışveriş & Hediyeler konusunda 549 cevap paylaştı.
Marka takintim yok urun kaliteliyse sorun yoktur millet fazla para verince kaliteli oldugunu zannediyor ama öyle bir şey yok kaldi ki bu zaman da artik kalite diye bir sey kalmadi boştan yerine para harcamak var
Katılıyorum. Marka takıntım yok, olanları da anlamıyorum. Aynı eşyayı daha uyguna almak varken sırf markası için bütün paranı vermek bana saçma geliyor. Mantıksız ve israf olarak nitelendiriyoru₥
Elektronik eşya olarak en iyisini (hangi marka ise) tercih ediyoruz. Onun dışında kıyafetim mavi veya koton marka olsun demem. Ucuz ne bulursam alıyorum. O da denk gelirse tabi.
Marka takıntısı olanları anlayamıyorum. Hayır madem sen sadece marka ürünler beğenip alıyorsun, marka ürün almayanları neden eleştirip onların özgüvenlerini kırıyorsun. Benim için önemli olan işlevi.