Oluyor
Olmuyor
Yaşını ve cinsiyetini belirt, oyunu kullan:
Lütfen yaşını seç

Pahalı olduğu için almayı düşündüğümüz ancak fiyatı bizi caydıran ürünler, kişisel tercihlerimize ve bütçemize göre değişebilir. Ancak genellikle pahalı olduğu için vazgeçilen ürünler arasında lüks arabalar, mücevherler, elektronik cihazlar, yüksek moda kıyafetler, pahalı seyahatler ve mülkler gibi maddi değeri yüksek ürünler yer alabilir. Bir ürünün pahalı olmasının birçok nedeni olabilir. Öncelikle, üretim sürecinde kullanılan malzeme ve hammaddelerin maliyeti yüksek olabilir. Ayrıca, ürünün tasarımı ve üretimi için gereken teknoloji ve ekipmanlar da maliyetli olabilir. Bunun yanı sıra, ürünün tanıtımı, pazarlaması, dağıtımı ve satışı için harcanan bütçeler de ürünün maliyetini artırabilir. Ekonomik faktörler de bir ürünün maliyetini etkileyebilir. Örneğin, arz ve talep dengesi, döviz kuru, vergiler, yasal düzenlemeler ve diğer makroekonomik faktörler ürünün maliyetinde farklılıklara yol açabilir. Sonuç olarak, bir ürünün pahalı olmasının birden fazla sebebi olabilir ve bu sebepler bir arada veya ayrı ayrı ürün maliyetini etkileyebilir.
Evet mecbur bütçeye uygun olmadığı için vazgeçmek zorunda kalıyoruz. Bu devirde telefon alınamaz artık mesela çok zor artık. her şey öpmüş ateş pahası ya. O yüzden bazı ürünlerden vazgeçmek zorunda kalıyoruz mecburen
Ben genelde ne çok pahalı ne de en ucuz ürüne yönelirim. Fayda / maliyet oranına bakarım. Mutfak eşyası alışverişinden örnek vereyim. 900 liraya da yemek takımı var 15.000 TL'ye de var. Birde 1800-2500 TL arasında bir orta seviye tutturan markalar var. Peki aradaki fark ne? Önce bunu araştırırım. Araştırınca görüyorsunuz ki; 800-900 liraya satılanlar ya seramik veya uzak doğu ürünü porselen. Yani hijyenik olma ve sağlık açısından bazı tereddütler söz konusu olabiliyor. 15.000 TL olan nasıl peki? O da bone China dedikleri bir ürün ve tarihi bir Alman markası. Herkesin zevkine uyan bir yelpazede ürün de yok. Kaliteli elbette. Ancak antika bir görünümde ve herkesin zevkine hitap etmiyor. Zamanla araştırdıkça görüyorsunuz ki; porselen de kendi içinde standart, fine porselen diye çeşitli kategorilere ayrılmış oluyor. Bu daha çok profesyonel mutfaklar için tasarlanmış kaliteli ama fiyatları da kalitesine göre uygun tutulmuş ürünler. Orta üst seviyedeki tüketiciye hitap ediyor. Desen, renk ve çeşitliliği iyi. Araştırırken Lymon home diye bir site buldum. Buradaki ürünler hem modern beklentisi olan müşteriye hem sade beyaz sevene, hem de desenli, mozaik veya çini işi seven gelenekselci müşteriye de hitap ediyor. Fiyatları da indirimlerle beraber uygun bir hal alıyor. Yani demem o ki; fiyat eğer kalite ve faydayla doğru orantılı artıyorsa pahalı denmez. O ürün fiyatını Hakediyordur. Ama tamamen lükse giriyorsa da alıp almamak bir tercih meselesi, zevk işidir.
Cevap
24Cevap
Uggfff ben pahalı olduğu için bir ürünü almaktan vazgeçmekten inanılmaz derecede nefret ediyorum nefffreeeeett!
Vay somurtkan şirin tekrardan gelmişsin djdjdj
@morcivcikkkkk ben hep buradayım ki zaten.
Ugh ben bunları söylemekten de nefret ediyorum.
Aynen ya bende öyle. Bazen aldığım bir ürün aşırı pahalı oluyor o yüzden bütçeme uygun olmadığı için mecbur bende vazgeçmek zorunda kalıyorum. Çünkü çok pahalı ya mecbur idare etmemiz gerek
@Somurtkan-Şirin_2 ben fark etmemişim o zaman 🤷🏽♀️
Tabi ki oluyor Bazen bütçem yetmediğinden almıyorum bazen de parasını hak etmediğini düşündüğümden
Evet bazen pahalı olduğu için almaktan vazgeçtiğimiz ürünler mecbur oluyor. Malum ekonomi ortada böyle kötü bir ekonomide artık insanlar ayağını yorganına göre uzatmak zorunda mecbur
Aynen öyle
Olma mı hemi de nasıl. Tasarruf böceğiyiz adeta 🤣🤣
Aynen öyle mecbur bu devirde ve bu pahalılıkta hepimiz idare etmek zorundayız. Öyle ayağımızı yorganımıza göre uzatmak isek eğer evin yolunu zor buluruz. Zaten ekonomi ve fiyatlar apaçık ortada
Evet, oluyor. Çoğu şeyi almaktan vazgeçiyorum.
Evet mecburen vazgeçtiğimiz ürünler oluyor. Malum pahalılık ve fiyatlar ortada artık kafamıza göre istediğimiz herşeyi alamıyoruz çok zor artık. O yüzden mecbur ayağımızı yorganımıza göre uzatmamiz lazım.
Evet, daha uygun fiyatlı olanlara yöneliyorum.
Evet genelde bende fiyatı daha uygun olan ürünlere yoneliyorum. Bu kadar kötü bir ekonomide mecbur uygun fiyatlı ürünlere bakmak zorunda kalıyoruz. Eskisi gibi nerde o bolluk
Bu aralar elimi neye atsam geri çekiyorum😕 Yaklaşık 20 yıl falan😅😅😂😂😂
Aynen öyle mecburen. Yoksa evin yolunu bulamayız bu kadar pahalı bir durumda iken. Malum her şey ateş pahası olmuş artık neredeyse bir ürün almak bile çok zor. O yüzden tutumlu olmak zorundayız
Pahalı olduğu için değil daha çok o paraya degmeyecegi için vazgeçerim
Yani evet genelde pahalı olsa bile değmeyecek ürün çok fazla. O yüzden bazen parasını hiç hak etmeyecek ürünler var. Yani birde çok pahalı olduğu için almaktan vazgeçtiniz ürünler falan oluyor
oluyor, eski fiyatlarını bildiğim, şimdilerde yavan yapmış ürünleri almaya yeltenmiyorum, hatta kızıyorum.
Aynen öyle hepimiz kızıyoruz. Eskiden o kadar ucuza aldığım ürünler şimdilerde ateş pahası olmuş resmen. Dünya kadar fark var ürünlerde resmen. Aşırı pahalı olmuş her şey vede ateş pahası
Telefonlar çok pahalı özellikle. Geçen sene daha uygundu. Bu sene zam yapa yapa oldu ateş pahası vallahi ne olacak bu halimiz bizim ya. Artık eskisi gibi istediğimiz herşeyi alamıyoruz. Mecbur ayağımızı yorganımıza göre uzatmamız lazım.
evet öyle geçrekten. y dışında daha kolay almak teknolojik aletleri
Tabiki mal gibi gereksiz isteklerimi alırsam param kalmaz sonunu deyimle bitirim Ak akçe kara gün içindir
Yani gereksiz bir şekilde alışveriş yapmayı bende pek doğru bulmuyorum şahsen. Malum böyle kötü bir ekonomide ayağımızı yorganımıza göre uzatmamız lazım diye düşünüyorum. Yoksa evin yolunu zor buluruz
Ayn😅😅
tabiki devir ekonomi devri ve gittikçe yasam standartları Afrika ile yarışıyor
Kaliteli olmak daha iyi ucuz alsan pahalıyla ucuzun arasında bir fark yok aslında
Yani evet kaliteli bir ürün almak elbette çok daha iyi. Yani eğer fiyatı sizin için sorun değilse alırsınız zaten. Ama şahsen ben asla almam bu kadar pahalı bir ekonomide bu kadar pahalı ürünler
Hiç bir zaman olmadı bu hayatta neyi istediysem aldım
Yani evet benimde her istediğim oldu genelde. Yani alamadığım için genelde vazgeçtiğim bir ürün falan olmadı. O yüzden bir ürün alırken eskisi kadar bol alamıyorum onu demek istedim aslında
Oluyor tabi. Bütçeme göre davranırım hep.
Evet bende bütçeme göre davranırım hep. Yani bütçem ne kadar ise ona göre alışveriş yapmaya çalışırım bütçemin dışına çıkmamaya çalışırım genelde. Yani genelde dikkat ederim. İhtiyacım olan ürünleri almaya çalışırım sadece öyle çok harcama yapmam
Tabi mecburen
Aynen mecburen artık. her şey çok pahalı mecburen bizde paradan biraz kısıyoruz. Yani eskiden hiç böyle sorunlar yoktu ya. Herşeyi bol bol alırdık şimdi öyle değil maalesef istesekte alamıyoruz. İki parça ürün olmuş dünya kadar para
Dur daha bu iyi günlerimiz sayılır. . asıl Bu seçimden sonra görecen döviz yerinden fırlayacak sterlin 30 tl yi geçecek.. Bu yıl daha kötü olacak.. artık tek ürün dünya kadar para olacak.. Hem ne kadar çok paradan kesebiliriz ki bit yerden sonra illaki almamız gerekecek.
Marka takintim
yok
Benimde öyle bir takıntım falan yok çok şükür. Ben daha çok ürünün kalitesi ve fiyatı ile ilgileniyorum. Yani marka takıntım olsaydı eğer evin yolunu çok zor bulurdum. Markalı ürünler genelde çok pahalı oluyor o yüzden kalitesi daha önemli
😊 evet her markada kalıteli olmuyor zaten
evet genelde oluyor
Olmayan kimse yok ki. Bu kadar pahalı ürünler karşısında mecburen tutumlu olmak zorundayız hepimiz. Bazen çok istediğimiz üründen bile sırf çok pahalı olduğu için vazgeçmek zorunda kalıyoruz ne yapalım.
Özellikle teknolojik ürünlerde oluyor
Evet teknolojik ürünler çok pahalı ya. Kendimize artık bir telefon bile almak hayal oldu. O yüzden elimizdeki telefonun mecburen kıymetini bilmek zorundayız yoksa hem telefonumuzdan oluruz hemde elimizdeki telefondan olmuş oluruz diye düşünüyorum
Aynen öyle
4 sene önce aldığım iphone xs telefonumu halen kullanıyorum. Yeni bir iphone 35-40 bin liradan aşağı drğil.
Bir evde 4 kişiyiz. 4 trlefonu yenilesen 150 bin lira. Korkunç bir para
Fiyat devamlı yükseliyor yetişemiyorum?
Evet kimse yetişemiyor artık maalesef. Günden güne zam geliyor herşeye. Aylar önce baktığım ve satın aldığım ürün 80 TL iken şimdilerde zam yüzünden 400 TL falan olmuş. Gerçekten yazık bu insanların haline ya. Günden güne zam ne demek ya.
Vazgecmem elbet birgun derim ve alirim
Yani evet bende pahalı olduğu için o an hani param olmaz yanimda diye almaktan falan vazgeçerim. Ama paramı biriktirip o ürünü almak için uğraşırım ve sonunda alırım. Artık eskisi gibi hemen alamıyoruz öyle istediğimiz herşeyi. Biriktirip öyle alıyoruz mecburen
Oluyor elbette
Evet herkesin oluyor artık ne yazık ki. Hepimiz aynı durumdayız. Bazen dalgınlığına geliyor insanın ürünün fiyatına bakmadığı falan oluyor. Kasaya geldiğinde ise ürünün fiyatını görünce şaşırıyor insan. Gerçi şaşırmamak lazım öyle alıştık artık.
sadece telefon
Evet telefon almak çok zor bu devirde. Son zamanlarda üst üste zam gele gele ateş pahası olmuş fiyatı neredeyse. O yüzden bir telefon sahibi olmak çok zor. Yine geçen sene daha uygundu bu seneye göre
Olmuyor diyenler beni bulsun
Olmayan insan yoktur bencede. Ama olmayan kadar gayet bu durumdan memnun olan insanda çok fazla. Yani sanırsın onlar hu Türkiyede bizler ile yaşamıyor nasıl bu kadar memnun kalıyorlar hala anlamış değilim ya. Çok pahalı olmuş her şey ya.
Oluyor
Evet genelde olmayan kimse yok ki. Herkes bu pahalılık yüzünden şikayetçi oluyor o yüzden artık istediğimiz ürünü alamaz olduk. Çok pahalı mecburen bizde ayağımızı yorganımıza göre uzatmak zorunda kalıyoruz. Malum ekonomi devri
Kesinlikle katılıyorum
Oluyor
Evet olmayan bir insan yoktur artık. Ürünü beğeniyoruz diyelim tam kasaya falan geliyoruz ürün ya istediğimiz gibi çıkmıyor ya da çok pahalı oluyor. O yüzden mecburen bizde vazgeçmek zorunda kalıyoruz. Malum dikkat etmemiz lazım her şey çok pahalı
Evet öyle maalesef
Hemde çok
Evet aynen. Yani malum her şey ortada eskisi gibi artık bol bol ürünler alamaz olduk malum her şey ortada her şey çok pahalı. O yüzden bizde mecburen ayağımızı yorganımıza göre uzatmak zorundayız yoksa evin yolunu zor buluruz bu pahalılıkta
Evet oluyor
Evet herkesin oluyor artık. Bir ürün alıyorsun o kadar pahalı ki bazen bırakıyorsun mecburen. Yani eskisi gibi istesekte artık istediğimiz ürünleri falan alamiyoruz. her şey olmuş ateş pahası ya
Maalesef :(
Çünkü pahalı
Aynen pahalı olduğu için zaten istediğimiz ürünleri alamaz olduk. Eskiden istediğimiz herşeyi sepete bol bol dolduruyorduk şimdi ise ne yazık ki bir iki parça ürün atabiliyoruz sepete sadece
ben genelde e n başya fiyat sorarım zaten.
Yani evet ilk almadan önce fiyat sormak lazım aslında. Çünkü bazen bir ürünün fiyatını sormadan aldığımız oluyor kasaya gelince bırakmak zorunda kalıyoruz. O yüzden bu duruma düşmemek için bence önceden fiyatını sormak lazım
İhtiyaç varsa alınır
Yani evet ihtiyaç olunca istemesekte alıyoruz mecbur. Yani bazen biz ne kadar tutumlu ve dikkatli olmakta mecbur para harcamak zorunda kalıyoruz. Çünkü bazen ihtiyacımız olan bir ürünü almak falan istiyoruz. O yüzden bazen dikkat etmiyoruz
Hemen az önce başıma gelen olay, üç gün önce dana kıyma 280 Tl aldık ihtiyaç, bu gün gittim 320 TL tam işim bitti çıkıyorum haber geldi 350 TL oldu ne olacak şimdi bu vatandaşın hali? yazık yahu yazık
Alamıyorum 🥲
Evet bazen istediğimiz herşeyi alamıyoruz ne yazık ki. O yüzden mecburen bütçemize uygun bir ürün olması bizim için çok önemli. Özellikle teknolojik ürünleri almak çok zor artık. Hepsi o kadar pahalı ki. Artık eskisi gibi insanlar telefonda alamaz.
Araba mesela
Zaten bu devirde araba almak araba sahibi olmak çok çok zor. Eskiden ne güzeldi her şey çok ucuzdu herkesin arabası vardı kapısının önünde. Şimdi ise artık ne yazık ki ekonomi yüzünden arabasını satan insanlar çok artmaya falan başladı
vazgeçmem beğenmem kafi almam için
Oluyor tabiki
Olmuyor
Oluyor
Oluyor
Evet olur
Olmuyor
Yani ne güzel size. Genelde ben dikkat ederim çünkü her şey çok pahalı. Kendime bir alışveriş listesi oluşturur ona göre hareket ederim aslında. Yani o bütçenin dışıma çıkmamayı çalışırım. Malum her şey ateş pahası mecbur dikkat etmeliyiz
Oluyor
Evet benimde oluyor bazen. Online alışveriş yaparken çok sık başıma geliyor bu durum. Mecburen pahalı tutunca alacağım ürünler vazgeçmek zorunda kalıyorum ne yapayım. Bütçeme uygun bir ürün değil ise eğer almaktan vazgeçerim.
Olmuyor diyen bottur
Aynen olmayan diyen bence kesin çok zengindir ya da Türkiyede yaşamayan bir gurbetçidir. Yani yurt dışı bile çok daha iyi ya. Bizim Türkiye resmen yurt dışı olmuş her şey ateş pahası olmuş resmen yani eskisi gibi alamiyoruz öyle istediğimiz ürünleri
hayal kırıklığı...
Kesinlikle katılıyorum. Öyle bir noktaya geldik ki artık ürünlerin kalitesine bile bakmadan alır olduk. Yani ucuz bir ürün varsa onu almaya çalıyoruz sadece. Ürünün kalitesine falan bakmıyoruz öyle
Pahlı çünkü
Aynen pahalı olduğu için almaktan bazen mecburen vazgeçiyoruz. Yani bu kadar pahalı bir ekonomide mecburen bütçemize uygun ürün almaya falan çalışmalıyız. Yoksa evin yolunu çok zor buluruz
Maalesef oluyo
bu nasıl soru hırslık mi yapcaz
evet oluyor
Hhhbb
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?