Geçen izlediğim bi videoda kadın ''ya kaç yılındayız 2023 oldu ceyiz dizmek nedir varoşluk avamlık'' dedi. Gerçekten böyle mi? bu adetler eskide mi kaldı?

Geçen izlediğim bi videoda kadın ''ya kaç yılındayız 2023 oldu ceyiz dizmek nedir varoşluk avamlık'' dedi. Gerçekten böyle mi? bu adetler eskide mi kaldı?

Çeyiz hazırlamak bence kişinin kendi kararıdır. yani aslında gereksiz buluyorum ben varoşluk demem ama çok saçma ve olmaması gereken bir gelenek gibi bir şeydir. tabi ki kimseye saygısızlık yapmam ya da karışmam hazırlamak isteyen hazırlasın ama evlendikten sonra çiftler zaten ihtiyaçları olan eşyaları malzemeleri gerek duyarlarsa alır ki gerek duyarlar zaten.. bu yüzdende ben gereksiz buluyorum. yani bir çok eşyayı sırf çeyiz diye koyarlar ve hiç açmazlarda zaten yıllarca öyle bekler kalır
Sacmalik neden varosluk olsun sonucda sen bi ev kurcaksin ve o evde ihtiyaclarin olcak bunun adi ceyiz ha son gün almissin ha öbceden alip hazir etmissin, vallah kusura baksinlar ama varosluk olarak gören evine catal kasik vs almasin bos betonda otursunlar bazi kafalari anlamak okadar zorki gercekten batilasicam diye siyirdilar artik iyice, eminim ceyiz dizmenin afi inglizceden gelen bir kelime oksaydi full modern gelio aa herkes yapmali vs derlerdi bunlarin tek derdi bizim özümüzü unuturmak, sinirlendim gece gece yine
Selam
Hayır neden varoşluk olsun. Bunda kötü bir durum yok ki. Yani ezik olmuş olmuyorsun çeyiz yapınca. Anneler bir hevesle çocuklarına hep çeyiz falan hazırlar yani bunun bence varoşluk ile hiçbir alakası yok. Yani bizim geleneklerimiz bu şekilde ama ben şahsen bunu varoşluk olarak görmüyorum. Bence gayet güzel ve düşünceli bir şey.
günümüzde çeyiz pek kalmadı ama olsa da olur olmasa da olur yani çokta bişey fark etmez diye düşünüyorum. olacaksa da eğer çeyiz az olmasından yanayım fazlasına gerek yok.
Cevap
27Cevap
Çeyizden kastımız ne mesela önce onu belirlemek lazım. Mesela tuvalet paspasını çeyiz olarak koymak mantıksız. Önceden yavaş yavaş tencere, beyaz eşyalar gibi gerçek temel ihtiyaçları almak varoşluk değil ekonomisini düşünen insanın mantıklı bir hareketidir.
Evlenme sürecine girildiğinde zaten perde, halı, mobilya gibi o anda taşınılan eve uygun seçilecek şeyleri almak apayrı bir masraf ve borç demek oluyor.
O yüzden daha evlenmeden öncesinde çeyiz hazırlamak son derece mantıklı ve ekonomiyi güçlendiren bir hareket gibi geliyor bana. Evlenme sürecinde borç ne kadar azaltılabilirse ilerisi için gerçekten kâr.
Dantel yapmak yatak örtüsü örmek pano işlemek namaz başörtüsü tülbent oyalamak varoşluksa varoşum. İki oğlum var ve onlara çeyiz yaptım yapıyorum abartmadan sade hee gelinler istemzse ben kullanırım veya hediye ederim. Kimse kusura bakmasın o varoş bu Kezban diye diyenler kahveye tuz haber atmayı marifet sayıp bu geleneğe devam ediyorlar. Asıl varoşluk sevdiği evlenecegi adımı zehirlemeye çalışmak...
Bunlar benim ceyizlerler oglanlara👇👇

Varoşluğun önde gideni hem de. Bugün bir avm girdiğiniz zaman istediğiniz tüm her şeyi yapabiliyorsunuz. Havlu kenarlığı örmek, sürekli tencere takımı almak aşırı derece görgüsüzlük. Birde bunu gelene gidene sergileyen varoşlar var ki. Onlar zaten tam müzelik bana göre.
Kültürel mirasa sahip çıkmazsak , kültürsüz bir topluluğun altında eserlerimiz ve değerlerimiz gelişmek çeyiz yapmaktaki veya düğün adetlerinde ki maksat evlenen çifte yuk olmak değil kolaylık olmasıdır ama defarmosyana uğradığı için gelenek ve kültürel mirasimiz maalesef sahip cikamadik hepimizin suçu emperyalist güçlere yenildi yöresel güç şimdi masraflı ve saçma geliyor haliyle
Türk kültürüne ait bir gelenek bunu söyleyende kesin popülaritenin kölesidir bence avrupada ki geleneği yapsa elitim der ör baby shower party yapar elitim der özentiliktir oysa ve varoşlukda değil olmayanlar yapamayanlar varoş gözükür çevremde zengindir..
Vs vs. Yani bahaneler ve takılacak kulplar hemende hazır maşallah. Şimdide çeyiz hazırlamak varoşluk görünüyor. Ama xxx ünlüsü düğün için çeyiz yaptı dense vaaay offf napmış beee diye öve öve bitiremeyecekler. Eee hani varoşluktu noldu ünlü olunca olmuyor dimi jfjfjf
Çeyiz dediğimiz sadece sandıklarda yıllanan yazmalar, patikler olmuyor yalnız. Evlendikten sonra evimizde kullanmak için alıp kenara atıyoruz hazırlıklı olalım diye birkaç parça şeyi. Varoluşluk falan değil, temkinli davranmak. Hazırlık yapmak. Gayet de mantıklı.
Çeyizi, Kınayı, Nişanı çok saçma buluyorum bizim adetler resmen insanlar evlenmesin diye icat edilmiş hepsi ayrı ayrı masraf kalemleri bu ekonomide gereksiz yük başka bir şey değil. Git nikahı bas birde ufak mütevazi bir düğün yap milletin nesine yetmiyor
Neden vAroşluk olsun napsın evde taşla yemek yapsın kağıdın üstünde mi yemek yesin. Eve alınan eşya çeyiz değilde nedir. Her evlenen insan eşya almak zorunda
Varoşluk değil de, çok gereksiz çünkü kimse ne zaman evleneceğini bilemez nasip bu işler, 10-15 sene önce aldığı eşyaların modası geçiyor, her gün yeni ürünler çıkıyor ve onları begenmeyecek. Boşa masraf.. En iyisi para altın koymak kenara.
Parası olan için evet. Düğün günü gidip herşeyi tek kalemde 300-400 bin verip alabiliyorsa çeyiz dizmek avamlik olur. Bizim memleketimizde bunlar kolay olmadığı için her şey yavaş yavaş alınır çeyiz hazırlanır.
Eski gelenek göreneklerden neden iğrenir bu nesil anlayamıyorum gerçektende hep bi kötüleme aşağılama peşindeler büyüklerine de baby boomer diye lakap takıyorlar git gide uçurumun ucuna gidiyorla hadi hayırlısı
Değil tabi ki. İnsanin yaşayacaği ev için önden hazırlık yapması güzel bir şey. Ama haddinden fazla, aç gözlü gibi herşeyden fazla fazla almak yanlış.
Varosluk değil saçmalıkta değil ben dantel yapıyorum yatak örtüsü yapıyorum herseyi yapıyorum varoşluksa varoşum ben öyle şeylerden hoşlanıyorum
Bizim burada bile ceyiz yapıyoruz.
Çeyizde
Orası neresi ki
@izmirli_beyy isviçre
Güzel
bu pahalılıkta varoşluk olmasada enayilik olur kullanmayacağın şeylere o kadar para döküyorsun... herkesin çeyizi de sandığında çürüyo. güve yemesin diye naftalinli bekliyo...
Çeyiz hazırlamak emektir, evliliğin temeline sağlamlık desteği verir. Evliliğin sürdürülebilir olmasına destek olur.
Varoşluk diyen kişininde çeyiz işine bulaştığını yemin edebilirim bunu diyen tüm arkadaşlarım gizliden gizliden yürüttüler gemilerini
Haksızlık olur bence ya yarı yarıya ödemek lazım kadın 100 bin TL değerinde çeyiz aldıysa benim de 50 bin vermem gerekir
Hayır degil aslında çeyiz hazırlamak daha iyi zamanında ev eşyasını çeyiz olarak almak evlenecegi zaman biraz yükü hafiflemiş olur
Varoşluk demeyelim de gereksiz bir aktivite bana göre
Onu söyleyen karı evine ne koyucak? Bunu da cevapladımı? Parkenin üstünde yatar uyur artık
Tüm kültürümüzü varoşluk cahillik diye diye bitirdiniz
Benim bir baza dolusu çeyizim var kpss kitaplarım. 🥳
yok neden varoşluk olsunki. her genç kızın rüyasıdır çeyiz hazırlamak
değil tabiki varoşluk diyenlere varoşluğun anlamını ögretsinler
Adı çeyiz olabilir ama evlilikteki ihtiyaçları almak ne zamandan beri varoşluk oldu anlamıyorum.
Hayir. Hersey zamlaniyor simdi birikim yapmasi daha iyi
Yo neden olsun o videodaki kadının totosu gece açık kalmış malum birazda soğuk😂
Değil o güzel bir nostaljidir bir aile için.
Bu kaçıncı çeyiz sorusu millet evleniyor mu toplu napiyor
İsteyen hazırlasın ama çokda önemli bir şey değil.
Sürekli fikirleri değişen biri isen çeyiz gereksiz çünkü günümüze göre hazırladıkların demode kalabiliyor. Şahsen ben hiç çeyiz hazırlamadım gereksiz.
çeyiz dediğin şey senin zaten kullanacak oldukların kullanmayacaklarını koyma çeyize bence böyle bakarsan daha mantıklı olur
Senin cokmuydu
İsmi çeyiz. Yoksa hepsi senin evin için almak şart olan şeyler. Neresi görgüsüzlük Allah'ımmm akıl yokki bunlarda
Valla bu zsmanda abartmadıkça bence çok çeyiz gereksiz
Hayır eskimedi tabi kii😄
Adettir busecim bence değil🌹🌷
Hayır değil ne alaka?
Değil fakat zorunlu da değil.
Hayır mutfak eşyaları alınabilir ama
Abartmadan olursa çok güzel olur
bence öyle nisanli degilsen
Evet biraz ya eski usül işler
eskiden beri saçma bulurum kız isteme çeyiz vs
Kültürel gelenek
Bu tarz düşünceleri düşünmek varoşluktur
Çeyizde örgü lif varsa evet
Evet
Evet.
Töresini bilmeyen kendini bilmez.
varoş değil kezban hatta
Bence öyle eskide kaldı artık bana göre.
Hayır
Hayır değil
Hayır ne alaka 🤷♂️
saçma
Varosluk değilde fazlası israf cidden
Aynen mazide kaldı
Nooo
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?