2023 yılı itibariyle çeyiz hazırlama fikrine nasıl bakıyorsunuz?

Aşk İlişkileri
Üniversite Tercih
Gündem
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer 2023 yılı itibariyle çeyiz hazırlama fikrine nasıl bakıyorsunuz?

Çeyiz hazırlama fikrine hiç bi yok iyi bakmadım bakmıyorum da. Parayı kenara atarsın olursa son aşamada ne alınacaksa alırsın yeter ki para olsun. Belirsiz olan bir şey için telaş yapmak olmayan koca için borca girmek bana aşırı saçma geliyor. Hem şu kendi kendine gelin güvey olanlarda hiç anlam veremiyorum yok yani evleneceklerinin garantisini kim veriyorda çeyiz diziyorlar 😂
Hem bunun depremi var modası var karşındaki kişiyle zevkin uyuşması var varda var yani önceden hazırlamak gereksiz bi durum. Bana parayı versinler düğüne bi gün kala bile dizerim o çeyizi 😂😂😂 gerçekçi olmayı seviyorum.
Ben de gerçekçi olmayı seviyorum
Çeyiz hazırlamak, kişisel tercihler ve kültürel alışkanlıklara göre değişebilir. Bazı insanlar hala çeyiz hazırlamanın önemli olduğuna inanırken, diğerleri bu konuda farklı düşünebilir. Geleneksel olarak, çeyiz hazırlama geleneği evlenen bir kadının ailesi tarafından yatakhane, ev tekstili, mutfak eşyaları, el işi ürünleri gibi eşyaların gelinlik hazırlanana kadar biriktirilip, çeyiz sandığında muhafaza edilmesi anlamına gelir. Ancak, günümüzde bazı insanlar, özellikle evlilik için gereksiz bir maddi yük oluşturabileceği için bu gelenekten vazgeçmiş olabilirler. Sonuç olarak, çeyiz hazırlama kararı kişisel tercihlere, inançlara ve geleneklere göre değişebilir ve "demode" olup olmadığı, bireylerin kendi düşüncelerine bağlıdır.
Teşekkür ederim bu nasıl güzel yorumdur. 😍
Cevap
28Cevap
asla % 100 akıllılıktır :D
her hafta herşeye zam geldiğini düşünürsek :D
10 tl ye alıp stokladığım parfümler şimdi 70 tl :D :p
bittikçe kullanırım diye stokladım yatağın altında kolinin içinde 53 tane var :D sanırım zengin oldum :D :p
Ama bozuluyor ki
deme öyle deme :D :p
Hayır değil.
Gerekli bir hareket.
Ama eskisi gibi dantel örtüler oya işlemeler dantel kenarlı havlular artık revaçta değil sadece..
Öncesi veya sonrası evlilik hazırlığı yapanlar artık hazır ve daha kullanışlı günlük ihtiyacı karşılayacak şeylere yöneliyor
Evet ihtiyaca yönelik hazırlık yapılıyor ki bu en mantıklısı
Hayır demode değil. Çünkü çeyiz el örgülerinden ibaret sanılmamali. Bunun içine beyaz eşya, koltuk/ yatak odası takımı , halı nevresim vs falan şeylerde dahil. Yani bir nevi ev duzuyosun. Malum günümüz ekonomisinde de ne kadar erken çeyizini hazirlarsan daha tasarruf etmiş olursun 😂
Ekonomik olarak rahatlık katılıyorum
Saçmalık hiçbir şeyim yok benim.5 yasındaki çocuğa çeyiz hazırlamaya baslıyor normal bir şey değil bu. Evleneceğinde her şeyi alırsın bunun yerine insan kendine yatırım yapmali finanssal birikim yapmalı boş tabak çanaği kim napsın
Öyle haklısın ki. Burcun ne
Çeyiz meselesini ben çok gereksiz buluyorum. Zira bazı eşyaların evlilik anında alınması gerekiyor. Bazı dedim ama bazıdan kasıt çoğu eşya öyle. E o zaman önceden alırsam. Evlilik zamanına kadar o eşyalar demode, ondan da önemlisi kullanışsız olur. Tabi tasarruf edebilmek açısından olumlu olabilir ama ben tercih etmem. İnsan çalışır eder bi şekilde temin eder.
Küçük balkonda ve dolaplarda annemin küçüklüğümden beri benim için hazırladığı çeyiz var. şu an gidip evlenirim birisiyle rahatça sadece biraz alışveriş yaparım o kadar. Bence çok iyi bir şey oldu benim için.
Evet annen düşünmüş seni.
Yani demodeden de ziyade bu devirde şak diye çeyiz hazırlayıp her şeyini tam takım alabilecek bir bütçesi kimin kaldı ki 😅 kaldı ki her gün yenisi çıkıyor yani her şeyin.
Evet eskiden ucuzdu
2021 yılında hazirladim şahsen. Meragim olan her şeyi yaptım ister demode olsun ister olmasın. İçimde kalmasın diye yaptım hepsini valla cok da mutluyum
Kafan rahattır 2022 de fiyatlar arşa çıktı
Evet valla hiç sorma, beyaz eşyayı toplam 16bine almıştık simdi sadece buzdolabim 18 bin olmuş şaka gibi
Gereksiz artık herşeyin modası geçiyor herşeyin hâli haziri var. okadar. cok zaninda stok yapmaya gerek yok kullanabileceğimiz kadarmolsa yeter çok gereksiz geliyor olanlarda kullanılmıyor
İşte ben de bunu demek istiyorum
Aynen öyle sadece gösteriş bana göre
Dantel patik gibi kullanılmıyxak şeyler saçma da tabi. Ev eşyası küçük ev aletleri alınması gerekiyor son ana sıkımışmamaısı için
Katılıyorum ama onlar da bozuluyor 3 5 yıl önceden alınsa
Bence demode gerçekten. Çeyiz pek umrumda değil. Kadın ve erkek evlenince hayatlarını belirlerler her türlü.
Katılıyorum önceden alınmış eşyalar
Hiç sevmiyorum kızların şu çeyiz hazırlığını. Evlenme varsa zaten hazırlarsın. Kendilerine niye böyle bir vazife bilirler anlamam
Ben de sevmiyorum
demode diyemem ama cok ta gerekli bisey degil ya bence
Bence de
Ben çeyiz olayını hiçbir zaman sevmemişimdir saçma geliyor ama bana da hazırlıyorlar 😄
Bana da
Off hiç sevmiyorum. Bir de diziyorlar kutu kutu. Yok bilmem ne gelinin çeyizi.
Evet bunu yapıyorlar
Kullanılmayacak, gereksiz eşyalar olmadığı sürece gayet gerekli.
Evet sonradan pahalı oluyor
Gereksiz bence, sanki ciftler evlendiklerinde bir sey almaya güçleri yetmeyecekmis gibi yani zaruri olanları alırsın geriye kalanları da zamanla alırsın eminim o kadar esyanın bir çoğu cürüyordur kullanılmamaktan
Muhtemelen
Evet demode oldu artık eskiden şartlar kötü olduğu için çeyiz yaparlardı şimdi istediğin birşeye ulaşmak çok basit tek tuşla kapının önüne kadar geliyor
Demode olduysa eğer çeyiz için alınan eşyalar yerine başka şeyler kullanılacak galiba çağ atladık sanırım. İnsanın geleceği için hazırlık yapması neden demode olsun ki?
Eskide kaldı bence. Şu dönemde gereksiz masraf.
Bazıları çok gereksiz
Hayır sevdiğin eşyaları alıyorsun. Evlenince zaten bir ton borca giriyorsun önceden çeyizi hazırlamak mantıklı bence kolaylık
ben ce artik gerekisiz yeni bir doneme giridk bazi seylerden artik vaz gecmek lazim sandik falan garip seylerden
çeyiz evlilik için gerekli olan malzemeler topluluğudur
dolayısıyla yapılması gerekli bir şeydir
Ceyizim yok hazirlamam da... evlenirsem ev ihtiyacina gore ufak ufak alirim ki zaten aldigin seyler cok cabuk demode oluyor
Biraz demode evet ama annelerimizin el emeği olduğu için kabul ediyorum
Lazım olan şeyler evinde kulancağın şeyler niye demode olsun
Demode değilde ona özel bir gün olması saçma oldu sacmalastitdilar aslında
çeyiz artık pek kalmadı, şahsen bende sevmiyorum öyle bir sürü kutu az olsun yeterli bana.
Ben eşimin hazırlamasını istemem benim hayalim mağazaya girelim her şeyi alalım sonra yarı yarıya ödeyelim o çeyiz alırsa nasıl hesap edecez işler karışır
Yani ben sevmiyorum ve gereksiz buluyorum açıkçası.
Yani cebinden birden 150 bin çıkmasındansa parça parça çıkması daha iyi olacaktır ileride öylede böylede alınacak o eşyalar evlenmeyeceksen o ayrı
instadaki bütün inf. hazirliyor valla
Onlar marka tanıtımı yaptığı için hazırlıyor gözüküyor. Tanıttığı markaları insanlar alıyor. Fenomenler de para kazanıyor
Ben gereksiz buluyorum.
Ben de
Çeyiz hazırlamanın modası asla geçmeyecek🙃
Öyle görünüyor
Ceyizden kasit ne mesela
Her ev eşyası
Bence gereksiz ya alınır sonrada
Ever sonra da alınır
Çeyiz hazırlamak değil de içeriği belirler demodeliği
Yani beyaz eşya filanda olur onun dışında gerek bir şey yok
Ben şimdiden başladım hazırlanmaya Cemo de bir hareket değil yani
Hayır, bence değil 🧸😇
Evde kalabalık bence ve gereksiz
belki içindekiler de olabilir
İlkelleşti ama hala gelenek. Sahip çıkmak lazım.
Zevkler ve renkler tartışılmaz
Şu zamanda biraz öyle kalıyor
kültürün modernitesi olmaz
Hayır olur
bak oldu şu an
İsmini okuduğumda azıcık alındım
Ama yine de olucagını düşünüyorum dlmekdke
ya elbette modernize edebilirsin ama bunu bu şöyle şu şöyle diye sınıflandıramayız :' (
Modayla ilgilenmiyorum
Eski bir gelenek devam eder
Tercihtir isteyen hazırlayabilir
Olmayanların lafıdır o...
Evet kezbanca
🤣🤣🤣
Demode
Evetbdemıde geliyor
Benim aklım ermez çeyize falan.
Değildir
çok âvâm
Drğil de o kadar paran var mı o çnemli