Sana alınan hediye ve verilirken ki beden dili ile davranışlar, o hediyenin sadece alınmış olsun diyemi yoksa istenilerek mi alındığını gösterir. Zaten bunu bir şekilde anlarsın. Eğer bu bir 'mış gibi hediye' ise veren kişi gittikten sonra değiştirdiğin veya attığın zaman hiç ayıp olmaz. Kullanmayacağın veya hoşuna gitmeyen bir şey almasaymış o da. Ama eğer gerçekten seveceğini düşündüğü bir şey almışsa (tamamen iyi niyetle) ve sen beğenmediysen o zaman karşı taraf gidene kadar beğenmiş gibi davranıp sonrasında değiştirebilirsin. Sorarsa o anda hoşuna gittiğini ama sonrasında fikrini değiştirdiğini / çok kullanışlı bulmadığını / sana uymadığını söylersin. Attıysan da kaybettiğini, yanlışlıkla (!) kırıldığını veya birine verdiğini söylersin (burada yalan uydurmak tamamen senin yaratıcılığına kalmış. Detaylarıyla anlatma, sadece kısa ve öz şekilde söyle ki inandırıcı olsun). Detaylandırarak anlatırsan söylediğine kendin bile inanmıyormuşsun gibi görünür. Rahat ol.
Alışveriş & Hediyeler konusunda 328 cevap paylaştı.
Bence asla değil ya, yani karşı tarafın bunu sorun etmesini de anlamam mesela. Eğer beğenmediysen köşede kalacağına en azından giyeceğin ya da kullanacağın bir şeyle değiştirmek en mantıklısı
Birisi vardır, size çöp alsa, tahta ve 1 liralık (gerçi o fiyata da satılmıyorlar ama olsun) bir kitap ayracı alsa, sırf karşıdakinin sizde olan değerinden ötürü tutarsınız. Satamaz, atamaz, elden çıkartamazsınız. Ama başka biri hediye getirir, daha farklı düşünebilir, sevmiyorsanız elden çıkartmaya bakarsınız...
O yüzden hediye işi gerçekten risktir. Ben karşıdaki kıymetliyse muhakkak hediyeyi elimde tutarım. Öteki türlüsü de pek olmuyor elhamdülillah zaten ve çıkartmak durumunda kalmıyorum. Ama bir de şu var, bir büyüğüm giyilebilir bir şey getirmişti, değişim kartıyla verdi, çok sevindim. O bana göre değildi, daha farklı bir şey ile takas ettim mağazada, giyimde böyle davranmak gerekiyor.
Yani ayıp olabilir ama değişim yapacaksanız bile kılıfına uydurmak lazım, kıyafet tarzı bi şeyse büyük yA da küçük dersiniz alan kişiye ayıp olmasın diye.. daha sonra istediğiniz ürünü alırsınız , soracak olursa o ürünün bedeni yok dersiniz 🫣
Hiç de ayıp olmaz şahsen bende aldığım hediye uymuyorsa değiştirmesini isterim. Kimseye kullanmayacağı bir şeyi hediye edip evinde kalabalık yapsın istemem
Değiştirme kartıyla yerine başka bir şey alınacaksa mecburen fiyatı sorulacak. Fiyatın yüksekliğinde ziyade alınan şeyin kullanışlı olup olmaması önemli olmalı. Para ile sevginin büyüklüğü ölçülüyorsa sevme daha iyi.
Ağalarla yiyip içmek 🤣🤣🤣 gelini şıklattın hediye gitti para geldi haydi dostlar sofraya. Bu da bir çözüm tabi, hediyeden kurtulma yolları. Neden olmasın