Tarafını seç serisi yapıyorum bari 2 tane yaptım 3 olsun :D Benim yakınımda çok market yok. 45 kiloluk vücudum da ağır şeyleri taşıyamıyor, kas denen şey bende yok... :D O yüzden ben sanal marketlerden alıyorum. Sanal market dolaşırım ama o ayrı, hangisi ucuzsa ordan alırım yine.
Giyim dışında tüm alışverişlerimi online olarak yapıyorum. Hem daha rahat hem daha ucuz geliyor. Hem seçeneklerde daha çok geliyor. Kapına kadar da gelmesi büyük kolaylık. Giyim alışverişlerini denemeden alamıyorum. Geldiğinde aynısı çıkmıyor ya da bedeni tam olmuyor.
Özellikle koronanın patlak verdiği bu dönemde online alışveriş bi hayli arttı. İnsanlar artık fiziki marketleri tercih etmemeye başladı. Ve ikisininde kendine göre iyi yanları ve kötü yanları var. Şimdi iyi ve kötü yanlarını sayalım.
Fiziksel alışverişin iyi ve kötü yanları- 1-Ürünleri internette koyulan kapak fotoğrafına göre değilde gözünüzle görürsünüz. Bu özellike kıyafet sektöründe çok önemlidir, internetteki fotoğraflar genellikle ürünle alakası bile olmayabilir.
2- Sizi daha çok şey almaya iter. Tam alışverişiniz biterken ah şurda indirimde çikolata varmış, ah şunuda aliyim. Ah sweatshirt aldım şurdada takı varmış hemen aliyim gibi tuzaklara kaptırır sizi. Ve böylece daha fazla para harcarsınız
3- Zamanınızı alır, yorulursunuz. Arabayla gidiyorsanız benzin fiyatları bi hayli arttı , yürüyorsanız yorucu ve sıkıcı olabilir.
4- Hareket yapmış olursunuz, şu dönemde pek dışarı çıkmıyoruz zaten, bari markete giderken hareket edelim, demi?
Sanal alışverişin yararları ve zararları.
1- Hızlıdır, uğraştırmaz, basit ve pratiktir.
2- Kandırılma ihtimaliniz çok yüksek, görseldeki fotoğraflar yalan olabilir, veya tam aynısı olmayabilir. Gözünüzle bakmadan nasıl oluğunu tam anlayamazsınız
3-Ne kadar para harcadığınızı , aynı ürünlerin daha ucuzunu görmenizi sağlar, kampanyalar daha fazladır, kira dertleri olmadığı için indirim daha kolay yaparlar. Böylece daha fazla tasarruf edersiniz.
4-Her şeyi internetten karşılamak hareketsizliğe iter.
İyi ve kötü yanlarına bakarak kendinize en uygun olanı seçiniz. Benim tavsiyem ikisinide kullanmak olucaktır. İyi günler.
Alışveriş & Hediyeler konusunda 328 cevap paylaştı.
Market gezmek favorim ama alışverişleri daha çok 2 haftalık ya da aylık yaptığım için çok ağır oluyor bir sürü poşet taşımak. Bu yüzden özellikle son birkaç aydır tüm alışverişimi sanal marketten yapıyorum, bence inanılmaz rahatlık oluyor.
Selamlar.. Pandemi sürecinde özellikle bence sanal alışveriş hayat kurtarıcı etkiye sahipti.. Yani evet gezip almak ayrı bir keyif ama bu süreçte bence sanal alışveriş daha iyi.. Keyifli geceler..
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
21
Cevap
35
Cevap
Gizli Üye
(25-29)
+1 yıl
Hayır ben online olan hiç bir şeyi sevmiyorum Sadece online kurslar ve ya kredi götürme gibi gerçekçi şeyler istisna diğerleri bence boş bi şey İnsan haraket etmeli bence Yata-yata bu online'yla insan hayatıyla ciddi oynuyorlar İnsan haraket etmezse ömrü kısalır Ciddi bi konu..
sanal marketlerin yanı sıra yerel ve zincir marketleri de takip etmek gerek aynı ürün hepsinde farklılık gösterebilir. vakit oldukça hepsine göz atmak en iyisi
1 tane derken sadece 1 domates almadım bu arada, neden bi anda şaşırdığını anladım :D Yine getirme minimum ücretini geçtim tabi de 1 kilo almak zorunda değildim onu demek istedim
Evet evet yanlış anladım tamam doğru :) Trendyol marketten alıyorum az alacaksam, onlar 25 tl. Zaten 2 parça şey alsam geçiyor bu sayıyı. Büyük alışverişlerimi daha uyguna geldiği için Migros veya İsteGelsin'den alıyorum