Cipsi yiyemiyorum artık sen düşün bagimli olduğum şeyi Ayrıca otobüs dolmuş fiyatına da zam geldi Ankara dolmuş 5 tl oldu dolmuşa binmek için bile iki defa düşünmek gerekiyor artık resmen Arkadaşlarımla kafede oturup kahve bile içmek için 10 defa düşünmem gerekiyor Bir mont alayı dedim (ihtiyaçtan o da yani 4 yıldır ayni montu giyiyorum) 500 den aşağı fiyat yok öğrenci adamda 500 tl ne gezer o da en uyduğu 500 tl birde Meyve bile yiyemiyoruz artık Annem evde sıvıyağı çabuk tükenmesin diye kızartma yapmıyor ciddi ciddi yani şaka değil komik gelebilir ama patates kizartmiyoruz uzun zamandır Şimdi de artık doğal gazı iki odaya indirdik diğer yerleri kapattık Tek oda da ışık yanıyor şaka gibi ülke olduk Bu halimiz ne olacak gerçekten çok üzülüyorum babam işçi emeklisi kıt kanaat geçinmeye çalışıyor yeter artık gerçekten yani kimse dur demiyor buna herkes tamam diyor sömürdüler iyice battık yani bitigiz fikir iyice fakir oldu zengin daha da zengin oldu kimler zengin oldu zaten orası da belli Sitemin sorunum sahibine değil.
Avokado 😍 bir avokado aşığı olarak onu gözden çıkarmak zorunda kalmak saçma geliyor. Diğer gıda malzemelerine daha fazla bütçe ayırmam gerektiği için o da eksik kalmak zorunda kalıyor.
vallahi pull and bear sitesinden bundan 5 ay önce bir spor ayakkabı almıştım fiyatı o zaman 200tl falandı. dün baktım 650tl olmuş. yani şu an olsa almazdım gerçekten çok yükseldi fiyatlar. bu soruya cevabım evet ara verdiğim şeyler oldu olmak zorunda insan ister istemez alası gelmiyor
Hangisini söyleyelim ki dolu, misalen aracı kullanırken son derece sakin kullanıyorum ki yakıtı çok az yaktırmak için elden bişey de gelmiyor. gezme işi çoktan bitti mümkün olmadıkça yola çıkmıyorum. benzin oldu 13 TL 😠
tatil, benzinden dolayı gezme, tarifinde 2 su bardaşı sıvı yağ falan yazan kurabiyeler ve kekler, tavuk göğsü kilosu 50 falan olmuş ama bende naapıyorum kilosu 24 liradan tüm tavuk alıyorum 50 civarı tutuyo ve parçaladığımda yaklaşık 800, 900 gr göğüs eti çıkıyo ve ayrıca but kanat ve diğer parçalarım da oluyo 😀😀😀 neyse liste bayağı uzarda ben uzatmayım...
Alışveriş & Hediyeler konusunda 557 cevap paylaştı.
Waffle (3 yıldır yemiyorum), arabayla uzun yol gezileri (sürekli hayalini kurduğum), hayalimdeki 2008-2011 Ford C-Max Titanium X, 2009-2014 Skoda Superb arabaları (Dolar yüzünden yılbaşına 10 gün kala bunları çöpe attım. Artık hayalimdeki arabam orta kasa Renault 9 Broadway! Alırsam, 2040'a kadar bununla gezeceğim Hiçbir zaman yenisini almayacağım. Hayal edin, yıl 2032... Millet TOGG, VW Golf 10 (çıkarsa), Fiat Egea kullanıyor, ben orta kasa Broadway ile trafikteyim...)
Linç gelir belki ama bana değişen bir şey olmadı dolar kazandığım İçin Türkiye’ye geldiğimde dolar bozdurup alışveriş yapıyorum. Eskiden 20 TL olan şey Şu an 40 TL ama bana değişen bir şey yok. Size değişen çok şey var tabi ki. Hayat standartları çok düştü. Herkes isyanlarda. Akrabalar sinirli. Bize tavırlı. Sanki doları ben yükseltmişim gibi. Neyse üzgünüm bu duruma. İnanın sevinmiyorum dolar yükseldi diye. Çünkü ülkenin dibe doğru gittiğinin farkındayım. Umarım biran evvel halkta görür ve gerekeni yapar seçimlerde. Sırf ülkede yaşamadığım İçin ve geleceğinizde söz sahibi olmadığım İçin oy bile vermiyorum. Bunu tüm yurtdışında yaşayanların yapması gerektiğini düşünüyorum.
Alışveriş & Hediyeler konusunda 362 cevap paylaştı.
Alışveriş yapamıyorum düzgünce Eskiden tavuk et sofraya gelirdi şimdi tavuk bile uçmuş Malum bunlaruçunca cebimde para kalmıyor ne kafeye gidwbiliyorum adam akıllı ne sigara alabiliyorum Buna neden olanların ve bunları besleyenlerin oy verenlerin hepsi rahat gün yüzü asla görmesin
Ekran kartı desem absürd kaçmaz değil mi? bilgisi olanlar için söyleyeyim 4GB AMD RX580 ekran kartını 2020 Ocak ayında 1000 liraya aldım şu anda bir benzerinin fiyatı 8000 lira.
Valla ogrenci oldugum icin zaten ekonomik ozgurluk yok aile karsiliyo. O yuzden umursayamiyorum ya. Tamam bazen yuk oluyomusum gibi ama beni yaptilarsa, ben ekonomik ozgurlugumu elime kadar her seyimi oducekler yani. Ya bi de luks aliskanligim yok. Sigaram yok, alkolum yok, kahveyi sevmiyorum mesela cay seviyorum daha cok. Bi disarda yemeye abur cubura veriyorum para. Onun haricinde asiri asiri verdigim bisi yok. Eskiden asiri dusunuyodum dusunmekten uyurken dislerimi sıkıyodum artik saldim.
@ExecutionerX su an da zaten her istedigimi alamiyorum ama ekonomik ozgurlugum olsa kafama takarim anladin mi? Zaten duygu durum bozuklugu var bende. Dusundukce siddetleniyo. O yuzden takamicam. Ekonomik ozgurlugum olunca kayiririm demek istedim yani. O zaman sirf kendime yetmek durumunda olucam cunku
Dijitalle ilgili hersey almak cok zor 100 tl olan kulaklik 150 oldu iner die bekledim 200 tl oldu baktim dusce yok aksina artiyo 200 tl den aldim canim yaniyo ya 7 binlik laptop 10 bindi son baktimda bakmiyom artik morel kalmadi
Yeni elektro gitar teli ve kapsamlı elektro gitar bakımı. Aylardır yeni tel alamıyorum ve bakım yaptıramıyorum evde kendi çapımda halletmeye çalıșıyorum.
arkadaş ne anlatıyor :P acaba %50 zam yaptı evet ama herşeye %90larda zam yapıldı fiyat karşılaştırması yapsanız keşke :P basit bir örnek sıvıyağ 55 di 75 oldu 90 oldu sonra 140 oldu en son bunlar 1 -2 ay içinde oldu vay canına::P
Elektriğe de %52 (150Kwh da kadar) üstüne %127 zam geldi , Doğalgaza %25 zam geldi , herşeye yağmur gibi zam geldi , Asgari ücrete gelen zam eridi gitti bile
E bu aralar hepsi hayat kalitemizi düşürmemizi, yaptıklarımızı yapamamızı istiyorlar, sözde ekonomik kurtuluş savaşındayız ya. Alma, içme, giyme ve gezme modundalar çünkü :D
Sokak röportajlarındaki dayılar gibi konuşmuşsun ne biliyorsun ki iki yumurta kırmak zor değil diyorsun. Böyle insanları görünce sinirlenmemek elde değil.
@BiRMeraklıGenç Maddiyat olarak demedim, sokak röportajlarındaki dayılar a dese ağzına telefon sokan zibidiler gibi konuşmuşsun. "Bekar hayatı" bahanesi altında her gün dışarıdan yiyip pahalı diye ağlamak yersiz. Bazı şeyleri savunurken komik duruma düşüyorsunuz. Ve evet yumurta kırmak zor değil.
Doğru tespitte bulunduğumu kanıtlamış oldunuz. Bulunduğumuz durumda ağlamamak artık imkansız. Yaşadığım zorlukları uzun uzun anlatmak isterdim ama sizin tuzunuz kuru gibi görünüyor, anlayamazsınız. Karantinada olup yalnız yaşayan birinden nasıl bir performans bekliyorsunuz anlamıyorum. Yumurta kırmak zor değil ancak gün geçtikçe almak zorlaşıyor :)
@BiRMeraklıGenç Her gün dışarıdan yiyebilen biri bi koli yumurtaya 40 lira da verebilir. Karantinada olma süresi ayrı, o "bekar hayatı" diye geçiştiriyor. Tuzunuz kuru diye geçiştirmek de ayrı bahane, eski sorularıma bakarsanız yağ almak için bile eşimin ailesinin evine BAŞKA ŞEHRE gidiyoruz. En azından her gün dışarıdan yiyip bahaneler arkasına sığınmıyoruz.
bende starbucksa 1 kez gittim ortamda baktım çok boş egolu kekocukla değişik story atmalık kızlar doluşmuş kahve dünyası candır diyorum ve hep giderim :P