Benim bu konuda hiç inancım yok açıkçası. Bu kadar art niyetli bir toplumda ne olursa olsun yine her şeyin en pahalısını biz yeriz, biz satın alırız. Yine alışverişlerde kazıklanmaya devam ederiz.

Üretici enflasyonu dediğimiz olay burada tabii ki kendisini belli ediyor. Şöyle ki dolar 17 lirayken alınmış bir ürünü kimse zararına satış yapmaz. Özellikle gıda sektöründe doların yükselmesi ile zararın önüne geçilmesi için fiyatlar daha erken yükseltiliyor. Ama stok boşalmadan marketlerin bu fiyatı düşüreceğini sanmıyorum. Gerçi doların bu seviyede kalacağına da hiç inancım yok. Herhangi bir üretim ve gelişim temeli atılmadan doların düşmesi sağlam bir şey değil zaten.
Bugün bimin üst düzeylerinden olan yetkili abinin röportajını okudum. Adam diyor ki bizim ciddi bir şekilde giderimiz var nakliye falan. Fiyatları düşürürüz ama şu an giderler yüksek maliyet fazla. Zamanla indirim olabilir demiş. Yani yakında indirim yapacağız dememiş. Hani isterse 50 kuruşa düşsün yansımadıktan sonra sadece rakamdan ibarettir o başka da bir şey değil.
2 Türk lirası = 1 Dolar olsa bile raflarda indirdim olarak yansımaz. Nasıl bir coğrafyaya denk geldik anlamıyorum ki :)
Coğrafya kaderdir. :)
Hayır elbette
insanlar anlamalı dolar düşüyor ama da bu birileri yatırım yapsın diye. Fiyatlara yansımayacak
Bknz benzin mazot fiyatları! Pompaya yansıyan kaç lira? 70 kuruş 🤣🤣🤣
dalga geçiyorlar aklımızla
büyük bir endgame oynanıyor ama altından neler çıkacak Allah bilir.
Cevap
16Cevap
Yansır kankam. Mecbur yansıyacak çünkü yanlış hatırlamıyorsam Cumhurbaşkanı bunun üzerine gideceğini söyledi. Apple fiyatlarını düşürmeye başladı. İkinci el araç satım sitelerinde de araçların fiyatları inmeye başladı bildiğim kadarıyla. Marketlerdeki fiyatlar da inecektir diye düşünüyorum.
dolarin nasil hizli bir sekilde 18 tl ye cikmasi tehlikeli ise 1 tl ye dusmeside tehlikelidir. cunku global olarak dolarinda kendi icinde bir enflasyonu vardir. Ayrica dolarin cok dusmesi ic piyasayi/uretimi yavaslatir, enflasyonu artirarak zamanla stagflasyona donusturur.
Sanmıyorum.
Zama gelince en önde zam yapanlar artık doları önemsemez. Aldılar bir defa o kâr etmenin tadını.
Dolar ve 1 lira lirayı kenara bırakıyorum rubl manat ve diğerleri doların düşüşünü beklemesin bence aksine yükselişini izlesin 🤦🏼♀️
Şekerim, Türkiye'yi iyice Muz Cumhuriyet 'i bellediniz. Şikayet edin düşüş yoksa. Cezai yaptırım uygulanıyor.
Bizim ülke fırsatçılarla dolu olan bir ülke.
Dolar 1 TL de olsa ne yapar eder herşeyi kılıfına uydurup yine fırsatçılığa devam ederler.
Dolar 1 tlye bile düşse vergilerin efendisi gerekirse 7473646783 çeşit vergi çıkartır yine ucuz bişey vermez bu millete
Yok yahu sende...
Abi biz onu yüksek fiyattan aldık. İndirim yaparsak zarar ederiz cevaplarını duyarız.
Dolar 1 liraya düşmez ki diyelim ki düştü biz yine enayi gibi kat be kat fazlasini oderiz
Dolar 1 kuruş olsa 1 liralık şeyi 10 liradan almaya devam ederiz.
Merhabalar… Fiyatların raflara yansıyacağına zerre inancım yok.
50 tllik ürüne 100 tl zam yapıp sonra 2 TL düşürüp indirim yaptık diyen ülkeden bahsediyoruz🤷
gene yansıması için 15 gün bekletirler hem düşse yükselmesi 1 gün ümit yok :/
Yansımaz! Çünkü zamanlaman hiç bir üründen zamlar geri alınmıyor 😬😬en sinir olduğum şeyyyyy
Dolar 1 tl ye düştüğü gün söz veriyorum denizin üstünden yürüyecem
Sanmıyorum. Bizim fiyatlarda çıkıs olur düşüş olmaz aga. Bizim millet tükürdüğünü yalamaz.😄
bence yansımalı şimdiden bile indirimler çoğu markette başladı bile
Kazıklanmaya devam ederiz de illa yansır ya 1 lira yani
yansır elbet. ama şöyle düşün şu an senin ülkene gleip krallar gibi tatil yapan yabancılar gibi sen de avrupaya şuraya buraya rahat gidersin elindeki parayla.
Evet yansır. Dıştan bir sürü ürün ithal ediliyor. Ücretlendirme de dolar veya eura bazından değerlendiriliyor. Vergisiz olarak düşünürsek dolar 8tlyken 1 dolarlık ürün 8tlye mâl oluyordu ama 1 dolar 1tlse 1 birimlik mâl eder.
hemen yansımaz fakat zamanla urunlerde indirimleri görürüz , özellıkle seçili ürünlerde ((: pinpon topu gibi
dolar euro bizi kıskansa da düşürmezler fiyatları. aldı vampirler kanın tadını bi kere...
yansımaz. şimdi diceklerki dolar 5 lirayken aldığı malı nasıl ucuza satsın. eee dolar 2 lirayken aldığı malı dolar 5 olunca hemen yükseltiyorlar ama. bizim insamız fırsatcı. dolar 1 lira olsun yine düşürnmez
Hayır.
En fazla yerinde sayar. Ama düşmüyor ki, hiç bir şey.
Tabiki yansır ağzı açılan dolar yüksek oyuzden boleyiz dio
Yükseldiği hızla, düşüş göremedik ne yazık ki!
Umarım düşer 1000 lira 1000 dolar 😂
Doların 1 lira olması da kötü 3 4 olması daha iyi
Yansımaz çünkü geri artar
Ne dolar 1 tl olur ne raf fiyatı düşer..
Sanmıyorum bence yine aynı olur kalır böyle.
Yansımalı. Ama benim hiç bir şeye umudum kalmadı
Bizde nedense çıkan şey inmiyor😂
Aynen öyle. Cok bozuk bi toplumda yaşıyoruz
Düşmez gjgjg
Ama yansırdı sanırım
En az 6 ay sonra belki
Tarım kredide ucuzlamış haftaya daha da düşecek inş
Yansımaz yansımadığı gibi dolar o seviyeye düşmez.
gene yansımaz..
burası Türkiye..
Nerde o günler ama yansır diye düşünüyorum
Sanmam
Yansıması gerekir😄
Yansımazz
Asla yansimaz zam gelir üstüne
Aynrn
Yansımaz
Düşmeyeceği için dmdmdk
Hiç sanmıyorum.
Yansimaz yine