Yerine herkesin istediği kişi gelse kolayına düşer mi dolar? Ne zaman eski günleri görürüz
Sizce baştakiler değişse dolar düşer mi?

Liranın şu anki serbest düşüşünün Türkiye'yi yöneten kesim başta olduğu müddetçe durması mümkün değil.
Adam bugün çıkmış ''Ben bu iş adamlarını da anlamıyorum ya, faizi düşürdük, kredi alıp yatırım yapsanıza? Gene gidip hükümete sallıyorsunuz bu ne terbiyesizliktir?'' gibi, ''Abi ben bu işlerden zerre anlamıyorum'' anlamına gelen, dinlerken gerçekten kanımın çekilmesine neden olan cahil ötesi beyanlarda bulunuyor.
Ülkede hukuk yok, piyasanın iktidara güveni komple gitmiş, hammadde fiyatları uçmuş, yakıt fiyatları uçmuş, komple çöküş halindeyiz ve bunun sebebi iktidarın artık piyasaları, finans çevrelerini komple kaybetmesi
Aklınca aklı selim adam imajı vermek için Kılıçdaroğlu'nun ''Kanal İstanbul'un anlaşması falan yapılırsa iktidara geldiğimizde onun kredilerini ödemeyiz'' söylemi üzerinden finansçılara caka satmaya uğraşıyor.
Dün Fatih Altaylı'nın programında altyapı yatırımları konuşuluyordu, yalakası akademisyenlerden biri hala ekonomiyi geliştirmek için sanayi bölgelerine duble yol yapıldığından falan bahsediyordu
Yani komple üreten, katma değer yaratan kesimin ihtiyaçlarından ve beklentilerinden uzak, sadece ''Size de yol yaptık, kredi ayarladık hadi bakayım yatırım yapın'' kafasında bir yerdeler.
Kim niye ülkede yatırım yapsın? Faizi indiriyorlar, bunun yarattığı enflasyon yüzünden yaşanan ödeme ve hammadde sıkıntıları daha büyük kriz yaratıyor adamların umrunda değil.
Emre Alkin bundan bir yıl önce Faiz meselesinde: Faiz paranın fiyatıdır, yüksek enflasyon mecburi olarak yüksek faizi getirir, ama idare bunu hala anlamamış gibi görünüyor. Kafalarında faizler yükseldiğinde yatırımcı parasını banka faizine yatırıyor, biz de yatırımı teşvik etmek için faizleri düşürelim diyor. Hayır efendim ne alakası var önce enflasyonu düşüreceksin, faiz enflasyonun sonucudur. Hükümetin bu politikasının dünya tarihinde bir örneği yoktur, dünya tarihinde bir örneği olmadığı için bu ısrarın nedeni anlaşılamamaktadır
Yani ortada büyük bir itibar ve itimat sorunu var ve bu rejim ve daha da önemlisi bu adam başımızdan gitmeden düzelmesi imkansız.
Şu yönetime de kötünün iyisi, daha iyisi çıkmaz diyenlerin aklından zoru var.
Çünkü 1000 yıllık devlet tarihimizde şu iktidardan daha kötü, daha kifayetsiz bir yönetim görmüşlüğümüz yoktur. Deli İbrahim'in devletin başında olduğu dönem bile daha aklıselim bir idare vardı
Hocam çok doğru konuşmuşsunuz ülke borçlar falan derken iyice battı. Dolar, Euro zaten uçuyor. Anlamıyorum baştakileri ülkeyi daha iyi duruma getirmek yerine neden daha kötü hale getiriyorlar? Sen devlet adamısın senin önceliğin halkın refahı olmalı ama o tam tersi. bundan kendine nasıl kâr sağlıyor?
Ülke bir günde buralara gelmedi. On yıl önce bir sürü ekonomist gidişatın kötü olduğunu söylüyordu. Ucuz kredilerle kendine araba alan, tatile giden avare halkımız ''Ehonomi çoh eyi'' diyordu o yıllarda.
Yahut yarım akıllı yarı-akpli liboş tipler ''Abi Türkiye yine iyi yaaa, abartıyorlar yaaa'' diyordu
Halbuki bugünkü batış, o halkın ekonominin süper olduğunu sandığı zamanlardan kalma.
2001'de Dünya piyasalarında Tech Crash diye bilinen, teknoloji hisselerinin bir anda dip yapması ile oluşan bir finansal bunalım vardı. Fed ondan dünyaya para ve mevduat yağdırarak çıkmayı geçtim, her yeri ayağa kaldırdı Akp de zaten buna denk geldiği için ilk 9 yılında çok başarılı gözüktü. Halbuki önceki hükümet zaten krizden çıkış planlarını işleme koymuştu
Yoksa bunların tek bildiği çeteleşme, kamplaşma, ülkenin kaynaklarını ele geçirip bunları kendi zümrelerine aktararak ülkede ebediyen iktidar olma hırsından başka bir şey değil
Tanıdıklar ekonomist var onun anttıkları babamda 35 sendır borsaya uğraşır baştakiler değişse tek parti gelse dolar yerinde durur belkide kalısyon gelirse bütün yatrmcılar ülkeden cıkar dolar 15 lira olur ülke yonetmnde kalısyon hükumtleri para pıysaları başarısız bulur sevmez
Görüş
6Görüş
Bu zihniyet değişmeden hiçbir şey düşmez, halen daha ekonomi bilimini 1500 yıllık saçmalıklarla bir tutan ve bu şekilde yürütebilecegini sananlarla bir halt olmaz, faiz karşıyım diyen bir iktidar var, ve eğitimi bile katakulli olan bir MB başkanı var, şu an ekonomi falan kendi kendine ayakta duruyor bir yönetme falan yok, faize karşıyız derler sağdan soldan borç isterler, kim sana neden borç versin faiz yokken, veya sen kime para verirsin bir getirisi olmadan, baştan sona saçmalıklarla olmuyor bu işler, halen daha dini duyguları sömürerek faize karşıyım diyerek olmuyor bu iş, enflasyon ve faiz doğru orantılıdır bu basit denklemi bilmeyen yöneticilerlede, bunu bilmeyen halklada bir şey düşmez, zaten yarın 10 kat fazla dolar basilsa ve dolar düşse yine bir faydası olmaz böyle ülkeye ve zaman hniyete
Mevcut siyasiler içinde ülkeyi ha diye düzeltebilecek kapasitede birisi yok.
Yani bu ekonomiyi de düzeltmekte biraz zor
Eski günler diye bir şey yok artık ahir zamana girdik
Neeeen biliyon
Ne alaka ya ben ne diyorum sen ne diyorsun
Girdik mi girmedik mi bilinmez ama bu olaylar olan şeyler sanki hayatta ilk defa böyle şeyler başımıza geliyor deprem olsa kıyamet alameti dersiniz
duser tabikide daha iyi yonetirse ama uzun surer baya ekonomi batti
kim düşürcekki o kapasitedd birini göremiyom ben
Belki düşer
gelecekler para basıp halka dağıtacaksa olur
Bu durumun kökü araştırılmalı
Sadece dolar düşmez, dünyanın efendisi oluruz yine
Aynen üç kıtaya da hükmederiz dimi
Evrene bile hükmederiz Allah'ın izniyle
Hayır
Neden?
Ben kimseyi tutmam ama türkiyede iyilerin arasından en iyisini değil kötünün arasından az daha kötü olanını seçiyoruz. Hiçbir partiyi tutmam ama AKP'den daha iyi birinin çıkacağını zannetmiyorum onların arasından.
Akp baştayken de ülkenin geldiği son durum belli ama. Bende kimseyi tutmuyorum ama gözlemlerim araştırmalarım baştaki değişse daha iyi olur diyorum çünkü durum belli
Akp'den daha kötüsü olamayacağı için saçma bir beyan olmuş bu
Ben böyle düşünüyorum
Düşüncen saçma. Şu iktidarın başarılı olduğu tek bir tane alan söyle belediyecilik faaliyetlerinden başka? Ki onların da sadece yüksek maaliyetli altyapı ile alakalı kısmında varlar, sosyal, kültürel konularda onu bile beceremediler
Iyi olduğunu söylemiyorum baştada belirttim zaten. Kötülerin arasından daha az kötü olan olduğunu düşünüyorum. Eski zamanı geri istiyoruz diyen kişiye cidden kitap okumasını öneririm. Sadece şu zamana bakmak yerine bazı eserleri okuyup biraz fikir sahibi olmak güzel bir fikir olabilir. Ailem beni böyle büyüttüğü için söylemiyorum çünkü onlar AKP'yi tutmuyor. Dediğim gibi iyilerin arasından en iyisini seçmiyoruz.
Daha az kötü falan değil
Ayrıca eski zamanlar hakkında hangi kitaptan bahsediyorsun? Çünkü ülke o anlattıkları eski türkiyede bir sürü sorun yaşasada toplumsal, ekonomik vesaire hiçbir açıdan bu kadar buhran içinde değildi
Kendilerine bir yalan gerçeklik uydurdular, insanları bununla güdüyorlar. Ben hatırlıyorum o kendilerinden önceki zamanı, bu şu an Eski Türkiye'den daha iyiyiz iddiaları dümdüz yalan
Daha kötü de kimse yok. İnan o kardeşim Hdplilerin bile şu ülkeye katacak daha fazla şeyi vardır. Adamlar bildiğin mafya gibi her yere çöktüler ve bütün politikaları kendi avanelerine para yedirmek üzerine başka hiçbir şeyi umursadıkları yok
Hayırlısı ozaman
Düşmez. Görmeyiz
Niye düşmez?
Doları çıkaran baştakiler değil de ondan. Türkiye ekonomisi batsın diye ellerinden geleni yapıyorlar
Emin misin?
Evet
Düşmez
En İyi Görüş