azıcık bir param var dolar alacağım düşer mi artar mı elimdekinde de olmak istemiyorum size güveniyorum :D
Sizce dolar düşer mi?

azıcık bir param var dolar alacağım düşer mi artar mı elimdekinde de olmak istemiyorum size güveniyorum :D
Doların düşmesi için:
1. CDS risk primi düşmeli,
2. DXY endeksi düşmeli,
3. FOMC toplantılarından faiz düşüş kararı çıkmalı,
4. Reel faiz enflasyon üzerine çıkmalı,
5. Varlık piyasalarında hukuk, şeffaflık ön planda olacak şekilde insanlar dolarizasyondan uzaklaşıp varlıklara yatırım yapmalı ki dolar düşsün.
Bunların hepsi gerçekleşmeden dolar düşmez.
Görüş
2Görüş
dolar tüm dünyada uçuyor. ve fed faizleri artırarak devam edecek gibi duruyor. yanç şahsi fikrim önümzdeki birkaç sene dünyada değerli olacağı doların
Dövizde yatırım olmaz
Altına dönüştür harman zamanı geliyor
hesap açacağım dolar veya tl olması lazım ondan sordum
Ben kuyumcuyum insanlar bilsin diye bi yazı da paylastım hatta o yüzden altın dedim ama dolar ve TL seceneğin varsa sadece elbetteki dolar
Ahahah ne alaka ben bodrumdayım gelip benden mi alacaksınız sanki altını kimden alacaksan o kazanacak ben ne alaka 😂😂
Profilime bak paylaştığım yazıya neden böyle söylediğimi anlattım orada 😂😂
meslek finans yazıyor ama üni mezunu musun yoksa kuyumcu olunca finansçı mı yazdn bilemyorum.. sorunu da gördüm ve fakat ki insanları yanlış yönlendryorsn bence. ünlü ekonomistleri sıkı takip ederim. amerikanın enflasyonu düşürmekte kararlı olduğunu bu yüzden faizleri artırmaya devam edeceğini anlatyorlar, bu da dolar artmaya devam edecek dünyada demektir.. bir nokta daha var: altn diplerdeyken alanlar bile enflasyon karşısında fazla bir şey kazanmadı bugün.. yani öyle milyon gömen ne yaptı bilemem ama küçük küçük yaıtırım yapan biz gibiler konu.
Stanford üni. Ekonomi ve finans mezunuyum ayrıca sıkı takıp ettiğin insanlar ön plandaki insanlar insanların önüne atılan insanlar yani asıl oyun arkada dönüyor Türkiye altını değerlendirecek doları düşürecek gibi Bi iddam olmadı Türkiye de nakit ve para akısı sıkıntısı çekildiği için 3 4 senede bir olan harman dönemleri vardır bilen insanlara sorabilirsin bu sirkülasyon döneminden yararlanın dedim yatırım yapın demedim
İsmin Caner soyadım ozagac gösteriliyormu bilmiyorum ama 2019 abd stanford unı. Ekonomi ve finans bölümü mezunlarına bakabilirsin tekrar söylüyorum araştırılabiliyorsa bilmiyorum ayrıca dediğim gibi burada herkes düşüncelerini ön görülerini paylaşıyor bende senin gibi ön görülerimi anlatıp senin sorduğun uni mezunumusun gibi sorulara cevap verdim
Ben ekonomi bakanı değilim net tarih veremem ama bu 1 2 ay içinde altın fazlasıyla yükselip birden düşecek yani insanların altınlarını bozdurmalarını sağlayıp nakit para sürecekler piyasaya sonra altın yine düşecek bu bu şekilde 2 3 ay devam edecek altın işleriyle ilgili tanıdıkların varsa görüşebilirsin
Ya ben Türkçe konusmuyomuyum yatırım yapın demiyorum bu fırsatı değerlendirip altınlarınızı paranızı katlayın. Diyorum 😀
Do you understand dou want me to explain in english? 😀
Yatırım yapıp uğraşmadan takip etmeden kazanmak istiyosan çalıştığın bankalara belli Bi dereceye geldiğinde altın bozdurma talimatı verebilirsin eger soyut altın yatırımı yapmayı düşünüyorsan istediğin boyuta ya da seni tatmin edecek boyuta geldiğinde otomatik talimat ile bozulur ve istediğin para birimine dönüşür somut altının varsa ya da somut altınla yapmak istiyosan bunu yaşadığın çevrede güvenilir bir esnaf kuyumcu ile sözleşme imzalayabilirsin ama banka gibi talimat ile olmaz Bi süre verirsin atıyorum 6 aylık sözleşme 6 ay sonra aynı altınlarımın para karsılıgını almak istiyorum diye bunu yaparken de her zaman değil haftalık takibin ve ön görün önemli olacak
Çarkta ezilmek istemiyorsan elbette tio aldıgın ya da seni bilgilendiren birinin olması lazım cevrende kendine güvenmiyosan bu konuda
Türkçe yazarken nokta virgül işaretlerine hiç dikkat etmiyorsun İngilizce yazarken virgül dahi koyuyorsun bence ceviri yapıp kendini İngilizce konusmaya zorlayıp zaman kaybetme olmadığın gibi görünmene gerek yok yani rahat ol 😂
Bende HARVARD mezunu değilim ve sadece çeviri yap kopyala yapıştır kendini yorma diye söyledim..
Rica ederim 🙂
Ahahah ben entelektüel Bi insanım demedim bişeye dikkat ettiğimide söylemedim burada kalkıp amerikalarda okudum da demedim sen sordun uni. Mezunumusun diye bende cevap verdim meslek finans yazıyor diye baslayan yorumuna bak destan yazdın Bi tane noktalama isareti kullanmadın ayrıca tekrar söylüyorum ceviri yapmakla uğraşma diye söyledim 🙂
Gerçekten Türkçe okuyup anlayabildiğinden şüpe ettim artık ya 😂😂😂hala diyo harvardlı harvardıda doğru yazmayı başabildin sonunda tebrik ederim w ile yazıyordun çünkü 😂😂😂
Evet ben şizofrenim tühhh keske anlamasaydın üni mezunu olmadığımı ceviriye bu kadar hakim oldugu mu bak gördün mü rezil oldum herkesin içinde 😂😂😂
@BlackSpace48 altin yukselince bozduralimmi sizce kac olur
Harman zamanı gelecek profilimde var onunla ilgili bugun yazdım bildiğimi bakabilirsin
Yükselince bozdurma fırlayacak çünkü
Dismez
Katilim hesabı aç, dolar kumardir.
En İyi Görüş