Bugün bir kasaba gideyim dedim alışveriş için. Gerçekten milletin aklı ile dalga geçiyorlar sanki. Ülkede tavuk kıtlığımı var kardeşim anlamadım ki? Et fiyatlarını zaten söylemeye bile gerek yok.

Hükümetin yeni ekonomi modeli, yüksek kur ile cari açığı kapatacak ihracatcı desteklemek. Bunun için içeride döviz altında milletin ezilmesine göz yumuyorlar.
Fakat, bir dibi olmayan bir uçurumdan atılan TL, kağıttan değersiz olduğu için, bu seviyede bu tip fiyatlar normal gibi sunuluyor.
Yüksek düzeyde yapılan zamlar, denetimin yetersiz olduğu üçüncü dünya ülkeleri modelinde görülür. AB refahını yakalamak zor geldiği için, Çin, Venezuela, Arjantin, Panama gibi modellere has, Türkiye tipi bir ekonomik model benimsendi. Halk bu işin sadece ezilen tarafında var. Yapılan zamlar maaşlara yansımadan eriyor. Devalüasyon içinde yapılan her zaman fakirliği kabullenmek gibi bir itici gücü besler. Mesele tavuk değil, itibar.
Bende iki gün önce şu zincir marketlerden birinden 1 bütün tavuk aldım ucuz olan posetlisinden ve 2 kilo bile değil o halde 43 lira tuttu kasapta olsa da 45 tutardı en ucuzu birde bu aralar yumurta için yem fiyatları arttı maliyetini kurtarmıyor diye tavukcular bütün tavuklarını kesime gonderiyordu ona rağmen bu fiyatlar böyle
Oy vermeden önce düşünecektiniz de sizin gibi körler yüzünden kurunun yanında yaşta yandı çok uyardılar yapmayın etmeyin diye ülkeyi batırdınız yobaz cahil bağnaz kesimin din din diyip dini sömüren din üstünden prim yapan fakat gerçek Müslümanlıktan bi haber insanların eseri bu ülke
Merhabalar.. maalesef öyle fiyatı 50 üzerinde bile seyrediyor bazen. Bende ayda bir kere alıyorum. Her hafta alamıyorum. Alamam da. Alırsam diğer şeylere ihtiyaçlara zor yetiyor. Bende evde ne varsa onu yapıyorum. Tavuk yemezsem ölmem diye düşünüyorum. Napayım.
Cevap
49Cevap

Tavuk deyip geçme. Organik tavuğun kilosu 165,00 TL idi. Şimdiki dolar kuruyla belki 200,00 TL bile olmuştur kim bilir. 😎
Oha 165 mi
Suç bizde anlayan anladı
Millet bk yesin.
Başımıza bunları seçenler hiiiç ağlamasınlar. Onlara et, tavuk değil, kaval sesi eşliğinde masallar yeter. Birazcık huysuzlanirlarsa, "köprü yaptık yol yaptık" diyip mehterin sesini de azıcık yükselttin mi , kuzu kuzu uyumaya devam ederler.
İnsanlar o kadar zamandır sessiz ki bir çok şeye, şimdi ses çıkarınca bir sürü durum çıkıyor kişi hakkında.
Arada sesini çıkaranlarda hain gibi yakıştırmalar yapılıp diğerleri tarafından susturulması için desteklendi.
Şimdi her şey kontrolden çıktı nereye gittiği belli değil bu çok korkutucu maalesef.
Doların 20 yi geçtiğini göreceğiz sanırım, şimdi aldığımız herşeyin iki katına çıktığınıda göreceğiz maalesef.
Zaten sporu sevmeyen bır mılletız Buda bahane oldu artık çoğu kısı spor yapmaz.. salon ucretı tavuk hındı et balık yumurtası yulafı peynırı vs vs derken Artık turkıyede spor hayal oldu.. yazık ne dıyım devlet resmen ınsanlara yaşayın ama sürünerek mesajı verıyor..
Welcome to Turkey. Daha neler gelecek başımıza daha durun bakalım. Bunlar iyi günlerimiz. Halkımız fırsatçı oldukça, kesesini düşündükçe hakettiği şekilde yaşar ve hakettiği şekilde yönetilir. Hakediyoruz.
Avrupa’da da fırsatçı var ama böyle değil halkı neden
Çok normal en son 38 tl idi 50 olması şaşırtmadı.
Herhalde patates haşlayacağız ya da sürekli makarna yiyeceğiz. Bilemiyorum.
Hükümet fiyatları dondurmalı makul bir oranda.
Herkes şu anda maliyetleri bahane ederek ciddi anlamda halkı sömürüyor.
Para kazanan da satıcı değil aracılar oluyor.
Millet artık kırıntı alıp kaynatıp içme derecesine geldi çok yazık gerçekten
Kedilerime en son aldığımda 38 lira idi 50 mi olmuş yuh
Merhaba ,,, Üretim yapmayan ithal edilen ürünlere muhtaç olan bir ülke kendi ekonomisini belirleyebilir mi?
Üretici aynı fiyata verirken ,, kasap dükkanı fırsatçılık yapması devletin denetimiyle ve izni ile alakalı degilmidir.
Boşversene, malum güruh gerekirse taş yer yine de seçimlerinden vazgeçmez. Ülke moratoryum ilan etse yine de bir şey olmaz. Ümidimi kestim ben artık bu milletten..
Gerçekten kafayı yediler iyice. Aslında protesto etmek lazım ama birlik olunmalı bunun için de.
Parti kuy oy verelim diyesim geldi😂
Komşunun tavuklarından göz hakki diye araklasam günah olur mu 🙄😂
Yatırımlarla beton yapılırsa yiyeceğimiz şey tabi ki taş olacak. Beton yerine tarıma yatırmış olsalardı o zaman gıda tüketimi yapabilirdik.
Yakında bir kaç tavuk ve horoz alıp sitede bakmayı düşünüyorum yumurta için bu hale getirdiler insanları.
Bahçeli evi olanlar gitsin kümes kursun 😄 Şaka bir yana ben asıl yılbaşından sonra nasıl zamlar gelecek onu merak ediyorum
Yakinda sokaktaki taslari toplayip onlari da satarlar insanlara, tas kaynatmak icin
Sorarsalar ''asgari yükseldi'' derler. Yükseldi de ne fayda?
Yükseldiği orandan fazla zam var.
Kısaca ölün diyorlar. Yakında zaten insanlar birbirlerini yemeye başlıycaklar.
Fiyatıda geçtim , tedarik edemeyeceğiz bu gidişle çünkü firmalar mal girişlerini kısıtlamaya başladılar.
Ben de geçen marketten aldım 1 kg bile değildi 700 gram civarıydı 33 lira verdim. Üstelik beyaz et yani kırmızı bile değil
Bu millet uzun süre taş yiyecek. İktidar değişse bile düzen kolay sağlanmayacak. Kimse 10 sene hayal kurmasın.
Yazın babam nerde et bulsa alir dolaba koyardı kışın lazım olur diye şimdi cok iyi anlıyorum başarılı bi fikir😂
Bu siyasiye sorsan b*k ye der 😂 Adamlar yonetemedigini kabul bile etmiyorlar hep dış minnaklar suçlu
Bir zam var ama senin market fazla olmuş...
Kuzu kol 70
Kişi kaskı 60 liraydı
Tavuk göğüs 40
Dana sote 89 liraydı
Artık fakirlerin bile yiyemeyeceği yiyecek oldu. Biz ne hale geldik böyle acıyorum kurunun yanında yaşta yanıyor işte
Yani bende kediler için almıştım markette tavuk bonfile 38 liraydı ya da 48 mi öyle bir şey tam hatırlayamadım şu an 3 paket ciğer almıştım birde
Gidişat onu gösteriyor. Yakında taşın çorbasını bile yapabiliriz. 😄
Pazarımızda kurulduğuna göre😄 artık aç kalmayız
Yoksa sen zonguldakli misin?
@Grininelli1tonu kime diyorsun?
Taşcı başına
@Grininelli1tonu zonguldagin tam tersi istikametindeki illerin birinde neyse uzatmiyim adana 😂
Bi onu alıyorduk ucuz diye artık tavuğu da alamayacak duruma gelicez.
Tavuk zaten karnı doyurur sadece beyni geliştirmez. Kırmızı et yiyin.
Hiç sormayın önceden kırmızı et tüketemeyenler tavuk alıp da yerdi şimdi onu bile alamıyoruz...
Ah canım tavuğum, her şeye zam gelsin tavuğa gelmesin.
2 gün yemesem ölürüm ben. 😅
Herkese dolar kazanmanın bir yolunu bulmalarını öneririm
Besmeleye ve iki satır ayet sure okudu diye tav olmaya devam etsinler. Ben bekarım. Bana koymaz ama zavallı evli ve çoluğu çocuğu olan düşünsün. her şey müstahak. Oh olsun. Gram acımıyorum.
Kaşıkla verdiğini kepçeyle geri alacak yüce devlet.
Yem dolar ışık dolar mazot dolar yeterlimi hep birlikte bela okuyalım belki ölür başımızdaki
Zeytinyağı ve ayçiçeği yağıda aynı millet kafasına göre zam yapıyor.
Ekmeği bile zorlukla alacağa benziyor görünüşe bakarsak.
Asıl festival yıl başından sonra , Yokuş aşağı iniyor ülke 🤬
Bütün tavuk alıp parçalatsan daha iyi, yazın kanatların pahalı olması gibi olabilir. Genel olarak ise yüksek enflasyondan tavuk etinin de normal olarak etkilenmesi
essegin mokunu zikkimin kokunu yesinler biraya ickiye sigaraya makyaja para veren mezevek tavugada verecek elbet.. ya da yemicek boykot edecek tavuk kokacak.. tavugu satan o paraya satiyorda baska is yapan baska sey satan bedavami yapiyor satiyor oda kendi zammini yapiyor elbet
şaka gibi bir hale geldik..
cafelerin poşet kağıt işlerini hallettim şimdi 1900 tl..
bildiğin kağıt bu..
Bence artık millet köylere geri döner gibime geliyor
@Semih4500 ekip biçmek icin, hayvan bakmak için dönerler diye düşünüyorum
aynen doğru valla çok haklısın. sen tavuk göğüsünü bi kenara bırakda marketler kemik bile satmaya başlamış. normal bildiğimiz kemik.
1 cuval süt yemi 287 tl 1 çuval tavuk yemi 380 tl pazartesi zam gelmez ise
Horozdan boşanan tavuk nafakayı bizden çıkarıyor. 🤣🤣🤣
Dolar hızla arttığına göre hızla düşecektir. Bu artış hiç normal değil çünkü
devlet yüzünden 1 lira zam gelir esnaf üstüne 3 koyar suc ikisinde
Ben evden çıkmaya korkuyorum artık
Bende
suyun var kardeş şükret şükret mksdlmsd
Çüş ya yuh ya batıyozzzz walla
Akp ye oy verirken dusuncektin
Bu gidişle taş da yiyemiycez
Artık hiç bi şey alamayacak hale geldik gerçekten
😭Sebep olanlara Allah sorsun
Bn bütün tavug bilmeden geçende 94 e aldm
Vejetaryen olalım 😬 onu istiyorlar.
Aklını kullanmayı yeniden öğrenmeli bu millet.
Allah yardımcınız olsun
Taş yiyelim diye uğraşıyorlar zaten
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?