Marketlere baktığımızda fiyat artıilarının cidden oyun olduğunu görebilirsiniz. Özellikle zincir marketler batsın. Zincir şeklinde olan tüm kuruluşlar batsın. Hepsi aynı yolun yolcusu. Hep yalan dolan. Buradaki sorun yöneticilerin buna dur dememesi. Fırsatını bulan herkes kazıklayacak adam arıyor.
Bu durumu bize değil ekonominin kitabını yazdığını iddia eden şahsa söylemen gerek. 😂 2 ay önce Maltadan geldim. Maltada mega çiğ köfte + kutu kola 2.5€ 😂 2 kişi gittik 4 kişilik menü sipariş ettik ben bitiremedim. Bitiremedigim menüye 5€ verdim 😂 daha doğrusu arkadaş ısmarladı 😃
Sadece lojistik işleri bile ciddi maliyet yapıyorken, dükkan giderleri vs. de işin içine katılınca fiyatlar maalesef bu kadar yukarı çıkabiliyor. Pahalılığı savunmuyorum ama satan kişi de maliyetini düşünmek zorunda. Kızman gereken çiğ köfteciler değil asıl başka birileri...
sen domatesin kilosu kaç tl haberin yok zaar? lavaş kaç para pirinç ne kadar? dükkan kiraları ne kadar elektrik ft ne kadar geliyor. şimdi kollarını iki yana aç ve derin nefes al beynine oksijen gitmeyeli uzun zaman olmuş.
ala ala et mi yiyebiliyoruz sanki et olsa min. 40 tl olurdu hatta daha fazla benim işletmem var. tavuk dürüm 40 tl. çok değil sekiz ay önce 20 tl idi. ve benim kar marjım hala aynı. 1200 tl gelen (isteyene son 8 aylık elektrik ft atarım) luan 7600 tl geliyor. ne yapayım her ay kredi çekip eksiye mi gireyim?
nereye bağlayacağız başka? belli ki tcari zekan sıfırın altında. maliyet muhasebesini sadece ürün bazlı alıyosun sanırım ama sende haklısın senin gibiler olmasa ülke bu halde olur muydu :)
Etin kilosu 150 lira zaten ;istesen de olmaz. 😂 Suyun bile pahalı olduğu bir ülkede çiğ köfte bedava. Ben doritoslu ve double yiyorum. Benimki 30 u da aşıyor.
Çiği köfteye gelene kadar ohooo... dandik bir erkek mahalle berberi bile 60 tl olmuş mk ucuz olan bir şey mi var?
0
0 Yorumla
Gizli Üye
(18-24)
+1 yıl
Çiğ köfteci olsan bu seferde ucuz dersin 😂 bulgura %160 zam baharatlara %150 zam cevize %120 zam geldiği bi ülkede bunlar müstehak! Sen almazsın başkası alır. Kimse almasa suriyeliler ve afganlar alır 😂
😂 Ne diyim sana. Demek ki daha önce hiç ürün üretmedin. vergisi var. salçası var elektirği suyu var... personel gideri var. sosu salçası turşusu limonu...