Müsriflik: Savurganlık, tutumsuzluk.

Selamlarrr :) Bence ikisi de değil, zengin de olsa bakar bir fiyatlarına. Etikete bakmayan insanın olacağını sanmıyorum insan bir bakar ne olursa olsun zengin de olsa fakir de. Savurgan zaten bunu bilir ve o anki ruh haline kapılıp har vurup harman savurur paraları.
Merhabalar. Ben bu konuda müsrifim. Oldum olası etiket fiyatlarına pek bakmıyorum. Beğendiysem param varsa alıyorum. Alacak durumda değilsem o ay zaten dışarı çıkmıyorum. Biriktirdiğim parayı da aklımda kalacaksa gerçekten beğendiysem etikete bakmam. Bu market için de geçerli. Canım çektiyse alırım, canım istediyse yerim içerim. Zenginlikten değil, yaşamaya geldim varsa dururum etiket fiyat o an bakamam. Aldıktan sonrada eyvaaah demem.
Bir adam vardı sırf arabası pahalı ve güvenlikli bir otopark pahalı olduğu için 5 bin kredi çekip ödemeyip arabasını bankada el koydurup bankayı otopark gibi kullanan aklıma o geldi bence müsriflik zengin olmak veya zenginliği devam ettirebilmek için zeki ve tutumlu olunmalı.
İnsan zengin de olsa aldığı ürünlerin fiyatına bakmalı ve bilmeli bence. Yani fiyatı önemli olmasa da, çok çok pahalı da olsa, her şeye rağmen alacak da olsa o etikete bakılmalı. Müsriflik de değil de biraz sorumsuzluk olur aksi.
Cevap
12Cevap
Ne zenginim ne de müsrif.
Kazandığımı harcamayı seviyorum. Maddi gücüme güvendiğim sürece etikete bakmıyorum. Tabii bu ay sonuna doğru değişiyor 🙂
Çaresizlik ve kabulleniştir. Her geçen gün yeni zamlar geldiği için artık normal karşılayıp, para üstünü alıp yoluna devam etmek alışkanlık haline geldi insanlarda.
İnsan olan bakar o kadar yardıma ihtiyaç duyan insan varken gereksiz egolara havalara girip tutumsuz olmanın anlamı yok
Ben bakmıyorum ama ağzım açlıktan kokuyor takılmayın ona 😄
Eskiden harçlık alırdım herkes gibi aileden bakmazdım şimdi onun katlarını kazanıyorum etikete bakıyorum neden 1 ay emek vererek çalışıp kazanıyorum o fiyata bakmadan alanlar genelde zengin insanların birey
Kebap dışındakilere gözüm kaydığı gün kafama sağlam bi odun yemişimdir net. Kebap❤ben
Yanlış soruna yazmışım ki görüşü haha😀😀
Dur doğrusunu yazayım😀 gıda alışverişlerinde asla fiyata bakmam. Bazen bizimkiler sorar ne kadara aldın diye. Bilmiyorum ki canım yemek istedi ve aldım derim😀 bizimkiler de zenginlik böyle işte falan der. Ekmeğin fiyatını bilmeyen insanım. Geçen babama aa ekmeğin fiyatı öyle mi olmuş dedim. O kadar yani🙄 bi gün çarpılcam zati eminim🙄
Regal reklamı vardı bu o işte bazen bakıp pahalısını alanlar bile oluyor har vurup harman savurmak onlara para gökten iniyor herhalde
Gereksiz bence paran olabilir ama mantıklı davranmak daha önemli bir malı 5 birime alabilirken gidip aynı mala 10 birim vermek müsriflik.
Zenginlik tasarrufa gerek duymamak paran var zaten niye bakacan param olsa ben bakmam 😂
Valla kimse kusura bakmasın ama mllk mı denir canım mı bilemiyorum müsriflik değil bildiğin saftiriklik
Her iki durumda da fiyat etiketine bakılmayabilir
Paranın gücü rahatlık
hayır alakası yok herkes bakar yani🌺👼💭💫
Müsriflik zenginler fiyata baktıkları için zenginler zaten
Ben bakarım niye bakmayacağım keriz miyim fazla para ödeyeyim müsriflik
Zenginlik
Gereksiz show bence başka anlamı yok
Müsriflik
Zenginlik 😏
Müsriflik
zenginliktir..
Müsriflik