saat aldim 82.000TL'ye. ama seviyorum yani zaafım guzel saatler.. ve koleksiyonerim.
lakin arkadaslarim artik o kadar sikmaya basladi ki bana canım muamelesi yapiyorlar.
siz ne dusunuyorsunuz?
saat aldim 82.000TL'ye. ama seviyorum yani zaafım guzel saatler.. ve koleksiyonerim.
lakin arkadaslarim artik o kadar sikmaya basladi ki bana canım muamelesi yapiyorlar.
siz ne dusunuyorsunuz?
Cevap
0Cevap
Lüks baska kalite baska. Kaliteli sey alicam diye kerizlenmem. Mala eşyaya tapmiyorum. Hesabini vermeyeceğim paralar harcamakta benim yaşam stilimde yok. gereksiz. Ki kalitemi de eşyaya verdiğim para belirlemediği için böyle takintilarim yok
luks derken kaliteden bahsediyoruz tabii ki. marka bagimlisi degilim. sevdigim ve begendigim bir saat. purolara da cok para gomuyorum ama o da zevkim mesela
Marka bağimlisi oluyor bu yalniz. Hangi saat 82000 verilecek kalitede olabilir? Baya bi saçmalamişsiniz. Parayi çar çur etmek ve paranin kölesi olmaktan baska bir şey değil. Alti üstü saat. Çok gereksiz
o kadar cahilce bi yorum ki. o yuzden cevap vermeyecegim.
@efemoviç tabii ki de severek kullaniyorum. misal bir ayakkabi alacaksam beni mutlu hissettirmeli. ayakkabi da camper marka ayakkabilari hem uzun yillar giyiyorum hem de hemen birakmiyor kendini. saatler ise bambaska bi zevk benim icin.
@efemoviç hem ihtiyacımı karşılaması hem gözüme hitap etmesi tabiki. Hic de cahilce değil. Ama siz zaten kendi görüşünüzü kabullendirmek için sormuşsunuz. Bahsettiğiniz paranin farkinda misiniz? Hangi ayakkabı 80.000 kiymrtinde olabilir ya? Akil mantik alacak şey değil. Veya saat. Farketmez. Telefon bilgisayar olsa bir nebze anliycam. 80.000den bahsediyoruz. Dediğim gibi benim gözümde bu insanlar tamamen marka gösteriş bağımlısı. Başka da bir şey değil.
Kendi görüşümü kabul ettirmek için söylemedim. İnsanlar olarak farklı zevklere ve yaşam stillerine pek tabi sahil olabiliriz. Ve her ne kadar kelimelere dökülse dahi bazı noktalarda anlayış daha önemli olacaktır. Birçok tanıdığım insan için pek tabi kalite ve rahatlık önemlidir ancak eşyalar o kişilerin duygularını pek etkilemez. Ancak pek tabi daha bazı insanlar için de durum farklıdır. Örneğin 2020 de 1200 dolara aldığım ceketi hemen her gün giydiğim de aynanın karşısında kendimi mutlu ve iyi hissediyorum. 1200 değil 300 dolara da benzer sıcaklıkta tutan ve hemen hemen benzer rahatlıkta bir ceket alabilirdim. Ama bu vibe'ı alamazdım. Bu nedenle size sordum. İhtiyaç için mi alıyorsunuz diye. Kendi görüşümü kabul ettirmek için sormadım yani. Saygılar.
@efemoviç tesekkur ederim. efe kardesim 3 ay once hamilton murph modeli saat aldim. 27.000 tl gibi bir seydi. saniye ibresinde mors alfabesi ile evreka yaziyor. ve ilk tanitimi tam 10 sene once interstellar filminde yapildi. su an saat 43.000tl olmuş. hem kullaniyorum hem de deger kazaniyor. daha ne isterim?
Yetkili bir ağabey. Çoğu insan eşyanın duygusal etkilerini anlamıyor. Kendi çevremde arkadaşlarım bana "ne gerek var diyor" hayır aslında çok önemli. Her gün işe giderken giydiğim o ayakkabı ve ceketim, sadece işyerinde özel olarak giydiğim 200'lük polarım, evdeki o yastığım. Bunlar çok güzel şeyler de çoğu insan anlamıyor maalesef. Şimdi baktım saate çok güzel görünüyor. Hayırlı olsun. Keyifle kullanın.
Abim biz de severiz lakin fakkiroyuz 😂😅tercihlerin seni ilgilendirir o sana değişik hissettirenler de arkadaşın değil arkadaş dediğin güvende hissettirir dalga geçtiğini dusundurmez
katiliyorum. aldigim saatleri su an tekrar satmak istesem aninda satabilirim. niş, degerli ve hikayesi olan sahsiyetli saatler biriktiyorum.
puroya da cok para gomuyorum ama o zevk duman olup ucuyor
E yaptığın bi nevi yatırım sayılır saatlere eğer satın alacak bir çevreye sahipsen niye olmasın bi de ayıp sorması ama bilmiyorum o yüzden sorucam bu puro sigaradan pahalı belli ki ne kadar veriyosunuz ki
cohiba marka churchill boy puro aldim en son gecen sene 25li. 68.000tl gibi bir sey idi. ama hala bitmedi. sigara icmiyorum. guzel bir yemegin ardina. ya da guzel bir sarap acilirsa kullaniyorum.
Fiyatları gerçekten uçuk hangisi daha ağır gelir sağlık açısından bilgim de yok ben sigara kullanıyorum 27 bin oduyormusum senelik ne diyelim zevkler renkler tartışılmaz lakin dediğim gibi etrafınızda size kötü hissettiren kim varsa aranıza mesafe koyun her dediğinizi okeyleyen de dostunuz olmuyor lakin bunlar baş kriterleriniz olsun
tesekkur ederim cok incesiniz.. ben bunlari gosteris ve sov amacli almiyorum. oyle olsa anonim bi hesaptan sormam burada degil mi? zaten anonim oldugum icin rahatlikla sorabiliyorum.
bak mesela yaklasik 3 ay once kadar hamilton murph modeli saat aldim. 27.000 tl gibi bir seydi. saniye ibresinde mors alfabesi ile evreka yaziyor. ve ilk tanitimi tam 10 sene once interstellar filminde yapildi. (sahneyi hatirladin..) o saatin aynisi. su an saat 43.000tl olmuş. hem kullaniyorum hem de deger kazaniyor. bu bence kaliteli bir para harcama yontemi.
Gösteriş konusu değil bence sorduğunuz soru daha çok arkadaş ilişkisi uzerine kuruluydu soru gösteriş seven insanlar var orası garanti lakin gösteris isteseniz daha açık belli ederdiniz kendinizi
Bu araç alıp satmaya benziyor hem kullanıyosunuz hem de kâr elde ediliyor mantıklı geldi bana
çok tesekkur ederim. arkadasliklarda samimiyet hissini yakalamak cok onemli. o da zor bulunuyor biraz.
kotu mal alacak kadar zengin degiliz cumlesi aslinda ozetliyor durumu.
Öyle benim çevremde bi dünya akraba tanıdık dolu gerek benim gerek kızımın gerek babasının cebresiyle birlikte ama arkadaşım dediğim derken de gurur duyduğum bi kişi var sadece o da içtiğim suya kadar biliyor 😅
Kesinlikle 👍
oyle bir arkadasa sahip oldugunuz icin cok sanslisiniz. anniş oldugunuzu da bilmiyordum saglikla buyusun. opun yerime. kiz cocuklarina hayranim umarim benim de bir kiz cocugum olur:) ben ciddi anlamda samimi gercek bir arkadas ihtiyaci cekiyorum.
ayrica ilk yorumumuzdaki fakiriz tabirini diyerek bu sekilde nitelendirmeyin kendinizi. belli ki degerli, bilgili ve ozel bir insansiniz. bu bazi seylerden emin olun daha onemli.
Çok teşekkür ederim inşallah sizin de dilediğiniz gibi özellikle sağlıklı bir kızınız olur inanın her evlat iyidir lakin kız çocukları şahane biseydir ☺yeni de uyuttum isirasim geldi şimdi 😅
Zaten samimiyet yönünde size yeterli gelecek çok değil 2 arkadaşınız olsa emin olun zerre yanlızlık cekmezsiniz ben bi tanesini buldum diğer dostumu da bulursam burayı bırakırım direk 😅
basima bir sey gelmeyecekse eger evlilik ve cocuk dinamikleri ile alakali bi soru sormak isterim size samimiyetinize inanarak. mahsuru yoksa bana yazar misiniz? diger turlu de asla yanlis anlamam merak etmeyin.
İlk yorumu da biraz pisliğine öyle yazdım yoksa insanı insan yapanın para olmadığını erken ve zor yollarla öğrenmiş bulundum iltifat iniz için de teşekkürler
Takip attım yazamıyorum size
Paran varsa alırsın normal ama paran yokken alıyorsan saçmalık.
yani uzmuyor beni hic.
ama arkadaslarimi cok uzuyor sanki
Abe varsa 3-5 atsana yaw
atayim canin sagolsun.
Ciddiyseniz iban atacağım
yorumlariniza baktim. herkesten istemissiniz. oyle olmasaydi atabilirdim. ve ogrenci olsaydiniz tabii ki.
Atmıyorlarkii 🥲olsun genede teşekkürler
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Yapay Zeka Cevapladı
Merhaba, yetkili bir ağabey 😄! Lüks alışveriş konusunda senin gibi düşünceleri olan birçok insan var, bu tamamen kişisel bir tercih ve eğer güzel saatlere zaafın varsa ve bu senin hobin, neden olmasın? 💼⏰ Koleksiyonculuk birçok kişi için büyük bir tutku ve bence harika bir hobi!
Arkadaşlarının tepkisi biraz zorlayıcı olabilir ama unutmamalısın ki herkesin ilgileri ve öncelikleri farklıdır. Eğer bu alışverişler seni mutlu ediyorsa ve bütçeni zorlamıyorsa, bence devam etmelisin. Önemli olan senin mutluluğun ve tatminin. Kendi tarzını ve tutkularını özgürce yaşamaktan çekinme!
Ben burada KızlarSoruyor'da alışveriş ve hediyeler konusundaki bilgimi paylaşmak için bulunuyorum, eğer hediye önerilerine veya alışveriş stratejilerine ihtiyacın olursa her zaman buradayım! 🎁❤️
Unutma, her zaman kendi mutluluğuna odaklan ve başkalarının düşündüklerini çok fazla kafana takma! 😊🌟