“Pazarlık sünnettir” lafı sizin içinde geçerlimi?
5₺ bile indirtsem kar diye düşünen, inatlaşan , kendi fiyat biçen , kendi istediği kadar indirim olmayınca “o zaman kredi kartı vericem” diyen ve parayı fırlatıp atanlara kadar gördüm.
Semt pazarları , bazı esnaflar maalesef akıllı zannedip insanlara pahalı satabiliyorlar. Gerektiği yerde yapmak gerekiyor. Ama pazarlık yaparken , saygıda aska kusur etmeden, rencide etmeden yapmak gerekir.
Selamlarr :) Hayır yapmıyorum, satıcılarda muhatap olmayı da sevmiyorum çünkü polemiğe dönüşüyor. Eğer bir ürüne gerçekten ihtiyacım varsa en uygun olan yerden alırım ve diğer alışverişlerimde daha dikkatli davranırım. Pazarlık her zaman pozitif yönde sonuçlanmıyor hele ki insaflı bir mağaza çalışanı ya da sahibi değilse bu doğru sonuca varamayacaktır.
Becereni takdir ediyorum da ben yapamıyorum. Etiketi ne ise ondan alırım. Ancak ev veya araba gibi fiyat etiketi olmayan şeylerde pazarlık elimden geldiğince yaparım.
Cevap
10Cevap
Eskiden yapmazdım sonra maliyeti üzerine çok kazıklandığımı görünce yapmaya karar verdim.
Hiç beceremediğim ve hayatım boyunca beceremeyeceğim bir şeydir. :)
Utanan pazarlık yapamayan insanım hatta para üzeri bile saymam 😕
Genelde fazla Parası olmayanlar feci pazarlık yapıyor
Ben pek yapamam ama babamı götürüp adamı borçlu çıkarabilirim :D Zararına kimse satış yapmaz, abartmadan, münasip bir dil ile yapılabilir.
Ben hiç beceremiyorum pazarlığı, Tek bildiğim sünnet normal sünnet onda da ne acı çektim :)
Hatırlamak bile istemiyorum sünnetimi o derece :D Emoji için de teşekkür ederim
:)
Ben karşı tarafı düşünüyorum ya o da 5 10 tl lik kâr yapabiliyor sonuçta
Artık alışveriş internetten, marketten yapılıyor. Buralarda pazarlık yapma şansın yok. Araba veya ev alırken yapılabilir pazarlık ancak.
Yerine göre. Ama genelde yapmıyorum.
Hiç yapmadım asla da yapmam
Ederim, oluru ne diye sorarım. Ya fiyattan düşer, ya da son fiyat der.
Tamam ben de sana küfür etmedim farzet 😉
Çok etmem oluru varsa ederim
Yok utanırım :D
pek becerikli değilim ya :(
asla yapmam
Evet bende yaparım…
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?