Alışveriş & Hediyeler konusunda 926 cevap paylaştı.
Pazarlık sünnettir. Şuanda pazarlık yapılamıyor çoğu yerde kültür ölüyor yani. Zaten büyük markalarda pazarlık imkanı bile yok. Barkod ve Kasa sistemi var. Ancak öyle olmayan yerlerde teklif ediyorum. İşyeri sahibinin 1 tl de olaa indirim yapması gerektiğini düşünüyorum çünkü sünnettir. Dükkanın da bereketini arttırır. E tabi pazarlığında bir adabı var. Alışverişte çok uyanığımdır. Kül yutmam.😂
Bazı esnaflar kazıklanmaya yer arıyor. Bu da bir gerçek. Göz önünde bulundurarak edebildiğim her yerde pazarlık yapıyorum.
Hayatta beceremediğim şeylerden biridir. Asla pazarlık yapamam hiç bana göre bir durum değil. Bu konuda ağzım hiç laf yapmıyor. Fiyatı neyse veririm alırım. Kimse ile ağız dalaşına giremem. Bu konuda annem çok yırtık. Öyle pazarlık yapar ki adamı canından bezdirir adeta. Bende hayretle kendisini izlerim.
Pazarlık yapmayı sevmiyorum zaten beceremem. Gittiğim yerde fiyat bütçeme uygunsa ve ürünü beğendiysem alır çıkarım. Bazı insanlar bu konuda oldukça yetenekli hatta huy edinmişler pazarlıksız bir şey almıyorlar neredeyse ama ben direkt ücreti ödeyip gitmeyi tercih ediyorum. Mekandaki fiyatlar bana uçuk gelirse oradan almam başka yerlere bakarım, pazarlık yapıp kimseyi zorda bırakmak istemem herkes sonuçta ekmeğinin peşinde. Kimse hiç bir malı bedavaya almıyor.
En İyi Cevaplar