Yaparım
Hayır yapmam
Yaşını ve cinsiyetini belirt, oyunu kullan:
Lütfen yaşını seç

Alışverişte pazarlık yapmak, özellikle bazı ülkelerde yaygın bir uygulamadır. Ancak, bazı ülkelerde pazarlık yapmak kültürel olarak kabul edilmez veya uygun olmayabilir. Bu nedenle, pazarlık yapmanın uygunluğu, bulunduğunuz ülke, bölge veya kültüre bağlı olarak değişebilir. Bazı ülkelerde pazarlık yapmak normal bir uygulama olarak kabul edilir ve alışveriş yapan insanlar fiyatlar hakkında görüşlerini belirtir ve satıcılardan daha iyi bir fiyat almaya çalışır. Ancak, bazı ülkelerde pazarlık yapmak kabul edilemez ve satıcılara karşı saygısızlık olarak algılanabilir. alışverişte pazarlık yapmak bulunduğunuz ülke ve kültüre bağlıdır. Eğer bulunduğunuz yerde pazarlık yapmak uygunsa, pazarlık yapabilirsiniz. Ancak, uygun değilse saygılı bir şekilde fiyatları kabul edip satın alma kararınızı verebilirsiniz.
Yani evet aslında buda bir beceri ya bence herkes pazarlık yapamaz öyle. Şahsen ben pazarlık falan yapamam öyle. Ben beceremiyorum genelde alışverişte pazarlık falan yapmayı
Fiyatı yüksek şeyler alırken evet, ondada çok ısrarcı olmam sorarım hani kaça olur en son falan tarzında, yapamaz mısınız bir şeyler falan derim. En son yaptığım pazarlıkta bot almıştım 2-3 ay önce işte adam 50 lira indirdi 😂 dedim neyse sormasam 50 lira da inmezdi,1.5 paket sigara parası 😅
Cevap
10Cevap
Genelde mağazalardan alıyorum o yüzden pazarlık yapamıyorum ama başka yerden alsam bile yapmam çok saçma geliyor pazarlık yapmak
Yani evet genelde zaten mağazalarda fiyatlar sabit oluyor o yüzden mağazada alışveriş yaparken falan pazarlık falan yapamıyoruz. Genelde pazarlığı pazardan falan yaparız. Gerçi ben pazarlık yapmayı pek beceremem öyle
Uuuuuuu hemde ne biçim çingene pazarlığı derler ya hah tam öyle sıkı pazarlıkçıyımdır
Özellikle kurban alışverişinde
Bizim Türk milleti zaten pazarlık yapmayı pek sever. Özellikle anne ve babalarımız bu konuda oldukça iyi. Ben pek beceremem öyle pazarlık yapmayı falan ya. Çok utanırım pazarlık asla yapamam
Şimdi o zaman sünnet derler di, ancak zamanımızda farz oldu, bunun utanmayla alakası yık, fiatını bildiğin ama göz göre göre yüksek fiat isteyen (almak için sen iştah belirtirsen) utanmazdan daha utanmaz olmak gerekiyor, :)
Söylerim ama pek başarılı olmam inat yapsa inat yaparım
Yani o inat yaparsa bende gider başka yerden alışveriş yaparım. İsterse naz yapsın benim için farketmez. Gider başka yerden alışveriş yaparım bende. Yani bir alışveriş yeri olarak o yer yok ya sonuçta.
Başka yere göre fazla fiyat söz konusu ise evet yaparım
Evet genelde indirimi fiyatı çok olan indirimler için yaparız. Ben aslında pek indirim yapmayı beceren biri değilim öyle. Pazarda alışveriş yapmayı pek sevmiyorum ben genelde yani fiyatı ne ise onu alıyorum.
fiyat yüksekse yaparım ama heryerde değil, mesela teknosada tv alırken yaparım
Yani evet genelde fiyatı yüksek olan ürünlerde indirim yaparız. Ben şahsen pazarlık yapmayı hiç beceremem o konularda çok utangaç oluyorum nedense ya
ben hiç utanmam hatta bayan tezgahtar tercih ederim:)
bayanlarla dip fiyat alıyorum her seferinde:)
ama pazarda pazarlık yapmam hiçbir şekilde, fiyata bakarım beğenmezsem başka tezgaha
Genel olarak yapmam, daha uygun fiyata satan yeri tercih ederim.
En son ne olur? Peşin alacağız derim genelde.
Ben daha marketten ekmek almaya utanıyorum pazarlığı hiç yapamam
Seninki anormal ötesiymis
Çok mu içine kapaniksin
Evet bende yapamam alışverişte pazarlık falan. Yok alışveriş yapmaya utanmam niye utanayım. Sonuçta bir başkasının parası ile alışveriş yapmıyorum kendi paramı harcıyorum bundan daha daha doğal ne olabilir
Pazarlık yapmaktan, ısrarla fiyatı indirmeyi teklif etmekten hoşlanmam. En fazla bir kere uygun bir dille sorarım. İndiriminiz var mı, son fiyatı mı bu vb. şekilde.
pazarlığın *mına bile korum. kayseriliyim kızım ben. doğuştan ticaretçiyim. Adamın g0tünden donunu alırım haberi olmaz
Ben değil ama annem çok iyi yapar khjk
Yani evet genelde annelerimiz çok daha iyi alışverişten anlar. Onlar alışverişte pazarlık yapma konusunda bence bizden çok daha iyiler. Ben beceremem öyle indirim yapmayı falan alışverişte.
Ben biraz yaparım da onun kadar değil henüz uzmanlaşamadım maalesef o konuda khjk
Yapılacak nadir yerlerde evet ama çok da zorlamam.
Yani evet fazla zorlamamak lazım. Yani istemiyorsa eğer adam ürün için pazarlık yapmak yapmamalıyız. Başka yerden alırım bende. İlla bir satış yeri olarak sadece o yer yok ya.
Yapamam ya
Evet bende yapamam. Ben ürünün fiyatı ne ise onu alıp çıkarım genelde. Bilmiyorum ya ben öyle alışverişte pazarlık falan yapan biri değilim pek beceremem birde alışverişte pazarlık yapmayı falan
Ben yapamam beceremem
Aynen bende öyle. Beğendiğim bir ürün olursa omu alır direk çıkarım. Yani genelde anneler bu konuşa oldukça iyi. Ben mesela hem beceremem hemde çok ama çok utanırım. O yüzden alır hemen çıkarım fiyatı ne ise
Onu hiç yapamam utanırım ben😄
Aynen bende öyle. Alışverişte genelde direk beğenir beğendiğim ürünü alırım. Yani pazarlık yapmayı pek beceren biri değilim ben. Bu konuda bende çok utangaç biriyim asla pazarlık falan yapamam.
Hayatta yapamam
Evet bende hiç yapmam. Genelde fiyatı ne ise onu alır çıkarım. Öyle pazarlık yapmayı beceren biri değilim zaten. Bu konuda oldukça utangaç biriyim ben. O yüzden direk fiyatı ne ise onu alır çıkarım.
Yapamam ben. Beceremem
Evet bende yapamam. Bu konuda oldukça beceriksiz biriyim diyebilirim. Birde çok utangaç bir yapıya sahip olduğum için asla alışveriş yaparken falan pazarlık falan yapamam ben öyle ya
Herkes ürünün ettiği fiyata satsa sorun çözülecek aslında 😐. Bende de öyle oluyor
Yapmıyorum
Evet bende yapmıyorum. Pazarlık yapmayı pek sevmem alışveriş yaparken falan. Genelde alışveriş yaparken fiyatı ne ise ürünün onu alır çıkarım. Pazarlık yapmaktan utanırım ben biraz ya.
Denerim
Yani evet şansımızı denemekten zarar gelmez aslında. Ama ben pek alışverişte pazarlık yapmayı beceremiyorum o yüzden hiç alışveriş yaparken falan pazarlık yapmam. Direk ürünü alır çıkarım.
Hayır , yapamam
Bazen
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?