Her dönem yokluyorum sizleri, gelinlik sizin için şart mıdır? Kesinlikle bir gelinlik satın almalı mısınız? Yoksa üstünüze uyan herhangi bir elbise bunun yerini tutabilir mi?
Kızlar, gelinliksiz gelin olur musunuz, sizin için gelinlik şart mıdır?
Gelinlik çok farklı bir anlam ifade eder bütün kadınlar için. Gelinliksiz evlenen, evlenmek zorunda kalan kadınlar olmuştur ama emin ol hepsinin içinde kalmıştır. Bir yerlerde gelinlikli birini görünce içleri gitmiştir. Hatta ben vaktiyle giyemediği için içinde kalıp 20-30 yıl sonra gelinlik giyen insan gördüm. Bence seven adamda eş adayına bunu yaşatmamalı. Gelinlik için illa düğüne gerek yok. Örneğin benimde ciddi bir ilişkim var. Düğün yapmayacağız sadece nikah ve kendi aramızda eğlence gibi bir şey ama gelinlik en önemli şey olacak benim içinde. Her kız küçüklüğünden beri gelinliğinin nasıl olacağının hayalini kurar. Bunu ondan almak çok acımasızlık.
Valla bana evlenmek bile zor geliyor ya. Kim gelinlik bakmaya Gidicek gezicek begenicek ya da diktiricek. Düsündükçe ben vazgeçiyorum. Dugun yerine ayrı para gelinlik damatlık ayrı para bunun davettyiyesi var onu dağıtmak ayrı dert şimdi oturup daavettiyenin resmi çekip atsan bana davetiye vermedi telefondan atmakla mı olurmuş diyen o trip atacak kısım var. En iyi su hiç evlenmemek. ya da biraz daha durursam bence yeni nesil güzel bir akım çıkartarak yeni bir moda yapar.
Oyle prenses gelin olmak istemem ztn beyaz bir elbise uzerine duvak tamamdir. Sade bir nikahla evlenmek en iyisi. Gosteristen kalabaliktan uzak o beyaz elbise model gelinligide ilerde cocuklarima vermek isterim tabi onlar benim gibi sadeligi severlerse 🙄
Anladığım kadarıyla günümüzde gelinlik o abartı abiyelere deniyor. Sadelerin adı nikah elbisesiymiş. Ben sadelikten yana olduğumdan nikah elbisesi tercih ederim. Zaten öyle düğün merakım da yok, sevmem abartıyı.
Değil aslında şimdi ki aklım olsa düğün de yapmazdım. Sade bir beyaz elbiseyle nikah yapar geçerdim. Siyah da olurdu fark etmez. Ama toplum baskısı farklı.
düğün olacağı için gelinliksiz anlamı yok. ayrıca ilerde çocuklarımıza ve belki görebilirsek torunlarımıza göstermek isteyeceğimiz bir anı. o yüzden önemi var.
Yaa demin kataarsis i izledim akrabalar ı tarafından genel eve satılan 45 yıl çalışan cimcime teyze hiç gelinlik giremediği için gelinlik mağazasının önünde masıl satıyor ordaki kadınlara bakıp iç çekiyor😭😭😭😔😔😔 aaaaaqqqqq hayatı
2
0 Yorumla
Gizli Üye
(18-24)
+1 yıl
Kocayi buldukta bunu düşünmek kaldı evde kaldık evde:)
1
0 Yorumla
Gizli Üye
(25-29)
+1 yıl
Olurum da burada diyenlerin çoğu o zaman ister muhtemelen. Ya da ailesi zorlayabilir.