Hediyenin hepimizin tanımı farklıdır ama önce bunun bizim için ne ifade ettiğini bilmeliyiz. Mesela benim için hediye 'hayatımda iyi ki varsın' demektir. Bunun için milyonluk bir araba ya da dönümlük bir ev alınması gerekmez. Minik bir not ve emek verilmiş bir bileklik de bu anlama gelir, en güzel çiçek bahçesinin fotoğrafı ya da tohumları da.
Hediyenin büyüğü küçüğü olmaz bence de. Çünkü herkesin maddi ve manevi durumu farklı. Birisi çok zengindir, herkese telefon hediye eder sebepsizce. Kimisinin gönlü zengindir, umut dağıtır herkese yaşamak için.
Hediyenin sözlükteki ya da sizdeki karşılığı parayla alınan, verilen herhangi bir şey olabilir. Ama parayla alınamayan şeyler de hediye olabilir. Mesela gülümsemek, beslediği bir hayvanı sahiplendirmek, ağaç ev yapmak gibi gibiii ₪
Hayır katılmıyorum ne böyle çok küçük bir hediye nede aşırı abartı bir hediye alınsın istemem ama maddi değerine bakmam hediyenin şahsen mesela bir arkadaşım hakkımdaki düşüncelerini yazıyordu 2 yıl sonra doğum günümde hediye etmişti şuana kadar aldığım en güzel hediyeler dendi mesela ama böyle çok uçarı atıyorum araba veya ne bilim maddi değeri büyük bişey alınırsa da kabul etmem
Hediyenin büyüğü ve küçüğü daha doğrusu ihtiyaç olanı ve ihtiyaç olmayanı gerçekliği var. Karşı taraftan elbette alacağın hediyenin değeri o hediyeyi kullanımını etkiler ve mutlu olursun ancak çok sevdiğiniz bir insan tarafından alınan en ufak şeylerin bile manevi anlamda değeri oluşuyor ve hediyeyi büyük kılıyor.
Yeri geldi mi oluyor yeri geldimi olmuyor. Mesela bana görselde ki gibi bir araba hediye edilmiş olsa. Ben mutluluktan havalara uçarım ama kolay kolay kabul edilir cinsten de olmaz. Malum araba yani sonuçta 🤭boru değil sevgilim hediye etmiş olsa evlenirim herhalde bide mutlu bir ilişkim varsa hobaaa yaza düğün var hahasha şaka şaka tabiki çalışıp kendi emeğimle almak isterim ama olursa da hayır demem. Küçük hediyelerle de mutlu olan biriyim hediyenin başlı başına büyük olsun küçük olsun beni heycanlandırır.
Katılmıyorum. Şimdi herkes düşünmesi yeter vs diyecek. Ona bakarsan, aynı gün aklına gelip sokakta bir şey alan ve bu anı aylar önce planlayan ona göre hediye alan biri ile karşılaştırmalı.
Şimdi adam bana farz edelim sevdiğim bir kazak vs biseyler aldiysa farz edelim veya 300 500 liralık bişey aldı ise eğer durumum varsa ben de ona hediye almak istediğim zaman 20 30 liralık bişey alamam, alınmaz yani, denk olmak iyidir