Markaların satış rekorları kırdığı, sayısız ürünün indirime gireceği Black Friday dönemi için geri sayım başladı. Hem tüketiciler hem de markalar için alışverişin en önemli günlerinden biri olan bu dönemde akıllarda önemli bir soru var; bu indirimlerin ne kadarı gerçek?Black Friday indirimlerine karşı bakış açını seç! Sence hangisi?Geçtiğimiz yıllarda yapılan bazı araştırmalara göre markaların bir kısmı bu dönemde önceden fiyat artışı yaparak daha sonra indirim uygulamak gibi çeşitli yöntemler kullandı. Buna karşın bir çok marka tüketicileri mutlu eden, sepetlerindeki tutarı yarı yarıya indiren büyük ve tatmin edici indirimler yaptı. Kabul edelim, bu soru kafamızı karıştırsa da hepimiz Black Friday'i iple çekiyoruz!
Peki sen, Black Friday döneminde yapılan indirimlere karşı nasıl duygular içindesin?
İndirimlere inanıyorum, bu dönmede markalar gerçekten indirim yapıyor
%29
İnanmıyorum, bazı markaların bu konuda dürüst olmadığını düşünüyorum
Alışveriş & Hediyeler konusunda 373 cevap paylaştı.
Ben şahsen bu indirim haber ve duyurularını yıllardır hep duyarım. Amz hiç bir kimsenin o günlerde öyle söylendiği gibi ciddi bir indirimle çok uygun bir fiyata istediği ürünü aldığını görmedim ve duymadım. Bizim esnaf marka bile olsa, önce fiyatı kaldırıyor iki katına, sonra indirim yapıyor %50 ve biz indirimli sanıp eski fiyatına alıyoruz. Yani 10 bin liralık cep telefonunu aşka 5 bin liraya almıyoruz aslında.
Fiyatı sanki daha yüksekmiş de düşmüş gibi gösterip, aynı fiyatı gibi lanse ediyorlar. Bir bakıma haklılar çünkü yarının fiyatına göre indirimli. Ne de olsa uçuyoruz.
Alışveriş & Hediyeler konusunda 535 cevap paylaştı.
Beğendiğiniz ürünleri önceden işaretlerseniz 1-2 ay sonra indirimi görürsünüz. Ben 2 sene önce öyle baya alışveriş yaptım. İyi oluyor ya imkanı olan alabilir bence.
Pink Friday yapsınlar adını diyorum. Gerçi o zaman da vay biz gay miyiz ne demek pembe cuma derler... İndirime gerek yok bence, hazır alışmışız kol gibi zamlara, devam etsinler zamları yapıştırmaya.
Şu büyük ekim, büyük eylül "kara cuma" (tepkilerden sonra black friday oldu ama bi fark yok gene) hiç birinden alışveriş yapmadım şimdiye kadar inanmıyorum da.
Black Friday haftasında nerdeyse bedava denilebilecek teknolojik ürünler almıştım. Hepsi kaliteli ve ucuzdu. Gerçekten indirim yapan markalarda var. Bunu kötüye kullanan markalarda.
bizde komik friday. adamlar yapıyorlar ama 5000 usd televizyonu 1000 usd satıyorlar. bizimkiler gibi karakomik mizzahlı indirim yapmıyolar. o yüzden bana ultra saçma geliyor Türkiye'de amacında sapmış
Küçük bir yerde yaşadığımız için kurumsal market çalışanlarıyla Bi süre sonra samimi oluyoruz. Net itirafları.. İNDİRİME GİREN ÜRÜN O GÜNE ÖZEL SATIŞ İÇİN AYRI ÜRETİLİYOR YANİ KALİTE DÜŞÜYOR
0
0 Yorumla
Gizli Üye
(30-35)
+1 yıl
X ürün indirimsiz 5 TL indirim geldikten sonra 15 TL indirimli 8 TL 😂
Pazarlama= x mali 10 tl iken 15 tl yap sonra x malinin fiyatini 12 tl ye indir ya da x mali 10 tl y mali 5 tl sonra x malinin fiyatini 15 tl yap ve deki x alana y bedava