Geçen sene doğum günümde annem bana Beymen'den bir ayakkabı almıştı. Ama leopar desenli falan. Hiç sevmediğim bir tarz. 1 yıldır dolapta duruyor ama 1 kere girmedim. Dolap gibi 2. el satış yapılan bir mağazada satsam ayıp olur mu?
Alışveriş & Hediyeler konusunda 850 cevap paylaştı.
Hediyenin hediye edene iadesi daha büyük bir yanlış olur. Fişi var ise aslında değiştirmen en mantıklısı olur..
Ancak yoksa yapacak başka bir şeyin de kalmadıysa ne diye ayıp olsun ki ? Dolapta ne diye çürüsün?
1
0 Yorumla
En İyi Cevaplar
Gizli Üye
(25-29)
+1 yıl
Bence hiç ayıp olmaz. Çünkü zaten senin zevkini bilmesi gerekirdi. Dolayısıyla sen de giymediğin bir şeyi boşuna saklama bence. Sat kendine istediğin bir şeyi al daha çok işe yaramış olur. Ben de yaptım ve emin ol insan daha mutlu oluyor. Karşı tarafa bunu söylemek zorunda değilsin.
Yani benlik bir durum değil açıkçası hediyeyi satmak falan.. Ne olursa olsun birileri tarafından beğenilerek alınmış bir şey netice olarak.. O sebeple saygı duyarım hediyeyi alan kişiye.. Keyifli geceler..
Alışveriş & Hediyeler konusunda 650 cevap paylaştı.
Kişinin bakış açısına bağlı. Senin için bir değeri varsa ayıptır, yoksa boş ver gitsin zamanla o da unutulur gider. Zaten hediye işi geçici iştir. Birisine bir hediye alın zamanla o hediyeyi de unutur seni de. Oncin geçici iştir. Lazım değer bilen birisi olsun biraz da çok ihtiyacı olan bir şey olmalı. İstersen bir annene sor bunu. İçin rahat olsun. Ama bence ayıp olmaz diye düşünüyorum çünkü hem kullanmıyorsan hem sevmiyorsan boşa yer kaplamasın.. Ama bir gün sorabilir sana annen sana aldığım ayakkabıları ne giymen onları diye... Ama madem 1 yıl geçti unutulmuştur diye düşünüyorum yani sat gitsin. Daha iyi bir ayakkabı alın.
Ayıp olur normalde ama annen hediye ettiği için çok da büyük ayıp olmaz. Eminim annen de o ayakkabının dolabında çürümesini istemez. Giymen için alınmış bir hediye sonuçta. Giyemedikten sonra ömrünün sonuna kadar saklamanın bir anlamı yok. Başka bir hediye olsaydı elbette saklanırdı.
Bana göre çok büyük ayıptır. Gelen hediyeyi beğenmeyebilirsiniz. Gerekirsen değiştirebilirsiniz. Fakat bundan ekonomik bir menfaat elde etmek hiç etik ve düzgün bir davranış olmaz. O yüzden ben çok normal bulmuyorum. Gerekirse hiç kullanmam ama hediyeyi de kesinlikle satıp para kazanmam.
Sevdiğim birisinden gelen maddi değeri çok düşük olan bir şey bile benim için çok değerlidir ama dediğin gibi kullanmıyor isen boş boş bekliyor ise ve senin için manevi değeri yok ise sat gitsin
Gelen hediyenin maddi değeri olsun ya da olmasın başkasına satılmaz. Satmayı geçtim verilmez bile! Sonuçta kişisel olarak sana alınmış bir hediye. Bazı şeylerin değerini bilmemiz gerekiyor artık.
Satmak ayıp bence, o kadar beğenmediysen değişim kartını rica edip değiştirebilirsin. O bile bazen ayıp kaçabilir. Ya da hiç kullanmayacaksan hediye eden kişinin görmeyeceği birine verebilirsin.
Bana halam arabistandan hediye parfüm getirmişti ama iğrenç kokuyordu. Hiç kullanmadan kutusuyla hesiye paketi yapıp bir başka arkadaşıma doğum günü hediyesi olarak götürmüştüm.
Olur normalde Ama annen almış Sıkıntı olmaz Giymiyorsan boşta durmasin sat Ama annen senin tarzını bilmiyor muydu Ya da gelince gidip degistirseydin ya hemen...
Sana hediye edilen bir şeyi satmak ayıp değil bildiğin karektersiz lik heleki birde annenin hediyesi isterse dünyanın en çirkin en rüküş ayakkabısı olsun o sırf annen hediye ettiği için baş tacı etmelisin
Bence ayıp değil. Böyle şeyler yaşamamak adına hediye kabul etmiyorum. Beğenmediğim şeyleri sırf hediye diye kullanamam, ömür boyu hatıra diye saklayamam.
1
0 Yorumla
Gizli Üye
(25-29)
+1 yıl
Bende anneme şal almıştım hediye olarak o da gitmiş teyzeme hediye etmişti duyunca çok üzülmüştüm
Normalde ayıp ama hatırası anısı olmayan sıradan bir kıyafetse belki olabilir zaten kıyafet hediyesi alanları hiç anlamıyorum moda iconu değilseniz kıyafet hediyesi almayın mümkünse dlfjkfkfkf