• Keşfet
    KızlarSoruyor'da şu an neler oluyor, hemen gör.
  • Yapay Zeka
    Yapay zeka fenomenleri sorularını cevaplıyor, hemen sor!
  • Popüler
    Günün çok konuşulanlarına göz at.
  • Sorular
    İlgini çekebilecek sorulara cevap paylaş.
  • Benceler
    İlgini çekebilecek Bence'leri keşfet.
  • BiBilenler
    Alanında uzman profesyonel BiBilenlere danış.
  • Anketler
    İlgi çekici anketlere oy ver, gündemi belirle.
  • Zirvedekiler
    Zirvede kimler var? Toplulukla tanış!
  • İletişim
  • Yayın İlkeleri
  • Site Sözleşmesi
  • KVKK Aydınlatma
  • Etiketler
  • Tüm Sorular
Google Play Apple Store
Konular (34) Tümü
  • Aşk İlişkileriAşk İlişkileri
  • YKS2026YKS2026
  • GündemGündem
  • Dünya KupasıDünya Kupası
  • Güzellik & BakımGüzellik & Bakım
  • Alışveriş & HediyelerAlışveriş & Hediyeler
  • Kızlar Bir Adım ÖneKızlar Bir Adım Öne
  • Tatil & SeyahatTatil & Seyahat
  • ArabalarArabalar
  • Astroloji & BurçlarAstroloji & Burçlar
  • Eğitim & KariyerEğitim & Kariyer
  • GamerGamer
  • Moda & StilModa & Stil
  • SporSpor
  • Evcil HayvanlarEvcil Hayvanlar
  • Müzik & EtkinlikMüzik & Etkinlik
  • Kültür & SanatKültür & Sanat
  • Para & EkonomiPara & Ekonomi
  • MagazinMagazin
  • Diziler & FilmlerDiziler & Filmler
  • Cilt BakımCilt Bakım
  • Kişilik & KarakterKişilik & Karakter
  • Saç BakımSaç Bakım
  • Çocuk & EbeveynÇocuk & Ebeveyn
  • Yeme & İçmeYeme & İçme
  • Cinsel YaşamCinsel Yaşam
  • İnternet & Teknolojiİnternet & Teknoloji
  • Ev & YaşamEv & Yaşam
  • Kadın EmeğiKadın Emeği
  • Özel Günler & HijyenÖzel Günler & Hijyen
  • Aile & ToplumAile & Toplum
  • Diyet & BeslenmeDiyet & Beslenme
  • SağlıkSağlık
  • DiğerDiğer
Keşfet
Kizlar Soruyor'da hem kızlar soruyor, hem erkekler soruyor!
Doğru ve güzel yazılmış soru başlığı daha çok cevap demek. En az 15, en çok 131 karakter.
Detay Ekle Sorunu detaylandır, görsel ya da anket ekle, gizli üye ol.
Başlık desteği al
Başlığı daha iyi yazmama yardım et.
0 / 131
Giriş Yap / Üye Ol
Konular(34)
Tümü
  • Aşk İlişkileri Aşk İlişkileri
  • YKS2026 YKS2026
  • Gündem Gündem
  • Dünya Kupası Dünya Kupası
  • Güzellik & Bakım Güzellik & Bakım
  • Alışveriş & Hediyeler Alışveriş & Hediyeler
  • Kızlar Bir Adım Öne Kızlar Bir Adım Öne
  • Tatil & Seyahat Tatil & Seyahat
  • Arabalar Arabalar
  • Astroloji & Burçlar Astroloji & Burçlar
  • Eğitim & Kariyer Eğitim & Kariyer
  • Gamer Gamer
  • Moda & Stil Moda & Stil
  • Spor Spor
  • Evcil Hayvanlar Evcil Hayvanlar
  • Müzik & Etkinlik Müzik & Etkinlik
  • Kültür & Sanat Kültür & Sanat
  • Para & Ekonomi Para & Ekonomi
  • Magazin Magazin
  • Diziler & Filmler Diziler & Filmler
  • Cilt Bakım Cilt Bakım
  • Kişilik & Karakter Kişilik & Karakter
  • Saç Bakım Saç Bakım
  • Çocuk & Ebeveyn Çocuk & Ebeveyn
  • Yeme & İçme Yeme & İçme
  • Cinsel Yaşam Cinsel Yaşam
  • İnternet & Teknoloji İnternet & Teknoloji
  • Ev & Yaşam Ev & Yaşam
  • Kadın Emeği Kadın Emeği
  • Özel Günler & Hijyen Özel Günler & Hijyen
  • Aile & Toplum Aile & Toplum
  • Diyet & Beslenme Diyet & Beslenme
  • Sağlık Sağlık
  • Diğer Diğer
Kızlar Bir Adım Öne Tatil & Seyahat Arabalar Astroloji & Burçlar Eğitim & Kariyer +28
Alışveriş & Hediyeler

İkinci elden alışveriş yapmak utanılacak bir şey mi?

hoşgezeninhoşkalfası
hoşgezeninhoşkalfası Takip Et
FenomenGuru Yaş: 32
Takip Et
Facebook
Twitter
WhatsApp
86
Yapay Zekaya Sor
Kuzenimin abiye elbiseye ihtiyacı var ama bütçesi kısıtlı. 2. elden alalım dedim ben utanırım 2. el kullanmaya dedi. Bu utanılcak bi şey mi?
Alışveriş Soruları
Beğen
Paylaş
Takip Et
14 kişi beğendi
Cevabın nedir?
Cevabın nedir?
Çok Süper Cevap
  • esmaa42
    esmaa42 Takip Et
    Xper 6 Yaş: 23 , eic 95%
    +1 yıl

Değildir tam tersi doğaya iyilik yapmış olur. Yurt dışında ikinci el giyim de eşya da almak çok normal çünkü bu şekilde hem israftan kaçınırız hemde doğaya faydamız dokunur.

Bir en fazla iki üç kez giyilecek abiyeye dünya kadar para vermeye değmez. Üstelik kimse ikinci el olduğunu anlamaz da

0
    0 Yorumla

En İyi Cevaplar

• caNözüMm
    caNözüMm Takip Et
    Guru Yaş: 33 , eic 42%
    +1 yıl

2. el olduğunu kimseye söylemek zorunda değil. Ve bildiğim kadarıyla Türkiye'de hem 2. el satan dükkânlar hem de online uygulamalar mevcut. Sana bile söylemesine gerek yok. Alsın, bütçesine ve zevkine uygun bir şey. Yıkamaya versin. Tertemiz giysin. Sonra o da satsın. Yani 1 defa giyeceği birşeye durumu da yoksa 3000 boşuna neden versin ki?

0
    0 Yorumla
  • nyanya1384
    nyanya1384 Takip Et
    Bilge Yaş: 31 , eic 99%
    +1 yıl

yaşadığım yerde bütcesi olsa dahi birçok insan ikinci el alışveriş yapar. Bunun en önemli nedeni çevreyi korumak içindir. Ben sevdiğim birşeyi görürsem, ikinci el ya da yeni olmasını önemsemem. İkinci el mağazalarını gezmek ve göz atmak hoşuma gidiyor. Ürünler kendi hikayelerini anlatıyorlar gibi geliyor bana.

0
    0 Yorumla
  • hercai89
    hercai89 Takip Et
    Xper 6 Yaş: 37 , eic 94%
    +1 yıl

Kullanıma uygun yeni olduktan sonra ikinci elin hiçbir utanılacak yani yok aksine ekonomiye ciddi katkı sağlayacaktır.

0 elbise alırım diyenler, 0 elbisenin alınincaya kadar yüzlerce kişi tarafından

denenip alındığını da bilmeleri gerekiyor.

0
    0 Yorumla
AI Persona’ya Sor
Tümü
Rehber İpek
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Fragmatik
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Merto
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Ayberk
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Hilal
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Şöyle Böyle
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Oyuna Geldik
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Şef Orçun
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Mistik Biri
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Aşko Kuşko
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Fikri Harika
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Ne-She
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
İremolog
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Hayat
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Profesör Bilgin
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Driver Baby
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Dijital Zeka
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Luna
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Doğa Anne
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Hep Parla ⭐
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Baharizma
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
KSCansu 💜
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Smaçella
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Eko Bey
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Fit Meli
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
O-Pera
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Ezgi Geziyor
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Bir İnci
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Kediliçe
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Flaş Batu
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!

Kızlar & Erkekler Ne Diyor?

65

Cevap

46

Cevap

• Kawasaki_Ninja
    Kawasaki_Ninja Takip Et
    Master Yaş: 35 , eic 86%
    +1 yıl

Birinin çöpü başkasının hazinesidir. Bu söz dünyanın ekonomik açıdan süper gücü olan Amerikalıların ata sözüdür. 2. el değil iyi düşünelim çöp diyor :) yani demek ki adamlar çöpü bile kullanarak ekonomik açıdan süper güç oldu. Sonra dünyanın çöpü dönüşümünün öncü ülkesi İsveç ve küzey Avrupa ülkeleri ;) o ülkelerin ekonomik durumları gayet iyi.. Adamlar o kadar mükemmel geri dönüşüm ♻️ sistemi kurmuşlar ki o yüzden doğal kaynaklarını çok iyi kullanırken aynı zamanda zenginleşiyorlar. Uzun lafın kısası Allah utanılacak iş vermesin başımıza :) ihtiyaç duyarsam 2. El giyecek alıp giyerim :) arsızlık/namussuzluk değil, hırsızlık değil, haydutluk değil. Ayıplayan olursa akıl değil para ver derim ;) yeni ürün alıp giymeyi herkes bilir.

4
    0 Yorumla
  • _1melese_
    _1melese_ Takip Et
    FenomenGuru Yaş: 24
    +1 yıl

Selam.

Tercih meselesi. İkinci el ürün satın almanın utanılacak bir şey olduğunu düşünmüyorum. Fazla para sahibi olmakta övgü meselesi olmaması gerek. Herkesin bütçesi aynı değil veya o anlık olarak bir ikinci el ürünü beğenmiş olabilirsiniz, gayet doğal.

Keyifli alışverişler dilerim. 🛍❤

1
    0 Yorumla
  • massalizm
    massalizm Takip Et
    FenomenYoda Yaş: 29
    +1 yıl

Merhaba, tabii ki utanılacak bir durum değil, herkesin istediğini alabileceği kadar rahat bir ülkede yaşamıyoruz maalesef ve böyle kolaylaştırıcı yolları bazen kullanmak zorunda kalabiliriz, bundan utanmaya gerek yok. Zaten ikinci el olsa bile belli bir bakım yapılmadan satılmıyor kıyafetler.

1
    1 Yorumla
    • Huysuz-Adam
      Huysuz-Adam
      +1 yıl

İstediğini alabilecek bir ülkede yaşamaktan ziyade doğayı ve çevreyi düşünmek de gerekir. Gücümüz yetiyor diye sürekli tüketmek doğru değil.

Yorumla
  • Necro12345
    Necro12345 Takip Et
    Master Yaş: 31 , eic 100%
    +1 yıl
    Alışveriş & Hediyeler konusunda 650 cevap paylaştı.

Değildir. Ama kötü yanı hic bir garantisi yoktur.
    Tercih meselesidir bu.
    Kaçıncı el olduğu önemli değildir önemli olan işini görmesi.
    Bu işin ayıbı yoktur.
    Kimisi paraya ihtiyacı olduğu için 2 elden satar, Kimisi daha ucuza alsın diye satın alır.

1
    0 Yorumla
  • Serdarium
    Serdarium Takip Et
    Guru Yaş: 41 , eic 59%
    +1 yıl

maddi durumu kötü ise olabilir ki. ciplak gezecek hali yok. dolap ve benzeri uygulamalardan bir çok kadın alıp satıyor zaten. kadinlarin ikinci eli erkkelrin birinci eli gibidir. kadin bir kaç kez giyer sonra elden çıkartır, erkek ise yirtilana ya da kendiliğinden yok olana kadar giyer 😁

1
    4 Yorumla
    • nillkayali1
      nillkayali1
      +1 yıl

eşya tamam da hayatta ikinci el kıyafet satın almam

Yorumla
    • Serdarium
      Serdarium
      +1 yıl

Doğrudur, herkesin yapısı farklıdır. ben 2. el hiç bir şey almam ama özellikle kadınlarda elbise değişimi oluyor. ya çöpe atacak yeni şeyi ya da başka birine verecek

Yorumla
    • nillkayali1
      nillkayali1
      +1 yıl

sadece kardeşim ve anneminkini giyerim başka kimsenin giydiğini giymem

Yorumla
    • Serdarium
      Serdarium
      +1 yıl

o olabilir. zevkine göre varsa bir şeyler giyebilirsin

Yorumla
  • sorhadii93
    sorhadii93 Takip Et
    Xper 2 Yaş: 33
    +1 yıl

Aliskin degilim diyor kisacasi.. Daha gosterisli daha marka daha on plana çıkabilecek giysiler istiyor.. Uzerimizdekiler bizi tanimlamamali buna izin vermemeliyiz.. giysi insani tanimlandirmamali ve yapilandirmamalidir.. Hacca giden insanlar sade bir giyimdeler hepsi ayni bembeyaz.. Gunumuz moda hayatinin bize sunduklari bizleri degistirdigi ortada.. Degisiyoruz da degisirken nicin kaybediyoruz? Kazanmak icin bir mucadele ortaya koymuyoruz? Mesela;Bunca gosterisli kiyafet giymek isteyupte giyinemeyenleri dusunmuyoruz, afrikayi , buradaki insanlarin giyimine bakalim az sayida kalmis kabilelere bakalim hicbirsey yok ustlerinde..2. el giyinmek bunlara bakinca ayip mi nimet mi?

0
    0 Yorumla
  • MUAY7578
    MUAY7578 Takip Et
    Guru Yaş: 53
    +1 yıl

Yiyecek dışında İkinci el ürün olarak giyim, araç, ev alinabilir. Burada önemli olan karşılıklı faydadır. Bunda utanılacak, ayıplancak, hor görülecek bir durum yoktur. Tam tersine hem satan elindeki ürünü değerlendirmiş olur, hemde alan ihtiyacını göreceği ürüne kavuşur.

0
    0 Yorumla
  • lokomotif-portakal
    lokomotif-portakal Takip Et
    Master Yaş: 37
    +1 yıl

Hiç utanmam yaşadığım ülkede ikinci el kıyafet satan dükkanlar var. Hatta vaktim olduğunda gezdiğimde üzerinde hala kendi etiketi olan ürünler bile görüyorum. Birisi almış ve giymeden oraya vermiş yani.
    Giyse bile problem değil. Abiye sonuçta bir ya da en fazla iki kere giymiştir. Kim aynı abiyeyle bütün düğünlere katılır ki? Bence utanılacak bir şey yok. Bütçe yoksa bir kere giyebilecek kıyafete 1000 TL vermenin lüzumu yok diye düşünüyorum.

0
    0 Yorumla
  • BlueCupcake
    BlueCupcake Takip Et
    FenomenMaster Yaş: 26
    +1 yıl

Niye utanılacak olsun, bir gün ne olacağı belli olmaz insanın.

0
    0 Yorumla
  • MarjiinaL
    MarjiinaL Takip Et
    Xper 4 Yaş: 28 , eic 70%
    +1 yıl

Dolabı kullanıyorum ben 200 250 tl pantolona vermem ayakkabıya veririm mesela pantolon bir dünya pantolonum var dolap uygulamasını kullanıp en son 40 tlye mavinin pantolununu aldım miss gibi giyiyorum :D

1
    11 Yorumla
    • perimsibetus
      perimsibetus
      +1 yıl

Bende yeni kullanmaya başladım çok güzel şeyler var

Yorumla
    • MarjiinaL
      MarjiinaL
      +1 yıl

@perimsibetus Para senin olduğu için nasıl kullanacağına sen karar verirsin ikinci el ürün almak utanılacak bir şey değil almasan gidip sıfır alsan enayi derler alırsan fakir derler insanlar hep bir şey der insanlar konuşur hayvanlar karşılıksız sevgi gösterir böyle bir hayat :D

Yorumla
    • perimsibetus
      perimsibetus
      +1 yıl

@marjiinal Fakir olduğumdan değil param var şükürler olsun ama temiz kullanılmış ürünleri almak gayet mantıklı geliyor çünkü gidip sıfırını almaya kalksam israf geliyor bana arada para farkı çok 😂

Yorumla
    • MarjiinaL
      MarjiinaL
      +1 yıl

@perimsibetus sana fakirsin demedim ki zaten alırsan da laf söyleyen olur almasan da yani bu takılcak bir şey değil demek istiyorum alıp almamak sana kalmış almak mantıklı mı diye sorarsan evet mantıklı bence temiz ise yıkayıp yolluyorlarsa gayet iyi hatta şu an bir şey alayım bak :)

Yorumla
    • perimsibetus
      perimsibetus
      +1 yıl

@marjiinal Bana demediğinin farkındaydım insanların ne dediğini söyledin ama insanların düşüncesi umrumda olmuyor benim ne yapacağım önemli olan

Yorumla
    • MarjiinaL
      MarjiinaL
      +1 yıl

@perimsibetus sorduğun soruya bakacak olursak umrunda gibi geldi bana ama değilse ne güzel sevindim keyifli alışverişler

Yorumla
    • perimsibetus
      perimsibetus
      +1 yıl

Soruyu ben sormadım isimlere bakmalısın sadece dolap uygulamasını kullandığını görünce yorum yapmak istedim

Yorumla
    • MarjiinaL
      MarjiinaL
      +1 yıl

@perimsibetus aa pardon doğru sen yapmamışsın bende o kişiye göre yorum yaptım :))

Yorumla
    • perimsibetus
      perimsibetus
      +1 yıl

@marjiinal Sorun değil uygulama o kadar keyifli ki gün boyu dolaşıyorum bir çok şey beğendim ve almayı düşünüyorum 😌

Yorumla
    • MarjiinaL
      MarjiinaL
      +1 yıl

@perimsibetus uygulamada tek beğenmediğim şey bazı arkadaşlar üstünde çekiyor kıyafeti her yeri açık onları engellemekle geçiyor bir de vaktim millet çıldırmış

Yorumla
    • perimsibetus
      perimsibetus
      +1 yıl

@marjiinal Allah herkese akıl fikir versin 😂

Yorumla
  • SinirliBiber
    SinirliBiber Takip Et
    Master Yaş: 45
    +1 yıl
    Alışveriş & Hediyeler konusunda 664 cevap paylaştı.

Bundan utanması gerekenler bu çağda insanları ikinci el kıyafet almaya mahkum edenlerdir, kıyafeti satın alanlar değil.

3
    0 Yorumla
  • caydakidem
    caydakidem Takip Et
    Yoda Yaş: 45 , eic 83%
    +1 yıl

Çok beğendiğim bir bluz vardı bedenini bulamadım Dolap uygulamasına. girdim. baktim orda varkadın yazmış sadece birkez giyildi diye aldım yıkadım misss gibi oldu Çokta begenildi

2
    0 Yorumla
  • Acılıkoala
    Acılıkoala Takip Et
    Master Yaş: 27 , eic 100%
    +1 yıl

Abiye elbiseleri alan 1-2 kere giyiyor, bence ikinci el almak gayet mantıklı zaten mağazadan aldığınız şeyleri kim kaç kere denemiş biliyor muyuz? Alır kuru temizlemeye verirsiniz yeniden bir farkı olmaz.

0
    0 Yorumla
  • KaramelMacchiato_
    KaramelMacchiato_ Takip Et
    Bilge Yaş: 32 , eic 95%
    +1 yıl

Bence bu devirde kurnazlık derim. Etraf ikinci el olup sadece bir kez giyilmiş kıyafetlerle dolu. Hem de Zara, Mango gibi iyi markalarda ürünleri ucuza bulabilirsiniz. Üzerinde bi hasarı yoksa, eski değilse al yıka giy ne var yani. Bence süper olay.

0
    0 Yorumla
  • MezunOlamayanKız
    MezunOlamayanKız Takip Et
    Yoda Yaş: 26 , eic 99%
    +1 yıl

hiç utanılacak bir durum değil. zaten abiye bir kez giyilen bir elbise. Giydikten sonra başka yerde giymek istemiyorsunuz. Ben hiç 2. el alamadım, başkası giyince kaşınıyorum diye ama ablam daha çok uyguna önce almıştı. mantıklı bence.

0
    0 Yorumla
  • Gizli_Emekci
    Gizli_Emekci Takip Et
    Xper 6 Yaş: 30 , eic 100%
    +1 yıl

İşimi görüyorsa, malzeme hala kullanılabilir durumda ise neden 0 ına tonla para vereyim. Gider 2. Elini alırım. 2. El ürün kullanmaktan utanan insanlar adına ben utanırım.

1
    0 Yorumla
  • Red_Nightmare
    Red_Nightmare Takip Et
    Xper 2 Yaş: 33
    +1 yıl

Kesinlikle değil hatta Amerika'da çok yaygındır ikinci el eşyaların satıldığı yerler, bunu bir çeşit geri dönüşüm gibi de görebiliriz, ayrıca makroya yansıdığında ekonomiye büyük ölçekte tasarruf getirisi yaratma potansiyeli var. Halkımız bozulduysa yenisini alayım, en yeni en iyidir mantığına alıştığı için bu bu da bir utanç kaynağı gibi görülüyor.

1
    0 Yorumla
  • NecidAsude
    NecidAsude Takip Et
    Xper 4 Yaş: 45
    +1 yıl

Hiç de bile. Harika sıra dışı parçalara bayılırım bazen bunlar ikinci el olabiliyor. Retro ise bir de Kaçırmam. Çok eskimiş olmamalı. Hatta arkadaşımın second Hand mağazası var. Artı şunu belirtmeliyim ki; onlar en az kimyasal içeriyor çünkü sık sık yıkanmış olduğu için. Yüzeyde zarar verici kimyevi artıklar gitmiş oluyor. Sende tekrar yıkarsan hassas ve organik bir deterjanla süper olur. Daha hesaplı daha sağlıklı!

0
    0 Yorumla
  • Catutigernos
    Catutigernos Takip Et
    Master Yaş: 40 , eic 85%
    +1 yıl

Bence utanılacak bir şey değil. Eğer gençse yaşıtlarına özenebilir. Biz abimizin eskilerini giyerek büyüdük bize normal geliyor. Şimdiki jenerasyon pek alışkın olmayabilir.

0
    0 Yorumla
  • beyazyakalıanarşist
    beyazyakalıanarşist Takip Et
    Guru Yaş: 45 , eic 94%
    +1 yıl

Çok şaçma bir düşünce utanması yersiz bence çok mantıklı bir düşünce ayda yılda bir kez giyilerek kıyafete avuç dolusu para vermek kadar saçma bir şey olamaz

0
    0 Yorumla
  • darksafir
    darksafir Takip Et
    Yoda Yaş: 25 , eic 99%
    +1 yıl

Aynı gömleğe neden 200 lira fazla vereyim ki sadece ayakkabıda marka takıntım var ua, nike, Adidas harici giymem ama diğer şeylerde yoktur ucuz ve tarzıma göre olanı alırım

0
    0 Yorumla
  • realyusufc
    realyusufc Takip Et
    Xper 6 Yaş: 25 , eic 90%
    +1 yıl

Letgoya giren kızın namusu gitti erkek olmama rağmen saldirilmadik namus kalmadı lafta eğer gorusseydim ki Allahtan görüşmedim bana hallenirdi 😁😁😁😁

0
    0 Yorumla
  • Korıdorlar
    Korıdorlar Takip Et
    Master Yaş: 45 , eic 88%
    +1 yıl

Utanılacak bir durum yok. İkinci el araba telefon alınırken abes değilde elbise niye olsun millet boş konuşmayı çok sever kimse aldırmasın öylelerine.

1
    0 Yorumla
  • mrsmerv
    mrsmerv Takip Et
    Xper 7 Yaş: 27 , eic 46%
    +1 yıl

Yani temiz ise 2. El daha mantıklı duruyor. Abiye gibi şeylerde zaten çok fazla giyilmedigi icin sorun olmaz bence.

1
    0 Yorumla
  • perimsibetus
    perimsibetus Takip Et
    Xper 5 Yaş: 23 , eic 65%
    +1 yıl

Dolap uygulamasında bir çok seçenek mevcut kuru temizlemeye verirsin ürün eline ulaştığında tertemiz olur

0
    0 Yorumla
  • Melikenin_oreosu
    Melikenin_oreosu Takip Et
    Yoda Yaş: 24 , eic 94%
    +1 yıl

Utanılıcak bir şey değil ama abiye kiralama yerleri var bence bir baksın daha güzelleri ve hijyenikleri vardır

0
    0 Yorumla
  • Canerik17
    Canerik17 Takip Et
    Xper 7 Yaş: 43 , eic 95%
    +1 yıl

Ben de 2. elim ona bakarsan. 82 model, hanımdan az kullanılmıştır, 39.000 km bakımı yeni yapıldı, masrafsız muayyer djdjdjıd

0
    0 Yorumla
  • TutkuNaz_
    TutkuNaz_ Takip Et
    Xper 5 Yaş: 35 , eic 53%
    +1 yıl

Hayır hiç utanılacak bir durum yok. Eğer o abiyeyi alacak durumu yoksa 2. Elini almak gayet mantıklı bir hareket olurdu :)

0
    0 Yorumla
  • nillkayali1
    nillkayali1 Takip Et
    Xper 5 Yaş: 31 , eic 100%
    +1 yıl

ikinci el eşyayı sevemiyorum bi türlü ama bu sefer almak zorunda kaldım koşu bandına ihtiyacım vardı sıfırlar çok pahalıydı

0
    0 Yorumla
  • kadinsix
    kadinsix Takip Et
    Yoda Yaş: 28 , eic 89%
    +1 yıl

Utanilacak birsey degil hatta 2. el kira veya satin alabilecegin istagramda sayfalar var sadece giymeden önce kuru temizle yapilmasi bence

0
    2 Yorumla
    • Mssss
      Mssss
      +1 yıl

Hangi sayfalar önerir misiniz

Yorumla
    • kadinsix
      kadinsix
      +1 yıl

Hangi sayfa bilmiyorum ama istagramda 2. el elbise yazarsaniz cikiyor ben ihtiyacim olmadigi icin takip etmiyorum

Yorumla
  • seymaozkan0301
    seymaozkan0301 Takip Et
    Xper 6 Yaş: 25 , eic 67%
    +1 yıl

Bence değil sanki bana tek gece giyeceği abiye o kadar para vermeye değmez

1
    0 Yorumla
  • Loşçokoloş
    Loşçokoloş Takip Et
    Yoda Yaş: 30 , eic 95%
    +1 yıl

Hoşuma giderse alırım onda biraz aşağılık kompleksi var anlaşılan.

1
    0 Yorumla
  • kalasnikof16
    kalasnikof16 Takip Et
    Yoda Yaş: 33 , eic 100%
    +1 yıl

Niye utanılacak bir şey olsun. Şundan emin olsun başkaları onun umursadığı kadar onu umursamıyorlar.

1
    0 Yorumla
  • VesSelamTR
    VesSelamTR Takip Et
    Guru Yaş: 30
    +1 yıl

Değil tabi de sağlıklı değil ama
    Cilt hastalığı olan çok insan var

2
    0 Yorumla
  • Tuğberk_Bey
    Tuğberk_Bey Takip Et
    Master Yaş: 32 , eic 48%
    +1 yıl

2 el kiyafete karşıyım çünkü riskli hastalık vs ama elektronik eşya veya araç ise olur tercihim

0
    0 Yorumla
  • ASLI_KEREM
    ASLI_KEREM Takip Et
    Xper 7 Yaş: 38 , eic 83%
    +1 yıl

Utnmam utabılacak bir şey değil. 2. El telefon araba alıyoruzya

0
    0 Yorumla
  • widychi
    widychi Takip Et
    Xper 7 Yaş: 31 , eic 85%
    +1 yıl

Populer markaların da ikinci el urunlerini bulabilirsiniz. Oyle guzel parcalar cikiyor ki.

0
    0 Yorumla
  • Mmedelui
    Mmedelui Takip Et
    Xper 7 Yaş: 33 , eic 69%
    +1 yıl

Hayır ikinci elden alışveriş yapmayı utandırıcı görmek utanç verici.

0
    0 Yorumla
  • Ayabasanmaymun s
    Ayabasanmaymun Takip Et
    Master Yaş: 29 , eic 99%
    +1 yıl
    Alışveriş & Hediyeler konusunda 582 cevap paylaştı.

Utanacak bişey yok. Dolap ve gardropsta birsürü var

0
    4 Yorumla
    • yeşilsevenben
      yeşilsevenben
      +1 yıl

Dolap Dan 500 TL kazandım şauana kadar diğer uygulamayı kullanmadım hiç

Yorumla
    • Ayabasanmaymun s
      Ayabasanmaymun
      +1 yıl

Ben henüz satış yapamadım ama olsun

Yorumla
    • yeşilsevenben
      yeşilsevenben
      +1 yıl

İndirimli zamanlar oluyor sattığın ürünü indirimle birleştir en üstte gözüksün öyle gören alırsa alır

Yorumla
    • Ayabasanmaymun s
      Ayabasanmaymun
      +1 yıl

Teşekkür ederim dikkatr alacağım🌸

Yorumla
  • TevfkAydn
    TevfkAydn Takip Et
    Guru Yaş: 27 , eic 98%
    +1 yıl

Bunda utanılacak bir şey yok. Hem kim bilecek 2. el olduğunu.

0
    0 Yorumla
  • ca_nnnnnn
    ca_nnnnnn Takip Et
    Guru Yaş: 52 , eic 100%
    +1 yıl

Kim bilecekmiş ikinci el olduğunu? Hem sordular diyelim daha önce almıştım dese herkes inanır.

0
    0 Yorumla
  • Yusufox
    Yusufox Takip Et
    Yoda Yaş: 31 , eic 97%
    +1 yıl

Aldığın şeye göre ve alma niyetine göre değişir... :))

0
    0 Yorumla
  • mavininsiyahtonu
    mavininsiyahtonu Takip Et
    Xper 6 Yaş: 27
    +1 yıl

utanılacak bir şey olduğunu düşünmüyorum sadece hijyen açısından ne gelir bilemiyorum ama onun dışında bence bir sorun yok asıl sorun 2. el kıyafet alanları eleştirenlerde

0
    0 Yorumla
  • Wadeee
    Wadeee Takip Et
    Xper 5 Yaş: 36
    +1 yıl

Utanılacak bir şey degil, saglam ve temiz olduktan sonra.
    Üstünde yazmıyor ya 2. el diye

0
    0 Yorumla
  • Gizli Üye
    Gizli Üye
    (30-35)
    +1 yıl

Kimseye soylemez 2. el oldugunu.
    Ben de giymediklerimi satiyor 2. el sitesinden. Gayet temiz urunler. Temiz, duzgun olduktan sonra ne farkeder ki

0
    0 Yorumla
  • Gizli Üye
    Gizli Üye
    (36-45)
    +1 yıl

Kimse AVM lerin dükkan kirasını karşılamak zorunda değil.
    Ayrıca satan utanmıyorsa alan neden utansın?

0
    0 Yorumla
  • Gizli Üye
    Gizli Üye
    (25-29)
    +1 yıl

Hiç değil ben sürekli alıyorum. Kıyafetlerini çok temiz kullanan kızlar var onlardan alsın. Dolap uygulamasından baksın çok iyi.

0
    0 Yorumla
  • Gizli Üye
    Gizli Üye
    (18-24)
    +1 yıl

degil bende kucukken annem cok giydirdi milletin kiyafetlerini simdi allah sukur giymiyorum ama oyle bisey olsa tekrardan giyerim

0
    0 Yorumla
  • Gizli Üye
    Gizli Üye
    (25-29)
    +1 yıl

Ben şahsen giymem ne gibi bir hastaligi var pis gelir bana onun yerine kiralamak daha uygun temizleniyor hic degilse

0
    0 Yorumla
  • minis14
    minis14 Takip Et
    Xper 6 Yaş: 30
    +1 yıl

Değil ama zorda kalmadıkça almam sonuçta kimin giydiğini bilmem ne kadar yıkansada o ter oraya işlemiştir kıyafet alırken bile yıkamadan giyemiyorum

0
    0 Yorumla
  • Ebry034
    Ebry034 Takip Et
    Xper 3 Yaş: 27
    +1 yıl

Bunda utanilcak bir şey yok akıllı bir şey bence sıfır almaktansa 2. el daha mantıklı sonuçta abiyeyi her zaman giyemiyorsun 1 kere giyersin belkide o yüzden çokta önemli değil.

1
    1 Yorumla
    • BethGreenne
      BethGreenne
      +1 yıl

Haha pudingim ne diyorsa doğrudur güzel yorum eig seçin lütfen

Yorumla
  • Gizli Üye
    Gizli Üye
    (25-29)
    +1 yıl

Hayır ama oradan aldırmak zorunda bırakanlar utansın.

0
    0 Yorumla
  • Gizli Üye
    Gizli Üye
    (36-45)
    +1 yıl

almanızı önermem ne geleceği belli değil yırtık gönderse iade edemezsiniz paranız gider

0
    0 Yorumla
  • YükselenMAVİ
    YükselenMAVİ Takip Et
    Xper 4 Yaş: 41
    +1 yıl

ikinci el alışveriş özünde fakirlik değildir. geri dönüşümün kralıdır. ama bilinç gelişmeli öncelikle bunun için.

1
    0 Yorumla
  • Xyz9554
    Xyz9554 Takip Et
    Xper 2 Yaş: 31
    +1 yıl

Hayır tabi ki bu zamanda yeni bir şey almak çok masraflı oluyor. Düzgün ve temiz olan bir şeyi almak gayet mantıklı bir hareket.

1
    0 Yorumla
  • swordfishboy
    swordfishboy Takip Et
    Xper 3 Yaş: 39
    +1 yıl

Bence değil zaten birkaç saatlik giyilecek abiye için o kadar para vermeye değmez onun yerine normal elbise almak daha mantıklı bence

0
    0 Yorumla
  • aslıhann_
    aslıhann_ Takip Et
    Xper 1 Yaş: 26
    +1 yıl

Neden utanılacak bir şey olsun ki çoğu zaman çok güzel elbiseler oluyor

0
    0 Yorumla
  • mervednel
    mervednel Takip Et
    Xper 3 Yaş: 51
    +1 yıl

merb hic arkadan yapan varm zarali varm yardmc olursanz cok sevnrm

0
    0 Yorumla
  • İSOBELLA
    İSOBELLA Takip Et
    Xper 1 Yaş: 27
    +1 yıl

Yoo niye utanayım onun bunun ne dediği umrumda olmaz

0
    0 Yorumla
  • Kriptocu
    Kriptocu Takip Et
    Xper 3 Yaş: 37
    +1 yıl

Hayır, hem alıp hem de satan biri olarak harika bir şey.

0
    0 Yorumla
  • Devamını Gör (51)
Devamını Gör(96)
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
Ana Sayfa > Alışveriş & Hediyeler > Sorular > İkinci elden alışveriş yapmak utanılacak bir şey mi?
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi

Bu paylaşımı beğenmene sevindik!

Kendi cevabını paylaşmak ister misin?

Benzer Sorular

İkinci elden alışveriş yapmak utanılacak bir şey mi? 43 cevap verildi
Ped alışverişi yapmak utanılacak bir şey midir? 79 cevap verildi
Pazardan kıyafet vb. Şeyler için alışveriş yapmak utanılacak bir şey mi? 8 cevap verildi
Kuponla alışveriş yapmak ve daha uygununu aramak cimrilik mi? 2 cevap verildi
Çeyize bazı eşyaları ikinci el almak ayıp mı? 5 cevap verildi
İhtiyaç dışı alışveriş yapmak gereksiz midir? 18 cevap verildi
Popüler İçerikler
  • En Güzel İnstagram Yorumları! Arkadaş Fotoğraflarına Çarpıcı Sözler
  • Kankanı telefona nasıl kaydedersin? En yakın arkadaş, kankayı rehbere kaydetme isimleri neler?
  • Rehbere Kaydetme İsimleri için Öneri Verir misiniz?
  • Instagram uygulamadan atıyor! Neden beni sürekli atıyor?
  • She/Her/They/Them/Him/He İngilizce Ne Demek, Anlamı Nedir?
  • Adres Başlığı Nedir, Ne Demek, Ne Yazılır?
  • Snap streak nedir? Snapchat St ne demek?
  • Btw ne demek acaba?
  • Instagram Gizli Hesap Görme Nasıl Yapılır? Instagram Gizli Hesap Görme Uygulamaları
  • Crush ne demek, ilişkiler için bir anlamı var mıdır?
Yeni Sorular
  • Kötü birine aşık olabilir misin?
  • Güzel olmak mı, güzel görünmek mi daha iyi?
  • İnsan en çok hayallerini mi erteliyor, yoksa kendini mi?
  • Evde kaç kişi yaşıyorsunuz?
  • Nikah şahidiyim ne giymeliyim?
  • Karıma yıldönümü hediyesi olarak tek taş mı alsam beş taş mı?
  • Yemek yerken telefon ile konuşur ya da yazışırmısınız?
  • Sivri dilli misin, tatlı dilli mi?
  • ​Bazen en büyük huzur, görmezden gelmeyi öğrenmekte gizli. Sizce de artık duymamazlıktan gelme sanatını öğrenmenin vakti gelmedi m?
  • Sarı tavukları 10 saniyede sayabilecek bir zeka küpü var mı?
  • Yardım
  • İletişim
  • Hakkımızda
  • Site Sözleşmesi
  • Yayın İlkeleri
  • KVKK Aydınlatma
  • Öne Çıkan Sorular
  • Site Haritası
  • Etiketler
Popüler Konular
Aile & Toplum Alışveriş & Hediyeler Cilt Bakım Çocuk & Ebeveyn Diğer Diziler & Filmler Eğitim & Kariyer Fal Gamer İnternet & Teknoloji Kişilik & Karakter Moda & Stil Özel Günler & Hijyen Saç Bakım Sağlık
Kızlar Soruyor, Kizlar Soruyor
©2026 KızlarSoruyor ™
Apple Store Google Play
{0} ile üye ol
YÜKLENİYOR...
YÜKLENİYOR...
Soru gözden geçiriliyor...
Site kurallarına uygunluk inceleniyor...
Son dokunuşlar yapılıyor, neredeyse hazır ✨