Değildir tam tersi doğaya iyilik yapmış olur. Yurt dışında ikinci el giyim de eşya da almak çok normal çünkü bu şekilde hem israftan kaçınırız hemde doğaya faydamız dokunur.
Bir en fazla iki üç kez giyilecek abiyeye dünya kadar para vermeye değmez. Üstelik kimse ikinci el olduğunu anlamaz da
2. el olduğunu kimseye söylemek zorunda değil. Ve bildiğim kadarıyla Türkiye'de hem 2. el satan dükkânlar hem de online uygulamalar mevcut. Sana bile söylemesine gerek yok. Alsın, bütçesine ve zevkine uygun bir şey. Yıkamaya versin. Tertemiz giysin. Sonra o da satsın. Yani 1 defa giyeceği birşeye durumu da yoksa 3000 boşuna neden versin ki?
yaşadığım yerde bütcesi olsa dahi birçok insan ikinci el alışveriş yapar. Bunun en önemli nedeni çevreyi korumak içindir. Ben sevdiğim birşeyi görürsem, ikinci el ya da yeni olmasını önemsemem. İkinci el mağazalarını gezmek ve göz atmak hoşuma gidiyor. Ürünler kendi hikayelerini anlatıyorlar gibi geliyor bana.
Tercih meselesi. İkinci el ürün satın almanın utanılacak bir şey olduğunu düşünmüyorum. Fazla para sahibi olmakta övgü meselesi olmaması gerek. Herkesin bütçesi aynı değil veya o anlık olarak bir ikinci el ürünü beğenmiş olabilirsiniz, gayet doğal.
Birinin çöpü başkasının hazinesidir. Bu söz dünyanın ekonomik açıdan süper gücü olan Amerikalıların ata sözüdür. 2. el değil iyi düşünelim çöp diyor :) yani demek ki adamlar çöpü bile kullanarak ekonomik açıdan süper güç oldu. Sonra dünyanın çöpü dönüşümünün öncü ülkesi İsveç ve küzey Avrupa ülkeleri ;) o ülkelerin ekonomik durumları gayet iyi.. Adamlar o kadar mükemmel geri dönüşüm ♻️ sistemi kurmuşlar ki o yüzden doğal kaynaklarını çok iyi kullanırken aynı zamanda zenginleşiyorlar. Uzun lafın kısası Allah utanılacak iş vermesin başımıza :) ihtiyaç duyarsam 2. El giyecek alıp giyerim :) arsızlık/namussuzluk değil, hırsızlık değil, haydutluk değil. Ayıplayan olursa akıl değil para ver derim ;) yeni ürün alıp giymeyi herkes bilir.
Merhaba, tabii ki utanılacak bir durum değil, herkesin istediğini alabileceği kadar rahat bir ülkede yaşamıyoruz maalesef ve böyle kolaylaştırıcı yolları bazen kullanmak zorunda kalabiliriz, bundan utanmaya gerek yok. Zaten ikinci el olsa bile belli bir bakım yapılmadan satılmıyor kıyafetler.
Alışveriş & Hediyeler konusunda 521 cevap paylaştı.
Değildir. Ama kötü yanı hic bir garantisi yoktur. Tercih meselesidir bu. Kaçıncı el olduğu önemli değildir önemli olan işini görmesi. Bu işin ayıbı yoktur. Kimisi paraya ihtiyacı olduğu için 2 elden satar, Kimisi daha ucuza alsın diye satın alır.
maddi durumu kötü ise olabilir ki. ciplak gezecek hali yok. dolap ve benzeri uygulamalardan bir çok kadın alıp satıyor zaten. kadinlarin ikinci eli erkkelrin birinci eli gibidir. kadin bir kaç kez giyer sonra elden çıkartır, erkek ise yirtilana ya da kendiliğinden yok olana kadar giyer 😁
Doğrudur, herkesin yapısı farklıdır. ben 2. el hiç bir şey almam ama özellikle kadınlarda elbise değişimi oluyor. ya çöpe atacak yeni şeyi ya da başka birine verecek
Aliskin degilim diyor kisacasi.. Daha gosterisli daha marka daha on plana çıkabilecek giysiler istiyor.. Uzerimizdekiler bizi tanimlamamali buna izin vermemeliyiz.. giysi insani tanimlandirmamali ve yapilandirmamalidir.. Hacca giden insanlar sade bir giyimdeler hepsi ayni bembeyaz.. Gunumuz moda hayatinin bize sunduklari bizleri degistirdigi ortada.. Degisiyoruz da degisirken nicin kaybediyoruz? Kazanmak icin bir mucadele ortaya koymuyoruz? Mesela;Bunca gosterisli kiyafet giymek isteyupte giyinemeyenleri dusunmuyoruz, afrikayi , buradaki insanlarin giyimine bakalim az sayida kalmis kabilelere bakalim hicbirsey yok ustlerinde..2. el giyinmek bunlara bakinca ayip mi nimet mi?
Yiyecek dışında İkinci el ürün olarak giyim, araç, ev alinabilir. Burada önemli olan karşılıklı faydadır. Bunda utanılacak, ayıplancak, hor görülecek bir durum yoktur. Tam tersine hem satan elindeki ürünü değerlendirmiş olur, hemde alan ihtiyacını göreceği ürüne kavuşur.
Alışveriş & Hediyeler konusunda 901 cevap paylaştı.
Hiç utanmam yaşadığım ülkede ikinci el kıyafet satan dükkanlar var. Hatta vaktim olduğunda gezdiğimde üzerinde hala kendi etiketi olan ürünler bile görüyorum. Birisi almış ve giymeden oraya vermiş yani. Giyse bile problem değil. Abiye sonuçta bir ya da en fazla iki kere giymiştir. Kim aynı abiyeyle bütün düğünlere katılır ki? Bence utanılacak bir şey yok. Bütçe yoksa bir kere giyebilecek kıyafete 1000 TL vermenin lüzumu yok diye düşünüyorum.
Dolabı kullanıyorum ben 200 250 tl pantolona vermem ayakkabıya veririm mesela pantolon bir dünya pantolonum var dolap uygulamasını kullanıp en son 40 tlye mavinin pantolununu aldım miss gibi giyiyorum :D
@perimsibetus Para senin olduğu için nasıl kullanacağına sen karar verirsin ikinci el ürün almak utanılacak bir şey değil almasan gidip sıfır alsan enayi derler alırsan fakir derler insanlar hep bir şey der insanlar konuşur hayvanlar karşılıksız sevgi gösterir böyle bir hayat :D
@marjiinal Fakir olduğumdan değil param var şükürler olsun ama temiz kullanılmış ürünleri almak gayet mantıklı geliyor çünkü gidip sıfırını almaya kalksam israf geliyor bana arada para farkı çok 😂
@perimsibetus sana fakirsin demedim ki zaten alırsan da laf söyleyen olur almasan da yani bu takılcak bir şey değil demek istiyorum alıp almamak sana kalmış almak mantıklı mı diye sorarsan evet mantıklı bence temiz ise yıkayıp yolluyorlarsa gayet iyi hatta şu an bir şey alayım bak :)
@perimsibetus uygulamada tek beğenmediğim şey bazı arkadaşlar üstünde çekiyor kıyafeti her yeri açık onları engellemekle geçiyor bir de vaktim millet çıldırmış
Çok beğendiğim bir bluz vardı bedenini bulamadım Dolap uygulamasına. girdim. baktim orda varkadın yazmış sadece birkez giyildi diye aldım yıkadım misss gibi oldu Çokta begenildi
Abiye elbiseleri alan 1-2 kere giyiyor, bence ikinci el almak gayet mantıklı zaten mağazadan aldığınız şeyleri kim kaç kere denemiş biliyor muyuz? Alır kuru temizlemeye verirsiniz yeniden bir farkı olmaz.
Bence bu devirde kurnazlık derim. Etraf ikinci el olup sadece bir kez giyilmiş kıyafetlerle dolu. Hem de Zara, Mango gibi iyi markalarda ürünleri ucuza bulabilirsiniz. Üzerinde bi hasarı yoksa, eski değilse al yıka giy ne var yani. Bence süper olay.
hiç utanılacak bir durum değil. zaten abiye bir kez giyilen bir elbise. Giydikten sonra başka yerde giymek istemiyorsunuz. Ben hiç 2. el alamadım, başkası giyince kaşınıyorum diye ama ablam daha çok uyguna önce almıştı. mantıklı bence.
İşimi görüyorsa, malzeme hala kullanılabilir durumda ise neden 0 ına tonla para vereyim. Gider 2. Elini alırım. 2. El ürün kullanmaktan utanan insanlar adına ben utanırım.
Kesinlikle değil hatta Amerika'da çok yaygındır ikinci el eşyaların satıldığı yerler, bunu bir çeşit geri dönüşüm gibi de görebiliriz, ayrıca makroya yansıdığında ekonomiye büyük ölçekte tasarruf getirisi yaratma potansiyeli var. Halkımız bozulduysa yenisini alayım, en yeni en iyidir mantığına alıştığı için bu bu da bir utanç kaynağı gibi görülüyor.
Hiç de bile. Harika sıra dışı parçalara bayılırım bazen bunlar ikinci el olabiliyor. Retro ise bir de Kaçırmam. Çok eskimiş olmamalı. Hatta arkadaşımın second Hand mağazası var. Artı şunu belirtmeliyim ki; onlar en az kimyasal içeriyor çünkü sık sık yıkanmış olduğu için. Yüzeyde zarar verici kimyevi artıklar gitmiş oluyor. Sende tekrar yıkarsan hassas ve organik bir deterjanla süper olur. Daha hesaplı daha sağlıklı!
Bence utanılacak bir şey değil. Eğer gençse yaşıtlarına özenebilir. Biz abimizin eskilerini giyerek büyüdük bize normal geliyor. Şimdiki jenerasyon pek alışkın olmayabilir.
Çok şaçma bir düşünce utanması yersiz bence çok mantıklı bir düşünce ayda yılda bir kez giyilerek kıyafete avuç dolusu para vermek kadar saçma bir şey olamaz
Aynı gömleğe neden 200 lira fazla vereyim ki sadece ayakkabıda marka takıntım var ua, nike, Adidas harici giymem ama diğer şeylerde yoktur ucuz ve tarzıma göre olanı alırım
utanılacak bir şey olduğunu düşünmüyorum sadece hijyen açısından ne gelir bilemiyorum ama onun dışında bence bir sorun yok asıl sorun 2. el kıyafet alanları eleştirenlerde
Bunda utanilcak bir şey yok akıllı bir şey bence sıfır almaktansa 2. el daha mantıklı sonuçta abiyeyi her zaman giyemiyorsun 1 kere giyersin belkide o yüzden çokta önemli değil.