+1 yılBu adet saçmalığı evlenmek isteyen gençlere bu zorlu süreçte ekstra stresten başka bir şey getirmiyor. Çağdaş olun, ne ''gerekiyorsa'' onu yapmaya çalışın, kimin neden çıkardığını bile bilmediğiniz bir zorunluluğa sokmayın kendinizi.
Bu devirde halen davul zurna ile kız alınıyor. Sorsan iki tarafta da halay falan çeken yoktur, hayatında da dinlemez ama gelin almada ille de ister. Sebepsiz ve mantıksız. Baba evinden ille de kutlamalı şekilde çıkartılmak istiyorsan üç beş kişilik orkestralar var, modern şarkıları çalıp eğlendiriyorlar onları tutun.
Böyle belki bin tane saçmalık var baş edilen.10 Yorumla
En İyi Cevaplar
+1 yılYa Allah aşkına şu saçmalık Lara son verin.. yok gelinlik yok gelin başı yok o yok bu bunca masrafla nasil evlenelim. Evliliği damatı sömürmek yapmışlar resmen kuaförden tut düğün salonu garson vs resmen rezillik..
Sadece bir düğün yapın... Vede sizin adetlerde baya saçma. Kurbanı Allah için kesip fakire dağıtılır.. altını çiziyorum ben nişanlın olsam ısrar etsen direk atarım nişanı20 Yorumla
Alışveriş & Hediyeler konusunda 470 cevap paylaştı. Selam tatlım. Bu tarz adetler bizde de var. Uzun zamanlardır da sürmekte. Bence onların bu konular açılmadan önce beklemen olmazdı. Çünkü herkesin örf ve adetleri aynı değil. Bizim birazımız Arnavut, birazımız da Türk. Herkesin her şeyi farklı yani. Sen söylemeden de kimse senin adetlerini bilemez. O yüzden de söylemekle iyi yapmışsın. Onların da anlayışla karşılaması lazım. Umarım orta yolu bulursunuz. :)
71 Yorumla
Soran+1 yılÇok anlayışlısınız. Çok teşekkür ederim rehberim bu anlayışlı yorumunuz için <3
Merhaba. Ben evlenmedim hiç ama seni az çok anlıyorum. sonucta sen koç istediğin için değil arada kalmaktan korktuğun için istedin. bunu nişanlında biliyodur merak etme. mantıklı ya da mantıksız birçok adetimiz var. iki tarafta buna saygılı olursa sorun kalmaz. inşallah nişanlının ailesi sorubn yapmaz ve sende arada kalmazsın :)
11 Yorumla
Soran+1 yılAnlayışın için çok teşekkür ederim <3
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
52Cevap
Güzel adetler yanlış değil bu adetmiş zaten iyi olmuş.
11 Yorumla
Soran+1 yılSonunda anlayan birisi :) Teşekkürler
+1 yılBildiğin erkek tarafına soygun düzenlemek. Ben bir erkek kardeş sahibi olaraktan sevmiyorum böyle adetleri
Mantığı ne ki?33 Yorumla
Soran+1 yılYa benimde hoşuma gitmiyor. Ben et bile yemiyorum ama ailem tutturdu örf adet diye...
- +1 yıl
İşte onun ailesi de örf adı altında yolunmak istemiyor arada kalan siz oluyirsunuz tabi... Ah bu aile çatışmaları işin en zor kısmı
Çalışıyorsan nişanlınla ortak alın ailene duyurmazsiniz
Allah kolaylık versin
Soran+1 yılHer iki ailenin durumu da çok iyi
+1 yılBizde de adettir isteme bir arkadaşından örnek ver nişanlısı getirmemiş büyük kavga etmiş iki taraf siz bizim adetlere uymuyosunuz diyip nişanı atmışlar de en sonuna ekle bizim adetlerde de var bu falan diye yorumunu kat gizlice ima et aklı varsa alır zaten
114 Yorumla
Soran+1 yılKuzenime getirildi 1 hafta önce söyledim.
- +1 yıl
Ne tepki verdi
Soran+1 yılOlur bakarız dedi.
- +1 yıl
Sen örnek vermişsin sanırım biraz korkutman lazımdı ya onlarda nişanı atarlarsa gibi annen baban bu konuda ne diyo
Soran+1 yılOnlar kesinlikle olacak diyor. Olmadı ben kendim alırım ne yapalım :(
- +1 yıl
Sakın öyle bir şey yapma sen bunu yaparsan ne düşünür biliyomusun ben bişeyleri yapmazsam o zaten yapar kafasına girer erkek bu bırak madem almıyo sonucuna katlansın ailene sakın karşı cıkma ama önce cocukla konuş bak bizde adet böyledir ailem de bu konuda net almam diyorsan sonucuna katlanırsın sesimi bile cıkartmam de küsüyosada küssün cocuk o zmn dicekki ben yapmazsam bi bedel ödicem zaten kurbanın ilk günü herşey belli olur ailen konusur tartısır falan sen sesini cıkartma ben sana söyledim sen kabul ettin de geri cekil gör bak ikinci gün elinde kurbanla geliyomu gelmiyo mu ha sevmiyosa seni zaten bahane eder senle kavga eder
Soran+1 yılAkşam buluşucaz ve yüz yüze konuşucam o zaman.
- +1 yıl
Ama yumusak bi dille degil net bir şekilde tavrını ortaya koy
- +1 yıl
Bi şeyi unuttum sormayı acaba durumu yok ondan mı alamıyo cünkü kurbanlık tek basına gönderilmez altınlar takılır
- +1 yıl
Ya da sen simdi git buluş herşey cok güzel olsun hiç tartışma daha sonra mesaj at net ol ve cevap verme o zmn daha etkili olur
- +1 yıl
Kaç yaşındasın bu arads
Soran+1 yılDurumları çok iyi onların da bizimde. 23
- +1 yıl
O zmn sen dediklerimi yap
- +1 yıl
Belliki umursamaz bi herif seninki garanti gözüyle bakıyo biraz kıskansın kaybedecegini düşünsün yarın öbür gün problem yaşarsın
Hakkın var, saygı duymaları gerek bizde de var böyle bir adet 😅
31 Yorumla
Soran+1 yılGel anlından öpeyim :D
+1 yılÖyle bir şey vardı önceden. Hatta gelinin kız kardeşlerine de kesilirdi. Artık maddi durumlar nanay olduğu için kalktı unutuldu tabi
13 Yorumla
Soran+1 yılNişanlımların durumu iyi. Ailem böyle şeylere çok önem veriyor. Benim için pek önemi yok ama ailemi de kırmak istemiyorum. Tek çocukları benim.
- +1 yıl
Zenginden çok cömert olması önemli aslında. İsteyebilirsin bence
Soran+1 yılHaklısın.
+1 yılbence oturup anlatman ve onun da alması gedekiyo. yani daha nişanlıyken senin adetlerine saygı duymuyorsa ilerde ne olur bilinmez. bu arada bu adat biz de de var tüm türkiyede yok mu ya. herkes saçma sapan şeyler demiş?
10 Yorumla
+1 yılGüzel bir adet bence. Ama senin istemene kalmadan onun alması gerekiyor senin istemen yanlış olmuş
17 Yorumla
Soran+1 yılYa ailem çok bağlı bu tarz şeylere. Parasından da değil. Durumumuz çok iyi ama örf ve adetlere çok önem veriyorlar.
- +1 yıl
Onların durumu iyi mi peki ya da annesi mi çok katı. Annesinin öyle demesi ve nişanlının bunu sana söylemesi de biraz şey olmuş. Ben sen olsam çok üzülürdüm. Annesi yok dese bile bunu sana söylemeden alıp gelmeliydi
Soran+1 yılBende çok üzüldüm. Çok şükür bizim paraya ihtiyacımız yok. Ailemin maddi durumu onlardan daha iyi.
- +1 yıl
Ayıp etmişler gerçekten, gelinleri olacaksın bir koçun lafı mı edilir
Soran+1 yılMaddi durumları da çok ama çok iyi zaten. Bunu sorun yapmaları beni çok şaşırttı.
- +1 yıl
Çok tanımadığım için bi yorum yapamıyorum ama kırıldığını belli et bence. Maddi durumları iyiyse ve sana da değer veriyorlarsa bunun lafını etmemeliler
- +1 yıl
Böyle şaka mı olur ya 🤦🏽♀️🤦🏽♀️🤦🏽♀️
Sizin adetinizde varsa annesinin olmaz demesi yanlış
13 Yorumla
Soran+1 yılDime. Sonuçta aileler arasında kalan ben oluyorum.
Soran+1 yılKesinlikle.
- Alışveriş & Hediyeler konusunda 681 cevap paylaştı.
+1 yılkurbanligin hediyesi olmaz.. bu adeti kim cikardiysa cok üç kağıtçı birisiymiş demekki.. kurban kendi kazandigin para ile Allah için kesilir.. iyi de o kurbanlik sana hediye olarak gelirse o kurbanligin parasını sen kazanmadin ki.. parasini kendi kazanmadigin bir hayvani sen kendin kurban diye kesemezsin.. bir de boynunda bilezik olacakmis.. yahu Allah ın bayramını bile kendi çıkariniz için kullanan ne kötü insanlarsiniz siz ya.. Allah güzel insanları sizlerden korusun inşallah.
20 Yorumla
+1 yılYanlış bence resmen karşı tarafı maddi durumuyla sınamak test amacıyla yapılan şeyler bence
11 Yorumla
Soran+1 yılDurumu çok iyi onunda benim de
Bizde de var öyle adetler. İki taraf konuşur, yapılabilecekler yapılır, yapılamayanlar kalır. Ama bunu iki tarafın da konuşması gerekir başından itibaren.
10 Yorumla
+1 yılBütün adetlerde kadının erkeği sömürmesi üzerine kurulu.
Geçiniz bunları ya sizin adetleriniz öyledir ama onların adetlerinde yoktur öyle bişey.20 Yorumla
+1 yıl-Konudan bağımsızdır-
Şu saçma sapan örf adetleri gereksiz buluyorum. Başlık parası gibi bu da. Örf âdet diye diye lüzumsuz israf. Bazı insanların âdet korkusu, ayet korkusunun önüne geçmiş.23 Yorumla
Soran+1 yılBana kalsa asla yapmam böyle bir şey :(
- +1 yıl
E evlenen sensin ama ailen değil ki. Bugün nişan için kurban âdeti, yarın düğün için bilmem ne âdeti, eve kurarkrn şu bu âdeti. Sonuç, bunun faturası sevdiğin insanla sana kesiliyor. Kız ve erkeğin anlaşıp anlayışlı olmaları bazı meselelere aileyi katmamaları daha doğru bana göre.
- +1 yıl
Madem gelenekçi ailen var, onların önüne dini getir eğer istemiyorsan böyle gereksiz âdetleri. Dinde israf yok. Zorlaştırmayın, kolaylaştırın var. Âdet korkusu, ayet korkumuzun önüne geçmemeli.
+1 yılbiliyorum bu adeti..
onların sorması lazımdı adetiniz nedir diye, seni arada bırakmamak için..11 Yorumla
Soran+1 yılAynen öyle
Benim bildiğim o adeti yapan yerler var bizde yok orası ayrı ama adeti yapmak devam ettirmek güzel şey 😊
10 Yorumla
+1 yılHayır yanlış değil ancak nişanlının ailesinin bunu yapacak maddi gücü yoksa geleneklerde diretmek de doğru olmaz.
10 Yorumla
+1 yılÖrf ve adetinizde varsa yanlış değil tabi ki ama belki boynundaki bilezik ağır gelebilir onun yerine bi çeyrek falan olsa😅
10 Yorumla
+1 yılAdetlere satgı duyarım ama nişanlınında maddi durumu buna el veriyorsa yapmalı yoksa zorlamamalısın
10 YorumlaÖrf adet gelenek ve göreneklerinize sahip çıkın lütfen eşiniz yapabiliyorsa yapsın bence.
15 Yorumla- +1 yıl
Örfünü ayrı adetini ayrı geleneğini de üstüne koyup s*keyim afedersin. Bu devirde bu amaçsız, lüzumsuz, saçma sapan kuralları yaşatarak iyi bir şey yaptığınızı sanıyorsunuz.
- +1 yıl
@ben_de_soruyom başına geldiği zaman aynısını söyle 😆😆😆
- +1 yıl
@Katatesıpızartmasi Başıma gelmemesini sağladım çünkü bunları konuştuğumda bana hak verecek olgunlukta bir kız buldum ve minimum saçmalıkla atlattım bu süreci.
- +1 yıl
@ben_de_soruyom ne kadar güzel Allah herkesi hayırlı insanlarla karşılaştırsın
O yaygın bir adet ama genelde uygulanmıyor. Bence nişanlını zorlama.
10 YorumlaAlışveriş & Hediyeler konusunda 329 cevap paylaştı. yani eğer başka bi geleneğğ kapatıyorsak öyle iyidir
10 YorumlaTuhaf bir adet ne kadar doğru bilemiyorum belki koç ve bilezik alacak durumuda yoktur
10 Yorumlaörf adetler güzeldir
lakin
maddi güç varsa güzeldir
karşı tarafı da zorlamamak lazımdır10 Yorumla
+1 yılNisanlinin kafasina sokahim 250 gram için beygir bile keser o merak etme🤣🤣
10 YorumlaHayır yanlış değil gelenek bozulmasın diye her şey mübah
10 Yorumla
Gizli Üye(45 üstü)+1 yılŞu saçma sapan adetlerin bitmesi lazım artık
Hem koç gelcek hem de bilezikli 😅
Nişanlın sizin hemşeriniz değilse adetinizi bilemez ve yapmak zorunda da değil20 YorumlaYoo yanlış değil ama sen karşılığında ne hediye alacaksın bunu merak ettim. Sizde bir boğa alacaksanız hiçbir sakınca yok.
01 Yorumla
Soran+1 yılBizim bu tarz bir adetimiz yok. Onların varsa da gereken en iyi şekilde yapılır.
Tabi tabi, bu hayat pahalılıgında her boynuzuna da bilezik iste
10 YorumlaErkeklere de acıyın abi ya. Altın kendini aşmış, erkekler iş bulmakta zorlanıyor ( lafım ana kuzusu olup iş beğenmeyenlere değil), kurbanda ailenin kendisi kurban için zor para biriktiriyor, devlet zaten yükü bindirmiş omuzlarına.
10 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılBizim adetler dediğin nedense hep erkek tarafına masraf çıkarıyor eşşek gibi onu al bunu al şunu yap ee para nerde aw
10 Yorumla
+1 yılSen istemeden o senin adetine saygı duyup yapması lazımdı
11 Yorumla
Soran+1 yılBende aslında böyle düşünüyorum. 1
Alışveriş & Hediyeler konusunda 385 cevap paylaştı. İstemen yanlış mı değil mi bilmem yani adamın maddi durumu nasıl alabilir mi
10 Yorumla
+1 yılKurbanlıktan hediye olmaz. Durumu olan biri keser olmayan kesmez bu şekilde belirtilmiş. Ama başka bir niyetle hediye edilebilir bunun mahsuru olmaz
00 Yorumla
+1 yılEdirne ön bir köyünde daha vardı evet çok saçma bir adet bu ama yapılması gerekiyor
02 Yorumla
Soran+1 yılSaçma bir adet değil aslında. Yani maddi durumu olan için.
- +1 yıl
Kesinlikle ama ülkede kimin durumu iyi
+1 yılBen adetlerimizde bir reform hareketine gitmemiz gerektiği kanısındayım. Umulur ki nişanlın isteğini yerine getirir.
10 Yorumla
+1 yılSenin istemen değil de onların düşünüp incelik göstermesi daha hoş olur. Tabi birazda imkan meselesi ama Türk örf ve adetlerinde genelde olan bir şeydir. Biz götürmüştük mesela
10 YorumlaBence büyük bir görgüsüzlük. Böyle adetleri saçma ve gereksiz buluyorum. Adet ayağına araba isteyeni bile gördü bu gözler.
10 Yorumla
+1 yılKadınların başlık parası ve hediyelerle satıldığı dönemden kalma alışkanlıklar bunlar.
20 Yorumla- Alışveriş & Hediyeler konusunda 893 cevap paylaştı.
+1 yılSizin adetler ilk başladığında altının gramı kaç paraydı?
02 Yorumla
Soran+1 yılSenelerdir devam eden bir şey. 1 hafta önce kuzenime de geldi. Onun kişiyle ilgisi var sanırım.
- +1 yıl
Valla çiçek sepetinden kedi ve çikolata gönderirim. Konuş annenlerle olmayacaksa bitirelim
+1 yılYani her yerin bir örf adeti var ama karşı tarafın durumunu da düşünmek gerek acaba durumu var mı borç şeklinde mi yapacak bunları düşünmek gerek bence
10 Yorumla
+1 yılKonuşun bunlari olması gerekenler
11 Yorumla
Soran+1 yılAynen haklısın.
Öyle bir gelenek var.
12 Yorumla
Soran+1 yılŞükür bilen birisi çıktı cidden.
- +1 yıl
Yahu bırak şunları.
Koç eti iyi olmaz toklu iste şaka bi yana çocuk sana niye kurbanlık istiyo yarin anasına babasına bi tas çorba yap dese tribinizden geçilmez inşallah anası baskın çıkarda almaz koç falan ananin ewinde koç mu yiyodunuz gormemisler
22 Yorumla
Soran+1 yılGörmemiş olan sensiin. Ne kadar da anlamsız bir yorum. Burda adetlerden bahsediyoruz. Ayrıca ailesinin şu zamana kadar her zaman yanlarında oldum. Kızları oldum. Boş yapma.
karşı tarafı sömürmenin ismi örf adet gelenek olmuş. eleman keriz değilse yapmaz
10 Yorumla
+1 yılKoç kücük gelir dana alsın.
Yahu insan neden erkek tarafı zorlayacak şeyler yapar.
Belki kendilerin kesme imkanı yok.25 Yorumla
Soran+1 yılDurumları çok iyi.
Soran+1 yıl@Master81 benim durumum çok çok daha iyi. Sömürmek değil. Bir evin bir kızıyım. Ailem çok gelenekçi.
- +1 yıl
- Alışveriş & Hediyeler konusunda 706 cevap paylaştı.
+1 yılKurtulun şu adet denilen saçmalıklardan
30 Yorumla
+1 yılKurban hediyesi ne abi delirmişsiniz. Ne kurban ne bilezik almalı banka mı o adam ne ucuz kızlarsınız.
13 Yorumla
Soran+1 yılUcuzlukla ne ilgisi var ya. Cidden anlama sorunu yaşanıyor. Benim ailemin durumu fazlasıyla iyi. Burada maddiyat söz konusu değil. Karşı tarafında durumu iyi. Burada sorun örf ve adetler.
- +1 yıl
Saçma sapan örf adetler nereliyseniz artık doğulu mudur nedir
- +1 yıl
İyi iyi sömürdün işte parayla sattın akşamda güler yüzle verirsin böyle düşük seviyelisin muhtemelen doğu taraflısın cahil ve ezik
+1 yılGaliba böyle adetleri kız babaları çıkarıyo
22 Yorumla- +1 yıl
Delinin biri taş atmış, kırk akıllı da onun üstüne atmış. Kimse çıkıp demiyor ki aga bu adetler nereden çıktı? Niye hala yapıyoruz bunları?
- +1 yıl
Çünkü kız çocukları olanlar bu durumdan memnun erkek tarafı zaten bişey diyemiyo
onun düşünüp göndermesi gerekir
10 Yorumla
+1 yılKoçun bi tarafını iste aşırıya kaçma bence
10 Yorumla
+1 yıldurumu olsa getirir zaten isteme sen
10 YorumlaYok direk görgüsüzlük
11 Yorumla
+1 yılAdetinizde varsa opacak mecbur
10 Yorumla
+1 yılEnteresan yanlış degilde
10 Yorumla
+1 yılmasallah tum. orf ve adetler de hep masrafli
10 YorumlaBakalım durumları var mı? Bu da çok önemli.
10 YorumlaAhhaha cok iyi :)
110 Yorumla
Soran+1 yılSizde yok mu böyle şeyler?
Soran+1 yılBizde de o yok mesela :) Sadece kurbanda oluyor.
Soran+1 yılMuğla
Soran+1 yılsen nerelisin
Soran+1 yılTürkiye'nin pek çok yerinde varr bu adet zaten :)
Bizde de böyledir koç alınır.
10 YorumlaKoçu napacaksın ya az olur inek falan iste hatta boğa falan devede olabilir koçu boşver.
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılörf, adet diye diye milleti soyun işiniz ne.
10 Yorumla- Devamını Gör (28)
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat