Kozmetik ürünleri, diş macunu, şampuan, hatta sigaraları bile hayvanlar üzerinde deniyorlar. Eskiden vegandım, şimdi pek fazla dikkat etmiyorum, kafa yormuyorum. Yanlış buluyorum tabii ki ama ahlâksızlığı seçtim ben de her insan gibi. Gidip korona aşısı da olmayın o zaman. Ahlâklı insanlar olacaksak eğer her konuda olalım ve dünyada barışı sağlayalım. Artık yoruldum bu hayatta. Ne hayvanlar birbirine sevgi gösteriyor ne de insanlar kendilerine, dünyaya. Hepimiz bir kaos ve kötülük içinde yaşayıp gidiyoruz... 😢😢
Gerçekçi olalalım ve duyar kasmayı bir tarafa bırakalım. Kozmetiği geçtim ancak şu an ki tıp ve farmakoloji bu günlere hayvan deneyleri olmadan gelemez di.
Yeni sentezlenmiş bir ilacın çalışma mekanizmasını ve güvenilirliğini anlamak için ne yapalım yüzlerce insanı bedensel ve zihinsel engelli bırakma riskini mi alalım.
Kimsenin hoşuna gitmiyor emin olun hayvanları bu durumda görmek. Hem içinizi biraz rahatlatacaksa denenen ilaç sonucu hasar gören ve acı çeken hayvanlar acısız bir şekilde öldürülüyor. Hiçbir hayvan o şekilde günlerce sağ bırakılmıyor.
Carees diye bi uygulama var hangi markaların deney yaptığı hangilerinin yapmadığı çıkıyor. Bu resim bile içimi acıtıyo ama deneyden sonra çok daha kötü. Hayatımda hiç tawşan sesi duymamıştım. Ralph in belgeselinde gözüne şırıngayla birşey sıkılırken oradaki gerçek tawşanın çığlığını duydum. Çok kötü. Dudağmı kırmızı boyayacam diye hayvanların işkence çekmesine vicdanım el vermez. Üstelik kolayca ulaşabileceğimiz birçok ve aslında daha kaliteli kozmetik ürünleri mevcut.
Kullandığınız ilaçlar ve olduğunuz aşılar hayvanlar üzerinde deneniyor ilk olarak. Madem öyle bundan sonra çocuklarınıza aşı yaptırmayın, hiç bir ilacı kullanmayın.
Boş duyar kasmak yerine hepinizi boykota davet ediyorum.
Fareleri mi diyorsun? Bun başka yolu yok ki. Varsa söyle.
0
0 Yorumla
Gizli Üye
(45 üstü)
+1 yıl
Tabiyki önemli hayvanlar denek değildir onlarda canlı bunu itiraz edenlerde o zaman gitsinler kendilerinde deney yapılmasına izin versinler o zaman anlarlar.