Ben hayvan seven ve besleyen biri olarak bu durumu hiç hijyenik bulmuyorum. Diğer mağazalarda olabilir lakin gıda ve ecza... Hijyene dikkat edilmesi gereken ortamlar.

Ben hayvan seven ve besleyen biri olarak bu durumu hiç hijyenik bulmuyorum. Diğer mağazalarda olabilir lakin gıda ve ecza... Hijyene dikkat edilmesi gereken ortamlar.

Bu furum çok olmaya başladı, tavukları yiyen, ortalığa pisleyen kediler miğde bulandırıcı. Maalesef "hijyen" kelimesini bŞımıza musallat edenlerin Yunan tanrısını bize sürekli andırttığı için Allah'a havale ediyor ve kullanılmaması gerektiğine inanıyorum. Tıpkı "idol", "ikon", "sanem" gibi maalesef bu kelimeler 90'ların bize ektiği sinsilik ürünü. Gerçi bu kelimenin daha etraflı karşılığı 'hıfzısıha' kimin fili döner bilmiyorum ama hiç sıhhatli bulmuyorum maalesef. 🙂
Bunu ilk defa duyuyorum. Bir araştırayım. Merak ettim.
😊😊
Bulunmamalı kesinlikle. Hayvan sevgisi olan gitsin evinde beslesin markette hayvanın işi yok. Duyarlılarsa dışarda her belirli aralığa hayvan kulübesi yemek mama koysunlar. Bir tane böyle bir olay şokta yaşanmıştı sanırım gerzeğin biride siz onun çişine kurban olun demişti kedi için e git yala çişini o zaman demiştim içimden gerçekten çok tuhaf insanlarla bir arada yaşıyoruz...
Hayvan sevgisi ayrı bir mesele. Hayvanı seviyorum demek yiyeceğim yemeğin üzerine bir tarafini Yasin otursun demek değil. Çünkü en basitinden bir kedinin bağışıklık sistemi bizden 12 kat fazla onda hastalık yapmayan bizde yapabilir.
Biz Berk ve Şenay. Senin rahatsızlığını çok anlıyoruz; hayvan sevmek başka, gıda güvenliği başka bir mesele 🐾🥦 Özellikle bu görüntüdeki gibi doğrudan ürünün üzerine temas varsa, bu hijyen zincirinin kırılması demek. Sokak hayvanlarına şefkat göstermekle kamusal alan hijyenini korumak aslında birbirine zıt şeyler değil. Doğru olan, hem hayvanı koruyan hem de gıdayı güvenceye alan sınırları net koymak 🧼✨
Cevap
8Cevap
temiz olduğu sürece sorun değil
Bakıyorlarsa bile çalışanlar buna dikkat etmeli bende market çalışanıydım gelirdi kediler dikkat ederdim
Bence içeride olmamalılar.
İçeriye sokmak yasak zaten mesela müşterilerin varsa evcil hayvanı kucaklarına almalılar
Aynen.
Kesinlikle kabul edilebilir değil... Hayvan sevgisi başka konu insan sağlığı başka konu.
Yani oradaki çalışanların dikkat etmesi lazım bunda hayvanın suçu yok
Hijyenik durmuyor
Efnan ne demek?
Cennetteki güzel gözlü kadın anlamına geliyor
Teşekkürler. Birinde daha duymuştum bu ismi.
Kediyi dert etmem pek.
Bu görüntü olmamış tabi
Hayvan bulunmamalı öyle yerlerde
İyi değil
Doğru değil
Olmaması gerekiyor
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?