Son zamanlarda dışardan çok fazla sipariş veriyoruz elimden geldiğince bahşiş vermeye çalışıyorum ama her gelen kuryeye bahşiş versem ben batarım. Geçen gün yemek sipariş ettik bi yerden gelen kuryeye bahşiş bırakmamıştım bi baktım nişanlım surat yapıyor neden kuryeye bahşiş vermemişim. İlla ki verilmeli mi sizce?
Cevabın nedir?
Çok Süper Cevap
+1 yılKuryelere bahşiş vermek bence çok saçma. Küçümsemiyorum ancak Kuryelere bahşiş veriliyorsa her sektörde çalışana da bahşiş verilmeli. Sağlık sigortası yaptırmaya gittiğimizde personele bahşiş vermek kadar saçma olduğunu düşünüyorum Kuryelere bahşiş vermek. Kurye olarak işe girdikleri için zaten maaşlarını alıyorlar. İşleri bu çünkü. Ben hiç bahşiş alan öğretmen, müdür, aşçı, polis, asker... Duymadım görmedim.
Bazı Kuryeler bahşiş vermedik diye mi yoksa kasten mi bilmiyorum ama kapıyı kapatmadan gidiyorlar veya sert kapatıyorlar.50 Yorumla
En İyi Cevaplar
Gizli Üye(36-45)+1 yılNişanlın senin üzerinden kuryelere hava atmaya çalışıyor. Adamlar zaten maaşını alıyor, gene gene bahşiş mi verilirmiş? Ben de dışarıda yemek yemeyi çok severim ya da eve sipariş getirtmeyi. Ama her zaman böyle olamaz, nişanlın yemek yapmayı öğrenecek ya da sevecek, sen de ona yardım edeceksin. Evlilikte devamlı dışarıdan yemek söylemek olmaz. Daha nişanlıyken durum böyleyse evlendikten sonra ne olur düşünemiyorum bile. Yavaştan nişanı atmaya bak derim.
90 Yorumla
Şart değil. Bir zamanlar bende servise çıktım bir süre ve bahşiş verenlere kafa atasım geliyordu. Bahşişi ben sevmem, ne almayı ne de vermeyi. Cimrilikten dolayı falan bahşiş vermiyorsun gibi düşünmeyin ama cidden hiç haz etmem. Kendime yapilmasini sevmeyeceğim bir şeyi baskasina da yapmam. Bir keresinde sipariş götürdüğüm yer camdan bana para atmıştı giderken, ne kadar zoruma gitmişti. 10-25krş bir kaç tane para attı ne zoruma gitti anlatamam. almadım parayı da gittim.
30 Yorumla
Merhaba,
Tabi ki öyle bir zorunluluğun yok. Ben genel olarak zorlu hava şartlarında gelmek zorunda kalan kuryelere bahşiş veriyorum. Kendimi mahcup hissediyorum çünkü.300 Yorumla
AI Persona’ya Sor
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
66
Cevap
78Cevap
Nisanlin trip aticak yer ariyormus galiba, oyle sey mi olur siparisinin hangi birine bahsis vericeksin bir de sık siparis veriyoruz demissin yani sacmalamis tamam arada bir verirsin mesela hava sartlari kotudur vs ama her gelene vermek gibi bir zorunlulugun yok ki bahsis zaten zorunlu bir sey degil sevgilin calisiyor mu? Madem cok takiyor kendi versin 😂 cidden komedi sacmalamis yaa garsonlara da vermedin diye kiziyor mu? Çok paraniz varsa verin tabi ama normal bir geliriniz varsa ohoo para dayanmaz, trip atasi varmis atmis kdkckdkdk evde bossaniz siparis yerine birlikte yemek yapin daha iyi :)
20 Yorumla
+1 yılKanka ya nişanlını ailesi sana bahşiş diye vermişse? bir tık şühpe ettim şimdi bunu dert eden kadınla evlensen başına neler gelir acep kuryeye bahşiş vermedin diye surat yapan kadın
yarın öbür gün nelere surat yapar kim bilir
ama senin karın senin hayatın
cehenemmede görüşürz bro30 Yorumla
Gizli Üye(18-24)+1 yılCiao🍀🦇 Zorunluluğu yok. Bahşiş isteğe bağlı %10 /15 oranında bırakılır. Ve nişanlınızın tepkisi oldukça gereksiz.
60 Yorumla
+1 yılKurye misin. 😅 sen değilsen nişanlın zamanında kuryelik mi yaptı 😂. Bak abicim gerçekten yaşanmışsa böyle bir olay yol yakınken nişanı boz. O kadın hayatı zindan eder sana. Saçma sapan şeylere trip atıp senin bütün enerjini emer. Kendini işine veremezsin. Bu tiplerden uzak dur
30 Yorumla
+1 yılKendi versin. Yemeye gelince hapur hupur goturuyor. Cebindeki parayi nereye harcayacagina da mi karisacak. Kendi siparis versin hatta mumkunse bundan sonra. Gorelim cesaretini.
41 Yorumla- +1 yıl
👏👏
Hayir vermek zorunda degilsin nisanlina acayip gicik oldum bende gunde 3 kez falan siparis verip duruyorum bir kere bile vermedim vereni de gormedim zorunda degilsin. Bu bir tercih meselesi istersen verirsin buna kimse karisamaz.
52 Yorumla- +1 yıl
İstersen verirsin aynen güzel cevap
- +1 yıl
Buda benim tercihim ben böyle seviyorum çünkü istediğim de sizin gibi yazıyorum. Yani kimse başkasının cebinde ki paraya karışmasın. Kocası da olsa nişanlısı da olsa bu hep böyle. Vermek zorunda olduğu bir şey değil. Kendısını de etkileyen bir şey yok ozaman niye kuduruyor kendı kendıne triplere giriyor anlamış değilim 🤣🤣. Çalışan onca insan var onlara bahşiş veriliyor mu? Yooo. O zaman kuryelere de vermez keyfi bilir adamın.
+1 yılKimse hiçbir şey için fazladan para vermek zorunda değil, işi kuryelik olan birine kuryelik yaptığı için bahişiş vermenin hiçbir mecburiyeti yok. Gönlünüzden koparsa verirsiniz kopmazsa vermezsiniz.
61 Yorumla- +1 yıl
Bahşiş*
+1 yılKiz seni avcunun içine almış oynatıyor
Evlenince de böyle abuk subuk şeylerden surat yapıp yatmaz seninle. Demedi deme40 YorumlaAnlaşılan o ki nişanlın herhangi bir işte çalışmıyor. Kendi parasını kazanan biri paranın değerini daha iyi bilir. Daha önemlisi ise, o kuryeler bedavaya çalışmıyor zaten, kuryelik için maaş alıyorlar.
30 YorumlaŞakadır umarım.😂😅 Kuryenin ne ayrıcalığı var. Ücretini verip aldığımız her hizmet için bahşiş mi verelim bir de? Cimriliğim tuttu 🤣
60 Yorumla
+1 yılBen getirden sürekli sipariş veriyorum 5tl getirme ücreti alıyor sipariş teslim edilince sipariş yorumu istiyor ve hala bahşiş verebilirsiniz diyor sjdhdk o getirme ücreti kime gidiyor anlamıyorum
41 Yorumla
+1 yılHiç kimseye bahşiş vermek zorunda değilsin. Ama eğer durumun el veriyorsa? Zor şartlarda çalışan insanları mutlu edecek küçük şeyler yaparsak, bahşiş vermek gibi mesela... Bu bize başka bir iyilik olarak geri döner diye inanıyorum.
20 Yorumla
+1 yılElbette şart değil. Ama eğer bozukluk falan kalıyorsa verilebilir diye düşünüyorum. Bir kaç lira vermekten eksilmez kimse. Zira o adam zaten onu sana getirmek için maaş alıyor. Hani vermesen de kimse niye vermedin diyemez, dememeli.
20 YorumlaAlışveriş & Hediyeler konusunda 540 cevap paylaştı. Tamamen boş muhabbet olmuş. Aksine o adamın görevi o. Kurye. Gelen kargocuya bahşiş veriyor musunuz? Ya da benzinlik görevlisine, o zaman kasiyere de bahşiş verin.
30 YorumlaHayır her defasında verilmemeli.. O kişiler zaten o işi yaptığı için maaş alıyor.. Hem de dışardan yemek söyleyeceğinize hanımefendi birazcık marifetlerini göstersin de kuryelerin böyle muhabbetinize girmesine izin vermesin..
10 Yorumla
+1 yılhttps://voca.ro/1gAQQy3U1tPx
Sanırım nişanlın baya para babası herkese dağıtıyorsa 100.000 tl bahşiş bana sallayabilir hayır demem10 Yorumla
+1 yılAdam işini yapıyor diye bahşiş vermek zorunda değilsin bence biz işimizi yapınca patron bahşiş veriyormu
40 YorumlaMecbur değilsin bahşiş vermeye, bahşiş insanın içinden gelmesi gereken bir durum.
Birde tabiki para durumu da olmalı. O anda para yoksa nasıl verilecek.20 Yorumla
+1 yılBen her kuryeye bahşiş veririm … nedense o an kendimi kuryenin yerine koyuyorum.. bu mantıkla bahşiş verme gereği duyuyorum.. asla bahşişsin geri göndermem …
20 YorumlaKendi parasından asla vermez kadın. Ama sevgilisine ya da eşine bol dagıttırmaya bayılır. Bu tip hareket lerde ısrar ederse ömrünü yakma kardeşim
30 Yorumla
+1 yılHangi birine verelim ki. Parası çoksa kendisi versin. Ya da doğru dürüst bir karı olupta kendisi yapsın yemeği.
36 Yorumla- +1 yıl
- +1 yıl
Skskskkfkf iyi dusundun, aynen dedigin gibi iste cok para oluyor neden her gelene verilsin ki zenginlerse versinler parayi harcicak yer bulamiyorlarsa versinler hatta bahsise bogsunlar ama normal gelirli bir aile icin cok 😂 kiz hep boyle yaparsa evlilik hic iyi gitmez gibi geldi bana, cok para harcicak biri gibi geldi zaten surekli yemek siparis etmek nedir birlikte yemek yapsalar daha iyi :)
- +1 yıl
- +1 yıl
Yok sadece yemek konusunda demedim, ona niye bahsis vermedin bunu niye boyle yaptin vs vs tarzinda seylere takipta trip atarsa adamin belki parasi yok ve vermekte zorunda degil bu cimrilik falanda degil bahsis verilmesi gereken bisi degil kadin resmen para harcatmaya calisiyor, surekli para harcatmaya calisirsa da sıkinti cekerler ve dedigin gibi surekli disardanda soylenmez saglik acisindan da zararli maddi acidan da cok masrafli
+1 yılya ne boş insanlar var ya. sürekli bahşişi vermenden nişanlına ne? buna kurulması gereken kargo :D :D
30 Yorumla
+1 yılİnsan ara sora bir dur demeli birine verirsin bşr diğerine vermessin bahşiş vermedin diye surat yapmadı normal bir davranış değil
30 YorumlaKarşımdaki benden yaşça çok büyük değilse veririm ben.
Zorunda mısın? Değilsin. Ancak bir hoşluk olarak düşünmek lazım. Şık bir harekettir bu, karşındakini de mutlu eder.10 Yorumla
+1 yılBu tamamen senin maddi durumuna bağlı, ihtiyacından çok daha fazlasını kazanıyorsa ben de vermesini beklerim, kurye sonuçta bütün gün nevri dönüyordur verilmesini isterim
10 Yorumla
+1 yılAyrıl o kızla kardeşim. İleride eşim umarım benim gibi cimri pinti bedavacı olur amen. Yüce rabbavem ileride ki hayat yoldaşımı istediğim gibi biri olur amen.
10 YorumlaOda bedavaya çalışmıyor parasını alıyor neyin tatavasını yapmış kendisi verseymiş madem
40 YorumlaKimseye bahşiş vermek gibi bi zorunluluğun yok, canın isterse verirsin
40 Yorumla
+1 yılKimse kimseye bahşis vermek zorunda değil, sen istersen verirsin
40 YorumlaVerip vermemek de bir tercih. Deseydin sen de ver arada diye :)) büyütülecek bir durum değil
40 Yorumla
+1 yılBi insanlık yapıcaksınız bı dunya laf soyledınız.. biride salakmıs nısanlın yazmıs.. emege azcık saygınız olsun.. Elbette vermek zorunda degılsınız ama bırazcık ta saygılı olun..
00 Yorumla
+1 yılgerek yok zaten 6 bin alıyorlar bahşişlerle 10 bin kazanan var.
31 Yorumla- +1 yıl
Asgari alıyorlar.
+1 yılÖyle bir zorunluluğu yok. Kuryeler bahşiş usulü de çalışmıyor, herkes maaşını alıyor
30 Yorumla
+1 yılGönlünden koparsa veririsin. Herkes işini yapıyor ve karşılığında maaşını alıyor. Abartmamak lazım.
30 YorumlaNişanlına söyle para öyle kolay kazanılmıyor çok istiyorsa kendisi versin.
30 YorumlaBurası Amerika değil bir bahane bul ve ayrıl kardeşim o kadından çok pişman olursun yoksa ayrıca fazla yüz vermişssin ona sen.
10 Yorumla
+1 yılKore de bahşiş teklif etmek falan bile hakaret olarak algılanıyor diye biliyorum. Herkes işini yapsın yani
10 Yorumla
+1 yılMecbur deyılsın ama Adam senin için canını riske atarak geliyor o trafikte hiç olmazsa 2 TL Demir para ver...
10 Yorumla
+1 yılBende verilsin istiyorum erkek arkadaşın vermiyormuş ben veriyorum. gecen sipariş 130lira tuttu buna parası varsa beş lirada adama verebilir
11 Yorumla- +1 yıl
Tabiki parası buna yetecektir. Ama neden versin? Adam zaten bunu hayrına yapmıyor maaşı var
+1 yılNişanlın tam bir duyar kasıcı özel bir durum yoksa kar kış yağmur vs gerek yok bahşişe
28 Yorumla- +1 yıl
Çok düşünüyor ise çıkarıp kendi versin çalışıp kazansa verir mi acaba😏
Sen iyi düşün hemen evlenme derim bununla - +1 yıl
Ben olsam böyle bir kadinla evlenmem
Adamın her hareketini sorguluyor saygı duymuyor
G. tu aşırı kalkmış - +1 yıl
@Büük-memeli-kadın aynen kesinlikle katılıyorum.
Erkeğin pintisi kadının g. tu kalkmışı beş para etmez.
Resmen benim kolemsin ne istersem yapmak zorundasın. Benim gibi bir kız bulmuşsun kafasında
Bir gram seviyorsa eğer bende adam değilim.
Sürekli dışardan sipariş vermek nedir hem buradan kaybediyor.
Arada sırada değişiklik olsun diye söylersin arada sırada ise dışarda yersin her allahın günü dışardan sipariş mi verilir.
Nişanlıyken böyle ise evlilikte düşünemiyorum.
Seven birinin talep edeceği şeyler değil bunlar.
Dediğin gibi aklı olan böyle biri ile hayatını birleştirmez zaten
Benim de başımda bunun gibi biri vardı geçmişte bir oldu iki oldu gittiğimiz her yerde her şeyde hesabı bana kitliyordu, kitlemesi mesele değil aslında hep onun dediği olsun istiyordu.
Benim fikrimin zevkimin bir önemi yoktu.
Ucuza da tabitabi olmuyordu haspam sanırsın kleopatra köyünde nerde gördüyse bu kadar saltanatı😄 herneyse son bir aksam yemeği için davet ettim.
Tabi kendisi son olduğunu bilmiyor. Bunu lüks bir lokantaya sofraya şöyle en tuzlu yemeklerden söyledim birlikte güzelce yemek yedik.
Sandıki evlilik teklif edeceğim gecenin sonunda ucuz kevaşeler gibi de giyinip gelmişti.
Güzelce yedik içtik kahveleri beklerken bu makyaj tazelemeye gitti.
Ben de o lavabo da iken garsona kapalı bir zarfta önceden hazırladığım seni doğru kişi sandım ama yanılmışım buraya kadarmış byee yazılı zarfı önüne bıraktım görebileceği şekilde
İsimin çıktığını hesabı bayanın ödeyeceğini söyledim ve mekanı terkettim.
Beş dakika sonra aradı bu açmadıım açmadıkça deliye döndü ısrarla üst üste aradı.
Açınca ne diyeceği belliydi.
Baktı olmuyor. Wpden döktü eteğindeki taşları
Bütün öfkesini kustu çirkindi iyice çirkinleşti.
Sen kim köpeksin beni ortada bırakıyorsun hayvan kaç paralık adamsın ulan senin gibi yüzlercesi peşimde dedi.
Senime kıçıma don yaparım ulan o... ç... dedi.
Hazmedemidi tabi sağmal inek gibi sağacağını sanıyordu.
Yalnız f... se de ne inat vardı.
Numarasını engelledim - +1 yıl
Başka numaradan aradı.
Numaramı değiştirmek zorunda kaldım.
Sonrada şehir değiştirince iş gereği tamamen kurtuldum.
Verilmiş sadakam varmış.
- +1 yıl
Ahaha yolucu karılar peşinizi mi bırakmıyor bi de 😂😂
- +1 yıl
@Büük-memeli-kadın aynen😄
Zaten hep piyasada onlar dolanıyor.
Düzgün mazbut aile kızları evinden çıkmıyor haliyle böyle tipler denk geliyor.
😅 - +1 yıl
Çıkanı da var onlarda erkeklere güvenmiyor erkeğin şerefsizinden darbe yediği için
- +1 yıl
Ya bilemiyorum
Gizli Üye(25-29)+1 yılO kadar söyleniyorsa kendisi de versin bi zahmet ya!!!
Kadını tanımadan gıcık oldum74 Yorumla- +1 yıl
Kadın kadına gıcık olur muydu hep canım cicimlidirlerde kadınlar şaşırdım 😅👍👍
Cevap sahibi+1 yıl@NaneKokusu143
Herşeyi erkekten bekleyen kadınlara gıcık olurum
Amımıź var diye herşeyi erkeklerden beklemek saçma- +1 yıl
Okkalı cevap pes dedim doğru söze ulak olmaz 😊
- +1 yıl
Ama o kara kutu (ku-ku) hastası çok maalesef
Kuryelerin aylık maaşı 4000 liranın üstüdür. Neden veriyorsun ki verme
20 YorumlaNe alaka ya kuryeye bahşiş verildiğinde yeni duydum
20 YorumlaO verseymis madem o kadar düşünceli arkdaş gerçekten çok değişik
20 YorumlaEvlendikten sonra da yemek sipariş edin yazık nişanlın yemek yapıp yorulmasın kardeşim başta parayı har vurup savurursan işin zor
23 Yorumla- +1 yıl
o malzeme, ocak, elektrik, yıkarken yapılan su israfını düşünürsek daha bile ucuz
- +1 yıl
e tamam işte bu daha ucuza gelmiş oluyor
+1 yılBahşiş gönülden kopan bir hediyedir. Vermek şart değil elbette nişanlımın tepkisi biraz saçma olmuş. Kendini suçlu hissetme..
00 YorumlaBen de kurye sayılırım kazandığım para yanında aldığım bahşiş hükümsüz ama bahşiş alınca müşteriyi memnun ettiğimi düşünüp mutlu oluyorum...
00 Yorumla- Alışveriş & Hediyeler konusunda 2,2b cevap paylaştı.
+1 yılNişanlının tepkisi boşaBahşiş vermene gerek yok sadece hava şartları kötü zamanlarda getirenlere verilebilir
00 Yorumla Doktorun işi hasta tedavi etmek aşçının işi yemek yapmak kuryenin işi spariş getirmek biri işini yapıyor diye niye bahşiş verelim yaa ne mecburiyetimiz var kız kavga etmek için yer arıyor ondan bi yol olmaz yol yakınken at nişanı
30 Yorumla- Alışveriş & Hediyeler konusunda 325 cevap paylaştı.
+1 yılBir şeyi yapmadığınızda ya da bir anlık dalgınlığınıza geldiğinde bunu bütün bir karakterinize mal edebiliyorlar bazen.
10 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılYani zorunluluk değil ama merdiven falan çıktıysa adam 3tl,5tl verebilirsin durumun daha iyise 10tl versen de yeter. Abartılmaması gereken konu. Dikkat etmedim dersin unuttum dersin
10 YorumlaNişanlına bir dahaki sefere siparişleri sen alırsın dersin.
10 Yorumla
+1 yılŞart teşekkür anlamında gelir adamda babanın hayrına getirmiyo nolur 5 10 TL bir şey atsan
12 Yorumla- +1 yıl
Dedi ve 5-10 tl sini kendine sakladi.
- +1 yıl
Njdjdjfkfkkf yok hocam ben veriyom
+1 yılBahşiş hak edilir, her alışverişte bahşiş verilse ohooo yani. Trip atmaya bahane arıyormuş
10 Yorumla- Alışveriş & Hediyeler konusunda 372 cevap paylaştı.
+1 yılO işi yapan sen de olabilirsin. 2-3 lira bile olsa gönlünü hoş edecek birşeyler vermek gerekir
11 Yorumla- +1 yıl
Hayir adam vermek zorunda degilki. Kim var karşısında genelkurmayin kızı mi var da her istediği olacak.
Çok saçma düşünüyorsunuz
Sonra evlenince de bugün beni hiç aramadın diye yatağa girmicek sürat asıcak vb.
Böyle numaraların işe yaradığını anlarsa adama hep yapar.
Gizli Üye(18-24)+1 yılBen hayatımda bir kere bile kuryeye bahşiş vermedim.Öğrenciyim çünkü benim param bana zor yetiyor.
40 YorumlaBahşiş olayı kökten yanlış bir uygulama. Zaten o adamın işi o. Maaşlı çalışan
00 Yorumla- Alışveriş & Hediyeler konusunda 662 cevap paylaştı.
+1 yılşart yok ama bazen memnun kaldığın oluyor dakik olması servisin iyi gelmesi gibi
00 Yorumla
+1 yılVarsa ver yoksa verme. bu kadar uzatmaya gerek var mı?
00 Yorumlaöyle bir şart yok, elinde fazladan para varsa verebilirsin. zor şartlar altında çalışıyorlar
00 Yorumla- Devamını Gör (84)
Devamını Gör(129)
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
Ana Sayfa > Alışveriş & Hediyeler > Sorular > Kuryeye bahşiş vermedim diye nişanlım söylendi, kuryeye bahşiş vermek şart mı?
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler