Hediye kişiyi düşündüğünüzü ve ona değer verdiğinizi gösteren bir öğedir. Fakat siz gidip kişinin maddi gelirinin çok üzerinde bir hediye alırsanız onu düşündüğünüzü göstermekten çok onu ezmiş olursunuz.
Fakat bu durumun alternatifi kişinin annesi, babası, kardeşi, çocuğu yahut eşi olmaktır.
Pek tabiki bir baba çocuğuna hediye olarak araba alabilir. Bir evlat annesine babasına hediye olarak ev alabilir. Yahut eşler ev yahut araba, tekne, uçak, pırlanta vb. lüks olarak hediyeleri birbirlerine alabilirler.
Ya görgüsüzlük demek yanlış olur tabi ama tutup sürekli ben sana şuna aldım, hadi yine iyisin kim kime hediye eder ya da ben sana şunu aldım senin aldığına bak, tarzında laflar kullanılırsa görgüsüzlük oluyor. Yoksa isterse ada alsın verdikten sonra umursamıyorsa görgüsüzlük denilemez.
Hayır Neden Görgüsüzlük Olsun ki Parası olan alabilir 🙂 Görgüsüzlük Aldığını Başkalarına göstere göstere söylemek şöyle aldım böyle aldım diye söylemek Görgüsüzlük soran olmazsa yani Ama almak Görgüsüzlük değil
yani eğer tek taraf zenginse çok pahalı hediyeler alması diğer taraf için zor bir durum olur hediye alma sırası ona geldiğinde o da pahalı hediye almaya çalışıp bütçesini zorlayacaktır ya da pahalı olmayan bir hediye aldığında beğenilmeyeceğini düşünecektir o yüzden eğer çok çok yakın arkadaşlarsa arkadaşının almak isteyip alamadığı şeyleri hediye olarak alabilir içinden gelirse ama bunu sürekli yapmak dediğim gibi karşı tarafı mahcup eder
Alışveriş & Hediyeler konusunda 328 cevap paylaştı.
Eğer hediyeyi ihtiyaca yönelik alıyorsam ki genelde öyle yaparım, alacağım şeyin fiyatı pek umrumda olmaz, baktım çok pahalı, kendimi görgüsüz gibi de hissetmem.
Değildir ya adam onu alacak kadar hem de hediye alacak kadar parasi varsa zaten o para ona normal geliyordur. Sana bana 100 tl büyükse onun içn 10 veya 1 tl gibi o yuzden gorgusuzluk olduğunu düşünmüyorum.
Şov yaparcasına almak/vermek görgüsüzlüktür bu doğru ama sırf birisine pahalı hediye aldınız diye görgüsüz olmazsınız başkasına nispet yapmadığınız sürece.