İç camasirina verseydim 1500 Lirayi sesiniz çikmazdı ama
Yoga için 1.500 TL harcama yaptım, saçma bulmuyorum. Eşim çok sinirleniyor, haklı mı?
İç camasirina verseydim 1500 Lirayi sesiniz çikmazdı ama
Merhaba.
Aslında bu konuda öncelikle sizin şu anki maddi durumunuza göre değerlendirmeniz gerekir. Evinize giren aylık bütçenin ne kadar olduğuna dair hesaplamalarla sonuca varabiliriz.
Genel anlamda maddi durumunuz yeterli olduğu halde eşinizden böyle bir tepki alıyorsanız bu durumu ancak eşinizde istişare ederek çözebilirsiniz. Konuyu hızlıca çözmek isteyip panik havasına girerseniz bu durum kavgaların başlamasına neden olabilir. Sakince ve empati kurarak konu üzerinde ikinizinde ortak karara varabileceği yöntem arayışında diyaloglar geçirmeyi deneyin. Ve yalnızca kendi açınızdan değil eşiniz açısındanda düşünerek neden böyle düşündüğünü anlamaya çalışın. Umarım kolayca halledebilirsiniz.
Ben yoganın gücüne inanıyorum. Bence hiiç saçma değil. Erkekler böyle şeylere yakın olmadıkları için bilgi sahibi değiller. Bilgi sahibi olmadıkları halde yorum yapmaları beni sinirlendiriyor. Sen o o parayı futbol için harcasaydın (sadece örnek) aynı tepkiyi verir miydi acaba
Evlenince kendi parası diye ayrılmıyor maalesef. Senin param benim param muhabbeti yok!
Adam kendine harcama yaparken iyi ama. Çok saygısız ve geri kafalısın. İngilizce dersi alacağına sen git önce üslup dersi al, insanlarla nasıl konuşacağını öğren.
Ben bunun doğru olduğunu düşünmüyorum. Evlilikte para ortaktır. Adam kendi için harcama yapabiliyorsa kadın da kendi için harcama yapabilir. Ben çalıştım benim param istediğimi alırım sen alamazsın düşüncesi bana çok yanlış geliyor. Kese ayrılacaksa evliliğin anlamı ne
madem bir tane mat icin 750tl para harcanıyor, bunu esi bilmeli. adam haftanın 6 gunu saatlerce calissin (bide bu ekonomide) eve para getirsin sonra hanımefendi ona sormadan 1500tl 2 gereksiz sey icin harcasın. olamaz öyle bir sey. bu eşitlik degil. evlilik de degil. bu "evlilik" adi altında paraya konmaktır. gold digger dediğimiz sey tam da bu iste.
Ben senin yorumuna, düşüncene de saygı duyuyorum ama hakaret etmeden, medenice. Bu benim düşüncem. İyi günler
ben seninkine duymuyorum neden biliyor musun? sen bu akılla ilerdeki kocana kole olursun. her birey kendi ayakları uzerinde durabilmeli. kendi maddi geliri olmalı. boyle harcamalar yapmak istediğinde kimseye hesap sormadan kendi istediğin parani harcayabilmelisin. para ne icin bölüşülür? ev harcamaları, kira, çocuğun okulu ihtiyaçları vs ortak seyler icin harcanır. kisisel lüksleri kimse ödemek zorunda degil. belki durumu yok, belki para biriktiriyor. kimseye hesap vermek zorunda degil.
Ayrica diger bir uzucu tarafı boyle koca parası harcayan kadinlar aldıkları seylerin kalitesini bile bilmeden hiç arastirmadan direk alıyorlar cunku bilgisizler. ben de yoga yapıyorum. evimizde pilates &spor odamız var (annemle babam ortak odedi) ve matlarimizin tanesini 350tl ye aldık. 800tl veren salaktır ve aldigi seyi bilmiyordur. kaucuk desek zaten tanesi 1000tl falan. her turlu kandirilmis kadın.
İlk olarak ben kendimi asla köle konumuna düşürmem. şu an bir işim yok öğrenciyim ama mezun olunca inşallah mesleğimi icraa edeceğim. Yani ayakları üstünde duran bir kadın olacağım, kimseye muhtaçlığım olmayacak. İkincisi bireyler hakkında söylediklerinde haklısın herkes ayaklarının üstünde durmalı. Ben de yoga yapıyorum bu kadar pahalı matım yok, bu kadının var. Gereksiz pahalı mı? Evet pahalı. Ama bunun yorumunu yapmak bize düşmez. Ve kadının çalışıp çalışmadığını da bilmiyoruz. Parayı ne için ortak kullanıyorlar bunu da bilmiyoruz. Durumları hakkında da bilgimiz yok.
tamam güzel kardeşim o zaman kendini o kocanın yerine koy. sen calisiyorsun, kocanla gayet güzel geciniyorsunuz. sonra bir bakıyorsun hesabindan 1500tl gitmiş hem de 2 tane dambıl icin. bu ne simdi demez misin? o parayı sen calisip kazanmissin. senin kullanmayacağın bir seye sana sormadan kira parası vermiş. hoş degil.
Evet daha önce hiç çalışmadım. Babamın parasıyla okumaya çalışıyorum. Annem de babam da çalışan insanlar ve bu zamana kadar parayı böldüklerini hiç görmedim. Her şeyi ortak ödediler, ortak alışveriş yaptılar. Ben onların arasında hiç kendi param, benim maaşım gibi bir laf duymadım. Gereksiz harcamalar yapılınca oturulup hesap yapıldı , konuşuldu evet. Ama hiç olumsuz tepki görmedim. Yorumlarınıza hayret ediyorum o yüzden.
Ablacım ben 2 mata 1500tl verilmesini savunmuyorum zaten. Haklısın gereksiz pahalı. Hoş bir durum değil
Ben bu kadar sert tepki neden onu anlayamıyorum sadece
Kafasına göre kimse harcama yapamaz evet. Yoga ve pahalı saat bir lükstür.
GUZEL KARDESIM BEN DE AYNI BU SEKILDE BUYUDUM. EVEBEYNLERIMIN IKISI DE HEP CALISIYORDU VE HALA DA CALISIYORLAR. evimizde hiçbir sekilde para hesabi yapilmadi ve yapılmaz da. her gun ikisinden de ayri ayni harçlık alirdim. hangisi o gun müsaitse benim istediğim seyleri alırdı asla annen alsın veya baban alsın demezlerdi. AMA BAK AMA AMA AMA AMA senin kus beyninin algilayamadigi sey bu kadın calismiyor. kendisi söylemiş bunu altlarda. kocasına sormadan bu kadar fazla miktarda bir para harcamak saygisizliktan baska bir sey degil. USTUNE BIDE KOCASI KIZDI DIYE GELIP BURAYA SOYLENIYORSA BU O KADININ KARAKTERSIZ OLDUGUNU GOSTERIR OF YEMIN EDERIM HICBIRINIZ BEYNINI CALISTIRMIYO
Yoga çöptür demicem herkesin kenfi zevki kendi kararı kendi seçimi ama şahsen 1500 tl gibi yüksek miktarda bir şey alınmak istendiğinde (gelirlere göre farklılık gösterir) iki tarafında ortak kararı olması gerekir şahsen parayı erkek kazansa bile kadın bişey istediğinde iki tarafta mantıklı şekilde karar vermelidir erkek kendi parasıyla bişey almak istese bile bence evlilik ortak karardan ibarettir şahsen parayı ben de ortak olarak düşünüyorum AMA birlikte karara varılmadan alınması terbiyesizliktir sadakatsizliktir açgözlülüktür diye düşünüyorum bilmem anlatabildim mi?
@Sadecemeraklı00 Güzel cevap
Cevap
105Cevap
Zevkler tartışılmaz derler bilir misin...
Şimdi siz yoga için 1500 TL harcamışsınızdır eşiniz saat için harcamıştır ama bu kadar harcamış mıdır? Önce bununla kıyaslayın daha sonra ilerleyelim.
Benim bilgisayarıma harcadığım miktar 5-10 arası bir miktar bunun nedeni bilgisayarı kendimi bildim bileli severim. Bu benim hobim aynı zamanda işim gereği kullanabileceğim bir üründür. Bu bilgisayarın pahalısı 10 üstü 20 üstü 100 bine de gidiyor...
Yogaya gelelim, biz Türkler olarak yoga kültürüne aşina değiliz, size nereden esti bilmiyorum... Aşina olmadığımız bir kültür için ve 2 mat'a verdiğiniz 1500 TL için pahalı diyebilmemizi tahmin etmeniz gereklidir. Bütçenize bağlı olarak pahalı veya ucuz diyebilirdik, bütçenizi belirtmediğiniz için burada herkes kendi bütçesine göre yorum paylaşıyor. Yani yorumlarda sizi haksız bulan bir çok kesim kendi bütçesine göre yorum yapıyor bunun için onlara kızmanın bir manası yoktur.
Dediğim gibi aynı tipik basit şeylere bu kadar harcama yapan tek taraf mısınız yoksa karşı tarafta aynı şekilde harcama yapmakta mıdır? Bu sorulardan sonra eve giren genel geliri hesaplayın ve bu sizi zorlar mı zorlamaz mı diye karar verin. Eğer sizi zorlamayacak bir meblağ ise kazandığınız gelir dinime göre haram değil ise bu matı almanızda sakınca yok hatta kesinlikle almalısınız bile derim çünkü o sizin huzurunuzu bozacak bir değer (maddiyat) değil.
Para dışında bozulmadığınız sürece parayla da bozuşmayın.
Saygılar...
1500 TL kolay kazanılan bir miktar değil. İnsan emeğinin iki tane mata gittiğini duyunca sinirlenir illaki, güncellemede iç çamaşırı demişsin ona da sinirlenir. 1500TL bir harcama teknoloji dışında ne alınırsa alınsın günümüz standartları gereği pahalı alışveriştir. Eşin kesinlikle haklı bana yapılsa ben daha büyük tepki gösterirdim.
Yorumların birazına göz gezdirdim ne kadar korkunç yorumlar var. Arkadaşlar sizene ya? Kadının ve eşinin parası var ki alıyor. Asgari ücretle geçinen bir insan zaten gidip 1500 tl ye mat almaz. 1500 tl yoga harcaması yapıyorsa bunun katlarını kazanıyorlardır zaten. Yok kendi paranla al yok eşin çalışıyor para onun. Sanki milletin parası evliliği size kaldı. Öyle korkunç yorumlar gördüm ki gerçekten çok yazık. Ben yoga yapmayı veya 1500 tl yoga harcamasını saçma bulmuyorum. Kendi maddi durumunuzu buna göre ayarlayıp alışveriş yapıyorsunuz illa ki. Az harcarsanız benim cebime girmiyor, çok harcarsanız benden gitmiyor. Eşinize durumu oturup açıklarsanız anlayış göstereceğini düşünüyorum.
İç çamaşırına da, mata da verilen 1500 bence de gereksiz. Bunlar yıpranan, çok detay bir işçilik ya da fantastik malzemeler barındırmayan, ömrü kısa, muhtemelen maliyeti 50 tl dahi olmayan eşyalar. Taşınmasında vs hassasiyet dahi gerektirmiyor.
Saat öte yandan içerdiği detay işçilik, kalite ve prestij açısından değer taşıyan, ömürsüz bir eşya. Taşınması esnasında bile özenli olunması gerekiyor.
Şayet eşinden verdiğin örnek parfüm ya da kravat ya da gömlek gibi kullanım ömrü kısa, çok daha uygun fiyata aynı işi görebilecek şeyler olsaydı haklısın derdim. Ama çok düşünmüş zorlamış ve bula bula saati bulmuş gibisin. O da olmamış.
Sonuç: mat gereksiz pahalı.
Okuduğum en iyi yorumdu bu
@DorothyBabe teşekkür ederim!
O tip pahalı spor malzemeleri sürekli kullanılan ve uzun ömür gerektiren spor salonları için olan çok kaliteli ve dayanıklı malzemelerdir. Pahalı olmasının sebebi odur. Ev için üretilen bir spor malzemesi spor salonunda belki 2 ay bile dayanmayabilir.
Evde tek kişinin kullanacağı bir mat için 750 TL biraz fazla bence. Gerçi terlemeyi önleyen kaliteli malzemeden üretilmişse biraz pahalı olması normaldir ama yine de 750TL fazla geldi bana.
Spor için harcama yapılmalı ve tabi ki kaliteli malzemeler alınmalı.
1500 lirayı harcadığından haberi yok sanırım birinci hatan bu ikinci hatan yoga şeyi için o kadar para harcayacağına spora yazılsaydın hiç bir şey demezdi eşin hatta o da yazılırdı birlikte giderdiniz, adama demişsin saat falan alıyor peki saat her ay mı alıyor? Eğer adamın haberi yoksa adam haklı kusura bakma ve 1500 lira az para değil bence maddi durumunuzu bilmem belki çok iyidir belkide kötüdür fakat yoga için o kadar masraf fazla keşke spor yapsaydın ya da spor salonuna yazılsaydın daha olumlu olurdu
Şunu sormalı insan, aldığım mat için 1500 TL bana göre pahalı mı diye.
Aylık getiriniz ne kadar? İhtiyaçlar (Fatura, Ödeme, Ev giderleri, Erzak) için yapılan ödemenin ve sabit olarak periyodik ödemeleriniz dışında getirinizden toplam ne kadar geriye kalıyor? Ve bu aldığınız 1.500 ₺'lik mat sizin bu geriye kalan tutarınızın yüzde kaçına tekabül ediyor?
Asgari ücretli bir insanın, geriye kalan parası olur mu bilmem ama 1.000 - 1.500 geriye kaldığını düşünsek (Asgari Ücretle çalışmadığım için bilemeyeceğim) bu miktarın yüzde kaçını bir yoga matına ayırabilir mesela? 100 TL'lik bir parfüm aldığında ortalama %10-%15'ini buraya verecek. Parfüm sever birisi için çok değildir.
Önemli olan 1.500 TL yoga matı sizi ne kadar etkiliyor? Kocanız yüzdelere değil de tutarlara takılan biriyse (ki ben de öyleyim, yüzde yazığıma bakmayın) ona koyar.
Mat dediğin nedir bilmiyorum ancak eşin pahalı harcamalar yaparken sana laf söylemesi saçma olmuş. Sonuçta anladığım kadarıyla her allahın günü bir şeylere 1500 tl vermiyorsun. Yoga yapacaksın onun için almışsın ne var ki bunda? Bence kızmakta haksız.
Var ki harcamışsınız
Olmasa durum değişir. Bazı insanlar bencil oluyor. Hele hele evliliklerde en azından eşler arasında iletişim olursa iyi olur.
Hayatım bunu beğendim sen ne dersin alalım mı?
Bunu söylemek zor olmasa gerek. Söylemek eziklik değil, karşındaki insana önemsemeyin, saygının, fikrini almanın belirtisidir
Niye esime fikir soriyim ki ben kullanicam aldigim matlari
Bu inatla, bu düşünceyle giderseniz daha çok kavga edersiniz. Ben ikiniz için de söyledim, sadece size has bir şey söylemedim.
Görünen o ki ikinizde evliliğe hazır değilken evlenmişsiniz. Maalesef gerçekler acıdır
Kaliteli ürün isteyen ve cebini de düşünen gidip bir kauçuk firmasına kestirme yaparak bir yüzüne de vinil kaplatabilir. Hazır ürünlerin hakediş fiyatından satıldığı çok nadir.
Ben buraya ilişki sorunu yazan/soran insanın mutlu olduğunu - hatta ilişkisinden memnun olduğunu görmedim daha. Ama mata da 750 TL verilmez yani. Ha verilir ama anca kauçuk, jüt falan olup üzerine markaysa anca... Aldığın ürünü de bilemiyorum şimdi, yorumsuz o yüzden.
Aldigim mat kaucuk zaten
Reklamında mı öyle yoksa malzemeden anlıyor musun? Doğal kauçuk matlar nereden baksan 1K adet başı.
Malzemeden anliyorum benim aldigim matin bir tanesi de 1.000 liraydi zaten indirimde aldim ben ikisi 1500 oldu ayrica marka
Heh, onu öğrenmek istedim işte tam olarak. Marka bir şey ifade etmiyor benim için. Eşinin çıkışını tasvip edilir olmaz kendi de ekstrem harcamalar yapıyorsa fakat ben iki matı isteyenin gayet de 700-800'e mal edeceğini biliyorum - muhtemelen sen de. Marka anlamsız, dediğim gibi.
Gelir seviyesini dışarıda tutarak konuşursak, iyi almışsın denilebilir güncel ortalamaya kıyasen. Bu objektif yorumum. Benim için ihtiyaç dışı olması fiyatının ortalama olduğunu değiştirmez.
3 aylık spor salonu üyeliği bile 300 tl her türlü kaziklamislar aldığı da şöyle bir plastik parçası hic bir islevi yok: Örnek yoga mati
(Beyler ben yoga mati isine giriyorum koseyi dönme vakti)
Marka mi verdim?
Örnek yaziyor
Abla cok vizyonsuzsun ya eşin hakli yani. Hadi mata o kadar para verdin de ic camasirini örnek veriyorsun bu sefer de 😂 1500le neler alınır var ya
Ya marka aldiklarim marka
😂😂 tamam kızma ya marka matlarinla mutluluklar, abiye de selam sonuna kadar arkasındayız, adam sonuna kadar hakli 🤝😅
İnşallah matı iki gün kullanıp kenara koymazsınız, en iyisi belli bir süre sonra istemeden bile olsa zorla yapın ki o paraya değsin. Bir de eşinize şunu sorun; "o paraya ben mat değil de saat alsayım senin gibi o zaman ne tepki verirdin?"
Bence eşine sormadan almasaydın sonuçta parayı kazanan o en azından onun fikrini alsaydın bir habersiz aldıysan belki eşin ondan çok kızmış olabilir birde ucuz bir şey olsa o kadar kızmaz etmez sonuçta ödediğin miktarda baya bir pahalı kızmakta büyümekte baya haklı o paralar kolaylıkla kazanılmıyo en azından ona danışsaydın alırken sonuçta onunda kararına saygı duymalısın en azından alcağını falan söyleseydin oda bu kadar kızmazdı belki habersiz almana kızmıştır ee doğal olarakta haklı
Bence eşine sormadan almasaydın sonuçta parayı kazanan o en azından onun fikrini alsaydın bir habersiz aldıysan belki eşin ondan çok kızmış olabilir birde ucuz bir şey olsa o kadar kızmaz etmez sonuçta ödediğin miktarda baya bir pahalı kızmakta büyümekte baya haklı o paralar kolaylıkla kazanılmıyo en azından ona danışsaydın alırken
Bence eşine sormadan almasaydın sonuçta parayı kazanan o en azından onun fikrini alsaydın bir habersiz aldıysan belki eşin ondan çok kızmış olabilir birde ucuz birşey olsa o kadar kızmaz etmez sonuçta ödediğin miktarda baya bir pahalı kızmakta büyümekte baya haklı o paralar kolaylıkla kazanılmıyo en azından ona danışsaydın alırken
Bence eşine sormadan almasaydın sonuçta parayı kazanan o en azından onun fikrini alsaydın bir habersiz aldıysan belki eşin ondan çok kızmış olabilir birde ucuz birşey olsa o kadar kızmaz etmez sonuçta ödediğin miktarda baya bir pahalı kızmakta büyümekte baya haklı o paralar kolaylıkla kazanılmıyo en azından ona danışsaydın alırken
Yoga faydalı ve gerçekten etkili bir şey fakat iki mat için 1500 TL gerçekten çok büyük bir para. Ne zaman gereksiz bir pahalı ürün alacak olsam aklıma şey gelir bu paraya çok ihtiyacı olan insanlar varken benim egomu tatmin etmek için anlamsız ve faydasız pahalısını almama ne gerek var derim ve ucuzunu alırım.
Gelirinize bağlı.. cok abartilicak bir durum degil. Size matin fiyatı gozunuze batmaz ona çamaşırın saatin. Sizin icin değeri önemli bence. Siz de ariyorum saati o kadar onemsemeyip uygunundan alırsınız, esiniz de matı onemsemeyip uygunundan alır boyle bir sey. Duymazdan gelin kavga konusu olmayacak bir konu küçük şeyler
Senin aldığın saçma yani götünün altına sereceğim iki lastik parçasına vermedin o parayı markaya ve markanın ismine verdin
Çok güzel matlar var 100-150 TL ye sen fala buldun belki ondan dağıtıyorsun halbuki bende Avrupa’da yaşıyorum ama salak değilim o kadar para mata vermeye
Eğen ekonomik durumunuz varsa sorun değil lakin eşiniz işi gereği saat belki gösterişli olması gerekebilir bu yüzden ikisini aynı kefeye koymanız saçma olmuş. Güncellemede belirtmişsiniz iç çamaşırı alsaydım dert etmezdiniz diye evet edilmezdi çünkü iki tarafında ortak alanı oluyor.
Matlar pahalı diyorsunuz da, trendyola baktım 30 tl ye bile var. Nasıl bir mat bu malzemelerini everste tırmanıp mı temin ediyorlar? Bence boşa bir masraf olmuş cidden
Yoga yaparken en sik rastlanan durumlardan biri el ve ayaklarimin kaymasi aldigim matlar asla kaydirmiyor ve cevreci bir mat
Senin yogana s. okuyum ben elin gavurlarının saçma şeylerini alıp kullanıyorsun sadece senin gibiler çok yararlı bir şeye para harcasan daha karlı olursun sana bir getirisi yok bunun bunu yapacağına Alllahın emirlerini yerine getirsen zaten buna gerek kalmaz ama işine gelmez elin gavurlarının saçma sapan şeyleri işine gelir tabi bu toğlum zaten bu yüzden bozuldu gavurlara özentilikten bir de buna kılıf uyduruyorlar eşekelr sevsin sizin kılıfınızı
Ya şu milletin yorumlarına uyuz oluyorum. Demek ki parası varmış almış. Size ne?
Kadın zaten kendisi sormus yorum yapın diye atmis dabada yorum yapmış bundan normal bisi mi var ne garip insanlarsınız
@Phantaso111 Sana ne? Sen dabanın avukatı mısın? Gitsin kendisi yorum yapsın. Benim yorumuma atlamasın.
İlginç vakasın
@Phantaso111 Sizler kadar değil. En azından milletin hayatına burnumu sokmuyorum. Güle güle şimdi ikinize de bayssss
@-ALP- Senin yorumunun ekran görüntüsünü alacağım. Bakalım bu söylediklerini savcılıkta da söyleyebilecek misin böyle yürekli bir şekilde.
@-ALP- Aynı senin gibi küfür eden iki kişiyi birkaç ay önce şikayet ettim. İnanmadılar ilk eve kağıt gidince tutuşmuşlar. Sonra yalvarmaya başladılar ceza almayalım geleceğimiz yanmasın gibisinden. Böyle ulu orta sanal diye sırf sallamamayı öğreneceksiniz. Sen artık yargıyla muhatap olursun, benimle değil. Bulunmazsın sanma. Hesabını kapatıp gitsen bile avukatım seni savcılıktan ip adresin üzerinden yine bulur, daha önce bulduğu gibi. Bir daha sallamazsın millete. Ders olsun bu da sana.
@-ALP- edeceğim zaten. İyi akşamlar.
tipik kezban öğkk
Merhaba.
Yoga matına bu bütçeyi vermek sizin insiyatifiniz, para sizin seçim sizin.
Ailenizde de, bu durum yine eşiniz ve sizin aranızda. O da kendine ürünler alıyorsa oturup konuşabilirsiniz.
Sorunun sonuna doğru, sorunun tamamen gerçek dışı olduğunu ve buraya reklam yapmak için geldiğinizi görüyoruz. Komik biraz bu.
İkiniz de hak etmediğiniz helal olmayan paralar kazaniyorsunuz.
O yüzden de gereksiz yerlere gidiyor paralariniz
Çünkü para yilan gibidir
Çıktığı deliğe girer/gider.
Dünyanın hali işte
1 senedir telefona ihtiyacım var ama bir telefon parası biriktiremedim çünkü asgari ücret alıyorum yetmiyor
Ama birileri de çöpe 1500 lirayi atar
Dünyanın tuhaf halleri işte
Eşinin haklı olduğunu düşünüyorum...
Zevkler renkler o zevk için saat alıyor sende kendi zevkin için birşeyler alıyorsun verdiği tepki fazla
Abi yengeye dikkat et bugün mata bu kadar para verdiyse yarın komple evi yeniler evin ekonomisi çöker!!! 😂😂😂
Şaka bir yana ekonomi yetiyorsa almaman için bir sebep yok, bu senin zevkin senin mutlu olduğun bir şey ve dilersen 1500 liraya diş fırçası al yeter ki mutlu olun.
O saat aşıyosa sen de seni mutlu eden yere harcayabilirsin boş yapmasın
Sizin gibi ger*zekalı insanlar hala nasıl var kendi parasını kazansın isterse yoga yerini alsın beyin yok sizde
Bende mat almistim, 1 cm kalınliginda 180cm uzunlugunda ve 60cm genisligindeydi, ayrica kayma yapmiyor kargo dahil 50 tl vermiştim. Kocan zengin ise eger o paraya kiyilir ama orta halli biriyseniz baya fazla yani
- Yogaya yazıldım..
Cem Yılmaz :
- Onlar sana yazıldı , haberin yok.. sevgi nedir? sevgi içimizde... dünya barışı? içimizde,, hepsi içimizde.. ee baba 400 doları verdik hani bunun KDV si? içinde içinde...
Kusura bakmayın sende eşinde böyle parayı abuk subuk pahalı şeylere harciyorsaniz ikinizde hata lisiniz. Ne bu saat 1500 verilir nede mad e 1500 verilir. sizin aylık geliriniz 50bin falansa verin. ki sanmıyorum...
Parayi eşin verdiyse ve imkanlarıniz da kısıtlıysa evet haklı.. Daha maliyetsiz yöntemler bulabilirdin rahatlamak için. Eger senin kendi kazancın varsa olabilir neden olmasın o zaman tolerans göstermesi gerekir.
Paraniz varsa hicbir harcama sacma degildir cunku paran var zaten kimseyi ilgilendirmez
Ben ayakkabıya 1000 tl veriyorum, mat için 1500 tl gayet normal.
Eşimle gelen yorumlara gülüyoruz diyerek burada seni ciddiye alıp görüş atıp yardımcı olmaya çalışan iyi niyetli insanları salak yerine koymuş oluyorsun. Aslında olmuyorsun da olduğunu zannediyorsun.
Çok daha ucuza matlar var aslında. Yoga her yerde yapılır ayrıca. Bundan binlerce yıl önce yoga matı yoktu değil mi?
Saat konusuna gelecek olursak, en az 1500 - 2000 tl gibi saatlersonrasında satılabilme olasılığı daha yüksek ama matı satabileceğinizi sanmıyorum.
Kısacası kızmakta haklı. Ben de kızardım.
Mat için fazla bi tutar bence onu yerine gidip özel yoga dersine verseydin bu parayı daha yararli olurdu sanki ben olsam öyle yapardım :)))
Yoga dersi aliyorum zaten
Ya ikimizde kisacaksiniz daha makullerine gideceksiniz ya da kimsenin kimseye söz söylemeye hakkı yok evlilik ortak karardur 2 düşünceyi saygı ve sevgi ile bir bütün yapabilmektir o yüzden üstünlük den ziyade mantıklı anlaşma daha makul gibi
1500 pahalı mı Allah aşkına ayrıca eşin aynı parayla saat alıyorsa hiç konuşmasın
Haklı 1500 tl kolay mı kazanılıyor iki mat için bi de bende de var mat 30 TL ye almıştım gayet de iş görüyor sjhdjdb
Ablacım derin derin nefes alıp rahatlamak için 1500 TL vermekte nedir yani? Yap bir kahve kendine derin derin nefes alıp vererek iç rahatla. :)
Ne? Çok ama çok pahalı. Merak ettim. Markası nedir?
Maeka veriyim
Vermiyim markasini ama internette arastirirsan profesyonel yoga matları diye eminim çıkar
Özelden markasını yazarsanız sevinirim. Çok merak ettim çünkü.
Tamam yaziyim
Siz mesaj atarsaniz ben atamiyorum cunku
Tamam
.
İç çamaşırına 1.500 TL almak yerine börtü böcek, kedi, köpek, leylekleri koruma vakıf veya derneklerine yardım edip, eve geldiğimde çıplak karşılasan çok daha fazla memnun olurdum.
.
Sen çalış para kazan eşin 1500 tl yoga yapsın sonra iftira atıp boşanıp ihanet edip dolandırıp boşa sın srni. Biraz onun yerine koyarak düşünün bana yapılsa diye
Bugün erkek arkadaşım da bana kızdı ama sebebi şuydu çoğunlukla gittiğimiz kafe içtiğim kahveyi 5 lira arttırmış ben icmicem sen de yemeyeceksin bir şey kalk gidelim dedim 😂
Mevzuu yoga saat değil mevzuu aile olabilmektir
Sen ya da eşin bütçenize yük getirmişseniz yanlış yok bütçenizin küçük bir harcaması ise sorun yok
ekonomik durumunuz önemli aslında. orta gelirli bir aileyseniz normal bence insan hobilerine bütçe ayırabilmeli. ayrıca o yoga, onun da keyfini yerine getirecektir. biraz o tarafından baksın olaya :)
Ben bu zamanda o paranın çok olduğunu düşünüyorum. İç çamaşırına da verseniz çok, saate verilse de çok. Ki ben de antika saat satın alıyorum. Mezatlara giriyorum. Daha doğrusu giriyordum.
Bilemedim, yoga yokken de hayat vardı. Giderim o paraya bir şişe viski alır içerim. Daha iyi gelir bana😀
Yani ben o kadar parayı vermezdim. İşsizlik yüzünden evlenmedim ama evli olsam da hele de kocamın parasıyla bu kadar harcama yapmazdım
Masrafı veren erkek sen niye oyle
Evlenemedim parasızım demıssın de
Ama hayat müşterek
Sen de alemsin yani 2 mat için o para fazla ama yinede eşin saygı duymalıydı
Ben onun aldigi saatlere karismiyorum ama
İşte hata yapmış
Peki bu matlar uçuyor mu ya da konuşabiliyor mu 🤔 masaj mı yapıyor napıyor ulan bu matlar 😄😄
Cok seviyorim ya 😍 profesyonal mat aldiklarim ayrica marka
Maddi durum ve önceliklerinize göre yaşam standartlarınız şekillenir zaten bunlara göre yorum yapılmalı. Tabi eşler ilgi alanlarına saygı duymalı. Almadan önce söyleyerek tatsızlık engellenebilir.
Pahalı tabii. Yoga matı kaliteli olunca ne değişiyor?
Ben olsam para harcamanıza değil de yoga gibi bir saçmalığa kapıldığınız için kızardım. Aradığınız huzur da, kör kuyuda kendi içinizde.
Alabilecek durumun varsa al tabi ne var ki bunda mat dediğim kaliteli olacak spor esnasında çivi batar gibi acı hissetmiyor insan
valla kendi kazandığın para ile yaptıysan bir şey diyemem , kocanın kazandığı para ile yaptıysan o zaman bu mesajı okuyan kocana ALLAHTAN SABIRLAR DİLİYORUM
En İyi Cevaplar