Tezgaha baktıkça deliriyorum. Halamlar, teyzemler herkes bizde. Herkese rezil etti beni. Baklavaya para vermemek için muzda tatlı yerine geçiyor diye muz almış. Ne tepki vereceğim şaşırdım.
Nişanlım yeni evimize gelirken hediye olarak 1 kilo muz almış. Muzdan ev hediyesi olur mu?
Biraz komik olmuş hepiniz maymunsunuz demek ister gibi :) ama şaka bi yana çok iyi etmiş saçma kimyasalla dolu pastlardansa muz almış işte vitaminli meyve. Bunu rezillik diye görmeniz de iyi değil. Napmalıydı Çin vazosu mu almalıydı daha nışanlısınız Allah tamamına erdirsin!
Bazı erkekler gerçekten bilmeyerek ten yapar bu olayı yani Zaten kadındır inceliği nazik olmayı efendiliği öğreten Belki annesi ile de çok böyle ortamlar yaşayamadığı için ona böyle bir görev verilmedi ise o bunu düşünememiştit annesi uyarması gerekiyordu veya birinden fikir alabilirdi ama bu bir kusur değil yani sen birilerine rezil oldum diye nişanlını şimdiden öteliyorsan evliliğin çok zor olacak gibi Çünkü Bilmemek ayıp değil öğrenmemek öğretmemek Ayıptır...
Yani herkes olmaz falan demiş ama yine de altında art niyet yoksa nesi var hediyenin alışılmışın dışına çıkın biraz nolmuş yani akrabaların buna kötü gözle baktıysa bu onların sorunu sen o adamla yuva kuracaksın umrunda olmamalı
Gelen hediyeyi süsleyip servis etmek senin elinde. gereksiz yere tepki vermişsin unlu mamül ve şeker kadar zararlı bir besin yoktur. Ben olsam meyve salatası yaptırırdım ki herkes sağlıklı beslensin. Sonuçta size gelen nişanlının baklava getirme zorunluluğu olduğunu düşünmüyorum
Nişanlınız sürekli size gidip geldiği, ailenizle artık tanış olduğu ve sizin o kişiyi kabullendiğiniz, güvendiğiniz kişi olarak yorumluyorum.
Aradaki samimiyet bu ya nişanlınız evin bir sakini, içinizden biriymiş gibi meyve almış. Bunda tuhaf olan bir şey yok. Sürekli size her gelişinde eli dolu gelmesi icap mı eder. Kaldı ki sizin eve neden geliyor. O zaman dışarıda buluşun. Hediye ya da beraberinde bir şey almasına gerek kalmazdı.
Diyeceksin ki ailem izin vermez. O vakit geldiğine sevineceksin. Mutlu olacaksın.
Eskiden bir yere gidilirken eli boş gidilmez derlerdi. Bundan sebep eli boş gelmek istememiş belli ki. İlla ki kutu tarzı tatlı ya da buna benzer bir şey olması şart mı? Hatır gönül için sizin yanınıza boş bir el ile gelse kabalık etmiş mi olur.
Keşke NİŞANLINIZ bu yazdıklarınızı görse. Asıl ben sizin tavrınızı hiç hoş karşılamıyorum. Bu benim kendi fikrim. İnsanlara bakış açınız sizi ilgilendirir.
Nişanlın çok zeki adammış.. Bir taşla çok kuş vurmuş.. 1-Çiftçiliğe katkı sağlamış 2-Klasik tarzdan uzaklaşmış 3-Kaliteli tatlı aramak için vakit kaybetmemiş 4-Cebine zarar vermemiş 5-Sana alttan mesaj vermiş (Muzumu ye😀) demiş
Burda sorun meyve almasi mi ucuz olmasi mi yani baklava daha pahali diye mi sorun yaptin yoksa aldigi meyvenin muz olmasi mi ucuzlugunu sorun ettiysen bir daha dusunmelisinizz evlenmeyi adama gercekten acidim suanda ucuz sey aldi diye rezil mi oldun simdi sen? Bunu sorun ediyorsan gercekten tekrar bir dusunun adamla konus ne kadar parasi var bilmiyorum ama genede bi konusun tekrardan umarim troll sorudur
İyi işte sağlıklı olanı tercih etmiş. Şeker hastası olup kalp damar tıkanıklığı yaşayacağınıza evinizi sebze ve meyvelerle şenlendirin. Hamur işi, sekerli yağlı her ürün çöptür. Siz değer veriyorsunuz diye evinize çöple gelecek değil ya bi adam. Helal olsun valla. Ben de salatalık biber domates peynir kivi muz falan alıp götüreyim. Almayın evinize artık bu leş gibi yağlı, şerbetli, unlu pis çöpleri.
Derdettiginiz şeye bakın. Belki onu alabilecek parası vardı niye böyle düşünüyorsunuz. Beklentilerimiz yüksek olduğu müddetçe mutluluk bize hayal olur. Bir büyügün dedigi gibi ; 'dünyada dert yok azizim. Derdi icat eden insanlar var.!'
Muzun niceliği ve niteliği nedir, yerli mi yoksa ithal mi, indirime girmiş veya kampanyaya dahil edilmiş bir muz olabilir mi? Detay hiç yok, muz mu yoksa nişanlın mı suçlu şimdi nasıl bilelim, sen en iyisi bu muzseveri bir maymun bahçesine götür, yanınıza da 3-5 kilo muz alın giderken.
Belki parası yetmemiştir, kırma bence zaten evlilik işleri gereksiz masraflı. Yine de eli boş gelmek istememiş bak ne güzel. Eğer parası varsa yine almadıysa o zaman cimridir, cimri insanla ömür geçmez. Hangisi olduğunu sen bilirsin zaten, mutluluklar. ✨
Sanırım cimri biri, çok ayıp etmiş komşu olsa anladım da en yakınsınız birde bayağı ayıp etmiş. 1 paket bardak alsa daha iyi olurmuş. Belki de bu işlerden anlamıyor bilemeyiz şimdi.
Alışveriş & Hediyeler konusunda 540 cevap paylaştı.
Yanına bal alsaydı laf edilmezdi de sadece muz olmamış. Bir de Türk toplumunda konu bambaşka yerelere de çekilir. Halbuki muzla aynı fiyata dandik baklava alıp marka ismini söyleyip bunlar da böyle yapıyorsa dışarıdan baklava alınmaz diye celallenebilirdi. Acemilik nişanlısı affet gitsin.
:) çok güldüm buna gerçekten süper ama ben kötü bir niyet olduğunu düşünmüyorum sen odunluk diyebilirsin belki ama bilemezsin söyleyemez de, belki o gün imkanı yoktu bunlar telafisi olan şeyler kızmış olabilirsiniz ama büyütmeyin bence
Çok saçma davranmış. Olayın maddi olduğunu sanmiyorum. Tamamen yol yordam bilmemek bu. Baklava şart değil ama bi tulumba tatlisi da mı alamadı? En azindan çayın yanina konurdu. Muzu napicaksiniz çocukların eline verip bahceye oynamaya yollarsiniz artik. Harbi nasil davranacagini bilmiyor bu adam
Aynen bende böyle düşünüyorum neredeyse herkes kızı linclemis muz çok mu ucuz sanki diyerek ama cidden olay muzun fiyatı değil veya alacağı hediyenin fiyatı değil bu bayağı bayağı yol yordam bilmemezlik.
@frambuazlııbrowni 5 tane muz alsa zaten 20 lira. Onun yerine bi pastaneye girip 20-30 liralik kurabiye alsaymis verirken paketi falan hoş görünürdü en azindan :D aman neyse alternatif üretip durdum adama hahahshbs
Parası varsa ve tutup muz alıyorsa zaten pintidir uzak dur derim.. Pinti insan sevmiyorum.. Parası yoksa bile sonra getirseydi bari bir şeyler ya muz nedir yani 😃 Keyifli günler..
Muzda bir iki lira değil hani! Olabilir daha sağlıklı beslenmeyi tercih etti belki ya da eski gelenekleri yıkmak için meyve alıp geldi Yemen'de kötüle!
Gayet dogal bir davranış neden utandiniz ki.. bdaha sağlıklı ve vitaminli der nişanlımı tutardim tabiki.. halaniz kotu gozle bakiyorsa da o onun ayıbı.. cimrilikten bu durumu yapmadiysa takdir bile edilebilir.
Hahahahha gerçekten komik olmuş. Belki parası yoktur ya. Ama muz da almazsın yani. Daha makul fiyatlara olan tatlılardan alabilirdi ne biliyim
2
0 Yorumla
Gizli Üye
(18-24)
+1 yıl
gerçekten saçmalamış nişanlın, muz alınır mı hiç en azından 20 tl lik baklava alabilirdi veya karışık kuruyemiş canım beni yanlış anlama ama alacağı baklavayı bile sırf pahalı diye almıyosa evliliğinde çok zorlanırsın cimri insanlar hiç çekilmez
Ben muz almasını normal bulmadım zaten eğer durumu varsa baklava alıp gitmesi daha iyi tabi sen 20 tllik baklava alsın diyince ona karşılık yazdım zaten.20 tlye baklava alması muz almasından bile daha garipsenirdi emin ol
İnce düşünmüş be almış. Sizin gibi düşüncesiz insanlar yüzünden ince düşünceli, naif insanlar üzülür hep zaten. Pahalı olan bir meyve ve ayrıca eskiler birbirine giderken bu tarz ihtiyaçları birbirine götürürlermiş (çay, şeker, süt vb).
🤣🤣🤣🤣 götümleeeee güldüm yeminle nasıl bir cimrilik bu böyle acaba muz alarak sana cinsel içerikli bir mesajmı veriyor acaba veya adamın parası olmayabilir mi?
Yani erkekler hediye seçimi konusunda pek becerikli olamayabiliyor biraz cimrilik olmuş ama olsun ne diyelim yani :D Abartma büyütme sen de her şeyi. Al o muzdan tatlı yap, bir sürü muzlu kek pasta tarifi var. Hayat şikayet ederek geçmez siz eş olacaksınız. :D
0
0 Yorumla
Gizli Üye
(18-24)
+1 yıl
Yazık sana. Bişey yaşamışsın, onu da gelip buraya yazıyorsun. Bak bakalım memnun musun şimdi yorumlardan. Neredeyse herkes kocana laf etmiş.
Ulan adam bunun teyzelerine baklava almak zorunda mi feministiz diye aglarsiniz hani nerde esitlik cok biliyosa soran alsim baklava böyle ac gozlu kiz tarafinran nefret ederim baklava yemeseler o gobekleri koca. dötleri erir demi
Hyr erkek onlarin karnini doyurmak zorunda mi muzun kilosu 15 20 tl olmuş fakir muz yiyemiyo 1 kg muza burun kiviriyor bu kahpenin kizi da. O adama yazik evlenince gecimsiz olur bu kiz para para para diye basinin etini yer adamin adam da esek gibi calisip bunun ac karnini doyuracak. Nafaka yuzunden bosanamaz da boyle kizlardan korkun
Neden olmasın.. Obezite çağın hastalığı.. Baklava gibi hamurlu ve şerbetli tatlılar obeziteye sebep oluyor.. Böyle düşünceli ve kibar birini bulmuşsun daha ne istiyorsun..
Kesinlikle yaaa. Çok güzel yazmışsınız. İnsanlar bir gelenek diye birbirlerine en zarar veren alışkanlıkları sürdürüyor hep. Birazcık değişime gösterilen direnci görüyorsunuz değil mi. Nasıl da karşı çıkmaya, saygısızlıkla bir tutmaya eğilimliler. Kör kütük cehalet resmen böyle bir şey. Bazı kültürler de mesela özellikle kabileler de sigara, afyon, dumanı çekilirdi ve bu dostluğun göstergesi olarak kabul edilirdi. Bunu yapmazsan en kötü sendin, mecburdun bu kiri içine çekmeye. Yani bu düşünmeden sorgulanmadan uydurulan kültür gelenek zırvalığı her yerde aynı başa bela ya. Resmen zararlı, gıda niteliği dahi taşımayan bir çöpü hayatlarına saygı sevgi nişanesi olarak sindirmişler. Resmen kör kütük cehalet bu. Kaç yerde diyoruz zararlı yapmayın etmeyin diye. Yok valla yok anlamıyorlar. Yazık gerçekten ya. Çocuk değişimi başlatacak en doğru hamleyi yapmış. Ama bunu anlamlandırabilecek bilinç yok ki hiç karşısında. Gelenek uğruna cehalet fışkırıyor her safhada.
Eğer bu kadar ufak birseye ne tepki vereceğini şaşırıyorsan evlenmek için bi daha düşün adamında başını yakma çünkü evlilik çok büyük sorumluluk gerektiren birşey sonuçta düşünmüş almış önemli olan ailene saygı göstermesi