Pahalı ürünleri genel olarak erkekler tercih eder ama genel olarak dedim, yoksa tabii ki de kişinin hayata bakış açısıyla alakalı. Mesela bir arkadaşım vardı; moda dı centone, süvari, flo gibi basit markalardan alışveriş yapardı, onu hiç sarara, lacoste'a, kemal tancaya sokamazdım, markayı kazık olarak görürdü ve birçok kişi de öyle görür. Kızların kıyafetleri genel olarak ucuz, 200-300 tlye tüm kıyafetlerini alıyorlar nerdeyse, bizde ise bir ceket 1500-2000 tl olabiliyor. Alışverişe ise kadınlar daha çok zaman harcar, daha çok çeşitleri vardır, bu dediğim gibi fiyatla ve eğlenceyle alakalı.
Alışveriş & Hediyeler konusunda 378 cevap paylaştı.
Kadınlar çoğu zaman erkeklere göre alışveriş yapmayı daha çok severler. Ama aynı zamanda kadınlar çoğu zaman indirimleri ve fırsatları da takip edip uygun fiyatları ararlar. Erkeklerse baba göre sadece almak istediği şeyi almak istediği zaman alır ve fiyatının durumuyla çok ilgilenmez.
Kadınlar elindeki limit göre hareket ederler ama her seferinde bir şey değil, bir çok şey almak isterler. 100 Lira parayla çıkar ucuz olanlardan 7-8 parça ürün alır giyer ama sınırsız kredi kartı verirsin 20 parça ürüne 10 bin lira verebilir. Kadınlar her zaman fiyattan çok çeşide bakarlar. Bir erkekler 3 parça ürün için çıkarız o ürünün ucuzunu aramayız kot, tişört , ayakkabıya 500 lira veririz ama biz onları 1 sene rahat giyer başka bir şey istemeyiz. Yani aslında biz erkekler parayı önemsemiyor bir seferlik harcamaları seviyoruz.
Para kadının cebinden cikıyorsa binbir hesap yapar. Erkeğin cebinden cıkıyorsa domuzdan bir kıl koparsan kârdır hesabı hesabı yapar. Tabi genellemiyorum.