Asla kabul etmem çünkü pahalı hediye ezer. Hediye alma sırası bana geldiğinde karşılık veremeyeceğim bir hediye kabul etmem. Hediyenin büyüğü küçüğü olmaz beni özel hissettirecek onca hediye alternatifi varken gösterişe kaçmasına şov yapmasına gerek yok diye düşünüyorum.
Ayy en nefret ettiğim durum. Bunu hayra yormam; beni aldığı hediye ile ezmeye çalışıyor, hükmetme çabası, suçluluk duygusu ya da cinsel teklif olarak algılanabilir. Kabul etmeme gibi bir durum söz konusu olmuyor bu durumlarda çünkü kapalı paketli geliyor hediye açıyorsun pahalı, çok pahalıysa kafasına çalarım; 300-500₺ ise aynı paraya başka bir şey alır gönderirim.
Bu hediyeyi kendisini zora sokarak almışsa asla kabul etmem ama maddi durumu iyi ise kırılmasın diye kabul ederdim. Daha sonra da aynı değerde ben de ona hediye alırdım.
Alışveriş & Hediyeler konusunda 1,3b cevap paylaştı.
kabul edemem.. bana verdiği değerin karşılığını veremedikçe, "konu sen olunca paranın bende de bir önemi olmaz" diyemedikçe (fakirim çünkü jajjsd) kötü hissederim..
manevi değeri olan ve çok da pahallı olmaya şeyler daha güzel olur.. böylelikle kimse yetersiz hissetmez sfmfkkw
Hediyeyi kabul etmemenin kabalık olduğunu düşünüyorum Mesela ben ona hediye alsam ve kabul etmese üzülürdüm Yani o kadar düşünmüşüm ne alıcama karar vermeye çalışmışım ve bi cevap geliyo hayır istemiyorum diye, üzülürdüm yani Bu yüzden ucuz pahalı fark etmez, onun bana aldığı hediyeyi kabul ederim ama ben de ona sonra alırım Böylece utanıcak mahcup olucak hiçbi durumum kalmaz✔
Mahçup olurdum aşırı pahalı bir hediye alırsa ama ona şunu belirtirim "benim için bana ne aldığının veya maddiyatının bi önemi yok, düşünerek alman beni çok mutlu eder." Tabi eğer ileride sürekli yüksek maddiyatı olan hediyeler aldım diye imâlarda bulunacak kişiyle birlikteysem hediyesini teslim eder, ayrılırdım.
Aynı şekilde benim aldığım hediyeyi de kendisinin kabul etmesini isterim maddiyatı ne olursa olsun sonuçta ona içimden gelerek almışım karşılık beklemeden.
Ben denedim sonjin kadın olmaz pahalı falan demedi. Demediği için ben hediye almaktan vazgeçtim. İnsan naza çeker dimi. Bana alınsa makul kısmını nakit olarak öderim ama çevrem hep benden bekliyor en son ne zaman hediye aldım hatırlamıyorum.
Sürprizlerden hoşlanmıyorum bunu muhtemelen biliyor olur onun üzerine birde pahalı bir hediyeyle gelirse tepkimi gösteririm kabul etmem ama kalbinide kirmam sonucta beni düşünerek almış olacak o hediyeyi
Pahalı hediyeleri kabul edemem. Kibar bir dille kabul edemeyeceğimi söylerim. Israrla almamı rica ederse kabul etmek zorunda kalırım ama bir daha pahalı hediye almaması konusunda uyarırım.
Mutlu olurum ama kabul eder miyim bilmiyorum. Cunku sonrasinda karsi taraf da ayni beklentiye girebilir. Ve benim o kadar maddiyatim elvermeyebilir. Onun yaptiklari karsisinda ezik hissetmek istemem. Biraz da iliskinin boyutuna, resmiyetine vs. Bagli.
ya benden habersiz aldıysa parası da yoksa uyarırım bir daha böyle şey yapma diye eğer zenginse bir sorunu yok. Şimdi hediyeyi almış sen kabul etmez isen o düşünmüş almış üzülür anladın
Düşünüp aldığı için mecburen kabul ederim ama çok mahcup olurum ya. Onu bu konuda uyarırım hatta. Beni düşünerek küçük bir çikolata alsa bile mutlu olurum ki ben, ne gerek var pahalı hediyelere?
Ederim tabi neden etmiyim? İçinden gelmiş almış bende ona pahalı bir hediye alırım.
0
0 Yorumla
Gizli Üye
(18-24)
+1 yıl
Maddi gücü yerinde biriyse kabul ederim hediye sonuçta. Ama maddi gücü yerinde değil belli bir müddet anca birikim yapıp o hediyeyi almışsa eğer kabul etmem kötü hissederim mahçup olurum