selam mavili ve pembeliler bugun size bambaşka bir soruyla geldim. Yakın zamanda ayakkabı alışverişine çıkmıştım ve bu soru baya aklıma takılmıştı bu sorunun cevabını kendime veremediğinden dolayı ayakkabı almadan eve döndüm. Bu soruyu size sormak istedim , görüşlenirizden esinlenerek alışveriş yapacağım. Ve sizi daha fazla meraklandirmamak adına hemen soruyu sizlere soruyorum.
Ayakkabı alırken önce görünüşüne değil sağlıklı olup olmadığına bakma gerekiyor. Peki sağlıklı bir ayakkabı nasıl olmalıdır? Ayakkabı alırken nelere dikkat etmek gerekiyor? Yorumlarda buluşalım 🤞💛 Sorumu beğenirseniz çok sevinirim🤗❤
Bildiğim, sevdiğim markaların dışında ayakkabı almıyorum. Bu markalar genellikle ayakkabı satiyorlar. Online alışveriş yapıyorum ve beğenmediğim an iade ediyorum. Çok detaycı bir insan değilim ayakkabinin rahat olması benim için yeterli
Ayaklarım benim için aşırı önemli. Gün beni taşıyan ayaklarım için elbetteki ayakkabı seçimlerim de çok önemli.
Ayakkabı Alırken Nelere Dikkat Edilmeli!
Öncelikle her gördüğümüz ayakkabının görüşüne düşmeden önce ayak yapınız için sağlıklı mı değil mi bunu düşünmelisiniz.
1. Ayakkabının Kalıbına Dikkat Edin
Ayakkabının kalıbını aslında ayak yapınıza göre belirlemelisiniz. Ayak yapınıza da artık bir çok mağazalarda bakabilirsiniz. Flo mağazalarında ayak yapınızı ölçen cihazlara sıkça rastlayabilirsiniz. Ayak tabanınız düz mü, taraklı mı, ölçüsü nedir gibi bilgiler seçimlerinizde çok önemli olacaktır.
2. Ortopedik Tabanlar Tercih Edin
Uzun süreler ayakta kaldığımızı da düşünerek kalıbını ortopedik tercih etmelisiniz. Ortopedik kalıplar ayağınızı gün içinde yormayacaktır. Bu sayede size de bir sorun yaratmayacaktır.
3. Çok Sıkı Ayakkabıları Tercih Etmemeye Özen Gösterin
Bazılarımız buçuklu numaralar giyebilmektedir. Bu gibi durumlarda dikkatli olmakta fayda var. Sizlerde eğer 38.5 gibi numaralar kullanıyorsanız mutlaka o numarayı alınız. En uzun parmağınız ile ayakkabınız arasında yarım santim boşluk olması gerekmektedir.
4. Günlük Hayatınızda Çok Fazla Yüksek Topuklar Tercih Edilmemeli
En iyi topuklu ayakkabıyı da alsanız bir zaman sonra ayağınızı yoracaktır. Bu yüzdende günlük hayatınızda daha çok spora kaçmanızı öneririm. Ayağınızı ağrıtacak yüksek topuklu ve ağır ayakkabılardan kaçınınız.
5. Ayakkabınızın Tabanına Dikkat Edin
Bazı ayakkabıların tabanı aşırı ince oluyor ve yürürken yere basıyormuş hissi veriyor. Böyle durumlarda tabanı ortopedik olan ve az da olsa bir yüksekliği olan tabanlar tercih ediniz. Tabının sert olmaması sizin için konfor dolu olacaktır.
Benim aklıma gelenler bu kadar. Umarım yardımcı olabilmişimdir. Keyifli alışverişler dilerim.
1. Ayakkabının iç kısmı çok kaygan ve sert olmamalı, ayağın doğal yapısına yani ayak kavislerine destek verecek biçimde olmalıdır.
2. Ayakkabının parmak ucundaki yüksekliği, ayakkabının içinde parmakların duruşunu bozacak kadar yüksek ya da esnek olmalıdır.
3. Ayakkabı alırken, ayakkabının zamanla açılıp ayağa uygun hale geleceğini düşünmek yerine, ayağa tam uyum gösteren ve rahat kalıplı ayakkabılar satın alınmalıdır.
4. Ayak yaralanmalarını en aza indiren kösele tercih edilmeli, naylon ve benzeri ayakkabılardan da kaçınılmalıdır.
5. En uzun parmak ile ayakkabının ucu arasında yarım santim boşluk olmalıdır.