İnternetten aldığı fırın yerine oyuncak çıktı. İnternetten bilgisayar aldı kitap çıktı. İnternetten gözlük aldı patates çıktı. Sabah sabah bunlara şahit olduk hemencik.
Siz online alışverişte bu gibi bir takım şeyler yaşadınız mı?
İnternetten satın aldığı fırın yerine oyuncak fırın geldi! Online alışverişlerinizde başınıza ne geldi?
Bu haberi şaşkınlıkla izledim bildiğin ya Allah kimsenin başına vermesin çok sıkıntılı bir durum. Ocak beklerken minnacık fırın geliyor...
Aslında burada en önemli nokta bence bilmediğin sitelerden alışveriş etmek. Daha önce adını dahi duymadığın bir siteden alışveriş edersen hıyarda çıkar oyuncak fırında. Bilindik ve tanınmış sitelerde böyle bir sorun ile karşılaşılmaz zaten şikayet edebilirsin. Ama haberde kadının bahsettiğinde şikayet diye bir şey yokmuş. Bu yüzden bilmediğiniz sitelerden alışveriş etmeyin a dostlar.
Online alışveriş de başıma çok şükür bir şey gelmedi , ben zaten pek alışveriş meraklısı da değilim en fazla kitap sipariş ederim o kadar. Sipariş edeceğim siteleri de mutlaka araştırır aldığım ürünün yorumlarını okurum.
Benim başıma gelmedi ama babam benden habersiz internet üzerinden mutfak robotu almış birde çok ucuz diye söylüyor. Ben yanında olsaydım zaten anlardım ama habersiz yapmış kargoyu acınca robotu koymuşlar ama çalışmıyor küçücük bir şey. O olaydan sonra akıllandı ben olmadan bir şey almıyor. :D
Selamlar :) Aslında gülsem mi ağlasam mı bilemedim ama bende bu batağa düşenlerdenim. Kardeşim için tablet siparişi verdim ve oyuncak tablet çıktı. O kadar şaşırdım ve şok oldum ki. Bir an tablet reis geldi aklıma :D Hala hatırladıkça kahkaha atıyorum yani. Daha sonra firmayı aradım bir sürü şey oldu ama bir sonuç alamadım. O yüzden de bir daha kurumsal olmayan bir yerden bir şeyler almamaya yemin ettim diyebilirim. Şimdiki alışverişlerimde daha dikkatli davranıyorum. Uzun süredir bu tarz şeyler yaşamadım.
Ya gülsem mi ağlasam mı hiç bilemiyorum bu tarz şeyleri okuyunca galiba hiç başıma gelmediği için rahat rahat gülüyorum bu kadar... Gülsem de bu tarz satıcıları şiddetle kınıyorum. Yani ınsanları dolandırmak haysiyetsiz bir şey ama ortaya gerçekten komik görüntüler çıkabiliyor
Açıkçası o derece büyük bir şey yaşamadım ancak en büyük sorunum sipariş verdiğim güveç kapların kırık gelmesiydi gerçi onu da iade ettim. İnternetten bir şey alırken ekstra dikkat etmek gerekiyor...
Çok şükür öyle büyük sorunlar yaşamadım ama online alışverişte hüsran deyince aklıma tırnak bakım seti geliyor.
Görüntüde kaliteli işlevsel bir şeye benziyordu eve gelen çok basit uyduruk çakma bir aletti. El feneri gibi pilli bir alet arada temassızlık yapıyordu falan. Aldığıma pişman olmuştum gerçekten.
Bunun yerine törpüler de var. Hem bu fotodaki fazla kaçıp tırnağa zarar verir. Törpüyle ovalasan da kendin ayarlayabiliyorsun fazla kaçırmadan. Bimde geldiğinde normal törpü sanıp alan pek olmamıştı mesela
Alışveriş siteleri ile yaşadığım sorunlar oldu. Tamamen farklı bir ürün çıkmadı, boyutu yanlış gelen olmuştu. Evet, sorunlar can sıkar ve uğraştırır. Eğer online alışverişlerde sorun yaşarsanız, bu sorun sizi mağdur etmişse; bir şekilde alınan ürün konusunda yardımcı oluyorlar.
En sevdiğim yanı ise, ürün için sorun düzeltiliyor. Ürünü alıyoruz. Akabinde; “Memnuniyetiniz için... TL kupon hesabınıza tanımlandı” mesajı geliyor. 😄 Tabii her sorun karşısında her alışveriş sitesi bunu yapmıyor!
Alışveriş & Hediyeler konusunda 463 görüş paylaştı.
Bilindik bir markadan ayakkabi sipariş ettim. Israrla bana farklı model gönderdiler ve 3. geri gönderişimde modelin bittiğini ve üretimin olmadığını söylediler. Bende THH ve birkaç yere 36 gün için şikayette bulundum hem iade hem bir adet ayakkabı gönderdiler bu sefer de numarası olmadı. 😀 Arada öyle şeyler oluyor ve ben çirkefleşiyorum.
Alışveriş & Hediyeler konusunda 788 görüş paylaştı.
Pahalı bi tablet almıştım. Yine tablet gelmişti ama alakasız bir marka ve yanında sacma sapan saat falan yollamışlar. Sanki içiniz çok acımasın der gbi.
Eşofman takımı sipariş etmistim 150-200 tl falandi gelen şey yırtık pırtıktı siparişimle alakasizdı toz bezi yapmak zorunda kalmıştım. Birde şu reklamlarda dönen ice therapy saçmalığı var tabi onada kampanyayı yakalamışken 400 tl verdim 10 tl etmezmiş iade için kimseyi bulamadığım için param çöp oldu.
Ben şimdiye kadar, iki defa alışveriş yaptım, böylesi bir şey başıma gelmedi, elimden geldiğince sağlam site vede yorumlara bakıyorum, bu fırın alıpta oyuncak üçlü seti gördüm inanamadım, derimki ucuz diye hemen atlamamak lazım, şöyle birşeyde var fason imitasyonu yani çakma ürün satan çok site var adamlar birbir benzetmişler , hangi marka derseniz ama hangi hepsi mevcut,
arkadaş saat sipariş etti. Gelen saatin fotoğraftakiyle alakası yoktu. Gelen saat doksanlı yıllardan kalma plastik casio saatti. Haaa casioya lafım yok. Çok iyi saattir. O yıllarda üretilen casiolar bu gün bile tıkır tıkır çalışır. Ama yirmi yıllık saat işte. Metalik olan alt kısmı paslanmış. Çocuk paslı saati görünce dellendi. Ama yapacak bir şey yok. Zorla satmadık ya derler.
Güvenemeyeceğim yerden alışveriş yapmam. Trendyol hepsiburada gibi yerden alırsam uzun uzun yorumlarına bakarım mağazanın. İnstagramda da paylaşımlardan bakardım alanların attığı fotoğraflar filan. Bir kere sadece bebek zıbınında yanlış beden geldi. Yenidoğan boy yerine 1 yaş geldi. Ama gönder değiştir geri al filan derken kargo ödeyipdurmak yerine dolapta bekletir büyüyünce giyer dedim. Gereksiz harcama olmadı. Şükür başka bir sıkıntı yaşamadım
Bilmediğim güvenmediğim yerlerden alışveriş yapmadığımdan bir kere bile başıma gelmedi. Araştırmadan etmeden hele hele İnstagram üzerinden alışveriş çok riskli
Alışveriş & Hediyeler konusunda 309 görüş paylaştı.
Hayir yasamadım. Online alisveriste yorumlar benim icin önemlidir. Takip edenlere de dikkat ederim. Listede ilk 10-15 fake hesap varsa o sayfa dolandiricidir kesin.
Cilt temizleme ürünü almıştım geçen hafta geldi hemde teslim tarihinden neredeyse 1 ay sonra geldi ve bozuk çıktı aşırı sinirlendim iade ettim bugün parasını yollamışlar neyse ki
Çok bilindik bir siteden spariş ettiğim Bluetooth kulaklığın üstelik orjinal fyatı ödediğim🤦🏻♀️ Sahte gelmesi dışında bişey yaşamadım onu da iade ettim zaten.
En İyi Görüş