Merhaba, soruma hoş geldiniz. 🦋
Alışveriş yaparken fişi saklar mısınız yoksa çöpe mi atarsınız?

#delirttinizbeni 🦋💙
Alışveriş yaparken fişi saklar mısınız yoksa çöpe mi atarsınız?

Ya ama ayıp oluyor artık ya tam markete gittim fisi elime aldım soru aklıma geldi soracaktim sen sormuşsun ya küstüm oynamıyorum 🤦♀️🤦♀️🤦♀️
Saklıyorum ben😥
😂😂 napim bebek sormak zorundayım djxbdj yoksa alışveriş ve hediyeler fenomeni olmazdim dimi bdjdj
Sende haklısın 🤦♀️🤦♀️
Hola💙🎈
Önemsiz bir şeyse direk atarım. Teknoloji vb. bir ürünse garanti belgesi ile beraber durur kutusunda.
Bunun dışındakiler (yıllarca biriktirenler) dispozofobiye girmekde.
Anlık markete girdiysem saklamam verilen fişi. Eğer toplu bir market alışverişi yapıyorsam veya kıyafet tarzı bir şeyse saklarım. Eve gelince atıyorum.
Saklıyorum saklıyorum en sonunda cüzdanım doluyor sonra mecbur atıyorum :)
Cevap
27Cevap
Güney Kıbrıstaki Yani Rum tarafındaki harcamalarımı tutarım.
Kuzeydekileri Yani kuzey Kıbrıs Kıbrısta ki harcamaları cok tutmam çünkü fiyatlar cok sabit kalmıyor.
Bir süre saklıyorum ürün bozuk çıkabiliyor değiştirebiliyorum en azından fiş olmadan almıyorlar malum
En az bir ay göz önünde bir yerde saklıyorum lazım olur diye. Ondan sonra da 6 yıldır biriktirdiğim fişlerin arasına atıyorum.
Cüzdanıma koyar saklarım ürünler bozuk olduğunda fişini gösterip değişim yapmak için garantiye alırım kendimi
Almam bile ya hiç öyle bir alışkanlığım yok ama bazen değişim için çok ihtiyaç duyduğum zamanlar oluyor ama nafile 😄
Yanlışlık olur arızalı bozuk olur değişim amaçlı kontrol eder beklettikten sonra atarım
Belirli bi süre tutarım her ihtimale karşı sonra atarım.
Bakıyorum fişe daha çok sonra atıyorum kasiyer fazladan geçebiliyor
Bozulacak ürünler, elektronik eşya, defolu ürünler hariç alışveriş yaptığımda fişi atarım.
50lira üstündekileri saklıyoruz. fişini almayanlarınkini de alıyorum.
Ben saklıyorum değiştiriirm diye belki ama 1 ay sonra çöpe atıyorum
Genel market fişini kontrol eder atarım dayanıklı mallarınkini garantisi dolana kadar saklarım.
Fişi, ürünü açıp bakana kadar saklarım. Olası durumda gider iade talebinde bulunurum.
Eğer gün içerisinde yoğun bir alışveriş yaparsam atmam eve gelince ne harcadım diye bakarım ama genelde atıyorum
Önceden saklıyordum artık fiş almıyorum korona var annem sende tutma
Hiç saklamam aldığım gibi çöpe
Bu konuda takıntım var saklarım ve daha kötüsü tanımadığım insanlar fişlerini atsalar ben yine alıp saklıyorum whshshshshshsh böyle bir psikopatım işte 🤦♀️
Daha marketten çıkmadan atıyorum geri dönüşüm kutusuna sndnskd
Aldığım ürüne göre değişir. Pahalı bir şeyise saklarım. Ucuzsa çöpe atarım
Ürünleri kullanmaya başlayana kadar saklarım sonra atarım, iade ederken işe yarıyor.
Hiç uğraşamam çöpe atıyorum
Genelde çöpe atıyorum.
Gerekmedigi süreçte çöpe atarım
Maalesef atanlardanim.
Bakıp okuduktan sonra çöpe atanlardan.
Genelde çöpe atma taraftariyim🙄🙄
Giyim ayakkabı alırsam saklarım gıda atarım
Saklârım ama enfazla bir hafta
Eve kadar saklarım sonra atarım
Çöpe atarım yani ne yapacağım ki fişi
Bakarım incelerim sonra atarım ☺️
Tüm fişlerim duruyor evde. 5 senelikler bile