Ben çok para harcıyorum ne yapacağım evdeyim de sürekli internetten alış-veriş yapıyorum, giyim makyaj her şeyden iyice bağımlı oldum para harcayıp bir şeyler almak istiyorum eşimle çok kavga etmeye başladık dolaplarımı kontrol ediyor artik sen yine mi bir şeyler aldın diye engel olamıyorum buna ama çok hoşuma gidiyor sadece eşim çalışıyor şimdilik sağlık çalışanı eve sadece iki gün geliyor
Cevabın nedir?
Çok Süper Cevap
- Alışveriş & Hediyeler konusunda 849 cevap paylaştı.
+1 yılYuvanız, bir gemi ve siz ikiniz o geminin kaptanlarısınız. Günümüz ekonomik şartlarında ne zaman ne tür bir durum oluşacağı belirsiz. Açıkçası ters bir durumda aldığınız eşyalar maddi olarak ailenizi ayakta tutamayacaktır. Bu da ailenizin ve sizin büyük sorunlar karşısında zor duruma düşmenin demektir.
Alışveriş yapma isteginiz anlattığınız kadarıyla can sıkıntısı sebepli.
1 Öncelikle alışveriş yerine farklı uğraşlar bulun kendinize.
2 Kitap okuyun, komşularla veya aile yakınlarınız ile sohbet edin.
3 İhtiyacınız dışında yaptığınız alışverişlerin tartışmalarda herkesin düşüncesinde sizi hep haksız duruma düşüreceğini unutmayın.
4 Kendimi kontrol edemiyorum diyorsanız, eşiniz size özel bir banka hesabı açsın ve buraya kişisel ihtiyacınızı karşılayacak şekilde para aktarsın.
5 Gereksiz kavgalar ve tartışmalar sebebiyle yuvanızın zarar göreceğini hep düşünün ve buna ortam sağlamayın.
6 Her şeye rağmen yapamıyorum diyorsanız, bir uzmana giderek yardım almayı deneyin.00 Yorumla
En İyi Cevaplar
Bence kredi kartını eşine ver sende olması sakıncalı ve beğendiğin ürünleri sepetine ekle beklet. Gördüğüm anda sipariş vermek bende de var fakat sepete ekleyip siteden çıkıp 1-2 gün sonra tekrar girdiğimde siparişten vazgeçebiliyorum. Bide alacağın her üründe 2 kere düşün gerçekten ihtiyaç mı yoksa fantezi peşinde miyim diye sor kendine.. Bide daha büyük bir hedef koyabilirsin kendine, örneğin bir araç gibi 80 bin liralık, alış veriş sitelerinde gezerken alacağın ürünlerin fiyatlarını not al ve o meblağları birikim hesabına at alışveriş yapmış gibi 80 e adım adım biriktir. Hem kocanın hoşuna gider hemde hedefine ulaştığında araç sahibi olursun. :)
00 Yorumla
O parayı kendiniz kazanmadığınız sürece nasıl eşinizin zorla kazandığı parayı sırf hoşuna gidiyor diye harcarsın. Üstelik şu zor günlerde, üstelik sağlık personeli.. Destek değil köstek olmaya çalışıyorsun. Çok mu alışveriş yapmak istiyorsun, o halde virüsün geçmesini bekle ve git kendi paranı kazan sonrada rahat rahat harca. He yok bekleyemiyorsun, o zaman git hastaneye temizlikçi olarak gir, o hastaları gör sonrada maaşını al ve alışverişini yap. Ne sinir insanlar var ya. Kızım sen kendi kendine tahammül edebiliyor musun?
00 Yorumla
+1 yılHaksız da değil hani. Tek maaşla geçiniyorsunuz. Sürekli evde vakit geçiyor olman gereksiz yere alışveriş yapmanı haklı çıkarmaz ki. Bir nevi can sıkıntısından alışveriş yapıyorsun. İnsanlar canı sıkıldığında film izler, kitap okur. Başka meşgaleler edinir kendine. Alışveriş yapmak hobi değil, ihtiyaçtır. Bu yüzden alışkanlıklarına, bağımlılıklarına çekidüzen vermelisin.
00 Yorumla
AI Persona’ya Sor
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
109
Cevap
122Cevap
+1 yılSanırım alışveriş manyaklığı var sende lakin evlenince çoğu şey bekar hayatın gibi olmuyor evlenince sorumluluk alıp tutumlu olmayı öğrenmen lazım sana hiç bir alışveriş yapma demiyorum yap ama gerektiği zaman.. Biz ev aldık borç harç derken alamadığım çoğu zaman var çoğu kıyafetim bekarken olanlar ama şükür hiç olmayanları düşün israf etme derim 🙏🏻 Evlendiğimiz zaman babamızın evindeki prenseslik kocalarımıza işlemiyor, maddi durumunuz nasıl bilemem ama maddi durumu iyi olsa da pinti, tutumluyum diyip cimri olan erkekler de var.. Eşinin karakterini bilmem ama sen bence kendini tutmayı öğren
10 YorumlaAlışveriş & Hediyeler konusunda 551 cevap paylaştı. Bir işe gir ve bir müddet en azından 1 ay bir maaş alabilecek kadar çalış.. Para kazanmanın ne kadar zor harcamanın ne kadar kolay olduğunu eşin gibi sende kavra..
Haydan geleni harcamak kolaydır.. Kendin en azından bir ay kadar çalış para kazanmanın zorluğunu yaşa o zaman bu kadar kolay parayı har edip harman savurmaya kıyamazsın..30 Yorumla
+1 yılAçıkçası alınma ama ben eşinin yerinde olsam kartlarına el koyardım para kolay kazanılmıyor sadece iki gün eve geliyor demişsin diğer günler sürekli koşuşturma peşinde evi tek maaşla geçindirmek ne kadar zor bilmen gerekiyor kusura bakma ama ben çoktan kartlarına el koyup hesaplarını kapattırmıştım
20 Yorumlaparayı insanlar sokaktan toplamıyor sonuçta sana harcama da diyemem ama müsrüflüğünde gereği yok
şu şekilde tavsiye de bulunabilirim zaten bazı ürünlerin sadece markası farklı diye almak yerine aynı özelliklere sahip daha ucuz ürünler deneye bilirin kadınsın sonuçta elbet makyaj yapacaksınız ama biraz daha az malzemeyle güzel işler çıkartabiliriniz zaten aldığın ürünlerin yarını kullanmadan bozulacaktır az temiz al derim10 Yorumla- Alışveriş & Hediyeler konusunda 461 cevap paylaştı.
+1 yılİhtiyacın olmayan şeyleri almamaya başlarsan aranızdaki kavga biter, eminim ki almana sinir olmuyordur ihtiyacın olmadığını bildiği halde almana sinir olup kavga ediyordur. Alışkanlığınız ciddi boyuttaysa kendi elimde değil diyorsanız tedavi yöntemine gidebilirsiniz. iyi günler.🌸
10 Yorumla
+1 yılBence evde de böyle saçma sapan sorular soruyorsun o yüzden eşin sana tahammül edemiyor. Çünkü adam benim gibi aptallığa tahammül edemiyor. Yav kardeşim! Bu ne saçma sapan bir sorudur ya. Alışverişini kısarsın kavga etmezsin. Bu kadar boş kafalı oldunuz be!
10 YorumlaÇalışıp eve katkıda bulunsan bile , kendi parani harcasan bile emin ol bu kadarina hic gerek yok. O yuzden kendine gel silkelen söyle bir dolaplarına bak eşyalarına onları az degl de çok görmeye çalışarak bak. E bide bunlara erkek gözüyle bakmayı eklersek, eşinin hakli olduğunu göreceksin. Israf hem , gerek yok yazık günah. Çok seviyorsan yardım edebilirsin ihtiyaç sahiplerine. ya da bisyler yine alıp o şekilde yardım edeblrsn..
00 Yorumlaçünkü internette sürekli görüyoruz eşya, makyaj malzemeleri ya da eve ihtiyacı olmayan şeyler vs
ve bizimde alasımız geliyor çok fazla bakma sende bunlara..
eşinize de yazık ama ve sürekli alışveriş yapacağınız parayı biriktirin ileride daha iyi birikimleriniz olunca eşinizle beraber bir şeyler alınca hem siz hemde eşiniz mutlu olur 💖💖💖00 YorumlaEşin haklı böyle devam edersen Olay Boşanmaya kadar gider. Kendine bir çeki düzen vermen lazım bir an önce. Sadece Sen çalışsan ve eşin evde otursa devamlı boş boş alış veriş yapsa senin zoruna gitmezmi adama da yazık Nice hastaların hasta ailelerin belki de hakaretlerine maruz kalıyor o ne yapıyor evine Ailesine bakmak için Herşeye göğüs geriyor. Vicdanen biraz düşün adamı
00 Yorumla
+1 yılEşin de haklı gün boyu hastanede zor bir iş yapıyor ve aldıkları çok bir miktar değil. Ama aranızda maddi sorunların başlaması çevremden biliyorum büyük kavgalara çıkar. Sen de işe girmelisin kesinlikle. Böyle olmaz adama da yazık zaten maaşından ne kadar kalıyor ki sen de her ay bin lirasını kıyafete harcıyasın. Madem bu kadar düşkündün neden zengin koca bulmadın kardeşim😅?
00 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılMakyaj konusunda ben de kendimi durduramıyorum. Benimki daha fena, ürünleri alıyorum, kullanmıyorum da, son kullanma tarihleri geçiyor, hiç kullanılmamış ürünler çöpe gidiyor. Psikolojik olarak hasta etmişler bizi, rahatsızız yani öncelikle bunu kabul etmeliyiz. Sevgiyi bunlarda arıyoruz. Bir müddet mutlu oluyoruz ama ardından yine derin bir hüzün kaplıyor içimizi, öyle değil mi? 😔
22 Yorumla- +1 yıl
Tamamen cahillik ve enayilik
Alışverişi azalt. Günah! İsraf! Kendini eğitebilirsin, bu senin elinde. Düşün insanlar bir lokma ekmek bulamiyo ve sen olan şeye 2. 3. yu ekliyorsun. Hem de al al nereye kadar canım? Kendine bir hobi edin, spor yap, faydalı şeylerle uğraş.
20 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılBu dönemler harcama değil tasarruf etme dönemidir. Bunu anlıyor olman lazım. Can sıkıntını başka bir şekilde gidermelisin. Hobilerin felan vardır illaki. Evde el işi bişeyler yapabilirsin. Ekonomi zaten kötüydü şimdi daha da kötü olacak. Acil ihtiyaçlar dışında harcama yapmamak lazım🙂
00 Yorumla
+1 yılYani mesela makyaj için yorum yapayım bende bazen durduramıyorum kendimi ama sonra diyorum ki aynı tondan var neden alayım bu kıyafet içinde geçerli birbirlerinden ne kadar farklı olabilir ki bir de sen çalışıyor musun
11 Yorumla
+1 yılMillette ciddiye alıp cevap vermiş. Fake kokusu alamadınız mi. Adam sağlıkçıymis parası vardır ayrı konu. Kadının birşeyler alıp almadığını dolaplardan mi anlayacak. Kart a bakacak illaki ödemesi gelince. Çoluk çocuk ya
12 Yorumla- +1 yıl
🤣🤣🤣🤣🤣
- +1 yıl
😊😊😋
+1 yılah be canım kocan zaten zorluk icinde bide sen neden zorluk cikartiyosun adam o zor durumda para kazaniyor sen çatır catir ye diye degil ki psiman olucagin islerden kaç yoksa sonun bu durumda kotu olur
10 YorumlaKendi paranızla mı yapıyorsunuz? Eğer kendi paranızla yapıyorsanız istediğinizi yapın. Ama eğer koca parası ile yapıyorsanız yüzsüzlük yapmayın. O ne derse onu yapın. Ya da ortalıkta "Kadın erkek eşittir" diye dolaşmayın.
00 Yorumla
+1 yılÇok boş cidden git kendine başka sana ve topluma faydalı meşguliyetler bul sen de işe gir para kazanmanın zor olduğunu anlayıp daha dikkatli olursun
Adama yazık sabırlıymış çok amaçsızca hareketler bunlar00 YorumlaBu zor zamanlar da en büyük sağlık çalışanlarımızda. Bu zor günlerde eşinize destek olun onunla kavga etmeyin morale çok ihtiyacı var. Biraz fedakarlık yapmaya çalışın en azından şu pandemi bitene kadar.
00 Yorumla
+1 yılYani ne yapman gerektiği çok belli. Boş yere alışveriş yapıp durman hiç mantıklı değil. Ayrıca adam haklı o çalışıp dursun evine bile doğru düzgün gelemesin sen rahatça otur kazandığının hepsini ye. Olur mu öyle şey?
00 Yorumla
+1 yılne salak adam ya feda olsun demiyor da nereye gidecek para öteki dünyada evmi alacak arabamı valla harca arkadaşım ben seni tutuyorum para harcamak için var ben yıllık 1 milyon tl harcıyorum en az hemde
00 Yorumla
+1 yılPara havadan yağmıyor kendine hakim olman gerek... Yazık değil mi adama tüm parasını bağımlı oldum harcıyorum demek bir bahane değil zaten evdesin ne yapacaksın o kadar şeyi? Eşin haklı onun parasını çar çur ediyorsun kendine hakim olman lazım
01 Yorumla- +1 yıl
E benimde hoşuma gidiyor o zaman kendi paramı değil gidip babamın tüm maaşını son model telefon alayım bir sürü yeni kıyafet alayım hoşuma gidiyor diye? Onun o parayı nasıl kazandığını hiç düşünmeden işte faturalar giderleri saymasam adamı mal yerine koyup bencillik yapmış olurum beni dövse haklı olur 😂 eşini düşüneceksin ve seviyeni aşmiyacaksın bu kadar basit illada istiyorsan eşine soracaksın oda seni seviyorsa zaten alacaktır ama habersiz tüm parasını çar çur etmek bencillik...
Alışveriş yapmak güzeldir fakat aile olmanın bilincine varmanız gerekiyor. Eşiniz çalışıyor ve evin bir takım giderleri, sizin yaşamsal giderleriniz gibi bir çok etken var. Bunları düşünmeden harcama yapmamalısınız. Bencilce bir hareket bu.
00 YorumlaAz harca ve canın sıkılıyorsa sende çalış kendi paranı kazan harca dilediğin gbi kimseye hesab vermek istemiyorsan sa.
30 Yorumla
+1 yılSadece eşin çalışıyor ise çok gereksiz şeyler almak onu rahatsız etmiş olabilir. Sonuçta o paranın nasıl kazanıldığını görüyor ve bunun farkında. Sizin de kendi geliriniz olsaydı bu kadar dert olmazdı bu alışveriş mevzusu gibime geliyor. Kendinizi biraz dizginlemeniz gerekiyor veya ev ekonomisine sizin de biraz katkı sağlamanız gerekiyor. İki şekilde de sorun çözülür gibime geliyor.
10 YorumlaNe kadar her sey normallesmeye calisilsa da acil olmadikca bir sey almamaya calis internetten o calisanlara da yazik. Kendin icin de risk. Ayrica evdesin zaten ne zaman giyeceğini bilmediğin seyler yerine hobi edinebilirsin kitap oku hem maddi hem manevi kazanc olur
14 Yorumla- +1 yıl
@Velsavey ne normalleşmesi, çin başta olmak üzere ülkelerin 1/3'ünde 2. dalga başladı, şimdi eskisinden daha dikkatli olmak zorundayız, Almanya gibi tedbirleri sıkı tutmamız gerek
- +1 yıl
Bu dalgalarin gelmemesi imkansiz kimse asi bulunana kadar evde kalirim demeyecek, çaresi ne olur bilmiyorum ama mutasyonlarla etkisini kaybetmesini ummaktan ve dedigin gibi dikkati en ust seviyede tutmaktan başka care yok. Her gun alisveris yapacagina ayda 1 de yapabilir bu da hem maddi hem de esiyle sorunu asgariye indirmis olur
- +1 yıl
ama bu kızdaki artık bağımlılık olmuş, eşinin yerinde olsam dakika düşünmem boşarım, ne halt yerse yesin
+1 yılSeni seviyorsa para lafını yapmaması lazım. Ben Sevdiğimin canı sıkılmasın diye elimden geleni yapardım. ayrıca dolap kontrol etmek nedir? neden izin almıyor?
117 Yorumla- +1 yıl
Şirin görünmeyemi çalışıyorsun?
Eşinin dolabına bakmak için izin mi alacak?
Elinden geleni yaparmış sen anca çene yaparsın!
Adam eve 2 gün geliyormuş belliki babadan kalmamış çalışıp evini geçindirmeye çalışıyor adam gücünün yettiğini yapıyor illaki!
İşte bunlar hep ergenlik abazalığından şirin görünme çabaları.
- +1 yıl
@xposeidonx Ergen derken? Öncelikle konuşma adabını düzelt yoksa ben düzeltirim keko. Ayrıca evet özel eşyalar olabilir mağara mı yaşıyosun sen? Elimden geleni yaparım evet. kalan son paramı da eşim için harcamıcaksam neye yararım ben. kendi fikrini kendine sakla sen evlen öyle yap. insanlara karışma. birde abaza demiş kodumun salağı
- +1 yıl
Kızın biri de Beğenmemiş. size zaten kızan kısıtlayan mağara kocası lazım siz buna laiksınız :D Bu türk kızları beyinsiz yemin ederim. İsteyen istediği hayatı yaşar Beğenmeyen Defolup gidebilir kudurmaya gerek yok. ben eşim olduğunda onun işin yaşıcam sizin gibi para köpekliği yapmıcam.
- +1 yıl
1 evet sen bir ergensin bunu kabullen 😂
2 sen hiç bir şeyi düzeltemezsin buyur düzeltmeni bekliyorum.
3 giysi dolabında eşinden gizleyeceği neyi olabilir iç çamaşırımı budala mısın sen? Ayrıca Mağarada dolapmı var seni budala.
4 kalan son parasını gidip gazinoda mı yiyormuş seni ergen geçinin ne olduğunu bilmiyorsun daha herşeyi bir ölçüsü var ve sen pek bir işe yaramazsın 😂
5 fikirlerini kendine sakla demişsin; yüksek fikirler, yüksek dağlara benzer alışık olmayanlar ürkütür.
6 Birde insanlara karışma demiş sen elalemin karısını kocasına karşı neden kışkırtıyorsun ben insanlara karışmıyorum senin ABAZANLIĞINI ifşa ediyorum.
Ha birde keko demişsin he canım he 😂
Canım benim ya seni ergen abazan seniiii - +1 yıl
@xposeidonx
1 sende bir bacım çocuğusun bunu kabullen :D Eşinden gizlemesi için değil kişisel eşyalar olabilir canımız istediğinde telefonu da karıştıralım o zaman böyle bir aptallık olamaz. Ayrıca son kez diyorum bak ergen ne kadar veled olduğun kuyruk acından belli oluyor. seni siklemiyırum hala cevap veiryosun anlaman için anana mı söveyim illa? bak güzelce sonkez diyorum şeyimde değilsin hadi hadi ordan git şimdi ananın kucağına ağla
- +1 yıl
Sayın ergen adam kadını kısıtlanıyor nereye varmaya çalışıyorsunuz 😂
Kızın biride beğenmez tabi kız tavlamak kızlara yaltaklanmakla olmaz ki 😂
Adam mağara adamında değil onu nereden çıkardınız
Birde Türk kızları beyinsiz yazmışsınız sayın ergen az önce neler diyordunuz şimdi evleneceğiniz kadına beyinsiz diyorsunuz, Türk ile evleneceğimi nereden biliyorsun deyip sıyrılmaya çalışmayın lütfen.
Sayın ergen eşim olduğunda onun için yaşayacağıma demişsiniz öyle yapın tabikide sevin sevilin zaten herkes ailesi için yaşıyor. Ama cümledeki olduğunda kısmı çok önemli olduğunda evet olduğunda ozaman abazanlığınızda geçecektir. - +1 yıl
Ergenciğim analar kutsaldır sövülmez aile terbiyen çok eksik o keko senmisin yoksa...
Sövme güzel kardeşim annelere lütfen sen bir türksün öyle var sayıyorum bana hakaret edebilirsin bunda bir problem yok ama kimsenin annesine sövme ergenlik ayrı şey iğrençlik ayrı şey - +1 yıl
@xposeidonx Ya hala konuşuyo Beyin yok mu sende olm Sövdük hala yüzsünce yazıyor Koduğğmun çoycuğu
- +1 yıl
@xposeidonx Ergen diyor hala Veledi zina :D şu tipe bak seni ciddiye alanın aklını s,,,
- +1 yıl
Adamın milyonları var da para muhabbeti yapıyor sanki tek maaşla ev geçindirmek kolay mı sanıyorsun yarın bir gün çoluk çocuk sahibi olduğunda bu insanların bezi maması her ay yeniden alınması kıyafeti olacak o zaman da kenarda birikmiş para lazım adam sorumluluk sahibi sadece kısıtlayan mağara kocası değil eksileyen kızların hepsi de geleceği düşünen tutumlu bir eş isteyen insanlar şu günlerde kaç dükkan battı kaç kişi işsiz kaldı iyi bir eş karısının gönlünü bugünlük eğlemeyi değil gelecekte ne olur ne olmaz açta açıkta kalmasınlar diye düşünür
- +1 yıl
@Ponkitonki Kolay demedim sadece herkesin kendi hayatı dedim. isteyen harcar istemeyen harcamaz benmi söyledim gidin alış veriş yapın diye? şu sitede bir insan da mantıklı konuşsun. Duyar kasmayın. zaten geçinecek paraları olmasaydı şu an çoktan ayrılmış olurlardı. demek ki herşey yolunda herkes gösteriş yapmak istiyor. sizde burda iki gereksiz insan için zaman kaybedip duyar kasıyorsunuz. Sen öyle düşün benim düşünceme göre de ben eşim için para harcarım her türlü. sizin hayatınız beni ilgilendirmediği gibi sizin saçma ve boş hayatınız da beni ilgilendirmez. siz para harcamassınız olur biter :)))))))
- +1 yıl
İyi de kardeşim sen adamı gereksiz masraf istemiyor diye karısını sevmeyen mağara kocası ilan etmişsin bu nasıl herkesin kendi hayatı demek oluyor aileden zengin değilse tek sağlık çalışanı sürekli internetten alışverişe nasıl para yetiştirsin aileden zenginse niye o şartlarda çalışsın birikmişi vardır çocuğunu özel okula göndermek istiyordur ya da kadın krediden harcayıp borca girmiştir insanların maddi durumunu bilmeden seni sevse paranın lafını yapmazdı demek hoş değil çok parası olsa bile har vurup harman savuracak bir çağda yaşamıyoruz yarın ne olacağı belli değil bugün virüs geldi herkesin işi alt üst oldu birikmişi olan onu harcıyor olmayan sıkıntı çekiyor neler neler oluyor hayatta bir aileyi geçindirme sorumluluğu olan biri bunları düşünmek zorunda çoktan ayrılmış olurlardı demek de saçma yani sen o kadar karımı el üstünde tutarım diyorsun karın seni borca soksa ayrılacak mısın senin kimin için ne yaptığın beni ilgilendirmez ben biri sırf tutumlu diye böyle laflar ettiğin için yorum yaptım
- +1 yıl
@Ponkitonki Karısını sevmiyor demedim Karısnı seven para lafı yapmaz dedim. gereksiz harcıyor olabilir ama yinede eşini seven insan ona kızmaz veya açığını aramak için dolaplarını eşyalarını karıştırmaz. kadın erkeğin eşyası değildir. erkek de sahibi değildir. Kendinizi bu kadar ezdirmeyin küçük düşürmeyin. mağara adamını ben bana yorum yapan Aptala söyledim. ki aslında küfürü hak ediyordu neyse. Ayrıca duyar kasmaya hala devam ediyorsun bu benin sorunum değil kim neye harcıyorsa harcasın. maddi durumunu bilmiyorsan sen neden savunuyorsun o zaman? belki durumları iyi adamda para göz nereden bilebilirsin? Ayrıca insan istediği şeye para harcar ister alır çöpe atar ister gider yatırım yapar bu ne seni nede beni ilgilendirir. insanların nasıl para harcayacağı da mı size kaldı? Ayrıca karımdan ben sırf para için ayrılmam oda benden ayrılmaz. diğelim ki çok para harcıyor harcasın zaten onun için yaşıyorum ben. bu el üstünde tutmak değil bu Sevmektir. zorunda olduğun için değil sevdiğin için yaparsın. buradaki herkes çocuk veya geri kafalı olduğu için beni linç etmeleri veya saldırmaları normal anlayışla karşılıyorum. ama son kez söylüyorum BU BENİM FİKRİM. doğru olacak diye bir şey de yok zaten doğru veya yanlış düşünce de yoktur. zevkler ve renkler vardır. iyi günler.
- +1 yıl
Karısını seven para lafı yapmaz demek para lafı yapan karısını sevmiyorla aynı anlama geliyor ben sadece bu yorumundan ötürü durumun sandığın kadar basit olmayabileceğini belirttim yorumunu eksileyen kızlara bunlar kendini kısıtlayan mağara adamını sever hepsi canım demişsin bahsettiğin kısıtlayıcı mağara adamı soru sahibinin eşi oluyor ortada bir aile varsa o parada herkesin payı vardır çocuğunun rızkı o gereksiz harcamanın hesabını sormak da eşlerin hakkıdır adam dolap karıştırıyorsa demek ki kadın almadım bir şey diye yalan söylemiş sonra da ortaya çıkmış ki adam sormak yerine böyle şeyler yapmak durumunda kalıyor yani açığını aramak değil bu iki kişiye ait olan parayı birinin hiçbir onay almadan savurmasına verilen tepki kendimi erkeğin eşyası olarak gördüğüm yok eşim evin parasını kafasına göre harcayıp bitirse bütün kartlarını elinden alırım çünkü paramızın gereksiz şeylerle harcanmasını istemiyorum ve ben bir kadınım yani savurganlıktan şikayet etmek için erkek olmak gerekmiyor tarafların cinsiyetinin konuyla alakası yok kadın erkek eşitliğinden dem vurarak sen duyar kasmış oluyorsun kendin bunun için boşanmayacak biriysen paraları olmasa çoktan boşanırdı demen tuhaf boşanmak öyle basit bir şey değil ve bu duruma rağmen hâlâ kartlarını almadıysa gerçekten seviyordur insanlar istediği şeyi alır çöpe atar beni ilgilendirmiyor ama burda bu duruma laf eden kişi ben değilim o parayı kazanmak için saatlerce çalışan adam laf ediyor ben sadece adama laf edilmesine laf ediyorum ben çocuk değilim sadece hayatın güllük gülistanlık olmadığını baya acı tecrübelerle öğrenen biriyim sen de umarım öğrenmek zorunda kalmazsın el üstünde tutmanın tabirinin nesine karşı olduğunu da anlamadım insan sevdiği kıyamadığı ve çok değer verdiği insanları el üstünde tutar dediğim gibi senin ne yapacağın zerre umrumda değil sadece bir insanın aklına yok yere eşin seni sevmiyor düşüncesi soktuğun için yorum yapma gereği duydum
- +1 yıl
@Ponkitonki Yine Yanlış anlaşılıyorum sanırım. Ben sana eşyasın veya çocuksun demedim. ben kişilere özel konuşmam ben bu sayfadaki genel kullanıcılara söyledim seninle bir alakası yok yani. Ben durum basit demiyorum şu an benim işim bile yok ama paraya en az değer veren kişilerdenim yani benim için ne kadar para harcadığım değil ne için harcadığım önemli. eşim için harcıyorsam hepsi feda olabilir para yeniden kazanılır. önemli olan kalpler kırılmasın veya kavga edilmesin. Ben duyar kasmıyorum sadece kadınlar kendilerine değer versin istiyorum. bak yine yanlış anlama sen değer vermiyosun demedim ama bugun eşinin dediklerini yapan veya susan yarın şiddet gösterildiğinde de susar. Zaten sende haklısın para gereksiz harcanılacak bir şey değil ama harcayana da karışamayız. ayrıca kadının eşini yani kocasını bu kadar savunmana gerek yok. Ayrıca her şeyi söyleyebilirsin ama acı öğrenmek zorunda kalmassın deme sakın olur mu bu söze hiç tahamülüm yok. Yıllardır depresyonda olan ilaç kullanan ve yanlız olan benim. psikolojik sorunlarla uğraşmak okulu bırakmak işsiz kalmak yeterince zor zaten hayatı çok iyi öğrendim zaten bu yüzden Sevgiye değer veriyorum. ben gerekirse aç kalırım eşim mutlu olsun diye. sen kalmassın parana sahip çıkarsın oda senin sorunun beni ilgilendirmez. Hayat güllük gülistanlık değil ama güllük gülistanlık yapmakta bizlerin elinde. Bunu da insanlara sataşarak değil güzelce konuşarak ve saygı göstererek yapabiliriz. Ben biraz hassasım sevgi konusunda bu yüzden para lafı yapan eşini sevmiyordur dedim. ki bence doğru, yani gereksiz harcama yapılıyorsa uyarılır veya konuşulabilir. ama eğer Hayat için veya sağlık için bir tehdit yoksa para da rahatlıkla harcanabilir ister alışveriş ister başka bir şey için, ama kavga etmek dolap karıştırmak bunlarda bana göre doğru değil. Umarım demek istediğim anlaşılmıştır. gereksiz para harcayan insanı bende hoş karşılamam. ama maddi durumumu tehlikeyi atmıyorsa ve eşim de böyle mutluysa ona karışmam.
- +1 yıl
Ben onu maddi anlamda söyledim benim ailem çocukken her istediğimi aldı gerçekten gerekli gereksiz çok şeye para harcadık çünkü vardı ama sonra iflas ettik ve benim küçük kardeşim var ailemin ona istediği şeyleri alamadığında ne kadar üzüldüklerini gördüm senelerce de beni mutlu etmek için bu kadar harcama yaptılar biriktirseydik böyle olmazdı diye kendimi suçladım ve ben küçük bir çocukken istediğim şeyler için kendimi bu denli suçladıysam bir de anne babayı düşün insanlar sadece para değerli olduğu için maddiyata önem vermezler sevdiklerini uzun vadede koruyabilmek için bugünden bir şeyleri kısabilirsin bunda yanlış bir şey yok sen sevdiğin için aç kalabilirsin ama tek açan kalan sen olmuyorsun işte sıkıntı orda babamın göz bebeğiydim ben bütün parasını kaybedip ortada kaldığında da en çok yine bizim için üzüldü ben de çocuklarım aynı şeyi yaşamasın diye uğraşacağım çünkü benzer bir durumda çocukların da aileleri için ne kadar üzüldüğünü biliyorum savunduğum şey soru sahibinin eşi değil aslında ben de öyle şeyler yapacağım için savunuyorum
- +1 yıl
@Ponkitonki Anlıyorum.
Biraz daha düşünerek al. Kendine sınır belirle. Mesela haftada 1 siparişi asla geçme. Alacağın beğendiğin şeyler varsa bile onları favorilerine ekle kalsın. Hiç bir şey kaçmıyor. Kaçırmazsın😌
20 Yorumla
+1 yılHey allahım. Çok şey geliyor dilimin ucuna da birşey demek istemiyorum. Allah akıl fikir versin. Millet ne derdinde sen ne derdindesin. İnsan eşine biraz acır ya. Yazık.
00 YorumlaŞu süreçte bir şey yapamayabilirsin ama belki ilerleyen zamanlarda, gerçekten böyle bir bağımlılığın olduğunu düşünüyorsan, bir psikoloğa görünebilirsin.
00 YorumlaKendin de çalışıyorsan elbette harca ama eşinin kazanıp getirdiğini yiyen bir kadınsan sana diyecek bir sözüm yok bir kadın kendi isteğiyle kendisini ancak bu kadar aşağılayabilir.
00 Yorumla
+1 yılYaptığının tek mantıklı yanı sıkılıyor olmak. Eminim daha farklı bir hobi bulup hem maddiyatı bozmadan hem de eşinle aran açılmadan sıkılma sorununu halledebilirsin.
00 Yorumla
+1 yılBen olsam kovarim seni korona var kardeşim o internet ten aldigin kutuların üstünde ya korona varsa? Ayrıca kriz var alisveris yapma millet acliktan ölüyor valla
00 Yorumla
+1 yılElinden tüm maddi imkânı almalı.. insan alış veriş yaparda phokunu çıkartmaz.. aile bütçesi ve buna saygısı olması lazım insanin
10 Yorumla
+1 yılYapma. Kartı eşine ver. Hakîm olmaya çalış. Iki parca don için adamı üzme. Hele ki şu dönemde evine bile gelemiyor adam biraz daha dikkat etmelisin.
10 YorumlaLüzümsüz para harcamak israftır. Müsriflikde günahtır. Para bedava kazanılmıyor. Alısverisi komple kesmelisin.
10 Yorumlaeşin saglık calısanı ve bu donemde gece gündüz calısıyor, sen de hunharca alısveris yapıyorsan pes dedirtirsin. Sadece evliliginize degil senin ruh saglıgına da olumsuz yansır.
10 Yorumla
+1 yılbende sağlık personeliyim umarım ilerde senn gibi bir eşim olmaz
20 Yorumla
+1 yılYapma! Israf ediyorsun yapma! Çocuklarının rızkını ziyan ediyorsun yapma! Kocanın kalbini kırıyorsun yapma...
20 YorumlaÇalışsan neyse zaten çalışmıyorsun birde adamın parasını israf ediyorsun valla yine iyi izin veriyor kızmakta sonuna kadar haklı
00 Yorumla
+1 yılBöyle bir hastalık vardı bir araştır istersen ve eğer kendi paranı kazanırsan kimse senin ne aldığına karisamaz.
00 Yorumla
+1 yılBağımlılık geliştirmişsin tamamen psikolojik. Çok fazla yemek yemekten, internet bağımlılığından ya da kumar bağımlılığından farksız.
00 Yorumla
+1 yılBir sey alma sitelrden kurtul alış veriş bağımlılığı bir sürü boş eşyaya ve boşa gidilen paraya neden olur kendine düzgün bir hobi bul.
00 YorumlaKendine limit koyabilirsin mesela bu ay 300 harcıyacam ya da bu ay en acil olan 10 alışverişi yapacam diye ve bunlarada uymaya çalış
00 YorumlaBence psikoloğa görünmelisin çünkü canın sıkıldıkça alışveriş senin için bir kaçamak olmuş bağımlılık haline gelmiş
00 Yorumla
+1 yılSende yapma, hem en aliyorsun bu kadar? Gercekten bazi insanlar bos yere cok para harciyor hemde kullanmadiiklari seyler icin ne gere var bunlara
00 Yorumla
+1 yılPara tarafından yönetilen değil de parayı yöneten tarafta olursan ekonomik olarak gerçek özgürlüğü yaşarsın.
00 Yorumla
+1 yılİşe girip çalış o parayı kazanırken bir taraflarından ter aksın:) sonra çözüme kavuşur olay eşin sana iş bulsun
00 YorumlaAlışveriş yapmaya sarmışsın belli ki. Onun yerine film izle, kitap oku, hobiler edin veya yeni şeyler öğren.
00 Yorumla
+1 yılYani durumunuz iyiyse yapman normal ama israf da yapma kullanmıcagın seyi alma hatta kendşni engelleyemiyosan uygulamalari sil ve bir süre bakma
00 Yorumla
+1 yılKendini tutmalisin. Bir seyi alacagin zaman aklina su soruyu getir. "Gercekten buna ihtiyscim var mi?"
00 Yorumla
+1 yılO derece alış veriş yapmayacaksın, ne yapayım ne demek.
Onun yerinde olsam 2 kez uyarır üçüncüde şutlarım.00 Yorumla
+1 yılKendine hakim olarak, kocan neler ile ugrasiyor bir yandan senin harcamalarinla mi ugrasicak. %100 hakli.
Ben olsam kredi karti vs iptal etmistim00 YorumlaKusura bakma madem böyle bir hastalık sendeki git tedavi ol o insanın parasına saygın yoksa insanligina saygın olsun
00 Yorumla
+1 yılBiraz kendini dizginlemeye çalış sanırım sen içindeki sıkıntıları ve boşluk hissini alışveriş yaparak kapatmaya calisyorsun
00 YorumlaAlışveriş & Hediyeler konusunda 999 cevap paylaştı. Acil tedavi şart. Yoksa asla iflah olmazsin. Ailende huzur kalmaz.
10 Yorumla
+1 yılBu tüketim çılgınlığına son vermeniz lazım. Yani bunu yaparak eşinizi üzdüğünüzde zaten aldıklarınızla bile mutlu olamazsınız
00 Yorumla@gnl_1998 knk inş bize de böyle bir koca düşer dilediğimiz gibi alışveriş yaparızzz.
19 Yorumla- +1 yıl
@gnl_1998
- +1 yıl
Hayirdir erkekler köle mi? Siz yiyin esiniz calissin oh ne guzel...
- +1 yıl
O zaman sana tavsiyem; hic evlenme. Boylelikle cilve yapmak zorunda kalmazsin.
- +1 yıl
@gnl_1998?
- +1 yıl
Sen bir erkege ne verebilirsin onu soyle bakalim. Ne verebilirsin?
+1 yılAlışveriş yapma sende o kadar, gerekenleri al. İhtiyaç duymadığın şeylere boşuna para harcama.
10 YorumlaOooo kimler gelmiş... Esimmin ruh ikizi de buradaymış 😁😁😁
15 Yorumla- +1 yıl
Güldüm dbxhjxjxjckxmd
- +1 yıl
Allah mutluluğunuzu eksik etmesin djjxkxmxjdk
- Devamını Gör (171)
Devamını Gör(216)
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
Ana Sayfa > Alışveriş & Hediyeler > Sorular > Çok alışveriş yaptığım için eşimle kavga ediyoruz, ne yapabilirim?
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler