Çeyrek olmuş 460 lira, her şey ateş pahası. Arkadaşım evlenecek ne takacağım diye kara kara düşünüyorum. Sizce ne takayım çok da yakınız lanet olsun ya ööööfff.en yakın arkadaşa düğünde ne takılır?
En yakın arkadaşınız evlense, bütçeniz ne takmaya yeter?
Neden illa birşey takmak gerekiyor. Yakın arkadaşın ise takmasan da yakın kalamaz mi? Bence gücünün yettiği bir şey yap yetmiyorsa bir şey yapma sonrasinda durumun el verirse telafi edersin. Sende düğününde bir şey bekleme. Herkes düğününde birşey beklemese kimse ne yakacağını düşünmez. Takı işi maddi durumu kötü olan evlilere yardım amacıyla olan bir olayken, şimdi hepkmizin maddi durumu hemen hemen aynı. Keza düğünlerde zamanında köylerde herkesin bir katkısının olduğu yardimlasarak ev bark sahibi olsun diye insanların elini taşın altına koyduğu bir olayken şimdi durum tersine dondu. İnsanlar gelenler yemek yesin, takı taksın, oynayalım diye binlerce lira para akıtıyor. Hemde kendi cebinden. Ben düğüne minimum para harcama taraftarıyım.
Bu tur pahali hediyelere karsiyim ben ya 🙄 Bütçe yetmesine yeterde ne gerek var. Ben de aynı şekilde kabul etmezdim bu tarz hediyeleri, insanları sıkıntıya sokmaya ne gerek var bir de kimin ne taktığını hatırlamazsan yandın 🤐 İhtiyaçları varsa olabilir, zor durumdalarsa ama mesela başka türlüsüne HAYIR. Bir de ondan al ona geri ver olayı yani... bu geleneği oldum olası anlamıyorum 🤔
0
0 Yorumla
Gizli Üye
(30-35)
+1 yıl
Benimde yakın arkadaşım var 200 tl taktım kendim de evlilik düşünmüyorum çünkü ve butcen ne kadarsa o kadar tak sanki kendisi sen evlenince çok bişey takacak emin ol ne yakın arkadaşlar gördüm 50 100 tl takıyolar benim param da olsa altın takamam valla biraz sıkıyım o konu da sonuçta herkes 100 tl taksi bir sürü parası olcak
Alışveriş & Hediyeler konusunda 670 cevap paylaştı.
Bu kadar karalar bağlayacak durum değil. Çeyrek seni zorluyorsa gram altın çıktı sanırım. Onu araştır fikrim yok. O da olmuyorsa, takabilecegin miktarın karşılığı döviz düşün...
Alışveriş & Hediyeler konusunda 999 cevap paylaştı.
En yakınsa bilezik takmaya çalışırım.. Ya da Cumhuriyet altını olur. Ama param az diye kimse de kendini kötü hissetmesin. Az veren candan verir demişler.
Çok yakınsa beklenti de büyük olur ben herkes fix 50 yi takıyorum geçiyorum 50 lira çok gören bunun için hesap soranlar olmuştu yoksa sen niye 50 takıyosun sanane m. kkk ;😂
En İyi Cevaplar