Bulaşık makinesi almak istiyor bir yakınım siz olsanız hangi marka tercih edersiniz? Bulaşık makinesi Bosch mu Arçelik mi olmalı?bulaşık makinasıArçelik mi Bosch mu hangisi?
Bulaşık makinesi çağımızın en büyük kurtarıcısı. Sadece bulaşık yıkama külfetinden kurtarmıyor. Bunun yanında doğamızı koruyor, geleceğimiz açısından çok faydalılar. Sizin de bildiğiniz üzere elde yıkamak, bulaşık makinesinde yıkamaya göre çok fazla su sarfiyatına yol açıyor. Beyaz eşya biraz şans işi diyebiliriz. İkisi de kaliteli markalar ve beyaz eşya konusunda sıkıntı yaşama riskinin az olduğu markalar. Ama bulaşık makinesi özelinde birbirlerine fark attıkları kısımları var.
Bosch
Bosch bulaşık makinesi
Birçok sanayide başarılı olan Almanlar, beyaz eşya konusunda da oldukça başarılı. Bosch markasında Alman kalitesi var. Fiyatları Arçelik'e göre daha pahalı ve bozulma gibi bir durumda parçaları Arçelik'e göre biraz daha pahalı. Ama kaliteli tabi ki, yani bozulma olasılığı çok düşük. Pahalı dediysek çok uçuk rakamlar değil bunu belirteyim. Örneğin; Bosch Serie 4 Solo bulaşık makinesi 2500 TL 2020 yılı itibariyle. ActiveWater özelliği sayesinde çok az su ve enerji tüketiyor. Glass Protection technology sayesinde camların uzun süre parlak kalmasını sağlıyor. Yük sensörüne sahip makinede 4 program bulunuyor ki bence yeterli.
Arçelik
Arçelik bulaşık makinesi
Koç Holding'e bağlı olan Arçelik markası da uzun senelerdir beyaz eşyada başarılı işler çıkarıyor. Fabrikaları Türkiye'de olduğu için parçaları uygun fiyatta. Uygun fiyatlı olmasının yanında yerli üretim olması tercih edilebilirliğini arttırıyor. Örneğin; Arçelik 6344 bulaşık makinesi 2225 TL 2020 itibariyle. 4 programlı modelde bardak koruma sistemi bulunuyor. Ayarlanabilir sepetleri sayesinde kolaylıkla bulaşıkları yerleştirebiliyorsun. Bu markanın da bulaşık makineleri az suyla iyi sonuçlar ortaya çıkarıyor.
Dayanıklılık Açısından Bosch mu Arçelik mi?
Ülkemizde beyaz eşya markaları aralarından en çok tercih edilen en iyi iki beyaz eşya markası biri Arçelik, diğeri ise Bosch oluyor. Hangisini satın almak daha mantıklı derseniz de tamir masrafları, kalite, görünüş ve dizaynı göz önüne alarak özellikle Bosch derim.
Arçelik kullanmakta olan yakınlarım sürekli 2 -3 kere arıza vermekte olan ürünlerin şikayetinden sıkça bahsediyor. Bosch kullanan kullanıcılar Arçeliğe nazaran daha az arıza vermesi ve Bosch'un daha güvenilir olduğunu sıkça belirtiyor.
Bosch firmasının genelde ilk amacı kalite sağlamak. Bozulan parçalardan her ne kadar Bosch için bahsedilse de onarım bakımından Bosch'un vermiş olduğu hizmet Arçelik markasına nazaran daha iyi diye düşünüyorum çünkü çevremde şahit olmuştum.
Fiyat Performans Açısından Bosch mu Arçelik mi?
Fiyat bakımından Bosch derim ama fiyat ve kalite olarak bakarsak Arçelik daha tercih edilebilir. Ben daha önce yıllardır Bosch kullanan birisiyim. Kendi görüşüme göre fiyat olarak Bosch daha pahalıyken, Arçelik tam fiyat performans diyebilirim.
Tasarım Açısından Bosch mu Arçelik mi?
Tasarım bakımından aslında birbirlerinin arasında çok fazla fark yok. Tasarım tarzları oldukça birbirine yakın ama ben genel olarak Arçelik tasarımlarını daha fazla beğenen biriyim. Tasarımlarında estetik fazlasıyla göze hitap ediyor diyebilirim.
Umarım Arçelik mi Bosch mu kararsızlığına son vermişimdir. :) Burada da Beko ve Bosch Kıyaslaması hakkında bir şeyler bulunuyor. Faydalı olacaktır.
hem daha kullanışlı hem daha sağlam hem daha hafif çok avantajlı yani dünyada her maddenin avantajının yanında dezavantajıda olur ama titanyumda dez avantaj yok =) aceleniz yoksa onları bekleyin çıktımı bılmıyorum çıkacak kesin bunu bılıyorum ama pıyasaya sürmüş olabilirler
arcelik ocak 300 lira bosch 345 ucurum yoksa bosch tercih ederim ya da imkanım varsa evlendiğimde bile kız ne ister bilmem ama bosch almak isterim vede serviside önemli sorun oldugunda bakmaları önemli
hani 45 lira çok büyük bir fark değil. şuan pahalı olarak görünen buzdolabı 3.250 tl denildi onda kararsız kaldılar fiyat olarak bide davlumbaz olarak kararsızlık pahalı gelenler onlar bocsh ta ama garantili olması lazım. servis dediğiniz gibi önemli bişi.
yuh şimdi onun özelliği ona göredir yoksa 1000 lirayada ocak var ama o sizin istediğiniz özelliğe bağlı öyle olanlar tabi cok pahalı ben vermem mesela okdar buzdolabı için uygun fiyatıda vardır bozch buzdolağlarının
erkeği masrafa sokmanın anlamı ne anlamadım kız dolabı alıp baska yerde kullanmıcak evlendiğimde sıkıntıyı yine beraber cekcekler bu kadarda lüxe kacılmazki erkeğin maddi durumuna bağlı yoksa bende isterim öyle bişey tabi
nasip bu işler şimdi ki kızlar diyip genelleme yapmak yanlış olur ama eskiden annelerimizin böyle imkanları yoktu ve teknoloji bu kadar gelişmemişti artık yeni nesiller herşeyi görüyor istiyor. bence allah dağına göre kar verir ve kulun üzerine kaldıramayacağı yük vermez sizede istediğiniz gibi birini nasip eder inşallah
Maalesef bu soruya verilen cevapları incelediğimde teknik olarak içi boş yorumlardan ibaret olduğunu görüyorum.
Buzdolabı, Smart TV , Kurutma Makinemiz Arçelik. Çamaşır Makinem, Bulaşık Makinem, ocak Bosch.
Sonuç: Evleneli 7 yıl oldu Arçelik marka ürünler daha tamirci yüzü görmedi. Bosch bulaşık makinem geçen sene tamirci gördü. Bosch ocağımızın en küçük gözü kendi kendine bozuldu çalışmıyor. Ama en acısı Bosch çamaşır makinesi. Bir makinede rezistans kireç tutar yanar, kilit bozulur. Ama Bosch makinesi durduk yere elektrikler gitme gelmeside olmadan Motor kartını bozdu. Bosch tan uzak durun, üstün Alman teknolojisi diyenler yüzeysel bilginiz var Alman malları eskisi gibi değil ve Bosch un planlı eskitme yapabileceğinden şüpheleniyorum. Mekanik olarak kullanılabilecek olan makineniz içindeki yazılım yüzünden size makinenin yarı parası arızası çıkarıyor. Bosch diyenler üzerindeki Bosch yazısı ve marka algısından dolayı Bosch dediklerini düşünüyorum.
Eşimde sizin gibi düşünüyordu ama artık evimden Bosch marka bir ürün içeri almayacağım.
bu aralar Samsung atakta.. hem fiyat hem kalite olarak bakmadan geçme.. ama bosch ve arçeliği zaten kıyaslama arçelik ne layn :D
1
6 Yorumla
Soran
+1 yıl
:) Arçelik eskiden çok iyi bir markaydı ama şimdi son 10 yıldır üretiminden çok memnuniyetsizlik var diye biliyorum ama işte isim yapmış ya kararsız kalanlar oluyor.
bosch pahalıdır ama kalitelidir arçelik orta dereceli yıllardır arçelik kullanırız sıkıntı çıkmadı sadece buzdolabında arıza oldu onuda yenisiyle değiştirdiler
2
1 Yorumla
Soran
+1 yıl
hmm bizimde buzdolabı ve bulaşık makinası arızalandı arçelikten ama dediğiniz gibi bosch
Teka, mekappa, Silverline önerimdir. Maddiyat umrunda değilse : Franke veya Dominox al başın ağrımasın. tedarikcimden. com albakalim. com evmanya. com gibi sitelerde de araştır bulma imkanın olur.
orta halli bir durum çok aşırıya kaçmadan iyi tercihler yapılacak.. samsung istenmiyor nedenide daha önce samsung kullanmışlar ve hiç memnun kalmamışlar..
En İyi Cevaplar