Teknolojiin gelişmesiyle insanlar ihtiyaçlarını internet vasıtasıyla da elde etmeye başladı. Bunda şüphesiz ki e-ticaretin rolü büyüktür. Yaşadığınız şehirde bir ürün çeşitlilik bakımından pek imkân tanımaz. Bu da insanları daha çok çeşitli ürünün satıldığı internet alışveriş sitelerine yönlendirir.
İnternetten neler satın alınabilir?

Elektronik ürünler; bilgisayar, telefon, fotoğraf makinesi, kulaklık, MP3 çalar, bilgisayar bileşenleri, tablet, ev ve dekorasyon; lamba, kitaplık, sandalye, masa, çatal-bıçak seti, giyim; hırka, pantolon, ceket, bakım ürünleri; diş macunu, diş fırçası, şampuan, makyaj malzemeleri, yiyecek ve içecekler; hamburger, pizza, ayran, çikolata, aksesuar; kol saati, kolye, yüzük gibi daha binlerce çeşit ürüne internet yoluyla erişebiliyorsunuz.
İnternetten alışveriş yapmak ne denli güvenli?

Binlerce çeşit ürünü internetten satın alabiliyoruz, bu güzel ama alışveriş için girdiğimiz kart bilgilerinin çalınma ihtimali yok mu? Evet, var. Öncelikle alışveriş yapacağınız sitenin SSL sertifikasına sahip olması gerekiyor. Hiçbir alışveriş sitesi, kredi kartı ve banka kartı şifresi istemez, bu durumu da göz önünde bulundurmanız gerektiğini unutmayın.
E-ticaret, mağaza ve tezgâh satıcılarının önüne geçebilir.

Türkiye, e-ticaret ile 1991 yılında tanıştı ve o dönemden bu yana sık sık tercih edildi. Zaman geçtikçe internet üzerinden yapılan işlemler de çeşitlilik kazandı. Bütün faturaları internetten yatırabiliyor, bankada yapabileceğiniz hemen hemen bütün işlemleri internet bankacılığı üzerinden de gerçekleştirebiliyorsunuz. Hâl böyle olunca e-ticaretin tercih edilmesi de bir hayli artış gösterdi.
Bu akıllara şu soruyu getiriyor; ''Bu durum, mağaza ve tezgâh satıcılarının önünü keser mi?''. Evet, kesme ihtimali var çünkü mağazalar ürünlerini en kolay e-ticaret vasıtasıyla satabiliyor. n11.com, gittigidiyor.com, hepsiburada.com, sahibinden.com gibi bir AVM niteliği taşıyan ve içerisinde yüzlerce mağaza olan bu siteler, alışverişin güvenliği için arabuluculuk bile yapıyor. Bu da şahısları, internet üzerinden alışveriş yapmaya zorluyor.
İnstagram üzerinden satış yapan mağazalar satış rekoru kırıyor.

İnstagram, sosyal medyada ücretsiz fotoğraf ve video paylaşılması amacıyla 2010 yılında kurulmuş ve 2017'de yapılan sayıma göre aylık 700 milyondan fazla aktif kullanıcıya sahip olması yönüyle en sık kullanılan sosyal medyalar arasına girmeyi başarmış bir sosyal ağdır. Çok sayıda insanın kullanması, bazı mağazaları İnstagram üzerinden satış yapmaya teşvik etmiş ve binlerce mağaza açılmıştır. Daha çok kıyafet ve ayakkabı üzerinden satış yapan İnstagram satıcıları, gerçekte mağaza içerisinden yapamadıkları satışları İnstagram üzerinden yapıyor ve bu durum satıcılara daha fazla kâr sağlıyor. En basitinden, bir köşebaşındaki mağazayı günlük ziyaret edenlerin sayısı 50 kadarsa İnstagram üzerinden bu sayı, takipçi sayısına kadar ulaşabiliyor. Mağazadaki bir ayakkabıyı, mağazanın içerisinde 10-20 kişi görebiliyorken, İnstagram üzerinden bu sayı on binlere kadar ulaşabiliyor. Bu da İnstagram satıcılarının daha fazla satış yapmasına olanak sağlıyor. Bu durum, gerçekte mağazanın internet üzerinden ürün satmak için bir ''depo'' olarak kullanıldığını bizlere gösteriyor. Artık caddelerdeki mağazalar, mağaza niteliği taşımaktan ziyade internet üzerindeki ürünleri saklamak için bir depo görevi görecek. Bu durum, kuşkusuz ilerleyen zamanlarda e-ticaretin mağaza ve tezgâh satıcılığını sollayabileceği anlamına geliyor.
En İyi Cevaplar