Evet kutlarım
Hayır günah
Yaşını ve cinsiyetini belirt, oyunu kullan:
Lütfen yaşını seç
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer 
Doğruyu söylemem gerekirse bu yılbaşı mevzusu her sene tartışılıyor işte yılbaşı kutlamak günah mı değil mi şöyle böyle tartışmalar oluyor Ben kendi fikrimi söylüyorum Evet yılbaşı kutlamak doğruyu söylemek gerekirse uygun bir şey değil niye uygun bir şey değil Ben size söyleyeyim aralık ayı Hristiyanların Noel bayramı aynı zamanda onların Noel bayramı olduğu için ne bileyim çam ağacı kesmek ne bileyim Noel Baba kostüm bunlar hep Hıristiyanlık gösterirlerdir ve şimdiki Hristiyanların yaşadığı Hristiyanlık inancı tam bir müşriklik inancıdır gerçek bir Hristiyanlık inancı da yoktur doğruyu söylemem gerekirse o yüzden ben anlamıyorum Evet yılbaşında birbirini tebrik etmek Yeni yıl sağlık mutluluk huzur getirsin demek bunda bir sakınca yok ama işte ne bileyim alkol kullan gece sabaha kadar iç taşkınlık ya zina yap cinsel ilişki yaşa ondan sonra git evine çam ağacı dik ondan sonra git bilmem Noel Baba kostümü giydir çocuklara ne gerek var niye böyle saçma şeyler yapıyorsunuz.
Müslümanların hicri yılbaşı var hiç kimsenin aklına geliyor mu Muharrem ayında aşure ayına da denk geliyor aynı zamanda peki biz kendi inancımızda olan hicri yılbaşı olduğu gün niye tatlılar yapıp dağıtmıyoruz müslümanlar birbirleriyle tebrikleşmiyor da elin hristiyanının yılbaşı geldiği zaman herkes bu tartışmayı yapıyor doğruyu söylemem gerekirse günah ha şöyle bir gerçeği söyleyeyim Evet kutlamak istemeyen varsa da kutlayan insanlara tutup da sen günah işliyorsun diye fitne yapmasına gerek yok herkes evinde normal otursun kutlamak istemeyen de o günü normal bir gün gibi kabul etsin ki öyledir zaten ekstra bir şey yapmaya gerek yok normal bir gündür yersen içersin akşam yemeğini yersin çayını içersin akşam da vurur kafana yatarsın her sene bu tartışmaların olması Bence saçmalık. Onun günah olduğunu herkes biliyor aynı zamanda yılbaşı denilen şeyin Hristiyanların Noel bayramı olduğunu da herkes biliyor ama İnsanların işine gelmediği için saçma sapan tartışma peşinde koşuyorlar doğrudan kaçmak daha kolaylarına geliyor
1-ne günahı? hadislerin hepsi çöp o yüzden kavme benzeyen muhabbeti de çöp ayrıca o zaman hepimiz zorla ateşperest yapılmışız demektir keza hıtan/sünnet penisin derisi kesme muhabbeti ateşperestlere aittir.
2- isa zaten yılbaşında da doğmamıştır muhtemelen çünkü doğum zamanıyla ilgili hurma ağaçları yetişti falan derler kışın ortasında ne hurma ağacı?
3- isa aleyhiselam bizim de peygamberimizdir en az muhammed aleyhiselam kadar, keza musa aleyhiselam da öyledir, yusuf, yahya, harun, zekeriya, yunus, davud ve aklınıza başka hangi peygamber geliyorsa da öyledir, doğum günü o zamansa bile kutlayan kutlar bu onları hristiyan yapmaz.
günahtır diyen az öte de oynasın.
@Musti423 birader daha 1 inci cümlemin başı bile hadisler çöp, daha bana neyin inkarcı muhabbetini yapıyosun, evet inkarcıyım, ben kuran müslümanıyım, kurandan başka hiç bir şeyi hemde hiç bir şeyi dinde delil kabul etmiyorum, bana kafir diyorsan haklısın çünkü ben sizin dininizin kafiriyim sizde benim kinin, hadise inanan kişilere ben müslüman demem, yahudilerin talmudu neyse sizin hadisleriniz o, hristiyanların rab edindikleri hahamlar kimlerse sizin alim dediklerinizde o.
kurandan başka dinine bir şey sokan benim için müslüman değildir bu mantıkla bende sana göre müslüman değilimdir zaten.
Kardeş, Kuran Müslümanı diye bir şey yoktur. İmanın şartları vardır, Peygambere iman etmediğinde Kuran seni tek başına kurtarmaz. Sen inkarcısın, kendine de Müslüman dememen gerekiyor. Çünkü ben öyle görmüyorum. Senin inandığın tarz bir din yoktur. Hele de Müslümanlık hiç değil. Neye inanıyorsun bilmiyorum ama Müslüman değilsin.
@Musti423 birincisi ben senin kardeşin değilim şu kardeşi bi bırak.
2. si, anlama zorluğu var herhalde sende bi daha deniycem, sana diyorum ki ben zaten sana göre müslüman olamam sende bana göre, beni senin ne diye gördüğünden banane? benim gözümde müslüman olan benim sen değilsin senin gözünde de ben.
3 ve bak en önemli yer burası dikkatli oku BEN PEYGAMBERİ REDDETMİYORUM BEN VE BENİM GİBİLER HADİS DEDİĞİN ÇÖPÜN PEYGAMBERDEN GELDİĞİNE İNANMIYORUZ ZATEN BAŞTA.
kendime de müslüman öyle bir derim ki şaşar kalırsın.
DEDİĞİM TARZDA BİR DİN DE SULAR SELLER GİBİ VAR davet de ederdim seni de kafir misin müşrik misin ona karar veremiyorum şu an kafir olsan hiç uğraşmam zaten keza kafirler iman etmez ama belki bi ihtimal müşriksindir hala umudun vardır.
soru: sağlam hadis ayetin hükmünü kaldırır mı?
ama acaba falan duymak istemiyorum evet ya da hayır, buna cevap vermeyeceksen ne olur başka bi şekilde de cevap verme bana çünkü onun adı da kafirlik olur cevap vermekten kaçınmak, gerçeği saklıyor olursun keza.
@Musti423 eveeet ben cevabımı aldım abisi.
sana sadece çok basit bir soru sordum, bi evet veya hayır sorusuydu, sadece sordum ki sağlam hadis ayetin hükmünü kaldırır mı diye
bi evet veya hayır bile diyemeyecek kadar kendi putundan habersizsen sevgili abicim burdan anladığım tek şey bir kafir olduğundur.
evet benimle muhabbet edecek biri değilsin, çünkü ben müslüman olarak kafirleri dost edinemem.
bu dünyayı iyi yaşaması gereken kişi de sensin, çünkü son saat geldiğinde ve hesabımızı vereceğimiz vakit geldiğinde Allah sana uyarıldığın halde neden benim kelamımın üzerine kelam aradın diye sorduğunda neden ısrarla müşrikler gibi atalarından öğrendiğine uydun diye sorduğunda bana yaptığının aksine cevap vermekten kaçamayacaksın, sen ben peygamberimize uydum dediğinde de Allah sana O HÜKMÜNE KİMSEYİ ORTAK KOŞMAZ ayetini cehennem de ki yatak odana poster diye astırıyor olacak zebanilere.
bu benim de son cevabım, seni engelliyorum yazacağın hiç bir şeyi görmeyeceğim boşuna yazma yani.
Yılbaşının artık bir yıldan diğer yıla geçme tatil olduğunu insanlar öğrenmesi gerek. Ve öğün özel birgün isteyen yatar uyur. İsteyen eğlenir. Ben viskimi alır eglenirim
Evet en sevdiğim birgün. O yılbaşı ağaçları ışıl ışıl caddeler rengarenk sokaklar. Keyifle yapılan yemekler. Bana hep çocukluğumu hatırlatır. 🤗🤗🤗
Cevap
26Cevap
Yılbaşı kutlamıyorum gadası
Yanlışlıkla hayır a tıkladım günah munah değil yahu ben yeni bir yılın gelişini kutlayacagim Hristiyan İsa nin doğumunu kutlasin banane zaten onlar önceden kutluyorlar diye biliyorum
Günah diyenlerin %95 gibi bir kısmı daha kuranı bile hayatı boyunca açmamıştır. Ben kutlayacğım da pek kutlama sayılmaz, yüksek bi' tepeye çıkıp içeceğim.
Bu sene kutlarım. eskiden umursamazdım, sırf günah diye kutlicam şimdi. bi de, biraz iyi bi yıldı 2025
Kız arkadaşımlara parti yapıcaz yılbaşı gecesi hemde içip eğlenicez
Bir senenin sona ermesi ve başka bir senenin başlamasıyla dinin ne alakası var
evet, biz yılbaşında abur cubur alıp öyle kutlarız.
Hayır yeni yıla nasıl girersen öyle geçer yalanıyla kendimi kandıramam
Aman ya cok boş iş. Evde oturur keyfine bakarım. Kutlayanda kutlasın
Çalışmıyor olursam fossur fossur uyurum ben o saatte
Evet bazı yıl kutluyorum bazen kutlamıyorum.
Evet kutlarım.
Hayır kutlamayacağım
Ülke değiştirirsem kutlarım
musluman oldugum icin yılbaşını kutlamam dogru olmaz ama yeni yıl olarak kutlarım hediyelesirim kutlayana da kutlamayana da lafım yok😛
Evet kutlarım ama bunu söylenmicek kişiler olabilir. Aşırı tepki verenler çıkabilir onlara bişey söylememek mantıklı olur
28 Aralıkta kardeşimi kaybettim o nedenle kutlamam.
Yıldız'ın etrafında 1 tur attığımız için niye kutluyoz
Kesinlikle hayır, zaman aynı zaman. Yok öyle yeni yıl falan aptalca bence
İçmek için fırsat. :D Kutlayacağım.
Niye 1 sene daha gtumuze girdi diye kutlayim ki
🤣🤣🤣
@Prekursor2 dogru degil mi ama
Haklısın bebeğim
@Prekursor2 saol
Bu sene çok güzel kutlayacam
Eğlenceye bakarım ya
Hayır
Hayır kutlamayacam