Çoğu insan yadırgıyor Noel bizim bayramımız değil haklılık payları var ama ben yeni bir yılı en güzel haliyle şıkır şıkır kutlamayı sevenlerdenim çok şükür bu müslümanlığımfan bir şey eksiltmiyor bence ramazanda oruç tutmak sahura kalmak nasıl keyif verici ise yeni yıla şıkır şıkır bir şekilde girmeyi de bir o kadar seviyorum saygı duyulmalı🙏👍🏻
Bu konuda fikrim sabit, ‘noel’ ağacı kurmuyoruz Almanya’da yaşıyorum, bu yaşıma kadar ne bizim evde ne de akrabalarımın evinde Noel ağacı süslenmedi. Ha, kuran kursun bana ne ama bizim geleneğimiz, bizim kültürümüzmüş, biz Müslümanların adetiymiş gibi lanse edilemez. Yok ‘kurdunuz mu kuracak mısınız’. Bütün Türkler Müslüman diye bir kaide de yok, elbette başka dinlere mensup olanlar da var. Yahudi/hristiyan adetidir, ilerde benim evime de giremez. Benim bayramlarım belli, kutladığım dini günler belli. Müslümanlarla herhangi dini bir olayı kutlayan başka dine mensup insanlar görmedim.
Ben çok seviyorum ağacı kurup süslemeyi. Küçüklükten beri içimde ki o çocuk yaşıyor. Görsel açıdan insanı pozitif olarak etkiliyor. Psikolojik olarakta gülümsetiyor.