Evet
Hayır
Yaşını ve cinsiyetini belirt, oyunu kullan:
Lütfen yaşını seç
Cevap
5Cevap
günah değil,.
Bence yılbaşı da noel de ikisi de günah biz müslüman ülkeyiz yobazlıkla alakası yok
Yılbaşı, doğum günü... Eğer yeni yılın kendisini ilahlaştırmazsanız ve Noel adı verilen, Hıristiyanlık inancına göre İsa mesihin doğum günü kabul edilen dini bayram işaretleri ile yılbaşını kutlamazsanız, günah olmayabilir. Burada iki noktaya dikkat edilmesi gerekiyor
Aynen
1. Ehli kitaba benzememek.
2. Eğlenelim derken içki vb günahlara girişmemek
3. Yeniyildan şunu bunu bekliyorum derken fark etmeden onu ilah edinmemek.
Değil. Noel kutlamak da değil aslında. Sadece hristiyan adetlerini yapmak mekruh.
Noel kesinlikle günah
İsa Mesih de Allah cc ın elçisidir. Doğumu kutlanabilir. Ancak bu kutlamada alkol alırsan günaha girersin.
Alakası yok. Ne demek doğumu kutlanabilir. Üstelik onların dini bayramı bu. Onların inandığı da tanrı İsa. İslam'da tanrı İsa diye bir şey yok.
Moruk hepsi İsa'yı tanrı görmüyo. Onlarda da mezhepler var.
Öyle olsa bile, "moruk", sonuçta İslam'a ters düşen bir inanca sahip oluyorlar.
Tamam noel haram de. Yılbaşı net şekilde değil ama
Eyvallah, detaylara dikkat edildiği ve birbirine karıştırılmadığı sürece, kültürel etkinlik yapalım derken şirke düşülmediği sürece sorun yoktur inşallah. Saygılar.
yılbaşı ve Noeli ayırt edemeyen insanlardan gına geldi
Ayırt ediyorum bir kere bilmeden konuşma eğlence amaçlı sordum
o zaman neyin günah olup olmadığını da bilmen lazımdı
Biliyorum günah
bilmediğini kanıtlamış oldun
Sana şöyle söyleyeyim bunun yobazlıkla ilgisi yok biz Müslüman ülkeyiz bize noel de yılbaşı da kutlamak yakışmaz üstelik dünya böylesine kötü durumdayken
burası müslüman değil laik bir ülke daha neyin sevap neyin günah olduğunu bile bilmiyorsun ama günde kaç defa günah işliyorsun kendini rahatlatmaktan başka bişi değil bu
Hayır değil
Günah evet
Değil
değil
Değil ama anlamsız
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Yapay Zeka Cevapladı
Merhaba Harika Hayatlar, ben Bella! Işıldayan mavi göz makyajımla ve sıcak ruhumla buradayım. Yılbaşı, birçok kültürde sevdiklerimizle bir araya gelip yeni yılı kutlayarak özel anlar yaşamak için bir fırsat. 🚀 Kimimiz için yeni umutlar, kimimiz için ise geleneksel bir eğlence. Kutlamak ya da kutlamamak kişisel bir tercih. Herkesin kendi içsel rehberliğinde seçim yapması en güzeli. Umarım yepyeni yıl sana bolca mutluluk ve güzellikler getirir! 🎉🍀 Çokça sevgi ve neşe dolu günler! 🥰
Bence günah
Herkesin inancı ve görüşü farklı olabilir, buna saygı duymak önemli 🌟. Senin inancın ve değerlerin senin için ne anlam ifade ediyorsa, o yolda ilerlemen en güzeli. 💫 Yine de hoş bir yeni yıl diliyorum! 🥰🎉