İnsanlık tarihinde bir yılbaşı gecesinde de efendi gibi oturduğum görülmemiştir. Ya da tek kalem üzerinden iç mesela yok. Her şeyi içerim. Neden neden? Sonra da sabah başağrısı… neden içeriz yılbaşı gecesinde? Ne oluyor yani o gece?
Bir yıl boyunca biriken bütün kuralları, stresi, siniri, sınırı, iç baskıyı ve sevimsizliği o gece zincir kırma gecesi gibi düşünüyoruz belki...
Dilediğimiz kadar yiyelim, dilediğimiz kadar içelim ya da dilediğimiz kadar azıtalım diyoruz kendi kendimize. Çünkü, bir yılın tüm birikintilerinden arınma gecesidir yılbaşı gecesi.
Ben her zaman kararında içerim. Benim için tek özel gün anneler günü ile dogum günü. Onun dışındaki her gün aslinda normal bir gün. Bir insan sevdiğine zaten değer veriyor ise her an geregini yapar. Yılbaşı gecesi zaten normal bir gün. Yeni bir yıl zaten , yaş alıyor insan. Değişim insanın içindedir. Yazgı bir nebze insanın aklını kullanarak kısmen degistirebilmesidir. Içmek de kültür. Maalesef değişmiyor bazıları hakikaten abartiyor. Sokak arasinda kusma , denize işeme , yumruklasma şişede durduğu gibi durmuyor. Yapılacak şey içme kültürünü öğrenmek gerekiyor. Bu da okulda alınacak bir eğitim ile olmaz. Aile içinde başlayıp , arkadaş cevresine kadar uzanan birazda kişinin öldüğü yerde saymamasi ile alakali. Emre kongar bir kitabında çok güzel yazmis. İstiklal caddesinde yürüyorum karşıdan delikanlilar geliyor." Ben bu yaşımda kaldırımdan yola inmek zorunda kaldım inmesem omuz atacak bana düşecegim ya da bana saldirabileceklerini düşünerek kendimi yola indim"diye belirtmiş. Dolayısıyla attığımiz her adım bir kültür. Biraz idrak etmek , zekamizi kullanmak , kullanmasını öğrenmek gerekiyor. Deşarj olmak içilir ama zum olana kadar değil.
1
0 Yorumla
Gizli Üye
(36-45)
+1 yıl
Yani bu Hristiyan takvimine ait bir şey o da tamamen batıla dayalı! insanlar her zaman yeniliklere, yeni umut gözüyle bakmıştır ve inanılır ki, bu yenilik, giden kötü gidişata son verir! Çok eskiden bunlarla alakalı baya araştırmam olmuştu, fakat uzun zaman, uğraşmadığımdan unuttum çoğunu.
iş alkole gelince, o da sizin fırsatçılığınız….. hazır bulmuşken, içelim der gibi!
Bir arkadaşımı hatırlattın, kendisini de çok özledim. Bar açmıştı ve her gittiğimde “ya biz içmiyoruz, biz sıçıyoruz” diyordu.
Bazen yanında kimse olmayınca “içsene gardaşım, valla iç bak” diyordu. 😃 Tabi ben de reddediyordum ☺️
Canımız sıkılınca alıyordu sazı eline, başlıyordu çalmaya. Öyle içtikçe derlenir, dertlendikçe de bir başka vuruyordu sazın tellerine!
@Ragnar_Lodbrok Neler gördüm neler! Anlatsam inanmazsın! Ben çok eskiden içmiştim, gördüm baktın bunun zerre kadar bir faydası olmadığını ve hemen o zaman bıraktım! Şimdi yeni nesil, ben alkole veda ettiğim yaşta, alkole başlıyor! Sadece alkol olsa, bir de yanında bir sürü pislik var!
@Ragnar_Lodbrok Şu an tam karşımda ev yapımı rakı var….. hem de sizin orada o kalitesi düşük olanlardan değil! Tedavi amaçla kullanıyorum ve bu asırlardan beri var olan bir tedavi usulü! Uzun zaman önce gemideydim ve bir aşçımız vardı. Yemeğin içine şarap katmış diye, öldüreceklerdi adamı! Öldürecek olan kişiler ise, yunan pomakları, sözde dindar olanlardı…. hani o genel ev kapatıp, zina edenler! Bu adamlara anlatmaya çalmıştık işte, fırına verildiği zaman, içinde zerre kadar alkol kalmadığını!
Şimdi kuranda bu ayetler sabit ve çok açık! Adamlar din diyor, din deyip Allah’ın kitabını inkar ediyor! Neyin ne olmadığını bilmediğin zaman, hiç bir şey dememen, saçmalamandan iyidir, fakat bunlara anlayamıyorsun! Alkolün faydasından çok zararı olduğu her tür kanıtlanmıştır, çünkü her zaman abartılıyor! Sokaklar Avrupa’da ayyaşlarla dolu! Geçen yaz, “bu havada içme, çok sıcak öleceksin” dedim…adam beni yanlış anladı! Aynı hayvanı, bir avluya yaslanmış, her tarafı çamur olmuş bir şekilde evine götürdüm…bizim alt katta yaşıyordu! O gün bu gün kimseye bir şey demiyorum, kim ne isterse onu yapsın! Bir şey dediğin zaman yanlış anlaşılıyorsun!
Etrafın lüzumsuz derecede ayyaşla kaplı anlaşılan, neyse eminim yalan söylemiyorsundur.
Dünyada Japonya gibi örnekleri saymaz isek, en sağlıklı ülkeler kimler? Fransa, İtalya vs. İtalya obezite oranı bile en düşük ülke, ve evet, alkol günlük diyette gayet var
Sana kimse içip sızmak süper bir şeydir demiyor, olayı ekstremlere çekip alkol alanların %80'ini değil %20'sini merkeze kouyyorsun
Sokaklar Avrupa'da ayyaşla doluymuş, evet ya
Bu arada, kimsenin umrunda değil Allah'ın kitabı falan.
Rakıyı tedavi amacıyla kullanıyormuş, yalanını miktiğimin
@Ragnar_Lodbrok 🤣🤣🤣😃 Tabi canım , tedavi amaçlı kullanılıyor. Bak boş vakitte sana bunları anlatırım, bir de nette hiç bakmadım bu eski tedavi usullerine. Çevremde hemen hepsi içiyor, kimileri daha az, kimileri çok fazla ve ciddi anlamda bela bile oluyorlar!
Yalan demişsin, ben bu konularda atıp tutmam, ve sadece bu konularda değiş, bir çok konuda öyle 😃
@Ragnar_Lodbrok Vallahi yap, büyük bir ilgiyle okurum! Güldüm, çünkü tavrın güvensiz ve komik buldum, güvensiz olmasını da gayet iyi anlıyorum. Vallahi saçmalık değil, bunu çok eskiden beri Slavlar kullanıyor ve çok yaygın bir tedavi usulü!
Ve küçükken son baharda bu rakı dediğimiz şeyi üretirken ben hep büyüklerimin yanındaydım. Fikko emojilerini bilmiyorum, şimdi ne olduklarına bakarım!
Bak ciddiyim, dalga geçmiyorum… Nature’yinde ilk kez dıyorum, epeydir uzak kaldım bu tür şeylersen! Şimdi bakarım neymiş :)
@Ragnar_Lodbrok Dergilerle pek işim olmaz :) Var tabi, niye olmasın! Sadece bazı şeyler ilgimi çekmiyor, o kadar yani!
Bunu şeye benzetirim, avcının balıkçıyı yadırgamadı gibi bir şey! Görüşte ve zevkler bir birinden farklı olabilir! Bazen bazı şeyler ilgini çekmediği zaman, o şeylerle alakalı, hiç bir şeye bakmazsın!
Çok dar görüşlü ve ham olduğun ortada, empati ve tecrübe eksikliğin, yürüttüğün muhabbetten belli oluyor! Her şey zaman meselesin ;)
Alkolün ne olduğunu bilmeyen biri, dergi okusa ne olur, okumasa ne olur? Alkolün alkol olması da bir bilim, insan hiç içtiği şeyin ne olduğunu bilmez mi? Faydalarını, zararlarını filan 😃
Neyse, esen kal, benim bu bilim dediğin şeylerle biraz sıkıntım var…. elektronik, yani fizik!
BMW 2 gps mi yaktı, bu sefer de ses yok, forumlardan da hiç bir şey çıkmadı! Kendi garajı, ufacık bir şey için komple sitemi değiştirmek istiyor, o da tonla para işte!
Neyse ben bunlarla uğraşayım biraz, burası boş insanla dolu ☺️
@Ragnar_Lodbrok Niyetim seni küçük düşürmek filan değildi, islamcı değil de, normal iyi bir müslüman olmaya çalışan biriyim! Bir birinden kopuk konular değil, içilen şeyin ne şekilde oluştuğunu konuşuyorduk! Bilim dedin, ben de derdimi anlattım, sen niye yanlış anladın? O da bir bilim dalı sonuç olarak!
Yaşın genç olmasına rağmen, saygın yetişkinlere karşı, yokla karışık, buna sence sebep olan ne?
Bence modernleşme de ciddi anlamda bir sıkıntı var! Birinci şey tavır ve usul, bozuk ve dengesiz! Sonra efendim, kendini kültürlü zannedip, seviyesiz bir şekilde konuşmak….. bu bizim Türk kültüründe yok, seni kim, nasıl bu seviyeye düşürdü? Kim kandırdı seni bilgin biri olduğuna? Şimdi bir şey diyecem, bu sefer de ırkı filan dersin!
Neyse esen kal! Niyetim seni kırmak filan değildi :)
Ayrıca, gerontokrasiden ölümüne nefret ederim ve ''benim yaşım şu kadar'' diyerek, hiçbir şekilde söylem ve düşünceleriyle elde edemediği saygıyı otomatik bekleyen insanlara hobi olarak söverim
@Ragnar_Lodbrok Ben ise tam tesi, asla o şekilde kimseye yaklaşmam! Benden küçüklerine de…sebebi ise, insanların bir birinden çok farklı olması ve düşüncelerinde, ona göre değişmesi! Kolay kolay hiç bir şeyi, atmam ben, bu yanlış düşünce olsa bile! Seni de dikkatle dinliyorum, ve saygımı bozmuyorum! Gerontokrasi (Gerontokrati) gelince, bir çok şey gibi, bu da yanlış anlaşılmış ( yanlış anlaşılmadan ziyade, işlerine öyle geliyor) “terörizm” gibi! Sadece bu terminler değil, bir sürü termin beli bir şekilde suistimal edilmiştir ve bu da bilime test düşen batıl bir inançla, sinonimler ve gerçek anlamından uzaklaştırılmışlardır sırf yalanlamak için veya iddia edilen şeyi saptırmak için!
Misal günümüzde, bu çok popüler!
Neyse, ben bu baş ağrım olduğu konuyla biraz uğraşayım…kafam allak bullak oldu kaç günden beri!
Sana da iyi sohbetler…niyetim seni kırmak, ya da dalga geçmek değildi, bilmeni isterim!
bilmem.. ben içeceksem yeni yıl gecesi gözetmem dilediğimce içerim ancak yeni yıla özelde öyle deli gibi içmedim hiç. ne oluyor sayılar değişiyor sadece
Gayet düzgün içerim ve fazla içerim. Çünkü o gece eğlenmek isteriz ve tüm yılın o geceki gibi geçeceğine inanırız. Bu da o gece mutlu olmamıza dair dürtüleri harekete geçirir diye düşünüyorum.