Selam arkadaşlar, yılbaşı kaktüsü yani yılbaşı çiçeği alacağım. Bakımının nasıl yapılacağını öğrendim ama nasıl çoğaltılacağını bilmiyorum. Yılbaşı çiçeğini çoğaltmak için ne yapmalıyım? Yılbaşı kaktüsü nasıl çoğaltılır? yılbaşı çiçeği kaktüsü
Merhabalarrr, yılbaşına çok az kalmışken çiçek almayı ve bakmayı sevenler için Yılbaşı Çiçeği, yılbaşı kaktüsü için ne yapılması gerektiğini anlatmak istiyorumm.🌸🎄
Yılbaşı Çiçeği Nasıl Çoğaltılır?
Kırmızı meyveleri ile kokina çiçeği, tam da yılbaşına uygun rengiyle evlerimize renk katacaktır. Oda sıcaklığında mükemmel kırmızılıktaki rengini koruyabilir.
Kokina Çiçeği
Öncelikle çiçeği öldürmemeye dikkat etmeliyiz. Çok yoğun yaz güneşi almamalıdır ve kışın çok soğuk alanlara bırakılmamalıdır. Havadar bir ortamda olmalı. Çok yıllık bir bitki olduğu için ekilebileceği ortam sınırı yoktur.
Tohumlama, çelikleme ve boğumlu yapraklarını direkt olarak toprağa dikilerek köklenmeye bırakma yöntemiyle çoğaltabilirsiniz. Haftada 1-2 defa aşırı olmayacak şekilde sulayabilirsiniz.
Yılbaşı Çiçeği Nasıl Köklenir?
Yılbaşı çiçeği suda köklendirme sırasında bitkiden 2-3 boğum olacak şekilde yaprak koparılıp bir bardak içine konur ve üzerine bir boğumu geçecek kadar su eklenir. Bu yapraklar çok soğuk olmayan bir ortamda yaklaşık 3 hafta içinde köklenebilir.
Yılbaşı dikeni çiçeği
Yılbaşı Çiçeği Tohumu Nasıl Ekilir?
Kokina çiçeğini oluşturan Tavşanmemesi ve Silcan bitkileri, bahçede yetiştirilebilir. Bu bitkiler saatlerce güneş altında kalmayı sevmediğinden az güneşli yerleri seçerek işe başlayabilirsiniz. Yapmanız gereken ekiminden önce tohumu ılık suda bir süre bekleterek ekildikten sonra çimlenme hızını arttırarak yumuşamasını sağlamaktır. Tohum koyulur ve 2 cm kalınlıkta toprak ile üzeri kapatılır. Oluşan fideler sağlıklı büyümesi için gübrelenmelidir.
Yılbaşı Çiçeği Nasıl Budanır?
Yılbaşı çiçeği budama için çiçekleri döküldükten sonra işlem yapmalısınız. Çok fazla dallanan ve budaklanan bölgelerde steril bir makas yardımıyla budama yapabilirsiniz.
Günaydın. Normalde bir şey yetiştirmeyi sevmem ama yılbaşını çiçeğini çoğaltmayı çok seviyorum. Eğer bu ilk kez oluyorsa, ayrı bir heyecanı oluyor. Bir çiçeği büyütmenin aslında ne güzel bir şey olduğunu anlıyorsunuz. Onun çoğaldığını gördüğünüz zaman mutluluk sahibi oluyorsunuz. :) Şimdi nasıl çoğaltacağımızı söyleyeyim.
Yılbaşı kaktüsü
yılbaşı kaktüsü nasıl çoğaltılır
Eğer kış için büyütmek istiyorsak, bunun zamanı en iyi Mayıs - Haziran ayları arasındadır. Yılbaşı çiçeği için, kokina bitkisinden 2-3 adet boğumlu parçalar satın alın. Bu parçaları yaklaşık 10 saat kadar açıkta bekletin. Ardından toprak karışımına dikmeniz gerekiyor. Direk güneş almayan bir yerde muhafaza edin ama aydınlık olmasına da dikkat edin. Çok fazla pörsüme olmadığı sürece normalden biraz daha fazla sulayın. Köklenme tamamlana kadar ilk haftalar kapalı şeffaf kaplarda ya da naylonla kapatarak muhafaza edin. :)
Yılbaşı çiçeği için bakım soruna da yazdığımı hatırlıyorum. :D Eğer bakımının nasıl yapılacağını merak eden varsa da, Yılbaşı çiçeği kokina bakımı nasıl yapılır? buradan bakabilirler. :)