Yılbaşından önce satılan, tatlı mı tatlı kokina çiçeğine bayılıyorum. Bu sene de alacağım ama yılbaşı çiçeği kokina bakımı nasıl yapılır bilmiyorum. Bakımını nasıl yapabilirim?yılbaşı çiçeği kokina
Tatlı mı tatlı dedin ya, gerçekten öyleler. Sonunda yılbaşı zamanı geldi de, kavuştuk. Kendisine ben ayrı hastayım, kedilerim de ayrı bir hasta. Başından ayrılmazlar, sürekli koklarlar. Onlar bile kokusuna bayılıyor. Kokina, kışın evlerimizi renklendiriyor. :)
Yılbaşı çiçeği kokina bakımı
yılbaşı çiçeği kokina
Aslında bakımı kolay bir çiçektir. Sadece belli başlı püf noktalara dikkat etmemiz gerekiyor. Kokina çiçeğini sıcak ortamlardan kesinlikle uzak tutmalıyız. İlk dikkat etmemiz gereken konu bu olacaktır. Ilıman bir ortamda tutmalıyız. Kokina, sıcak veya soğuk havaları sevmez. Tam olarak ılıman olmalı. Bunun yanı sıra en önemli konu da, düzenli olarak bitkimizi sulamalıyız. Kök kısmından sulamak yeterli olur. En kötü haftada 2 kere sulamak, canlılığını korumasına yardımcı olur.
Bu çiçeği ben de çok severim sans ve bereket getirmesiyle bilinir. Bakımı ise ; Kokina Çiçeği Bakımı
Kokina çiçeği bulunduğu evde ne kadar uzun süre kalırsa, o eve o kadar bereket ve şans gelecektir. Canlı bir bitki olduğu için de zaman zaman bakıma ihtiyacı olacaktır. Peki “kokina çiçeği su sever mi?” ve bakımı nasıldır diye merak ediyorsanız, birkaç noktaya dikkat etmelisiniz. Bu çiçek ne çok sıcağı sever ne de çok serin ortamı. Uzun süre yaşaması için ılıman bir havaya gerek duyar. Su ihtiyacını gidermek için ise kök kısmından su verebilirsiniz. Haftada iki defa sulama ile canlılığını koruyacaktır. Fazla suyu sevmediğinden, çok su aldığında kısa zamanda çürüyebilir.
Kokina çiçeği bulunduğu evde ne kadar uzun süre kalırsa, o eve o kadar bereket ve şans gelecektir. Canlı bir bitki olduğu için de zaman zaman bakıma ihtiyacı olacaktır. Peki “kokina çiçeği su sever mi?” ve bakımı nasıldır diye merak ediyorsanız, birkaç noktaya dikkat etmelisiniz. Bu çiçek ne çok sıcağı sever ne de çok serin ortamı. Uzun süre yaşaması için ılıman bir havaya gerek duyar. Su ihtiyacını gidermek için ise kök kısmından su verebilirsiniz. Haftada iki defa sulama ile canlılığını koruyacaktır. Fazla suyu sevmediğinden, çok su aldığında kısa zamanda çürüyebilir.
En İyi Cevaplar