Xengel nasıl yapılır?

Evet arkadaşlar bir Azerbaycanlı olarak gururla benim de sevdiğim bir yemeği sizlerle paylaşmak istiyorum. Hazırsanız başlayalım..
MALZEMELER:
2 buçuk su bardağı un (yoğurmak ve açmak için undan istifade edilir)
yarım çay kaşığı tuz
1 yumurta
1 fincan su
ÜZERİ İÇİN:
Yarım su bardağı yağ (et yağlıysa daha az yağsızsa daha çok kullanılabilir)
500 gram kıyma
1 orta boy soğan (ince doğranmış)
tuz
karabiber
HAMURUN HAZIRLANIŞI:
Büyük bir kaba un ve tuz dökülüp karıştırılır. Unun ortasına yuva açılır ve yumurta kırılır. Az az su dökülerek hamur yoğurulur. Hamur ne çok sert ne çok yumuşak olmamalıdır. Daha sonra dinlenmeye bırakılır. Dinlenen hamuru un serdiğimiz tezgahta ince şekilde açıyoruz. Daha sonra önce yukarıdan aşağıya daha sonra çapraz keserek baklava deseni veriyoruz. Hamurları dikkatlice ayırıyoruz biraz kurumalarını bekliyoruz.
ETİN HAZIRLANMASI:
Tavaya yağ döküyoruz yağ biraz ısınınca kıymayı ekleyip kavuruyoruz. Kıyma 10-15 dakika kavrularak suyunu çekmesi sağlanır doğradığımız soğanları tuzu ve kara biberi ekleyerek üst harcı tamamlıyoruz.
XENGELİN PİŞİRİLMESİ:
Tavaya su konur ve iyice kaynatılarak içine tuz konur. Daha sonra xengel hamurlarını atarak pişmeye bırakıyoruz.(5 dakika ile 7 dakikda inceliğine göre pişme süreci değişebilir. Xengel hamurlarını hepsini bir atmayın yapışabilir). Köşede sarımsak ezilerek sarımsaklı yoğurt yapılır. Xengeller sırayla tabağa yerleştirilir. Üstüne sarımsaklı yoğurt ve en üste kıymalı harç konur.(Yoğurdun içine qurud da konabilir.) Tabak hazırlandıktan sonra köşede 1 adet soğan uzun uzun jülyen doğranır ve iyice yağda kızartılır xengelin üstüne dökülür.
Şimdiden afiyet olsun pişirenler ya da bilenler yorumlarınızı bekliyorum..
Xengel nasıl yapılır?