Ben anlam veremiyorum gerçekten, zaten oturuyoruz gereğinden fazla ücretler ödüyoruz bir de kuver ücreti ekliyorlar. Ayrıca hiçbir mekan menüsünde kuver ücretinden bahsetmez, saçmalık değil mi? Restoranlara göre kuver ücreti: kuver ücretiyle servis masraflarını karşılamak, düşük profilli müşterileri kuver ücretiyle korkutarak mekana gelmesini engelleme, müşterilerin daha fazla yemek yemesini sağlamak. Yediğiniz, içtiğiniz mekanlarda kuver ücreti olayına nasıl bakıyorsunuz?
Yediğiniz, içtiğiniz mekanlarda kuver ücreti olayına nasıl bakıyorsunuz?
Kendilerince haklılar, belli kalemin uzerindeki mekankar musteri profilini ve hizmet ettiği portföyü korumak zorunda. kapıdan giren adamı kovamaz ancak bu şekilde uzak tutabilir. Bir kez girmek zorunda kaldım öyle bir yere ondada ödemedim garsonun tavrı hoş olmadığı icin yedim içtim aldığım hizmeti ödedim çıktık kimsede zorla alamadı.
Benzer olayıda business sınıfı giyik magazalari kendinizide parcalasaniz sizinle ilgilenmeyip ay çok meşgulüz tribi keserek yapar. Sınıf ayrımı her daim var. Kabullenmeye bakın.
Fotoğraf bana ait değil canım benim. Ayrıca o güzel düşüncelerine cevap vermek istiyorum merak ediyorum gerçekten. Çalışarak para kazanıyorsun, hadi ücretler pahalı gittiğin mekanda ama yediğini, içtiğini ödüyorsun. Hesap geliyor, hiçbir şekilde bahsedilmeyen servis ücreti/kuver ücreti ödüyorsun, ne düşünürsün?
haksız yere alınan her kuruşa karşı çıkmak lazım. bunun olayı cimrilik filan değil enayi yerine koyulup koyulmamak. Porche'la gitsem diğerlerinden fazla geçirseler hesaba kuruşun hesabını yaparım. Yok normalse bahşiş veririm üste.
Rağbet gören mekanlarda oluyor. Bence mantıklı bir olay. Kuver ucretini odeyecek olan adam mutlaka sağlam yer diye düşünüyorlar. Böylece düşük bütçeli olanları, sadece çay kahve sohbet etmek için gelmek isteyenleri engellemis oluyorlar.2-3 saat oturup sadece kahve içen musteriler oluyor. O süre zarfinda belki de mekan doluyor ve yemek icin gelen musterilere mani oluyor. Adami kovamazsiniz da.. Tabi ki bu dediklerimi işletme sahibi olmadan anlayamazsiniz. Istemiyorsaniz gitmeyin bu kadar basit 👍
bir garsonun günde 20 müşteriye servis verdiğini düşünürsek minimum 48×20=960 lira yani işletme sahibi kişi 2 günde garsonun maaşını çıkarıp 28 gün kâr ediyor aylik yaklaşık olarak 27 bin civarı kâr sağlıyor garson üzerinden reklamlaaar.
Bir kaç kez başıma geldi ve çok tepki vermiştim. Kuver alınan yere asla gitmiyorum , eğer hesaba kuver yazdılarsa da epey tartışma çıkartıyor ve asla 5 kuruş bahşiş vermiyorum.
Bunu bilmiyordum ama buna benzer bir durum duymuştum. X kafede 15 dakikada bir sipariş zorunluluğu varmış. Fakir ve amacı farklı olanları ayırt etmek için yapılan bir uygulamaymış. Nedense bu gibi yerler hala dolu. Neyse ki bu gibi yerlerden uzak duruyorum 😏
Fotoğraf bana ait değil, örnek olarak paylaştım. Ayrıca o güzel düşüncelerine cevap vermek istiyorum merak ediyorum gerçekten. Çalışarak para kazanıyorsun, hadi ücretler pahalı gittiğin mekanda ama yediğini, içtiğini ödüyorsun. Hesap geliyor, hiçbir şekilde bahsedilmeyen servis ücreti/kuver ücreti ödüyorsun, ne düşünürsün?
En İyi Cevaplar