Sizce yemek yapmayı bilmeyen kızların yaptığı basit yemekler nelerdir? Benim bir kız arkadaşım sadece biber kızartması ve patates kızartması yapabiliyordu. :)
Yemek yapmayı bilmeyen kızların yaptığı basit yemekler nelerdir?
Annem hep çalıştığı ve istediği yerlerde sağlıklı yemek yeme imkanı bulunduğu için 30 yaşına kadar yemek yapmayı bilmiyormuş. Babamla tanıştıktan sonra öğrenmiş. O zaman yapabildiği tek şey tavaya yumurta kırmakmış :D Sonradan bayağı ilerletmiş işi tabii. Ben annemin yemeklerini çok güzel hatırladım. Hala onun yaptığı dolmayı başka birinin dolmasına değişmem :)
Ben 20 yaşımdan beri yalnız yaşıyorum. O yüzden erken öğrendim yemek yapmayı. Hamur açmak haricinde her türlü şey geliyor elimden. Elim de lezzetlidir.
20 yaşından önce ailemle yaşarken de arada bir kalkıp bir şeyler yapayım dediğimde yapabildiğim şeyler, marine tavuk but, kek, kurabiyeden ibaretti :D
Ben kabul etmiyorum bunu. ''Yemek yapmayı bilmemek'' diye bir şey yok. Öğreneceksin, bu kadar net. Erkek için de aynısını söylüyorum. Örnek: Fırında Tavuklu Patates Yemeği. But aldık, onları bir yıkayın sonra tepsiye koyun. Patatesleri biraz büyük doğrayın, içine koyun. Bir de soğan doğrayın. Sonra üzerine süs için biber, domates koyabilirsiniz. Salçalı su da yapın ki kuru kuru olmaz. Genelde mantık budur. Kafası olan, bir şeyler üretebilir.
Bak sana yemin ediyorum ablam 18 yaşında evlendi yumurta bile kırmayı bilmiyordu. Şimdi baklava açıyor, tarhana yapıyor, butik pasta yapıyor. Yani gerçekten eşini seven birinin yapamayacağı hiçbir şey yok. Eğer erkekler eşinin uzun süreden beri yemek yapamamasından yakınıyorsa bence biraz karılarının sevgilerini sorgulamalı.
Yemek yapmak cidden zor bir şey değil zor olan iyi yemek yapabilmek onun içinde sürekli yapmayı denemen gerekiyor o da zaman isteyen bir şey benim hayatım yemek yapmayı öğrenicek ve yapıcak zamanı kaybedemez zaten böyle bir şey istesem zevkle yaparım gider aşçı olurum bu konuda bir eksiklik hissetmiyorum öğrenmeyi de planlamıyorum
Inan yumurta kirmasini, makarna yapmasini bile beceremeyen bir cocukluk arkadasim var. Valla ne diyim, onun da erkek arkadasinin elinden opuyo yemekler. Anca hazir yiyecekleri firina atar ya da yogurtla birsey karistirir yer. Zaten kendisi de iskelet gibi bu becereksizliginden dolayi. Yani ne bileyim sans isi.
Kaynanam her gün makarna yapıyor. Arada iki üç günde bir hazır çorba yapıyor. Keyfi gelirse birkaç ayda bir sobada ısıttığı suya hiç yıkamadığı pirinçleri dolduruyor. Oluyor lapa. Tek uğraş gerektirecek yaptığı şey ekmek. Ona da üç yıldır şaşırıyorum
Hiçbir yemeği tam yapabilceklerini sanmıyorum. Yani menemen yaparlar mesela ama asla menemen diyemezsin. Bence öyle çünkü yapamıyolar zaten ha bak yumurtayı yaparlar belki ama yağını kaçırırlae gibime geliyor 😂😂😂
Yok artık... Valla ben 10 yaşımdan beri yemek yapıyorum. Annem beni zorla mutfağa sokardı. Tabi o yaşlarda bazen ağlardım o zorla sokardı ama iyki sokmuş :D
basit yemekler olabilir mesela snitzel, patates kızartması, fırında patates tavuk, her çeşit salata, sote, meze türevi şeyler , ızgara et, makarna vb. yemekleri kolayca yapabilirler.
İki kız babası olan bir abi hep şöyle der ''Bu devirde yemek yapamayan kızları anlamıyorum. Salça ile soğanı neyin içine koyarsan koy yemek oluyor.'' :)
Yemek yapmayı bilmeyene kız demem şimdi fırına sebzeli tavuk pirzola verdim bize anamız babamız öğretmedi araştırıp öğrendik o da araştırsın zor değil yemek yapmayı bilmeyen eşim olamaz asla.
sen bu zihniyetle ne işe yarıyorsan onlarda en az o işe yarıyor. sen evvela kadının yemek yapmak, kadını 'kadınlılık vazifeleri'diye yaftalanan yobaz düşüncelerden ibaret olmadığını öğren sonra yorum yap.
@yerlii gizli üyenin yorumunu beğendiğin zihniyet. kadını bir robottan farksız hale getiren, vazifesi hizmet etmek, yaranmak, memnun etmeye çalışmak olarak gören, yaşadıklarını kabul etsin, aman ses çıkarıp baş ağrıtmasın, gel deyince gelsin ver deyince versin sus deyince sussun olarak gören zihniyet. kadın haklarını savunmayı, diğer herkes gibi birçok konuda eşit muamele görmeyi beklemeyi laf sokmak olarak algılayan zihniyet. yeterince açık mıdır?
Güzel konuşmussunda sende zihniyet iste direk konuyu buraya bağlıyor ben öyle bişey demedim ha yorum atan kızada gelirsek erkeklerle fingirdesmeyi bilirler ancak demis onun kendi icini bilemem ama olmasi gerekende bu kardeşim
@duimluatra Bu kalitesizleri ciddiye alıp yorum yapan bizlerde hata.. İstediğin kadar dil dök; asla anlamayacaklar. Kadını sadece hizmetçi olarak gören aşağılık varlıklar..
Kimse kimseye kadın hizmetçi robot demiyor günümüz kızları evde anneleri iş yaparken içleri acımıyor demiyorlar yardım edelim kadın cağız zahmet etmesin ila otup popo büyütürler anneleri mutfakta yemek yaparken yanlarında olsalar bile öğrenirler ama onlar değil anneleriyle ilgilenmek ancak manita peşinde koşarlar ve bu erkekleride ilgilendirir evde anneniz bir şey yaptı zaman kalkın yardım edin ölmezsiniz
annem beni bu bağnaz zihniyetle mücadele etmek için doğurmuş. vizyonun okadar darki 1) yardım edip etmediğini bilemezsin 2) yardım etmekle öğrenmek başka şeyler bir tanımına bak. 3) yardım etmenenin karşılığını fingirdemek, başkalarının altına yatmak olarak algılayacak, sanacak, görecek kadar vizyonsuzsun. 4) bilim, sanat, spor, politika gibi alanlarda gelişelim, değiştirelim diye de doğurmuş. bak onu atlamışım. cehaletin bunları algılamana müsade etmesede, yemekte yapan, evlenen, yürütemiyorsa boşanan, kariyerinin zirvesinde çok başarılı kadınlar var.
Duimluatra kardeşim ben tıp fakültesi ögrencisiyim ondan dolayi boyle seylerle gelme bana sende ne zihniyeti oldugunu biliyorumda o konulari burada actirtma bana
@yerlii 1 nerede okuduğunu sormadım. nerede okuyup okumadığın beni hiç ilgilendirmiyor. konumuzu da ilgilendirmiyor. 2 eğer sahici zihniyetin bu ise tıp fakültesinde okuman bir işe yaramamış demekki.(tabii okuyorsan) zira insanlık, hakkın olanı istemek fakültede öğretilmiyor. kendini düşüncelerini ve inanışlarını savunmak için bölüm adı vermende ayrı bir ironi. 3 yorumumda neye inanıp savunduğumu gayet açık belli ettim. sende öyle. benim ne olduğumu sen sanamazsın. ek olarak bir şeyleri açmakla savurduğun içi boş vesveselerlede çevrenin ne olduğunu gösteryor ön yargılarının ne denli seni sardığını belli ediyor. 4 fakülten ve çevrende nasıl insanlar varsa vardır ki bu seni hiç ilgilendirmez. sadece seni değil kimseyi ilgilendirmez. bir gıdım tıp fakültesi öğrencisiysen burada saatlerini harcayabilecek yoruma dakikalar içinde dönebilecek vaktin söz konusu olamaz zira ne kadar yoğun olduklarını, çalışmaktan başlarını kaşıyacak vakitleri olmadığını yakınen biliyorum.
2 zihniyet vardir. demekki sen burada 1. Sini tercih etmissin yasal olmadığıni icin konuyu kapali anlatiyorum. sen bu zihniyetle gidersen işin yaş ha! bu arada onlar konuşur biz yaparız aslanım hadi eyvallah..
En İyi Cevaplar