Hepimizin bildiği kuraldır, nohut ya da kuru fasulyeyi bir gece önceden suda bekletiriz. Peki zamanınız olmadığında ne yapıyorsunuz? Bildiğiniz pratik bir yöntem var mı?
Kuru fasulye bir gün önce ıslatılmadan yapılmaz mı?
Düdüklü Tencere görev başında fakat amcamlarda her perşembe kurufasulye günüdür çarşamba akşamından ıslatılır. :D Düdüklüyle bence iyi olmuyor gibi hızlı yapılıyor yah.
mümkün değil. ben fazladan kaynatıp dondurucuya atıyorum. canim istediğinde alır pişiririm. en kolay ve lezzetli yolu bu. karbonat duydum ama nötr bakıyorum ona.
kaynatılırken bi' cimcik atarlar içine erken pişip yumuşasın diyerekten. ben fasulyenin tadını alacağını düşünüyorum hiç denemedim, dondurucu fikri daha iyi.
Kaynar suda yarim saat bekletiyorum sonra o suyu döküp kaynarsuyun içine düşüklüğü koyup biraz pişiriyorum. Sonra süzüp soğan ve salçalı olarak biraz daha pişiriyorum.
Ben hep sabah birakiyorum kaynatilmis suya 1 cay kasigi karbonat atiyorum 2 saat bekliyor hatta bir kaynar getirebilirsin birsey olmuyor.2 saat sonra dok o suyu, fasulyeyi yika kopuklenmesin diye fasulyen yeni mahsulse yani tazeyse 25 dk da hazir cok sulu sevmem ben metlenmis olmasi onemlidir benim icin.
Islatmadan haşlamıştım, evi bir koku sardı anlatamam. Bidaha kurufasulye yiyemem sanırım. Ama vakti olmayanlar suyuna bol tuz atıp düdüklüde haşlarlarsa daha hızlı pişiyor.
kuru fasulye, fasulyesinin cinsine göre 1 gün önceden suda bekletilir. Eğer düdüklü tencere de ya da soba ateşinde uzun süre pişerse çok uzun ıslatmana gerek kalmaz :)
Nohutun birgün önceden ıslatılması lazım, kuru fasulyenin ise kuru haliyle de pişirildiğini biliyorum. Ama nohut birgün önceden ıslatılmazsa yumuşak olmaz, fasulyeye göre biraz daha sert 😊
Birkez denemistim. Sadece derecede denemelisin. Bakla tadı almaması için. Aslında kurufasulye gibi bakliyat gibi ürünler mutfakta tutulmamalı. Nem olmayan odada kalması daha yumuşak tutar.
En İyi Cevaplar