Yemek bulamayan birinin bir ekmek çalması mıdır günah, yoksa yemeği beğenmeyip elinin tersiyle itenlerin midir? Her ne kadar hepimiz bazen yemek beğenmesekte, düşündüğümüz zaman acı verici değil mi?
Yemek bulamayan birinin bir ekmek çalması mıdır günah, yoksa yemeği beğenmeyip elinin tersiyle itenlerin midir?
Yapılan bir yanlış, duygusal sebepten de olsa yanlıştır. Yani masumlaşmıyor gözümde.
Bana sorarsan hırsızlık yapmak da kötüdür, Şımarıklıktan yemeyen insan da doğru yapmıyordur Kul hakkı yiyip, başkalarının malı ile zengin olup, karnını doyuran da hata yapıyordur.
Bunlar hep birer imtihandır, sabırlı olup onurundan vazgeçmeyenin mükafatlanacağı inancıyla yaşıyorum.
Allahim yardimcilari olsun onlarin imtihani en zoru sucusz günahsiz yere ac kalan cocuklar evsiz olan cocuklar icim parcalaniyor ya allahim sen onlara yardimci ol Amin
Ben yemek ayırt ederim net, sebebi ot yemeyi sevimyor olmam, yanlış anlamayın tavuk'da sevmiyorum, ıspınak, pırasa, yumurta, domates taze olmadığı sürece, kırmızı biber olsun böyle bitkileri sevmiyorum, sevdiklerim genelde hamurişi, patates, makarna, çorba, kırmızı et yani bende böyleyim ya herşeyi sevcez diye bişey yok herkesin rengi farklıdır sonuçta..
Beğenmediğin yemeği yemek zorunda değilsin. Sonuçta bu işkence olur. Zaten peygamber devrinde eğer her kişiye iş imkanı sağlanmaz toplum bu konuda düzgün değil ise hırsız a ceza uygulanmazmış. Müslüman değilim ayrıca
Peygamber buyurmuşturr ki komşusu açken tok yatan bizden değildir. Eş dost akrabayı komşuyu gözetmek sünnettir. Yardım yapmamak günahmıdır bilemem ama çalmanın her türlüsü ne koşulda olursa olaun günahtır vede kul hakkıdır.
En İyi Cevaplar